29.1.2013

Kulmakerroin

Kuten kirjoittelinkin aiemmin, kulmakarvat ovat yksi ilmeikkäimpiä piirteitä ihmisen kasvoissa, ja tästä syystä olen alkanut pitää niitä yhtenä tärkeimpänä osana meikkirutiiniani. Jos keskittyy muuten ehostamaan kasvonsa parhaimmilleen, miksi jättää kulmatkaan huomiotta? Erityisesti ne, jotka haluavat korostaa silmiään, hyötyvät kulmiensa meikkaamisesta valtavasti. Tietysti joillakin on niin onnellinen tilanne, että kulmat näyttävät huoliteltuilta ihan sellaisinaan, eikä tarvetta tuunaukselle juuri ole. Kenties kaikki eivät edes tavoittele huoliteltua lookkia. Makuja on monia, ja mikä miellyttää yhden silmää, voikin olla toisen mielestä susirumaa, joten tämä on jälleen lähinnä itsereflektiota siitä, mistä itse tykkään. Kulmien ei myöskään tarvitse olla täydellisen symmetriset, koska eiväthän kasvommekaan ole.

Omat kulmakarvani ovat sen verran vaaleat, että eron meikatun ja meikkaamattoman välillä kyllä huomaa todella selvästi. Olenkin vähitellen yrittänyt löytää niitä omiin piirteisiin sopivia kulmanmuotoja, pituuksia ja sävyjä, ja olen tällä hetkellä innostunut niistä paksuista, tuuheista ja kohtuullisen lievän kaaren omaavista kulmista. Samalla kun silmämeikkini on vaalentunut (huomaan, etten enää tartu tummiin luomiväreihin tai mustaan silmänrajauskynään juuri ollenkaan, ruskeat, beiget ja harmaat ovat nyt Se Juttu) ja tarkentunut, kulmameikkini on myös vaalentunutt, mutta myös voimistunut. Mieltymykset voivat kuitenkin muuttua ajan kanssa, joten ei voi tietää, miten sitä taas meikkaa vuoden saatikka kymmenen vuoden päästä! En luonnollisestikaan ole meikkitaiteilija, joten myös tekniikka hioutuu ajan ja harjoituksen kanssa.

...Ja tsekatkaa nyt vielä, miltä näyttäisi tuo pärstäkerroin ilman kulmakarvoja:

brow definition without 
brows
 
Ei tartte ehkä sen enempää sanoa siitä, miten suuri merkitys kulmilla on. Karvattomuus toimii ehkä just hyvin Rooney Maralla, mutta mä en ihan kyllä itelläni tästä lämpee. x) Demonstroinkin tässä seuraavilla kuvilla juuri sitä, miten kulmat ja niiden ehostaminen vaikuttavat koko ilmeeseen ja katseen terävyyteen. Huomioikaa toki, että myös kuvien ilmeet ovat aavistuksen erilaiset, mikä vaikuttaa sekin kokonaiskuvaan. (Tiedättehän, miten yleensä kaikissa ihmetuotteissa ennen ja jälkeen -kuvissa ihminen on ensin ryhditön, surullisen näköinen ja kuvan sävyt ovat elottomia, kun taas jälkeen-kuvassa ihminen seisoo ryhdikkäästi, hymyilee ja on voimakkaiden värisävyjen myötä energisen ja hyvinvoivan oloinen.... Kiitos vain ihmetuotteille? Myös opetus siitä, ettei kaikki manipulaatio tapahdu suinkaan Photarissa...)

Meikkaamattomat kulmat, rehotukset nypitty
brow definition 2 
 
Toinen kulma meikattu 
brow definition 3

Molemmat kulmat meikattu
brow definition 4 brow definition 5

Kuten voitte vertailusta päätellä, mukailen aika pitkälti omien kulmieni muotoa, joskin paksunnan ja nostan niiden kulmakerrointa hitusen. Myös kulman "häntäpäästä" olen nyt viime aikoina vähäsen nostanut kulman linjaa sen sijaan, että antaisin sen kaartua selkeästi alaspäin.

