10.1.2013

Postia Esko Valtaojalta

Katsokaapas, mitä postinkantaja toi minulle alkuviikosta! *Hihitystä* En ihan oikeasti meinannut pysyä maan pinnalla (hypitytti liikaa) avatessani suurta kirjekuorta, josta paljastui...

esko valtaoja kaiken käsikirja 1

Ikisuosikkini Esko Valtaojan uusin teos Kaiken käsikirja terveisillä ja nimikirjoituksella koristeltuna! Näettekö miten hieno! ^^ (Lisäys: Terveisissä lukee "Nuorimmalle ja tyylikkäimmälle fanittajalleni Maria Morrille hieman heijastuspintoja kaikkeen! Tuorlassa 4. 1. 13 Esko Valtaoja" + *partakaveri*)

Kuten ehkä muistatte aikaisemmista hehkutuksistani, olen diggaillut aika kovaa tähtitieteen professori Valtaojan kansantajuisesta ja lämminhenkisestä kirjoitustyylistä ja teoksista, joissa valotetaan universumin ja olemisen ihmeellisyyksiä, siis puhutaan tieteestä sillä tavalla, että jokainen voi sitä ymmärtää. Valtaojan ensimmäinen kirja Kotona maailmankaikkeudessa, jonka luin 15-vuotiaana, on jättänyt muhun lähtemättömän vaikutuksen. Vaikka tapani katsoa maailmaa oli jo aika tieteellinen ja jumalvapaa, tuo teos selkeytti asian mulle itsellenikin, jo olemassaolleet palaset loksahtelivat kohdalleen. Mietin jotenkin niin, että "just näinhän tän ja ton voi ajatella, ja tää tapa kelailla maailmaa on niin just mua".

Suosittelen siis sitä ja tietysti myös tätä uusinta teosta ihan kaikille vähänkään maailmankaikkeuden hämmästyttävästä luonteesta kiinnostuneille. Ja huomio, ehdottomasti suosittelen Valtaojan kirjoja täysin vakaumukseen katsomatta, universumin ihmeitä todellakin voi arvostaa riippumatta siitä kuuluuko siihen omaan tapaan ajatella jumaluuksia vai ei. Omat kaverini ovat siitä todisteena. Jokainen varmasti saa näistä kirjoista irti jotain henkilökohtaista ja kiinnostavaa.

esko valtaoja kaiken käsikirja 5

Miten sitten päädyin saamaan tällaisen aarteen kirjahyllyyni? En voi melkein uskoa sitä itsekään, mutta joku oli vinkannut Eskolle blogistani, ilmeisesti luettuaan kertomukseni siitä, miten otettu olen ollut tuolloin 15-vuotiaana kun lähetin hänelle fanipostia, ja hän vieläpä vastasi siihen. Ja kertoi kaiken lisäksi minun olleen tuolloin nuorin hänelle fanipostia lähettänyt lukija! Vastausta onkin muisteltu koko perheen voimin monena vuotena sen jälkeen ja vaalittu lämmöllä (voi elämä, tätä tullaan meillä hämmästelemään ihan loputtomasti). Ja tietysti muisto on kirjoitettu tänne blogiin, kuinkas muutenkaan. Esko lähetti minulle sitten viime viikolla aivan yllättäen sähköpostia, ja loppu on historiaa. Olin niin perin äimistynyt, että kelailin siinä silmiäni hieroen olenkohan kenties joutunut nigerialaisen vale-Eskon uhriksi. En ilmeisestikään. Annoin osoitteeni, esitin vuolaat kiitokseni, ja parissa päivässä posti toi Kaiken käsikirjan perille. Meinaanko vieläkään uskoa tätä!

Ja hei, laittakaa nyt tekin kaikki teini-ikäiset sisaruksenne ja muut kaveri- ja sukulaismuksunne lukemaan kaikenlaisia hyviä ja maailmaa avartavia kirjoja! Ja vanhempanne ja isovanhempanne! Lukuharrastus on ilmeisesti uusilla sukupolvilla katoamassa oleva luonnonvara, joten haastakaa ihmeessä kaikkia ihmisiä ympärillänne lukemaan tänä vuonna muutakin kuin Facebookkia ja pänttäyskirjoja! Huutomerkki, huutomerkki, huutomerkki!

esko valtaoja kaiken käsikirja 2
Vahingossa värikoordinoitu kynsilakka ja kannen tehosteväri. Olen todellakin se tyylikkäin fanittaja. :)

Kiitokset vielä kerran ja terveisiä Esko Valtaojalle! ^^

7 kommenttia :

Paholaisen Asianajaja kirjoitti...

Onnittelut! Itse joudun vielä metsästämään tuota kirjaa, sillä Toijalan kirjakaupasta oli loppunut 1. painos kauan ennen jouluaattoa.

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos! ^^ Osaan kuvitella, että voi pikkasen olla menekkiä.

Lisäsin juuri äsken vielä tuohon leipätekstiinkin sen mitä niissä terveisissä oikein lukee, niin ei tarvitse toivon mukaan kenenkään tihrustella. :)

Tomi kirjoitti...

Eiko tuokin kirja olisi ollut parempi lukea netista imutettuna maksamatta sentiakaan?

tuijja kirjoitti...

Aaaaaww, Esko on niin symppis!<3 Meillä fanitetaan myös.

Maria Morri kirjoitti...

Tomi, enhän mä siitä nytkään maksanut senttiäkään :)) Lahjojen antaminen kiellettävä, välittömästi!

Tuijja, niin kyllä todellakin on. ^^

Tomi kirjoitti...

Sait siis sen lahjaksi Valtaojalta, mun moka.

mini kirjoitti...

höh, olisi vaan pitänyt silloin 6 vuotta sitten kun kotona maailmankaikkeudessa luin lähettää se suunnittelemani faniposti, olisin peitonnut ennätyksesi (nyt siis 20)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...