9.2.2013

Blondi

blonder 2

Niinhän siinä jälleen kävi, että sai oman värin kasvatus nyt vähän lykkääntyä, blondit latvakerrokset kun viettelivät liikaa. Nyt olen taas entistä enemmän blondi. :)

Uudessa vakkaripaikassani Profissa (vien tämän suhteemme uudelle tasolle, onhan meillä jo kolmet treffit takana) Jenni oli taas huikean taitava tän villin kuontalon kanssa: hän sekä raidoitti ja sävytti sitä aivan mielettömän kauniisti, että myös leikkasi tukan taas vähäsen siistimmäksi. Ja mun on todellakin petrattava muotoilurautojeni käyttöä, Jenin tekemä tukan aavistuksenomainen "kihartaminen" hyvin loiville laineille kehystämään kasvoja tuo niin mielettömästi ilmavuutta ja kuohkeutta, ettei tosikaan! Yleensähän vedän malttamattomana helpoimman kautta kaiken mahdollisimman piikkisuoraksi... :D

blonder 7

Hhuomaatte varmaan: liukuväri on yhä olemassa. Hartaana toiveenani oli tehdä tuolle juuriosalle jotakin sellaista, ettei juurikasvu ihan oikeasti alkaisi haitata hetkeen, joten omaa juurta jätettiin näkyviin ja pistettiin sinne taas niitä ohuenohuita raitoja, joita viimeksikin. Vaikutelma on vaaleampi, mutta silti hyvin, hyvin hienovarainen. Tykkään aika kovaa, ja kiitin Jenniä varmaan viidesti.

Blondini on nyt aavistuksen lämpimän sävyinen, mikä kelpaa mulle oikein hyvin: melkein tuntuu peiliin katsoessa, että koko naamakin on jotenkin... elävämmän värinen. :D Olen usein vannonut kylmien sävyjen nimeen, mutta myönnettävä se on, tämä toimii. Viileyttä tukkaan toki saa halutessaan käyttämällä hopeashampoota ja sävyttäviä hoitsikoita. (Mun suosikki hopeashampooni on edelleen se Fudgen Clean Blonde -tehopakkaus, jonka kanssa saa olla jopa varovainen. Pitääkin kirjoitella parista muustakin keltaisuutta taittavasta tuotteesta, joita olen viime aikoina kokeillut!)

blonder 1

Tukkaani muuten käsiteltiin niin kutsutulla balayage-raidoitustekniikalla, josta voi lukea hyvin asiantuntevan tietopaketin verran lisää Profin blogista. Lyhyesti ilmaistuna balayagessa raidat "maalataan" hiukseen, ja tarkoitus on saada luonnollinen vaikutelma auringonvaalentamasta hiuksesta. Vähäsen eri asia siis kuin perinteiset lappuraidat. Hyvin hienovaraiset sävyerot ovat tämän tekniikan juttu, ja parhaimmillaan se on värjäämättömässä hiuksessa (jota multa siis löytyi tuon juurikasvun muodossa senttikaupalla). Olennaista on huomata, että balayage on tekniikkaa kuvaava termi, ei niinkään lopputulosta kuvaava, ja sillä ei siis viitata yksiselitteisesti esimerkiksi vain liukuväriin, jonka saavuttamiseen voi käyttää muitakin tekniikoita. Myös Saara Sarvas on kirjoitellut balayagesta omassa blogissaan!

blonder 3

...Ja koska ennenpitkää kuitenkin joku kyselee taas, miltä tukka näyttää takaa päin ja miten niska on leikattu, niin tässä pari havainnollistavaa kuvaa siitäkin. :) Jos haluatte samanlaista leikkausta, lainatkaa vain kuviani ihan vapaasti. ^^

blonder 4 blonder 5 blonder 6 blonder 8

Hohoo, mä voisin puhua hiuksista vaikka miten kauan ja miten vuolaasti tahansa, ootte ehkä huomanneet. :)

Vaan nyt valmistautumaan illan likkabailuihin! Viikonloppuja kaikille! ^^

13 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tämän uuden kampaamon hypetyksen jälkeen, että onko kyseessä mainos? Onko lukijoille joku tarjous satavilla jollain koodilla tms? :)

Maria Morri kirjoitti...

