31.12.2012

Vuoden viimeinen

Kaikista blogeja koskevista konventioista poiketen en tee koko vuoden kokoavia asukollaaseja, esitä uuden vuoden toiveita tai lupauksia, tai keskity oikein muuhunkaan kuin juhlimiseen omalla pienellä porukalla. Sen sijaan kuitenkin esittelen vuoden viimeisen asun, jossa myös nuo uudet, ihanat saappaani ovat mukana.

last day of year 2012 9 
Villapaita – COS, farkut – Dr Denim, pikkulaukku – Filippa K, kaulakoru – Efva Attling, kengätMarc O´Polo, Spartoon kautta saadut
 
last day of year 2012 2 last day of year 2012 4 last day of year 2012 1

Saappaista sen verran, että jäällä nekin ovat kyllä ihan yhtä liukkaat kuin mitkä tahansa ei-nastalliset kengät, se tuli huomattua. :D Pitäs varmaan hankkia itellekin Devisyksen nastat, miehen äiti on niiden vannoutunut kannattaja. Ja kaikki, joiden mielestä nastat ovat vain avuttomien vanhusten juttu, voivat painua johonkin suonsilmään ihan samoin tein. Täällä rajussa, armottomassa pohjolassa, jossa vain viikingit.... tai mielikuvitussellaiset, voivat pärjätä, nastat, my friends, ovat todellakin tarpeelliset, ellei jalassa satu olemaan vaelluskengät. ...Joihin nyt kuitenkaan en ajatellut itse siirtyä ennenkuin jääkausi tulee takaisin.

last day of year 2012 7
last day of year 2012 3

Täällä raketit taas paukkuvat sillä silmänräpäyksellä kun kello löi kuusi. Ihan hauskaa näin ihmisenä, mutta sääliksi vähän käy tuota kisua, jota räiske tuntuu aina vaan vuodesta toiseen stressaavan: mitä kiihkeämpää, sen pelokkaampi katti...

Mutta nyt siis mukavaa vuodenvaihdetta itse kullekin! Skumppa virratkoon, sillein sopivasti.

Sisältöyhteistyö

30.12.2012

Terhi Pölkki

Oletteko tulleet huomanneeksi, että Spartoo-nettikaupassa myydään myös suomalaisen Terhi Pölkin jalkineita? Itse olin onnistunut vähän missaamaan tällaisen yksityiskohdan, mutta tässäpä osoitus siitä, mihin kaikkeen sitä voi alennusmyynneissä (vinkvink ;)) törmätä! Jos siis unohdetaan se, että yleensä en kylläkään ole kovin suuri alennusmyyntien fani. Ne alkavat niin helposti muistuttaa rikkinäistä levyä. Poikkeus nyt ilmeisestikin vahvistaa säännön!

Valkkasinkin Polyvore-kollaasiin kaksi hauskinta mallia valikoimasta, sekä muutaman mielenkiintoisen vaattteen, joita yhdistelemällä saisi hauskoja asukokonaisuuksia! Kuten huomaatte, minulla tämä tulkinta lähtee taas kerran siihen minimalistiseen suuntaan, mikä toki sopii hyvin, sillä puhtaat linjat, skandinaavinen minimalismi (ja pastellivärit) ovat tunnusomaisia myös Pölkille suunnittelijana.


Something to wear with Terhi Pölkki


Terhi Pölkki on valmistunut taiteiden maisteriksi vuonna 2008 London College of Fashionista, joten aika tuoreesta suunnittelijalupauksesta on tässä kyse. Hän on kuitenkin ehtinyt jo kerätä maailmalla ja Suomessa huomiota, eikä ehkä vähiten sillä, että tämä likka se meni ja voitti valmistumisvuonnaan Vuoden kenkäsuunnittelija -palkinnon, ja kisassa hän käytti luomuksissaan poronnahkaa ja visakoivua. Tänä vuonna suunnittelija julkaisi ensimmäisen omaa nimeään kantavan malliston, ja Terhi Pölkin kenkiä myydään Suomen lisäksi Ranskassa ja Englannissa. Aika nopea nousukiito, jään mielenkiinnolla peukut pystyssä seuraamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Lienevät muuten peräti samat kengät tuossa kollaasissani nuo vaaleanruskeat nilkkurit, kuin jotka esiteltiin tänä syksynä lokakuun Olivia-lehdessä, ja jotka vilahtivat syyskuun Trendissä. ;) Juhlallisesti vannon, että huomasin asian vasta selattuani merkin nettisivuilta medianäkyvyyttä... :D Hyvä maku niillä siellä naistenlehdissä.

Tsekkaa myös www.terhipolkki.com !

Sisältöyhteistyö

Mac Margin

mac margin

Tässä tuo esittelemättä jäänyt poskipunahankintani alkusyksyltä (huh, aika lentää): Macin kauniin korallipinkki Powder Blush sävyssä Margin. Siitä onkin tullut erittäin suuri suosikki, enkä ole hirveästi muita poskipunia nyt käyttänytkään. Sävy on hyvin vaalea, joten se sopii erinomaisesti vaalealle iholle.

