14.2.2013

TTVK:lle syyte tekijänoikeuksien rikkomisesta?

Todellinen elämä on monesti parasta komiikkaa mitä löytyy. Vai mitä sanotte siitä, että Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (kyllä, se todella on yhdistys, vaikka onkin saanut brändättyä itsensä lähes viranomaiseksi mediassa) eli TTVK saattaa saada syytteen tekijänoikeuksien rikkomisesta?

Tsekkaa uutiset (listaa päivitetään):
Torrentfreak: Anti-Piracy Group Rips Off Pirate Bay Website, Faces Lawsuit
MikroPC: TorrentFreak: Pirate Bay uhkaa haastaa Ttvk:n oikeuteen sivustonsa kopioinnista
Iltasanomat: Hups! Antipiratismisivulle haluttiin Pirate Bayn ulkonäköä – TTVK narahti sivupohjien kopioimisesta
It-Viikko: Myrsky Piraattilahdessa: nyt puhuu TTVK

TTVK julkaisi eilen Piraattilahti.fi -sivuston, jolla pyritään tiedottamaan laillisten musiikki- ja videopalveluiden olemassaolosta ja näin samalla kampanjoimaan piratismia vastaan. Selvisi kuitenkin aika pian, että sivuston html-koodi ja css-tyylitiedosto olivat kopioita Pirate Bay -sivustolta.  (Mitenkäs ne ovat nyt päässeet siihen käsiksi, senhän pitäisi olla tehokkaassa ja ihmisiä suojelevassa nettisensuurissa...)

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen vastasi Iltasanomille kysyttäessä mitä asialle aiotaan tehdä: "En tunne tekniikkaa niin hyvin, että osaisin sitä kommentoida." Aika iloista, ottaen huomioon, että TTVK on aika vahvasti mukana lainsäädännössäkin. Voisi olettaa, että tällaisen tahon nokkamies nimenomaan olisi hyvin perehtynyt kaikenlaiseen aiheeseen liittyvään tekniikkaan.

The Pirate Bay on ehtinyt jo myös kommentoida tapausta. Koska kyseessä epäilemättä on globaali talousuhka ja menetykset valtaisat, totta kai heidän on haastettava TTVK oikeuteen tekijänoikeuksiensa rikkomisesta. Onhan ihmisten tiedettävä mikä on oikein ja mikä väärin! Nimittäin heidän sivuillaan lukee, että vaikka yksityishenkilöt saavat käyttää sivupohjia vapaasti, organisaatioiden on pyydettävä lupaa. ;)

Vaikka TBP:n kaverit luultavasti ovatkin liikkeellä pilke silmäkulmassa ja sarkasmiviisari tiukasti kaakkoon väännettynä, oikeusjuttu tekisi erittäin nasevan pointin tekijänoikeuslain rikkonaisuudesta. Jos edes tekijänoikeusjärjestö ei pysty noudattamaan tekijänoikeuslakia, eikö se ole aika selvä merkki siitä, että jotain tarttis tehdä? Suomen tekijänoikeuslaki kun vieläpä erikseen toteaa, että teoksia ei saa käyttää asiayhteydessä, joka on alkuperäisen tekijän idealle vastakkainen. Puhutaan niinkutsutuista moraalisista oikeuksista, kuten juristi ja EFFI ry:n varapuheenjohtaja Ville Oksanen asian selitti. Niistä toki haluaa esimerkiksi Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite päästä eroon. (Eli kannattais TTVK:nkin käydä allekirjoittamassa!)

Samojen moraalisten oikeuksien rikkomisesta on myös Matti Nikki saanut parodiatuomionsa, josta olen kirjoittanutkin, joten ihan lainvoimaisesta syyteuhasta nyt puhutaan. Tulipa muuten juuri sopivasti viisi vuotta täyteen Suomen poliittista nettisensuuria ja Matti Nikin oikeusmurhaa.  
Lisäys 14. 2. klo 12.45: Myös Kari Haakana kirjoittaa erittäin hyvin suomalaisesta sensuurista Ylen sivuilla.

Todellinen elämä on monesti parasta komiikkaa mitä löytyy. Tai ainakin se olisi, ellei sen kääntöpuolena olisi tuo nurjapuoli, joka aiheuttaa tavallisille ihmisille rutkasti ongelmia ja murhetta.

Kuva: Piraattilahti.fi

2 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Tää oli niin naurettava juttu. En tunne tekniikkaa joopajoo... Ei sitten sen vertaa ollu tarkastajilla silmää, että ottaa sen ekan rivin sieltä pois, nii ei olis jääny kiinni. XD

Voi.luoja.

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan, että TTVK tuomitaan jäsenjärjestöjä ja toimitusjohtajaa myöten raskauttavien asianhaarojen vallitessa, sillä kyllähän tuon järjestön pitäisi tekijänoikeusasiat hallita!

Emmi, ei se ole yhdestä rivistä kiinni. Aika paljon olisi saanut muuttaa ja sittenkin jollain analyysisoftalla saattaisi saada selville. Noita nimittäin on olemassa ainakin ohjelmakoodille - niinhän Sonykin kärähti TO-rikoksesta haittaohjelmansa lähdekoodissa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...