15.2.2013

Taken by the Sea

this day 5

Tänään on ollut aika hiljainen ystävänpäivä mulla. Mies on työreissussa (kenenkään ei silti kande yrittää hyökätä tänne, olen sukupuolistereotyypistä huolimatta kyllä hyvin varustautunut murtotyyppien varalta) ja oma iltani kului koulutehtävien, Facebookin ja Sarah Connorin Aikakirjojen parissa. En voi sanoa kuin että rakastan Lena Headeyta, vaikka Linda Hamiltonin käsivarret onkin se ultimaattinen fitspo. Forever.

this day 7 this day 6 this day 8 this day 4

Päällä oli se jo toista talvea hyvin palveleva All Saintsin paksu melton-villainen takki, saman merkin miestenosastolta rohmuttu villahuivi, COSin kashmir-pipo ja Lumin XL-kokoinen Supermarket bag. Tukankin jätin hassusti kiharalle. Se toimii pipon kanssa – ilman sitä paljastuisi, että niskasta tukka sojottaa oikeasti yli 90 astetta kohti taivasta.

Keskustapyörähdyksellä iski heikotus, ja oli pakko pysähtyä Hämeensillalle vetämään happea. Mulla tulee vaihtelevasti sellaisia vartin-parinkymmenen minuutin kummallisia pahoinvointikohtauksia, yleensä kun on väsynyt ja takana juuri matkustusta esimerkiksi bussissa. Päässä humisee ja happi meinaa loppua, yököttää. Silloin on pakko vaan pysähtyä aloilleen vähäksi aikaa ja olla ihan ihan rauhassa, kyllä se aina siitä sitten väistyy. Jälkeenpäin suuta kuivaa ja yleensä kirkkaat valot tuntuvat väkivallalta.

Koskaan en ole joutunut oksentamaan asian takia, joten lähinnä epämukava riesa tuo on, kärsitty siitä varmaan jostain yläasteelta lähtien. Pari kertaa tullut myöhästeltyä paikoista sen takia. Ei ole järin hyvä yhdistelmä yökyöpeliyden kanssa tämä. :D Haukottelu ja raitis ilma kyllä auttaa. Josko tuo liittyisi orastelevaan migreeniin, jonka mahdollisuutta lääkärikin pohti vuodattaessani päänsäryistäni. Enpä tosin tullut edes maininneeksi tätä pahoinvointia, kun eivät yleensä toisiinsa liity – olisko kuitenkin aivokasvain? ;o Tällä kertaa levähdyspaikkana sai toimia tosiaan Hämeensilta, ja innostuin chillatessani räpsimään pari kuvaakin.

this day 9 this day 10 this day 11

Viime aikoina päässä on soinut Darren Hayesin Taken by the Sea. Erittäin voimakkaasti. Ja onko mulla vähän maailman paras mies vai mitä, kun sekin vielä tykkää siitä! Vaikka niinhän se on, että miesten ja naisten väliset erot ovat todellisuudessa aika olemattomia. Persoona, kasvatus, kulttuuri on se, joka merkkaa loppuviimein tosi paljon. Ei kaikki tytötkään tajua mun ex-savagegardenlaisen fanitusta, vaikka niillä sattuukin olemaan estrogeenia tuottavat munasarjat.

(Ignoratkaa halutessanne toi jonkun itsetekemä video.)

Love, lay me down
Slay me with whispers
Reassure me that it's alright
I, I hit the deck, I hit rock bottom
But you saw me, then you caught me


Shining like a ray of hope
Swift like a turning sea
Angel to comfort me
Cradling my head in your hands
I looked up at the sun
And the fog cleared, I saw you


And I want you and that's so terrifying
And I want you to help put out the fire
Cause I am an island, you are the ocean
And all of my sadness taken by the sea


Fall, I took a fall
I took it easy
On the surface I was perfect
But down, way down below
I started believing
I deserved it
Was I worthless


Sinking like a rescue boat
Washing right over me
Vessel is struggling
Waving both my hands in the air
Then the blindness of love
Then your arms all around me


And I want you and that's so terrifying
And I want you to help put out the fire
Cause I am an island, you are the ocean
And all of my sadness taken by the sea


And I want so much to believe
That I won't disappear in the water
That I won't always be swimming against the tide


And I want you and that's so terrifying
And I want you to help put out the fire
Cause I am an island and you are the ocean
And all of my sadness taken by the sea, the sea
I am an island, oh you are the ocean
All of my sadness taken by the sea

8 kommenttia :

maissi kirjoitti...