Margin ei myöskään ole aivan yhtä pigmenttinen kuin jotkut muut omistamani poskipunat, mikä on ihan hyväkin. Väriä on helpompi kerrostaa lisää kuin yrittää häivyttää liikaa tullutta väriä. Hienoinen shimmeri punan pinnassa hohtaa ihan aavistuksen iholla, muttei mitenkään silmiinpistävästi. Alla olevasta kuvasta ehkä saa vähän hajua siitä, miten hienovaraisesti värin saa poskille aseteltua – barely there.

2012 xmas face 1 
 ...Ja hieman näkyvämmin! made up meikkipussi


Tykkään Macin poskipunissa siitä, että ne ovat niin... kiinteitä. Jotkin kokeilemani punat kun ovat jotenkin niin hienojakoisia, että kun niitä hieman sudilla sipaiset puuterista punaa irtoaa todella paljon pannun pinnasta, ja jos puhaltaisit, ilmaan lennähtäisi paljon hienojakoista tuotetta (joka sitten menisi henkeen ja alkaisi ahdistaa, ihan psykologisesti :D). Macin punissa ei ole tätä ilmiötä. Sen ansiosta rasiat myös pysyvät sisältä siistinä eivätkä sotke.

Rakkautta.

29.12.2012

I Cloud Be the One

Mä jotenkin sympatiseeraan tätä naista. :D Joskus, olikohan peruskoulussa, piti kertoa terkkarille mitä toivoo ja pelkää tulevaisuudessa aikuiselämältään. Mä kuvailin about just tuon videon naisen "harmaan arjen". Jep, mulla oli tosi valoisa näkemys tulevasta elämästäni. :D

Avicii vs Nicky Romero - I Could Be The One (Nicktim)

28.12.2012

Uudet saappaat Marc O´Pololta

Tässä on joululahjani itselleni: Marc O´Polon saappaat, nettikauppa Spartoon kautta löytyneet ja saadut. Sain aikaisemmin syksyllä päähäni, että korkeavartiset nahkasaappaat ihan matalalla korolla ja ehdottomasti hyvin uurretuilla pohjilla olis tosi kivat. Nämä saappaat ehtivätkin saapua juuri viimeisenä postipäivänä ennen jouluhulinoita.Ongelmani kaikissa saapashankinnoissa on aina se yksi ja sama: mistä löytää varsi, johon ilmeisesti kenkävalmistajien mielestä valtaisat pohkeeni mahtuvat? (Eivät ne oikeasti ole valtaisat, lyhyen ihmisen lihakset vain jakautuvat tiiviimmin.) Yleensä vetoketjut eivät suostu menemään kiinni, mikä on muuten aika masentavaa – vaatteista löytyy erilaisia kokoja, mutta kengänvarret tulevat tavallisesti aina yhdessä ja samassa leveydessä, ellei nyt johonkin erikoisliikkeeseen päädy.

Näissä yksilöissä oli nyt kuitenkin kätevää se, että varren takaosa on joustokangasta: siis lähes koko pohjeosa joustaa ja myötäilee (joskin aika napakasti) omaa jalkaa ja sen muotoja. Mahtavaa! Nerokasta! Huimaa! Harvinaista. Saappaiden soljet puolestaan lisäävät jalkineisiin mielenkiintoisen ja hienostuneen yksityiskohdan.

Lisäksi, kuten sanottua, uurrettu, talvisäähän sopiva pohja on ihan ehdoton juttu. Testattuna nämä kengät ovatkin oikein mainiot – eivät ehkä aivan niin hyvin pitävät kuin jotkut muut talvikenkäni (pohjan materiaali on ikäänkuin hieman liukas), mutta aika ultimaattisessa talvikokeessa, tuossa hiekoittamattomassa alamäessä nämä saappaat pärjäsivät oikein hyvin, enkä pyllähtänyt kertaakaan. :D


Nyt on muuten tältä vuodelta kaikki tarpeellinen tehty: tentti ei mennyt ehkä kovin vahvasti, mutta jos nyt edes läpi menisi, niin olisin ikionnellinen. Toisaalta ainahan musta tuntuu siltä, ja sit ropisee kuitenkin ihan hyviä arvosanoja. Tällä kertaa tosin kysymykset olivat juuri niiltä alueilta kirjoista, jotka eivät olleet kaikkein vahviten mulla hallussa... Pientä jouluihmettä nyt? ;) Ja jee, joululoma! o/ Nyt se alkoi mulla. :D

Mukavaa perjantaita teille kaikille!

