31.1.2013

Pimeään iltaan...

Alennuskausi alkaa (kaikeksi onneksi!) lähennellä loppuaan, mutta en voinut olla silti kelailematta, josko kiilakorkoiset sandaalit olisivat mitä mainioin asuste kevättalven pimeiden iltojen juhliin. Spartoon alennuksista bongatut Marc O´Polot sopisivat kesällä hyvin terassipopiksi tuomaan huoliteltua fiilistä muuten rentoon asuun auringonpaahteessa... Näin sitä sujuvasti haaveillaan kesästä heti kun vähän tulee pluasteita. ;) Mutta takaisin niihin kevättalven pimeisiin iltoihin....


Kevään trendeissä vilatelevat voimakkaasti mustavalkoisuus, erityisesti raidat, sekä viime keväästäkin tutut pastellisävyt ja satunnaiset neonkiljahdukset. Oma ratkaisuni on luottaa jälleen mustaan, keskittyä materiaaleihin (nahkamekko, hello you!) ja tuoda väripilkkuja meikin kautta. Huulipuna, poskipuna, kynsilakka, luomiväri, vaihtoehtoja on lopulta todella paljon.

Heleän pinkki poskipuna tuo raikasta hehkua tummaan iltaan – en yhdistäisi muutenkaan automaattisesti nahkamekkoon tummaa ja dramaattista meikkiä tai edes utuisia silmänrajauksia. Hehkuvan vaalea meikki raikkailla sävyillä terästettynä on keväässä freessi vaihtoehto jo itsessään dramaattisen nahan kaveriksi. Sama pätee koruihin ja asusteisiin ylipäätään – paljoa ei tarvita, kun mekko itsessään herättää varmasti ihan tarpeeksi huomiota. ;) Eikä pimeässä illassa tarvitse aina itsekään näyttää pimeyden ruhtinattarelta, joskin siinäkin on oma upea viehätyksensä.

Miksi sitten valita kiilakorolliset sandaalit näin särmikkään mekon kanssa? Tässä vetoan puhtaasti taas monikäyttöisyyteen ja toisaalta jalkaystävällisyyteen. Olen vieläkin vailla perinteisiä stilettokorkoja, joilla pystyisin jopa kävelemään, saatikka sitten viettämään juhlailtaa murhaamatta niillä hitaasti jalkojani. Voidaan puhua useampien satojen eurojen merkkikenkien ylivoimaisesta jalkaystävällisyydestä ja sen täydellisen lestin etsinnästä ja niin edelleen, mutta aina ei vain jaksa olla ikuisesti etsimässä. Kiilakorko on helppo ja yhä ajankohtainen valinta: paino jakautuu hieman tasaisemmin jalan alla ja avonainen sandaali kauniilla remmeillä imartelee jalkaa. Eikä koron sitä paitsi tarvitse aina olla huiman korkea. Nämä valitsemani kengät ovat vieläpä siitä ovelat, että ristiin menevät nahkaremmit toistavat nahkamekon selkäosassa ristiin meneviä olkaimia. We have a theme!

Itsehän olen pari viime vuotta luottanut lähes juhlissa kuin juhlissa ihan perus nahkaballerinoihin. Useimmiten myös ihan käytännön syistä – jos tarvitsee kävellä paljon ja muutenkin roudata mukanaan esimerkiksi järkkäriä, on vain helpompaa sujauttaa jalkaan nätit kengät, joilla voi sekä hankkia itsensä juhlapaikalle, että nauttia itse juhlista kiroamatta jalkojansa. Eikä tarvitse missään kohtaa ryhtyä kantojuhdaksi. :D

Kuvat: Spartoo, Net-a-Porter, Nars, Movado, SheInside

Sisältöyhteistyö

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...