Lainaan sivulta "Kirjoittajasta" mainoskäytännöistäni:

"Blogin sisältöyhteistyöt ovat suuresta tarjonnasta tarkoin valikoituja, jotta sinä lukijana saisit niistä mahdollisimman paljon irti. En harrasta piilomainontaa: kun kyseessä on mainos, löydät siitä kyllä maininnan postauksessa. Affiliate-linkit on merkitty teksteihin tähdellä (*). Pyrin tuomaan esiin tuotteita ja toimijoita, jotka miellyttävät minua ja joiden uskon miellyttävän myös lukijoitani, mutta en tarvittaessa säästele myöskään kritiikkiä. Siitäkin on varmasti yhtä lailla jollekin apua. Kaikki arviot ja kokemukset ovat luonnolllisesti lopulta vain omiani, eivät lopullisia totuuksia. :)"

Anonyymi kirjoitti...

Nätti, mutta enemmän liputan oman värin puolesta.

Sasetar kirjoitti...

Hyvännäköinen tukka, veikee tuo epäsymmetrsisyys. :)
Toi lämpöisen sävyinen vaalea näyttää hyvältä, tiedän omallakin kohdalla, että vaalean pitää olla enemmän kultainen, kuin hopeinen.

En ole itse koskaan ollut kampaamossa tai muutenkaan hiusammattilaisen käsittelyssä, joten vaikea tietää noista hiusjutuista sinänsä. Tässä viime vuoden puolella, kun mietin sitten kampaajalle menemistä, harkitsin myös Tampereen Prof:ia, olen lukenut ainakin Antista hyvää palautetta jo muualla töissä ollessaan. En kuitenkaan oo sitten uskaltanut sinne tuoliin mennä, ensinnäkin se maksaa ihan kauheasti ja niin monien hiukset pilataan, eikä niistä tule sellaisia kuin on pitänyt, vaikka asia olisi ilmaistu hyvin. Ehkä vielä joskus. :)

~ Frillycakes ♥ ~

Maria Morri kirjoitti...

Anonyymi, makunsa kullakin :)

Sasetar, mustakin se on ihan veikee :D Vaikka onkin välivaihe, mullahan siis aiemmin oli ihan lyhyeksi ajettu tuo toinen puoli, jota nyt kasvattelen :)

Ammattilaisen käsittelyssä ollessa on toki riskinsä, että saa sellaista mitä ei halunnut, mutta sitä voi ehkäistä yrittämällä mahd. tarkkaan kertoa mitä haluaa, mieluitan myös kuvien avulla. Kertoa mistä tykkää tässä tai tossa, jotta tekijä saa mahdollisimman tarkan kuvan siitä mitä haetaan takaa. Voi myös kertoa mitä ehdottomasti ei halua. Kommunikointi on vaikea laji, myönnän sen kyllä! Mutta noiden mallikuvien kautta ainakin voi päästä lähemmäs yhteisymmärrystä. :)

Mun omasta mielestä Profissa (joka on myös kohtuullisen hintava paikka, tarkoitan siis ettei ihan halvimmasta päästä) on aika asiantuntevaa porukkaa, ja en siis tarkoita sitä, että hinta tekisi laatua, vaan sitä, että mun mielestä Profin hintatasolla saa kyllä rahoilleen vastinetta. :) Siellä saa myös opiskelija-alennusta. :) Myös HohDesignia voin suositella, se on kiva ja intiimin pieni mesta!

Linda kirjoitti...

Heh, olenkin aiemmin blogia katsellessani (ja lukiessani) miettinyt, että sulle sopii vaaleet hiukset kyllä hyvin. Jotenkin nuorentavat - ei sillä, että olisit "vanha" tms., meinaan vaan, että saavat kasvot tosi freesin näköiseksi.

Olen itsekin miettinyt omien, luonnonvaaleiden (vuosien saatossa tummenevien, prkl!) hiusten kanssa, että mitähän sitä tekisi. Haluaisinkin kysyä, että kun olet vaalentanut hiuksia, niin oletko huomannut ns. kuluttavaa efektiä hiuksissa? Tai onko vaalentaminen ärsyttänyt päännahkaa tai aiheuttanut hiustenlähtöä? Itseäni mietityttävät nuo, vaikka ehkä haluaisin tuon tapaista raidoitusta itsellenikin. Olisi myös kiva tietää, paljonko tämän kertainen kampaajakäyntisi maksoi (noin suunnilleen)?

Maria Morri kirjoitti...