Sisältöyhteistyö

25.12.2012

Lahjapaita

Se on moro! Joulu etenee leppoisissa tunnelmissa naisporukalla, lomien ensimmäiset ähkyt ja punkkuöverit nautittu. Asiaa ei lohduta, että vuoden viimeiseen tenttiin on aikaa lukea enää tasan kaksi päivää. Nyt kyllä kaivattais jonkinlaista jouluihmettä. -.-

Vaan tässä kuvissa on jaetulla ykkössijalla Fitbitin kanssa mieleisin joululahjani: COSin kasmirneule värissä biscuit. Ihanan pehmoinen, ihanan lämpöinen. Se mätsää täydellisesti myös kynsilakkaani, Chanelin Frenzyyn. Totta puhuen sain lahjan hieman etuajassa, mutta sainpahan hengata ähkyt anteeksiantavassa paitulissa jouluruokien yli. Jouluruokien, eli mun kohdalla uunijuurekset, palapaisti, kesäkurpitsa-aurinkokuivatttomaatti-oliivi-salaatti ja briejuusto. En oikein diggaa näistä laatikoista tai kinkusta.

Kuva otettu 24.12.2012 klo 12.48 Kuva otettu 24.12.2012 klo 12.52 Kuva otettu 24.12.2012 klo 12.50 #3 Kuva otettu 24.12.2012 klo 12.49

Leppoisat joulunjatkot!

24.12.2012

Grumpy Cat vs. Joulu

Hihi, nettimeemikissa Tard, paremmin tunnettu nimellä Grumpy Cat, manifestoi hyvin ne jouluiset antikliimaksipuolet. ;) Jouluja vaan kaikille! :D

Source: dumpaday.com via Maria on Pinterest
Source: dumpaday.com via Maria on Pinterest

Source: dumpaday.com via Maria on Pinterest
Source: uproxx.com via Maria on Pinterest

23.12.2012

Obsessive Compulsive Cosmetics Conceal

Olen käyttänyt peitevoiteena silmien alusissa ja täsmäkohdissa Maybellinen Dream Lumi Touchia jo parinkin kynän verran. Mutta vaikka niin kätevä tuo valokynän ja peiteaineen geelimäinen yhdistelmä onkin (ja vetää ehdottomasti vertoja Yves Saint Laurentin valokynä-klassikolle), olen silti kaivannut jotain vieläkin peittävämpää tummille silmänalusilleni, ja tietysti satunnaisesti muillekin lisäpeittoa kaipaaville alueille.

obsessive compulsive cosmetics1

Päädyinkin sitten tekemään taustatutkimusta aiheesta, ja uudelleen ja uudelleen vastaan tuli merkki, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan: Obsessive Compulsive Cosmetics. Erityisesti Temptalian arvostelu peitetuotteesta vakuutti. Tilasinkin sitten omani brittiläisestä nettikaupasta nimeltä Cocktail Cosmetics, jossa tuo OCC:n peitevoide maksoi pyöreät 17 euroa. Tilaus tuli nopeasti viikon sisällä ilman mitään kommervenkkejä. Valikoimassa on muuten myös esimerkiksi Everyday Mineralsia.

Yhdysvaltalainen kosmetiikkamerkki mainostaa vegaanisia ja kaikille ihotyypeille sopivia meikkituotteita. Tuotekehittelyyn käytetään aikaa, ja vain toimivimmat, käytännöllisimmät ainesosat pidetään mukana: esimerkiksi hajusteita tuotteissa ei ole lainkaan (jes!). OCC:n huulikiiltopunat, Lip Tarit ovat nekin jo jonkinlainen kulttituote mielettömällä peittävyydellään, keveydellään ja kestävyydellään. Tänä vuonna valikoimaan lisättyä peitevoidetta (jonka nimi on ihanan yksinkertaisesti ja valtavirrasta poiketen vain Conceal) on jo ehditty runsaasti hypettää, ei ehkä vähiten siksi, että peitevoidetta on saatavilla peräti kahdessatoista erilaisessa sävyssä.

Sävyt on jaettu kahteen osaan: punapohjaisiin (R) ja keltapohjaisiin (Y). Koska oma ihonsävyni on niin vaalea ja keltapohjainen (huolimatta siitä, että coupe rosa saa sen kasvoilla näyttämään aika punaiselta, ja toisaalta ranteissani on sekä vihreitä, että sinisiä suonia...), Macin sävykoodien mukaan jotain NC15-20:n hujakoilla, valitsin vaaleimman sävyn Y0, ja se onkin kyllä sitten tosi vaalea. Toisaalta Y1 olisi luultavasti jo liian tumma. Sekoittelemalla tietysti näistä saisi täydellisen yhdistelmän, mutta ehkä nyt elän kuitenkin tämän vaalean sävyn kanssa. Itse käytän tätä meikkipohjan alla, vaikka usein kai peitevoiteita neuvotaan käyttämään sen päällä. Mikä vaan kenellekin toimii?

obsessive compulsive cosmetics2

Ignorettakaa tuo puteliin eksynyt karva, se on kyllä ihan omani. :D Piru periköön kaiken missä on angoraa...

