23.2.2013

Sovittelemassa Converseja...

fitting converse all star white 3

To buy or not to buy. Sehän on tuo ikiaikainen kysymys, eikö vain.

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, haaveilen yhä vain sinnikkäästi valkoisista tennareista, ja Converset olisivat kyllä erityishienot siihen. Unelmani on oikeastaan koko ajan ollut matala light-malli täysvalkoisena ja nahkaisena, mutta sellaisia ei tunnu helposti löytyvän. Toinen vaihtoehto on klassinen perusmalli varrettomana, täysvalkoisena ja nahkaisena sekin, kiitos. Vaan kas kummaa, sellaisetkin tuntuvat olevan työn ja tuskan takana löytää. Spartoollakin on vain miesten kokoja. Vaikka käpäläni ovatkin vähän hobittimaisen suuret, koko 45 on kuitenkin hippasen liioittelua.

Asuna muuten on All Saintsin takki ja huivi, Filippa K:n paita ja Acnen (!!!) farkut. Kynsissä on Illamasquan neonpastellinen lila, Jo´Mina.

fitting converse all star white 1

Kävin kuitenkin testailemassa ja sovittelemassa kangasversioita punaisella raidalla mallista, jota nyt sitten harkitsen lightin puuttuessa. Mikä tässä nyt epäilyttää on se, että tämä klassinen malli tuntuu niin leveältä, suurelta, paksulta. Oma jalkani taas on pitkä ja kapea. Mielikuvissani siintävät sirot, valkoiset tennarit keväisillä kaduilla, ja nämä eivät nyt varsinaisesti näytä siroilta. :D Superhienoilta toki muuten. Juuri tuosta punaisesta raidasta en tässä oikein diggaa, se korostaa vähän turhan paljon pohjan paksuutta ja kengän leveyttä omaan silmääni. Ilman sitä luultavasti en epäröisi hetkeäkään. Siksi kyttään sieltä Spartooltakin niitä kokovalkoisia malleja. Kengät, serious business.

Tässä mallissa myös koko 39 on, yllättävää kyllä, aika väljä, mutta 38 taas vaikuttaa siltä, että tunnin kävelyn jälkeen varpaat huutaisivat armoa. Tuntuu siis ihan ookoolta kaupassa, mutta käytössä jalat kuolevat. Olen päättänyt, etten yksinkertaisesti hanki yksiäkään "ehkä nää menee" -kenkiä, joten kyllä se koko 39 olisi se valinta. 38,5 olisi tietysti mitä täydellisin, jos nyt joskus sellaiseen kokoon törmäisin ja voisin asian sovittamalla varmistaa.

fitting converse all star white 4 fitting converse all star white 2

Converseja tosiaan löytyy myös Spartoolta, ja kannattaa tsekata alennukset! Toimitus ja palautus on tuttuun tapaan ilmainen – ei hirveästi harmita, vaikka tulisikin valkattua se väärä koko, kun palautus on näin kivutonta. Terveisin maksoinpa tuossa taannoin itseni kipeäksi ihan vain siitä, että pelkästään sovitin nettikaupasta tilattua takkia, jonka sitten palautin. :( Olin aivan liian optimistinen mallin ja koon suhteen...

Mukavaa lauantai-iltaa sinne kaikille!

Sisältöyhteistyö

4 kommenttia :

Jose kirjoitti...

Mulla on melkeen kaikki Converset just kokoa 38.5 (eli UK 5.5), normaali kokoni 39 on Consseissa turhan väljä. Oon ostanut niitä One Waysta, Kookengästä ym. Nahkaiset ja lightit tosin ovat isompaa kokoa, ne taitaa yleisestikin olla jämptimpää mitoitusta.

Maria Morri kirjoitti...

Joo, pitää jatkaa kiertelyä ja kattella! Tosi monimutkasta kyllä, kun koot vaihtelee miesten ja naisten mallien välillä, kenkämallien välillä ja jos nyt vielä sitten sen materiaalinkin kanssa :D

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin on noista paksuista kaikista koko 35,5 ja slimmeistä kankaisista 36, nahkaisista taas 37. Ne slimmit on oikeasti slimmit, koska mulla on tosi kapea ja minijalka, ja converset on ekat kengät ikinä joista tarvitsen noin ison koon. Ja hei, kannattaa etsiä myös niitä perusmalleja ohutpohjaisena (en muista nimeä), malli on paöjon sirompi.

Anna

HeidiB kirjoitti...

Mä olen aina ostanut Converset kokoa 5, eli 37,5 , mutta tänään lähti Kookengästä mukaan Oxit koossa 4 (suloiset mintunvihreät <3). Mun jalka on aika tarkkaan 38, joskus harvoin pitää ottaa 37 tai 39. Kaikki muut omistamani Converset on All Star Hi Top -tennareita. Kaupassa 4,5 tuntui ohuen sukan kanssa todella löydältä, mutta taas kotona mallaillessa kyllä nää lyhyemmät on kuin nuo mun kolme aikaisempaa paria. Kummallista. Popo tuntuu jalassa kyllä vähän kaftilta, mutta ei mitenkään epämukavalta ja kesäkengiksi kun ostin niin ei niiden kanssa tule käytettyä kuitenkaan kun todella ohutta sukkaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...