Pahoinvointi ja migreenihän liittyvät hyvinkin toisiinsa. Omiin migreenikohtauksiin liittyy hyvin usein pahoinvointia, jota tietyt hajut, valot ja pahimmillaan pelkkä pystyssä oleminen lisäävät. Useita kertoja olen oksentanutkin kohtauksen aikana, jonka jälkeen olo helpottaa hiukan jos pääsee lepäilemään.

Heidi kirjoitti...

Nuo sinun oireesi voivat kyllä viitata migreeniin, itselläni tulee migreenikohtauksen yhteydessä myös pahoinvointia ja kirkkaat valot tuntuu tosi pahalta. Lisäksi tuntuu, että pää ja silmät ovat eri paria eli ei meinaa silmät pysyä mukana, vaan tekisi mieli pitää niitä kiinni. Migreenissä on ihmisestä riippuen tosi paljon erilaisia oireita eli nuo sinunkin oireesi voivat olla siihen liittyviä. aivokasvaimesta tuskin kyse, koska jos nuo oireesi ovat jatkuneet jo jonkin aikaa, niin kai ne olisivat jo pahentuneet tai olisit jo kupsahtanut.

Tästä huolimatta mukavaa viikonloppua! :)

Terveisin itseoppinut, itseään ja muita terapoiva "lääkäri" :D

Maria Morri kirjoitti...

Mulla siis ei pahoinvointiin liity sitä päänsärkyä ikinä, ei ennen eikä jälkeen, ja toisaalta mun päänsärkyjen aikana ei koskaan ole pahoinvointia. Et liittyyks ne siltikin toisiinsa? :o Ja joo en mä nyt ihan tosissani sitä aivokasvainta nyt kuitenkaan pelkää... x)

Maria Morri kirjoitti...

Ja hei viikonloppuja myös teille :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne siltikin voi liittyä toisiinsa.Mullakin tulee välillä auroja ilman migreeniä ja joskus migreeni muttei auroja ja sitten vielä aurallisenakin. Aurat ovat juurikin näitä muita oireita eli näköhäiriöitä,pahoinvointia,puutumista jne.

Maria Morri kirjoitti...

Ookoo, sitpä voikin täs kelailla et pitäskö palata lääkärin juttusille...

Toisaalta, kyllähän nyt ihmiset välillä voi voida pahoin muistakin syistä, ja kun noi laukee tosi usein ikäänkuin matkapahoinvointina tai heti sen jälkeen, JA kun mun päänsäryt on oikeestaan tunnistettu, joskin varauksella ja epämääräisesti jännityspäänsäryiksi, mitä tukee mun vahva niskajumitus ja fyssarin vakavat kehotukset treenata... Mut on mulla kyllä ollut myös ihan selkee migreenikohtaus kerran elämässäni... Sen ansiosta noista hormoniehkäisyistä on nihkeilty parit viime vuodet, ehkä sit täysin aiheestakin. Huh, kun alko jo pelottaa. :/

Jospa alkais taas pitään jotain päänsärkypäiväkirjaa johon merkkais nääkin episodit... Huoh :/

Mari kirjoitti...

Hei, Maria! Pakko nyt kehua, kun en muista, olenko sitä aiemmin tehnyt. Olen lukenut blogiasi vuosia vähän vaihtelevalla intensiteetillä, joskus enemmän, joskus vähemmän. Aina vain huomaan palaavani sen pariin - useimmiten tukkajuttujen ja mustien vaatteiden perässä. ;) Inspiroit aina uudelleen! Kiitos siitä ja mukavaa kevättä!

Maria Morri kirjoitti...

Moi Mari! Kiitos tosi paljon kauniista sanoistasi, ne piristävät aina! :) On ihana saada juurikin suoraa palautetta ja kuulla, että jonkun päivä on vähän parempi blogijuttujeni myötävaikutuksesta. :) Aurinkoista kevättä myös sinulle!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...