Peiteaineen koostumus on aikamoisen jännä. Conceal on purkissa ollessaan erittäin tiivis ja kiinteä, mutta se lähtee kyllä sormenpäähän tai siveltimeen helposti, eikä levityksessä ole mitään  ongelmia, vaan se tuntuu voidemaiselta. Kuten Temptalian Christine kirjoitti arvostelussaan: "A great balance between creamy and stiff". Iholle Conceal asettuu lopulta aika mattaisana, ja on sen verran jähmeä, ettei lähde helposti liikkumaan päivän mittaan. Tosi varovainen kannattaa kuitenkin olla annostelun kanssa: voide on e-r-i-t-t-ä-i-n peittävä, joten vähän on oikeasti enemmän. Jos tätä käyttää liikaa, se saattaa ujuttautua erityisesti silmien alla niihin kaikkein pienimpiin juonteisiin. Noin muuten Conceal kyllä sietää kerrostamistakin.

Käsittämättömän peittävyytensä ansiosta (oon oikesti tosi vaikuttunut!) puteli tulee ihan saletisti kestämään aika pitkään, millä myös oikeutan tuon 17 euron hinnan. 12 euroa maksavia Maybellinen valokyniä olen tosiaan ehtinyt tänä vuonna käyttää jo kaksi tai kolme. OCC:n putelissa tuotetta on 8 grammaa, valokynässä 2,2 millilitraa. En tiedä, miten sen siitä sitten voi kääntää tarkasti vertailukelpoiseksi (pelkän veden käännöskaavioita on vähän epämääräistä käyttää, sattuneesta syystä), mutta mulla on kutina, kun tuossa noita puteleita vierekkäin pitelee, että OCC:n tuotetta on kyllä yhdessä pakkauksessa helposti enemmän kuin Maybellinen valokynää.

Sitten vielä parit demot. Käytän levitykseen tosiaan ihan vaan sormia. Meidän pintakuivan ihon edustajien kannattaa muistaa tässäkin ennen meikkaamista kosteuttaa iho hyvin, ja antaa kosteusvoiteen myös imeytyä kunnolla, muuten voi tulla ongelmia levityksessä. Ensimmäisissä kuvissa Concealia on levitetty katsojasta päin oikealle puolelle kasvoja, silmänalusiin ja hieman poskelle, koko meikkiä varten sitten levitin tuotetta aika reippaasti ympäri kasvoja peittämään pahinta punoitusta.

obsessive compulsive cosmetics7 obsessive compulsive cosmetics3 obsessive compulsive cosmetics4 obsessive compulsive cosmetics5 made up

Ripsissä muuten on alimmassa kuvassa Isadoran Big Bold Mascaraa, joka tekee kyllä ihan uskomattoman näyttävää jälkeä, tuuheuttaa ja pidentää hulluna (mummuni kysyi kerran onko mulla tekoripset), mutta kuten näette, sen hintana ovat helposti syntyvät klimpit ja ripsien tarkertuminen yhteen. Jos sen sijaan laittaa tätä jonkun muun perusripsarin päälle, jälki on jännästi hieman armollisempi, mutta en nyt ajatellut loppuiäkseni ottaa tavaksi käyttää kahta ripsaria päällekäin ;D Ihan kiva tuote siis, eikä hintakaan nyt liikaa päätä huimaa, mutta en taida välttämättä ostaa kyllä enää toista. Sen sijaan mua kiinnostaisi, lompakkoni kauhuksi, kokeilla Mustaa kajalia -blogin Heidinkin hehkuttamaa Armanin Eyes To Kill -ripsaria... 36 mielipuolisen hullua euroa.... :D

(Poskilla on syksyllä hankkimani Macin poskipuna sävyssä Margin. Juuri sopivan vaalea korallipinkki tällaiselle vaalealle tyypille. Pitääpä ottaa asiaksi kuvata sekin teille, jostain syystä päässyt jäämään tekemättä.)

Lämpöistä joulunodotusta kaikille! ^^

21.12.2012

Blondi, blondimpi...

blonde me 4

Kävin reipas viikko sitten elämäni toista kertaa Profissa laitatuttamassa taas tukkaa kuosiin (jee, suunniteltu pitempi käyntiväli toteutunut jo tässä kohtaa!), ja ihanan taitava Jenni loihti mulle nyt kyllä niin upean blondiraitaliukuvärijuurikasvunehkäisy-tukan, että oksat pois! En ole vieläkään lakannut ihastelemasta tätä kylmän viileän ja vähän lämpöisemmän blondiuden yhdistelmää, joka yhtyy tuohon mun omaan luonnolliseen juuresta tulevaan väriin sillä tavalla, ettei juurikasvu haittaa, mutta saan silti blondiuteni! Yay! Viime kerralla päähän ilmestyneet platinalatvat tietysti ovat edelleen mukana, vaikka piirun verran pituutta lähtikin.

Erikseen siis ei tehty muuta kuin yhden värisiä, viileitä raitoja, se lämpöisyys tulee tuosta kaiken alla edelleen nököttävästä hiusväristä. Efekti on kuitenkin aika hieno. Mummukin, joka yleensä vähän epäillen suhtautuu mun tukkakokeiluihin, kehui tätä erinomaisen kauniiksi.

december blonde 8 december blonde 7

Mutta kyllä muuten tehtiinkin niitä raitoja tän eteen. Ohuita, melkein hiuksenhienoja. Niitä on siis joitakin myös tuolla oman juuren seassa, mutta koska ne ovat niin ohuita, niitä tuskin erottaa, mutta silti ne tuovat hieman vaaleutta kokonaisuuteen. Myös erityisesti tuohon kasvojen lähelle tuotiin kylmää raitaa.

