28.1.2013

& Other Stories avaa Suomeen nettikaupan keväällä 2013


H&M laajenee tänä keväänä uudella luksuskauppaketjulla nimeltä & Other Stories. Se keskittyy entistä laadukkaampiin vaatteisiin, koruihin ja asusteisiin. & Other Stories -ketjun hinnat lähtevät siitä, mihin H&M hinnat yläpäässään loppuvat, eli ihan halpiskamasta ei ole kyse. Ketju mainitsee kuvauksessaan olevansa "affordable", eli hinnat liikkunevat samoissa sfääreissä kuin sisarensa COS. & Other Stories kuvailee tarjoavansa naisille vaatteita, joilla luoda itselleen oma persoonallinen tyylinsä, tai kuten nimeenkin sopii, tarinansa.
& Other Stories is a fashion brand offering women a wide range of shoes, bags, accessories, beauty and ready-to-wear to create their personal style, or story. Their creative ateliers in Paris and Stockholm design diversified fashion collections with great attention to detail and quality at an affordable price.

Tänä keväänä liikkeitä avataan Barcelonaan, Berliiniin, Kööpenhaminaan, Lontooseen, Milanoon, Pariisiin ja Tukholmaan, ja kaikeksi onneksi meidän täällä Suomessakaan ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejämme, nimittäin meitä palvelee & Other Storiesin nettikauppa!

Tämä on aivan erinomaista, sillä ihmettelen aina näitä selkeästi suurille yleisöille tarkoitettuja liikkeitä, joilta löytyy kyllä se fyysinen kauppa johon kävellä, muttei nettiputiikkia. En voi kuin ihmetellä, etteivätkö rahani muka kelpaa markkinahirmuille. Yritän kovasti olla olematta himokuluttaja, mutta pääkaupunkiseudun reissujen muuttuminen hysteeriseksi "pitää ehtiä käydä näissä kaikissa ja nyt ostaa jos on ostaakseen, koska ensi kerrasta ei taas ole tietoa" -shoppailumaniakohtauksiksi ei varsinaisesti helpota tilannetta. :D


Uusi lanseeraus on ollut julkisessa tiedossa jo melkein vuoden, mutta vasta hiljattain on alkanut ripotella enemmän tietoa tästä tulokkaasta, joskin tähän mennessä markkinointi on ollut aika hienovaraista. Fiilistelyä & Other Storiesin estetiikasta voi hakea merkin Tumblr-blogista. Merkin sivut avataan osoitteessa http://www.stories.com/, jossa voi jo liittyä sähköpostilistalle uusimpien tiedotteiden saamiseksi.

Kuvien hienostuneen pehmeät, mutta yksinkertaiset ja tarkoin mietityt linjat ja kauniit printit tuovat mieleen toisen Henkkiksen ketjun COSin, joka avasi liikkeen Helsinkiin silloin ja silloin, ja josta ehkä olette huomanneet minun intoilleen aika kovaa. Stylebubble-blogia myötäilläkseni, eipä tämä minuakaan haittaa, kyllä cosmaisia liikkeitä saa ilmestyä niin paljon kuin markkinat sallivat! Olenkin jännästi huomannut, että vaikka COS on yksi suosikkiliikkeistäni, omistan merkiltä silti vain joitakin vaatekappaleita. Tarkoin valittuja, syvästi rakastettuja. Jos & Other Stories tulee olemaan mitään sen kaltaistakaan, tämä tulee olemaan syvää rakkautta. Ja kaalikeittoa.

 P.s. Haluan tuon merenkuohuntaisella printillä varustetun jakun. Haluan haluan haluan. (!)

 Kuvat: & Other Stories

4 kommenttia :

Elisa kirjoitti...

Olen itse asiassa löytänyt COSin vasta äskettäin, ja nettikaupassa käynyt klikkailemassa jo monta ostoskoriehdotusta... Suht edulliset, mutta hyvälaatuiset vaatteet kiinnostavat aina!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kyllä taas mielenkiintoista. :) Kuvat näyttävät kauniilta ja luulen että tulee kyllä löytymään hankittavaa ennemmin tai myöhemmin. En kuitenkaan voi mitään sille, että kuulen korvissani tähän lanseeraukseen johtaneet bisnesjargonit. Enemän rahaa konsernin kassaan, brändätään luksukseksi ja erilaiseksi niin johan kilisee - taas. Suurin osa tuotteista tulee todennäköisesti samoista alkuperämaista (ja olosuhteista) kuin H&M-vaatteet, mutta kun markkinointi hoidetaan kokonaisvaltaisesti eri tavalla, niin lopputulos on taattu.

Ennemmin ostaisin vaatteita joltakin, joka tekee sitä omasta intohimostaan siten, että omistajan oma kädenjälki näkyisi. Mutta on kai näissäkin vaatteissa asialleen omistautuneen suunnittelijan näkemys taustalla, vaikka viimeisen sanan sanoisikin jonkin muun alan ihminen. :)

/Hannele

Maria Morri kirjoitti...

Elisa, joo, ja mulla on ainakin hyviä kokemuksia COSin merino-silkki-sekoitteisista neuleista, tuntuu kestävän tosi hyvin nyppääntymättä! Täysmerino sen sijaan ei ole kestänyt ihan yhtä hyvin.

Hannele, ihan totta, tosi paljon on kiinni brändäyksestä, mielikuvist, niillähän niitä vaatteita myydään.

Toisaalta esmerkiksi COS ei ketjuna ole yhtä "nopean muodin" ketju kuin vaikkapa tuo perus Henkkamaukka, siellä siis tehdään enemmän omannäköistä juttua, eikä niinkään pyritä tuomaan kauden kalleimpia luomuksia kuluttajien saataville, toisin kuin just Henkkis, Zara, Mango ja vastaavat pyrkivät. Kenties tällainen lähestymistapa on kuitenkin jollain tavalla itsenäisempää ja persoonallisempaa tyyliä mahdollistava, ja jos tämä uusi ketju menee samoilla linjoilla, minusta se on aika piristävää. :)

Maria Morri kirjoitti...

Hei, Lookbookkia ja tuotekuvia voi bongata Rodeon artikkelista!
http://rodeo.net/blog/2013/01/other-stories-gor-debut-har-ar-nya-kedjans-forsta-kollektion/
Oonpas huono googlettaan, kun en heti tota löytäny :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...