Teen kulmameikkini tällä hetkellä parillakin eri tuotteella. Ensin väritän kulmat suunnilleen valmiiksi Shiseidon Natural Eyebrow -kynällä sävyssä Ash Blond, minkä jälkeen piirrän kevyesti ääriviivat Illamasquan kulmaväripuuterilla sävyssä Motto. Tähän käytän lllamasquan viistopäistä, jäykkää sivellintä, jolla saa tehtyä tarvittaessa hyvinkin terävää jälkeä. Tykkään tehdä näin, koska pidän kulmakynistäni mieluiten vähäsen tylsinä, koska tällöin tuntuu helpommalta levittää väriä. Miinuksena sitten kulmien rajat menevät helposti vähän suttuisiksi, ja haluan pitää ne terävinä, mihin tuo ääriviivojen piirtäminen tepsii loistavasti.

Jos kulmissa näkyy olevan epätasaisesti väriä tässä kohtaa, tasoittelen sitä pyöreällä kulmaharjalla, jollainen löytyy joidenkin kulmakynien toisesta päästä. Itsehän oon jemmannut Goshin nysää kynänpätkää ihan vain tätä tarkoitusta varten (itse kynä oli vähän turhan vahamainen ja se vaaleinkin kymä sävy liian tumma omaan makuuni).

Kulmien värityksen jälkeen sipaisen vielä Lumenen kulmageeliä pitämään karvat kurissa, ja tarpeen mukaan lisään vielä Macin nudea luomiväriä sävyssä Orb vaalentamaan koko komeutta ja haalistamaan omaan makuuni vähän turhan punaista sävyä. Kun geeli on vielä vähän kosteaa, värikin tarttuu paremmin. Käytän Orbia aina myös silmämeikissä pohjustusaineen päällä tasoittamassa ja vaalentamassa koko luomen sävyä. Menossa varmaan kolmas tai neljäs nappi tätä täydellistä mattasävyä.

Motto on Illamasquan kulmaväreistä vaaleimmasta päästä, mutta siltikin erittäin tumma harmaa, mikä on vähän sääli – jos sävy olisi vaaleampi, käyttäisin sitä mielihyvin koko kulmameikkiin. Etsinnässä on nimittäin aina ja ikuisesti vaalea, mutta äärimmäisen kylmä kulmaväri. Luomivärejä en ole saanut tähän tarkoitukseen toimimaan, sillä niiden kanssa lopputulos on aina jotenkin sotkuinen.

Kulmien tuomaa ilmettä voi muokata monilla pienillä keinoilla. Piirtämällä kulmakarvojen ylärajan hieman kaarevaksi ilme muuttuu, samoin leikittelemällä kulman ulkonurkan terävyydellä, suunnalla ja pituudella. Myös se, mistä kohtaa kulmakarvojen sisänurkka alkaa, vaikuttaa, samoin onko muoto viisto vai tasainen. Paksuus ja sävy niin ikään tekevät valtaisia eroja. Vain kokeilemalla selviää, mikä toimii itselle. Ja on hei ihan luvallista myös vaihdella kulmatyylejään! Yhtenä päivänä voimakasta ja terävää, toisena päivänä haaleampaa ja hienovaraisempaa...

Tässä vielä kuva tuosta asukuvasetistä, jonka kulmakarvat herättivät erityisesti teissä huomiota. Tässä kenties huomaatte, että sävy on tummempi ja koko kulman muoto pidempi. Kaikkea kannattaa kokeilla ja testailla, vain siten löytää, mikä sopii parhaiten omaan nassuun ja miellyttää eniten omaa silmää!

21st january 2013 7

11 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

wow tosiaan tuo kyllä paljon ilmettä! Osaat myös laittaa kulmasi kauniisti :) Mäkään en oikein koskaan ole tykännyt kulmakarvattomasta/vaaleakarvaisesta lookista :D Kulmat tekee kasvot ja oikeasti kehystää ne! itsellä on niin vahvat kulmat että en näihin uskalla edes mitään väriä pistää, nypin ja harjaan..