IMAG0705

Noh, ehkä sen juurisäädön tuosta pysäytetystä kuvasta kuitenkin erottaa, jos oikein tarkkaan katsoo. ;) Luonnossa se kuitenkin hienosti "häviää" sen ansiosta, että valo heijastelee tukasta ja saa hiukset valon ja varjojen liikkeen ansiosta näyttämään koko ajan eläväisiltä, jolloin värierotkin koko ajan "elävät".

blonde me 5 blonde me 3 blonde me 2 blonde me 1

Lyhytkin puoli, joka siis on kasvatuksessa, sai osansa vaalennuksesta. Tuohan on nyt sen mittainen, että koko tukan voisi pätkäistä tuollaiseen polkkamittaan ja sitten kasvatella kaikkea yhteismitallisesti, mutta mä en halua. Mä tykkään mun pitkästä liehukkeesta ja epäsymmetrisestä mallista. Katsotaan sitten myöhemmin uudestaan. :D Lähinnä sellaista muodon tasoittelua ja siistimistä, kuivien latvaosien karsimista oli tuo leikkuupuoli tälläkin kertaa.

Ja koska teitä ehkä kiinnostaa, tässä jonkinlainen sivuprofiili vielä siitä, miten tuo tukka menee kohti niskaa, pahoitteluni huonosta kännykkäkameralaadusta:

IMAG0699

Tässä on nyt selkeä trendi päällä: vaalenen joka kerta, kun istahdan kampaanjantuoliin. Ja vielä viime vuonna tukka oli lähes musta. :D Tsek tämä aika lailla tasan vuosi sitten:

toffee hair 2

Viikonloppuja hei!

20.12.2012

Maailmanloppu tulee, oletko valmis?


Huomenna on tuo vuosikausia kiihkeästi odotettu päivämäärä 21. 12. 2012. Maailmalla ihmiset ovat oikeasti olleet ihan hulluina, jotkut tosiaan uskovat maailmanlopun tulevan, vain koska Maya-intiaanien kalenteri sattuu loppumaan tuolloin. Itsekin toki muistan noin 12-vuotiaana törmänneeni tähän "ennustukseen" ja laskeneeni huolissani, kuinka vanha tulen olemaan maailmanlopun koittaessa ja elämäni päättyessä. Ehheh.

Tokihan joka vuosi on vähintäänkin toistakymmentä eri tahojen ennustamaa maailmanloppua, ja ylläripylläri, kaikki taikauskoiset ennustukset perustuivat ne sitten Raamattuun, numerologiaan, salattuihin planeettoihin, Nostradamuksen raapustuksiin tai muinaisten kansojen legendoihin (tai sitten vaan jonkun höyrypään omiin enneuniin) ovat menneet pieleen. Maailma senkun pyörii ympäri. Niin tulee tietysti käymään myös huomenna ja sen jälkeen.

Se ei tosin estä maailmanlaajuisen paniikin leviämistä, tai esimerkiksi joitakin astetta ahneempia uskonlahkoja kehottamasta ihmisiä lahjoittamaan itselleen rahaa ennen huomista – toivottavasti kukaan ei sentään sen vakavampaa haittaa itselleen tällaisen takia tee. Nimittäin erityisesti lapset ovat olleet aika peloissaan maailmanloppupuheista. Lainaan linkkaamastani artikkelista:
"David Morrison, an astronomer at Nasa, said: "At least once a week I get a message from a young person, as young as 11, who says they are ill and/or contemplating suicide because of the coming doomsday. I think it's evil for people to propagate rumours on the internet to frighten children.""
Myös Mtv3 on uutisoinut aika ala-arvoisesti "uhkaavasta maailmanlopusta", ihan kuin se olisi jokin oikea ja todellinen uhka. Toisaalla suomalaiset ovat kovin huolestuneita punertavista taivaanrannoista. Tyypit hei, mitään maailmanloppua ei ole tulossa! Sillä on vain ollut kätevä joidenkin kerätä seuraajia, rahastaa ja saada ehkä huomiota... Siksipä varmaan ei kauheasti kuulla ihmisistä, jotka ovat ensin vuosikymmenen propagoineet maailmanloppua, mutta sitten olleetkin kamalan iloisia siitä, ettei sitä olekaan tullut. No ei tietystikään...

Mutta, kaikesta huolimatta, nautitaan huomisesta historiallisesta päivästä, vaikkei se mitenkään eroakaan näistä kaikista muista päivistä. :D Kuitenkin perjantai ja pian joulu, yay! Tsekkaa myös Paholaisen asianajajan pikaopas maailmanlopusta selviytymiseen!