Linda, kiitti, mäkin oon nyt tykkäillyt vaaleasta enemmän! :) Menee vähän kausittain tää... :D

Vaalentaminen kuluttaa aina hiuksia. Aina. Se on se lähtökohta. :D Tummemaksi värjääminen ei ehkä niinkään. Ja mitä useammin tekee sen, sen enemmän vaurioita tietysti. Myös lämpökäsittely (raudat, föönaus) kuluttaa hiusta, ja tällöin onkin tärkeää käyttää lämpösuojaa. Noin muuten kosteuttavat tuotteet on tietysti luonnonkiharalle ihan ehdoton juttu.

Mutta sitä vaalentamisenkin aiheuttamaa vauriota voi onneksi korjailla ja paikkailla käyttämällä keratiinipitoisi hoitoaineita! Olen kirjoitellut niistä ja suosikkituotteistani vinkkiä täällä -> http://www.heijastuspinta.fi/2010/08/keratiina-karsivalle-joico-k-pak.html. Ja tääkään ei siis ole mainos, olen omilla rahoillani käyttänyt nohin vuosien saatossa aika paljonkin rahaa. Koska ne toimii. :)

Päänahkaa vaalentaminen on ärsyttänyt joskus muinon silloin, kun sitä vaalennusainetta on päätynyt ihan päänahkaan asti kunnolla. Esim. näillä raidoituskerroilla sit taas ei ole tuntunut mitään ihmeellistä. Mitä kuviempi päänahka, sen herkemmin äsytystä voi ilmaantua, eli periaatteessa kannattaa mennä mahd. likaisella tukalla parturinpenkkiin jolloin päänahan omat rasvat ja öljyt tavallaan suojaavat sitä päänahkaakin. Hiusvärallergiat ovat tietysti sitten ihan oma lukunsa, jos niille sattuu olemaan herkkä. Niistä voi lukea lisää Kemikaalikimarasta täältä -> http://kemikaalikimara.blogspot.fi/search/label/hiusv%C3%A4rit

Tämän kertainen kampaamokäyntini maksoi Profissa muistaakseni 104 euroa opiskelija-alennuksen kanssa. On toki huomattava, että esim. Profissa hinnoitteluun vaikuttaa myös tekijän "kokeneisuusluokitus", ja vastaavaa hinnoittelua voi olla muissakin paikoissa käytössä. Esim. GloHairissa on vastaava hinnoittelusysteemi. Eli mitä juniorimmalle tekijälle menee, sen halvemmalla pääsee. :) Kannattaa kysellä myös hiuskampaamokouluista (myös ammatillisella puolella on näitä harjoituskampaamoita) aikoja, siellä yleensä varsinkin on huokeat hinnat. :)

Kysy vaan lisää, jos mieleen tulee!

Maria Morri kirjoitti...

JA jos pelottaa tai on huolissaan ärsytysreaktioista, näistä kannattaa tietty aina mainita kampaajalle, jotta hän voi ottaa sen huomioon ja pyrkiä tekemään niin, että mahdollinen ärsytyskosketus jäisi mahdollisimman vähiin! :) Kommunikaatio, kommnikaatio... :)

Linda kirjoitti...

Kiitokset kattavasta vastauksesta, Maria. Hyviä pointteja esimerkiksi tuosta kampaajan valinnasta, itsekin opiskelen, niin ei ihan hirveän suuri budjetti tule olemaan, jos kampaajalle tästä uskallaudun. Jumahdin lueskelemaan noita linkittämiäsi Kemikaalikimaran bloggauksia, aika järkyttävääkin luettavaa. Helpotti kuitenkin tietää, että esim. vaalennetut raidat eivät ole paha riski allergisen reaktion/herkistymisen kannalta, kunhan on tarkka siitä, mitä hiukselle tosiasiassa tehdään. Joku liuku-/raidoitusvaalennus varmaan tulee olemaan mun juttu, tahtoo hieman kirkkaamman vaaleat hiukset, kuten silloin joskus 10v. sitten.:P

Mutta juu, kiitoksia - olisin vielä kysäissyt, että milloin oletat, että esimerkiksi sinun tapauksessasi hiukset alkavat vaatimaan uuden kampaajakäynnin? Riippuu tietysti esim. hiusten kasvunopeudesta ja tyvikasvufobian vakavuudesta, mutta suuntaa antavana mietin, että pitäisiköhän tuon tapaista vaalennusta käydä kohentelemassa kerran kuukaudessa tms., jotta pysyy siistinä?

Emma kirjoitti...

Aivan tosi ihana toi väri, kirkas ja jotenkin valoisa! Hieno on! :-)

Maria Morri kirjoitti...