Maria Morri kirjoitti...

Se on hyvä tilanne, jos on luonnostaan vahvat kulmat :) Mulla on kyllä paljon karvoja varsinkin lähempänä nenää, mutta sen verran vaaleat, että ne meinaa varsinkin kirkkaassa valossa hukkua kyllä täysin :D Ja kiitos kommentistasi :)

Elisa kirjoitti...

Osaat kyllä meikata todella nätit kulmat, tykkään! :)

Mulla on kulmien kanssa ikuinen kriisi. Joskus tykkään tästä ohuen siipimäisestä mallista ja joskus taas tahtoisin paksumpaa. Mulla ei vaan millään meinaa kasvaa karvoja tuohon juuri kulmien alle, kaikki kasvaa aina hajakarvoina sinne tänne ja näin ollen kasvatusprojekti olisi aika tuskaisa :/

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos vain :) On sitä tässä kyllä aika paljon harjoteltukin :D Ja aina kun keksii vähän tehdä eri tavalla, oppii taas jotain uutta...

Oletko kokeillut mitään ripslle/kulmille tarkoitettua hoitoseerumia? Niitähän on nyt alkanut ilmaantua, enkä siis tarkoita niitä joissa on lääkeainejohdannaisia (joita ei enää saa täällä myydäkään), vaan jotain ihan... Noh, hoitoaineita, jotka lupaavat tehdä paksumpia ja pitempiä karvoja. :D Mavalalla esimerkiksi on kympin maksava seerumi, jota voi käyttää sekä kulmiin että ripsiin. Olen itse ajatellut testata tuollaista jossain vaiheessa!

Kaoka kirjoitti...

Hirveän ison eron kyllä saa tuolla kulmien laittamisella aikaan!

Mä en ole oikein koskaan osannut tehdä kulmilleni mitään. Joskus koitin vähän nyppiä ja väriä laittaa, ja järkytyin. Tuntui ettei sitä näytä enää ollenkaan omalta itseltä! :D Kertoo jotain siitä, millainen vaikutus niillä tosiaan on.

Maria Morri kirjoitti...

Vähän kuin uus hiustyyli tai -väri! :D Jos haluaa, siihen voi totutella myös vähitellen. :) Mullahan kans kun ekan kerran tartuin kulmakynään tuli todella hentoa jälkeä, siitä sitten pikkuhiljaa alkoi kaaret ja linjat tarkentua ja sit alkokin värin lisääminen... :D Kukaan ei myöskään oo seppä syntyessään! :)

Anonyymi kirjoitti...

ääni alimman kuvan kulmille, huikean kauniit :)

Anonyymi kirjoitti...

Tajusin tässä miten vähän huomiota tulee kiinnitettyä muiden ulkonäköön kun en ensin edes tajunnut mitään ihmeellistä tuosta kulmakarvattomasta kuvasta.

Maria Morri kirjoitti...

Anonyymi 1, kiitos! :)

Anonyymi 2, joko se, tai sitten huomioit ylipäätään vähemmän asioita ympärilläsi? ;) Meinaan mä oon kyllä aina ollut aika tarkkanäköinen yksityiskohdista. :D

Maria kirjoitti...

Vitsi kivan näköset ! :) Ite haluaisin meikata kulmat, mutta ei oikeen oo mitään tietoa miten ja mistä aloittaa.. Tosin mulla on omasta takaa tummat kulmat, mutta ois kiva muotoilla ja huolitella niitä paremmin meikin avulla. Oisko sulla jotain step by step tutorialia mahdollista saada :) :) Kun sä tuon homman osaat nii nätisti !

-Maria

http://deijss.blogspot.com

Maria Morri kirjoitti...

Maria, kiitos paljon! :) Pitääpä katsella, voisi ollakin ihan hauskaa tehdä tollanen tutoriaali :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...