17.12.2012

Talvista inspiraatiota

Joku voisi luulla, että kun lukukausi virallisesti loppuu ja kurssit päättyvät, opiskelijatkin pääsisivät lomailemaan tai edes keskittymään pelkiin töihin. Ehei, meikä käyttää joululomansa, jälleen, koulutehtäviin, tai pikemminkin, tenttilukemiseen. Mitäs olen niin hidas ja energiaköyhä, etten saa kaikkea tehtyä normaalin lukukauden aikana. Oma vika. Oma moka. Mutta hampaat irvessä suoritetaan silti, eikä periksi anneta, jumankauta! Onneksi glögiä voi illan päätteeksi aina vähän terästää. :D

Välistä kuitenkin yritän stimuloida myös visuaalisempaa aivopuoliskoani mm. tutkailemalla ja haaveilemalla ihanista talvityyleistä. Kuten huomaatte, haaveilen taas lumisokeana kaikenlaisesta vaaleasta....

Kuvat: Gypsy Mess, People Wearing Rick Owens, Xunya, Ilaria Nistri F/W 2012


P.s. Melkein yhtä paljon kuin mua meinaa välillä hämmästyttää kuvien cool-kertoimen nostattaminen sätkillä, hämmästyttää myös nuo pahviset take away -kahvimukit. :D Niitä näkyy lopulta tyylikuvissa ja katuotoksissa ihan törkeän paljon, oletteko huomanneet? Terveisin en-käy-juuri-koskaan-kahviloissa. Ehkä sitten taas ne räplään-tässä-älypuhelintani-samalla-kun-kävelen-ja-musta-otetaan-kuvia-kuvat ei herätä mun huomiotani yhtä paljoa, koska tuo omakin luuri on jo niin kiinteä kädenjatke. Mut jänniä toistuvuuksia.

Julmuutta

bubbles 1

Maailmalla on tapahtunut, surullista kyllä, jälleen järkyttäviä asioita: Connecticutissa aseistettu mies ampui koulussa 18 iältään 5-10-vuotiasta lasta ja kaksi koulun henkilökuntaan kuulunuttua aikuista. Lähes samaan aikaan Kiinassa mies puukotti vanhaa naista ja siirtyi sitten kouluun, jossa tämä puukotti 22 iältään 6-11-vuotiasta lasta. Tapahtumista jäi jälkeensä niin henkisesti kuin fyysisestikin haavoittuneita ihmisiä. Molemmissa tapauksissa tekijöillä on ilmiselvästi ollut mielenterveydellisiä ongelmia.

Tämä Liza Longin kirjoitus "I am Adam Lanza's Mother" on pysäyttävä. Se kertoo omakohtaisesti siitä, millaista on elää mielenterveydeltään epätasapainoisen, koko ajan voimakkaammaksi kasvavan nuoren kanssa, saada lapseltaan toistuvasti tappouhkauksia ja yrittää löytää apua tähän pelottavaan tilanteeseen. Yhdysvalloissa vain avun saaminen ei ole niin yksinkertaista: vasta kun tapahtuu rikos, alkaa ketään kiinnostaa. Mutta onko mielenterveysongelmaisen ihmisen paikka vankilassa? Keskustelu on Suomestakin tuttu: Aseista ja aselainsäädännön kiristämisestä on helppo puhua, mielenterveydestä ja sen hoidon tarpeista ei niinkään, mutta kuitenkin jälkimmäinen on se, mistä nimenoaan pitäisi puhua. Kuinka monta tällaista väkivallantekoa vielä tarvitaan ennenkuin lopulta puhutaan? Selväähän on, että kun mieli tarpeeksi järkkyy, toisia voidaan vahingoittaa vaikka sitten teräaseilla.

Lukekaa, olkaa kiltit, tuo kirjoitus. On julmuutta evätä apua niiltä, jotka sitä kipeästi tarvitsisivat.

Ai niin, ja jos joskus teille tulee tilaisuus katsoa elokuva Poikani Kevin (We Need to Talk About Kevin, 2011), katsokaa ihmeessä.

15.12.2012

10 ärsytystä

Niitä pieniä ärsytyksenkohteita, jotka nyt eivät oikeasti niin kovin vakavia asioita ole, mutta jotka aina ovat kuin vastakarvaan silittämistä, yhteenhinkaavat kumisaappaat tai haarukan raapiminen lautasta vasten. Siis hetkellisesti ärsyttävää, kaikessa mitättömyydessäänkin. :D Ja luonnollisesti itsehän siis olen aina ja kaikissa tapauksissa fiksumpi ja filmaattisempi ;D.

Mutta eiköhän kaikilla meistä ole tällaisia jännittäviä ärsytyksiä. Peace and love.

IMAG0701

1. Julkiset vessat ja ihmisten kyvyttömyys VETÄÄ SITÄ SAAKELIN VESSANPÖNTTÖÄ. Miten vaikeaa voi olla? Ihan oikeesti, miten vaikeaa? Siis hyi. Mä käännyn tasan 180 astetta kun näen vetämättömän vessanpöntön.