Linda, ole hyvä! :) Juu, nuo hiusväriallergiat on pelottavia, ja yleistymässä vain, kun ihmiset värjää niin paljon ja usein tukkaansa. ja tosiaan tarkkana kannattaa olla, ja kertoa vaikka ihan kampaajallekin olevansa huolissaan asiasta. Kaverini, jolla on ollut oireilua, kertoi tästä viimeisillä kampaamokerroillaan ennen oman värin kasvattamista, ja kampaaja otti hyvin vakavasti hänen tilanteensa ja teki sitten tosiaan sen mukaan.

Oma tukkani kasvaa ihan hirveetä tahtia, joten jos tukka olisi ihan juuresta asti läpikotaisin vaalennettu/värjätty, juurikasvu näkyisi mulla muutamassa viikossa ja varmaan jo kuukauden päästä olisin kitkuttelemassa takaisin penkkiin. Kuitenkin olen näiden liukuvärien ja raitojen kanssa huomannut, että juurikasvua ei kyllä erota sitten millään, joten tällä pärjäisi periaatteessa niin pitkään kuin vain haluaisi, ellei ala pituus vaivata tai muuten kyllästyttää. Nytkään mun ei periaatteessa olisi tarvinnut värinkään puolesta käydä, mutta halusin tätä blondijuttua edistää... :D Luulen, että tulee käytyä ehkä keväämmällä vielä uudestaan, viimeistään siinä kohtaa kun haluan taas leikkausta ryhdikkäämmäksi. :) Pitemmässä tukassa senkään kanssa ei ole niin justiinsa, jos vaan latvat pysyy kunnossa. Se on tosiaan hirmuisen yksilöllistä! Jos halua pitemmän välin käyntien välille, kannattaa sellaisestakin mainita kampaajalle, niin hän tekee sitten siihen omaan tukkaan sopivimman ratkaisun. :)

Vaalennuksia voi hoitaa kotona myös niillä sävyttävillä hoitoaineilla ja hopeashampoolla. Sillä tavoin voi pitää sävyä kirkkaana. Jos vaalennus alkaa vihertää, se johtuu luultavasti vesijohtoveden metallijäämistä, ja siihen tepsii syväpuhdistava shampoo, esim. Herbinalla on aika tehokas ja ihan kohtuullisen hintainen. Sävyttävistä hoitoaineista ja hopeashampoista osaa kampaajakin sitten kertoa enemmän, oma suosikkini tosiaan hopeashampoista on tällä hetkellä tuo Fudgen tuote, jota linkkasinkin tekstissäni, ja sävyttävistä hoitoaineista suosikkejani ovat Goldwellin vaahtosävyte (jota myydään Profissakin) ja sitten sellainen Crestolin Color Gloss -suoravärihoito, jota löytyy esim. Prisman kampaamon hyllystä, ja josta Saara Sarvaskin on kirjoitellut. Myös KC Color Maskit ovat tykättyjä tuotteita, mutta varsinkin blondeille tarkoitetut tuotteet mun mielestä todella... "mietoja". En hirveästi huomaa niitä käyttäessäni eroa. :/

Kun hiusta vaalentaa, se kuivuu samalla, joten vaalennetulle hiukselle paitsi ne syväkorjaavat keratiinihoitoaineet, että sitten kaikki mahdollinen kosteutus on hyväksi. Esim. XZ:lla on ihan mielettömän hyvä silikoniton kosteuttava shampoo + hoitoaine -yhdistelmä, Xylitol-Hunaja, joka ei tosiaan ole kallista, mutta joka kosteuttaa erittäin tehokkaasti. :)

Emma, kiitos, mustakin se on jotenkin valoa täynnä koko tukka nyt, säteilee ja on vaan niin nätti... :)

Jonna kirjoitti...

Todella ihanat hiukset! :)

Mulla on myös missiona saada hiuksiin oma sävy hallitsevaksi väriksi ja korostaa sitä vaaleilla raidoilla, eipähän tarvitse huolehtia juurikasvusta niin paljon!

Senni kirjoitti...

Ihan mielettömän hyvä väri! Itse olen myös kaipaillut kesää kohden vaaleampaan sävyä ja taidanpa vilauttaa tätä postausta kampaajalleni lauantaina! ;)

Kiitos inpiksestä ja mukavaa viikkoa!

-Senni

http://my-very-own-inspiration.blogspot.fi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...