2. Uggit (tai niiden kopiot) yhdistettynä ihmisiin, joilla näyttää olevan vaikeuksia muodostaa selkeitä askelia. Laahaavat, kantapäillä maata hakkaavat askeleet saavat kysymään, että miten näin laiska liikehdintä on mahdollista demografialta, joka yleensä on tunnettu energiajuomien ylenmääräisestä kulutuksesta ja täten erityisesti nuortenvaateliikkeissä ilmenevä adhd-riekkumisena. ...Joka sekin muuten on oikeastaan aika helvetin ärsyttävää. :D

3. Maisteriopinnoissa opiskelevat tulevaisuuden journalismitoivot, jotka eivät löydä laitoksen sivuilta esseeohjeita, kykene olemaan pälättämättä ohjaajan kertoessa kurssista vaan kysyvät heti tämän jälkeen "niin mitä siis tehdään" ja suorastaan panikoivat tentatessaan ohjaajalta, että pitikö sen luentopäiväkirjan pituuden olla kymmenen sivua, vaiko kenties kahdeksan ja puoli sivua, vai oliko niin, että piti kirjoittaa sivu ja piirtää kuvia toinen sivullinen per luento, vaiko kenties piirtää kuvia kansilehteen ja kuuluiko siihen edes kansilehteä ja mitä siinä piti olla jos kuului tai ei kuulunut. Eikä kaikesta tästä tenttaamisesta kiusaantuneesti silmiään pyörittelevä ohjaaja edes ole miettinyt asiaa niin yksityiskohtaisesti, koska sillä ei oikeastaan sinä yhteydessä ole yhtään mitään väliä. Relax, people! Ottakaa vähän alotetta, tehkää juttuja omalla tavallanne kurssitavoitteet mielessä pitäen... Ei se ole niin vakavaa. Ja muistakaa nyt se oma nimenne siihen kansilehteen kirjoittaa...

4. Ihmiset, jotka kävelevät kadulla ja samalla tupakoivat – erityisesti, jos kävelevät edessäni. :D Mulla ei ole kerrassaan mitään ongelmaa, ei siis minkäänlaista siinä, että ihmiset sauhustavat ikiomat keuhkonsa piloille, koska se on jokaisen perusoikeus tehdä keholleen mitä haluaa (ja mä olen täysin vakavissani tästä, kuten hyvin tiedätte), mutta siitä mä kyllä herppaan aika herkästi, jos mä joudun millään tavalla tekemisiin niiden sauhuttelujen sivutuotteiden kanssa. Katsopa siinä, kun tupakasta karistettavat kipinät lentelevät suoraan kohti pläsiä ja savu tarttuu vaatteisiin. Alkaa v-käyrä nousta ihan kuin itsestään! Ihmiset, sähkötupakkakin* on keksitty.

5. Asioiden ikään kuin "selittäminen" sukupuolella, tiedättekö, sillä tavalla ihan ohi mennen, varmaan ainakin puoliksi läpällä, ja useimmiten asioissa, jotka liittyvät aika selkeästi pikemminkin persoonallisuuksiin ja tottumuksiin kuin mihinkään sukupuolen sanelemaan geenikohtaloon. "Ollaanpas me naiset tässäkin jutussa hankalia." tai "Hmph, miehet sitä ja tätä." Jos tämä on huumoria, niin mä en kyllä ymmärrä mikä siinä on hauskaa. :D Välillä tekee mieli alkaa heittää samaa settiä ihan randomisti kaikkiin ihan täydellisen totaalisen liittymättömiin asioihin. "Kävin tentissä. Se johtuu varmaan siitä että olen nainen." :D Tai "Tää on varmaan tällänen naisellinen juttu, että mä syön raakaa valkosipulia." Tai "Kyllä lumi on kaunista – voi meitä naisia!"

6. Etuilevat mummelit bussijonossa. Ai jumankekka, miten raivostuttaakin, kun hyväkuntoinen mummeli, jonka jaloissa tai muussakaan fysiikassa ei ole liikkumisesta päätellen yhtään mitään vikaa, kipittelee bussijonon perältä, etuilee sanomatta yhtään mitään ja nyrpeilee muutenkin mennessään. Kyllä minä luovutan ilomielin paikkani jokaiselle tyypille, nuorelle tai vanhalle, joka sitä suinkin pyytää tai jotenkin ilmaisee halunsa, mutta sellainen omavaltainen tunkeminen "koska olen sua vanhempi" puistattaa.

7. Tämä menee jo alueelle "ei pitäisi kuulua mulle", mutta ihmiset, jotka liikkuvat fyysisesti niin vähän kuin mahdollista. Ja ei, en tarkoita tällä kategorisesti ylipainoisia ihmisiä, vaan ihmisiä, joilla on se asenne, että jos voin mennä autolla kilometrin päähän kauppaan, ni mähän meen sillä autolla enkä kävele metriäkään ylimääräistä. Tai jos asuu vaivaisessa toisessa kerroksessa, menee hissillä rappusten sijasta. Mun ei ehkä tarvi sanoa, etten ole itsekään mikään huippu-urheilija, mutta olen omaksunut asenteen, jossa kaikki liikkuminen on aina tilaisuus antaa kropalle vähän harjoitusta, parantaa verenkiertoa ja lihasjumeja ja sen kautta myös henkistä jaksamista, ja täten liikkuminen, hengästyminen ja sen myötä hikoilu on lähes aina mieluinen asia. En tietystikään voi ikinä tietää, jos jonkun ihmisen kroppa vaikka olisikin huonossa vedossa eikä tällainen olisi ollenkaan hyväksi, mutta kyllä mä silti kelailen.

Ihminen ei ole sopeutunut tähän liikkumattomuuteen, vaan nykyihminen kehittyi luontoon, jossa päivittäin liikuttiin runsaasti, metsästettiin, kerättiin, vaellettiin ja kiipeiltiin. Siis liikuttiin päivittäin! Meidän kroppa menee hyvin nopeasti rikki, jos me emme liiku, ja vanhuuden vaivat tulevat sen nopeammin, mtä vähemmän liikkuu. Nämä ovat kivikovia faktoja. Parasta anti-agingia on nimenomaan liikunta, ei mitkään taikaryppyvoiteet. Sama pätee muuten myös mieleen ja älyyn: jos sitä ei käytä, se rapistuu pois. Aivot ovat lihas siinä missä muutkin kroppaosat. Älkää koskaan lakatko oppimasta ja pähkäilemästä!

8. Nyt tässä reippaan vuoden kuunneltuani naapurini yhtäkkisiä, mutta lähes jokapäiväisiä "VITTU PERKELE VITTU!" -karjahteluja, alan vähitellen harkita, josko tyyppi voisi kuitenkin mennä huutamaan johonkin muualle.

9. Ihmiset, joita ei kiinnosta, koska "ei vaikuta mun elämään". Jos oikeasti kuvittelee, että Suomi toimii jossain maailmanpolitiikan tyhjiössä, tai että Suomen rajojen ulkopuoliset asiat eivät vaikuta Suomeen ja täten omaan elämään millään tavalla, en oikeasti tiedä mitä sanoa siihen. Mä en oikeasti tiedä mistä aloittaa! Sama kuin tää "Ei sananvapaudella niin väliä, koska mulla ei ainakaan ole mitään sanottavaa". Tulee oikosulku. "Does not compute – oh fuck this". Vihaan tappiomielialaa, mutta juuri tasan sellanen mulle tulee tuollaisista maailmaasyleilevistä näkemyksistä. Jos ihmisiä ei kiinnosta heidän omat asiansa, peli on vähän niinkuin menetetty, koko ihmiskunnalle. Mitä siihen voi sanoa? Miten siitä pitäisi jatkaa eteenpäin? Mitä toivoa meillä on? Ymmärtääkö kukaan edes, mitä tarkoitan ja tunnen?

10. Noi ensimmäisessä kuvassakin näkyvät törröhuulittelut. Tulee vähän sammakot ja ankat mieleen. :D Oh how can I live with myself.

* = mainoslinkki

13.12.2012

Kiireellinen etsintäkuulutus!

Ystävät, rakkaat, teidän apunne olisi nyt erittäin kipeästi kaivattua!

Tilanne on se, että ystävätytölläni, joka asuu Helsingissä, on tilanne päällä ja hän tarvitsisi erittäin nopeasti (= kuun loppuun mennessä) kämpän pääkaupunkiseudulta. Koska hänellä vastavalmistuneena ei juuri tällä hetkellä ole duunia, asuntohakemuksetkaan eivät välttämättä pelasta tilannetta niiden arvatenkin suosiessa työssäkäyviä. Vuokrakattona olisi nyt sellainen 600€.

Joten jos sinulla on tiedossa kämppää tai tiedätte jonkun, jolla on, ota pikaisesti yhteyttä minuun (maria.morri (ät) heijastuspinta.fi), niin välitän ystäväni tiedot!

EDIT: Tilanne on ratkennut, kiitos kaikille avusta! :)

Thorinin ja kääpiöiden laulu


Tämä on kyllä yksi hienoimmista Hobitti-elokuvan hetkistä: Thorin Tammikilpi kääpiöineen laulaa kirjastakin tuttua kappaletta Yksinäisestä vuoresta. Kylmät väreet, kylmät väreet...


Kuten jo edellisen postauksen kommenteissakin pohdin, leffa oli kyllä hyvä ja ehdottomasti katsomisen arvoinen, mutta vähän liikaa siinä oli sellaista kliseisyyttä ja one-linereita. Siis kamoon, Tolkien ja one-linerit... Lisäksi päättömän oloisia taisteluita olisi voinut olla vähemmän, siis ihan oikeasti. Mutta ihan huima leffahan toi nyt muuten on, "must-see"-kamaa jokaiselle Tolkien-intoilijalle!

Thorinin näyttelijä, Richard Armitage, on muuten aika.... No, kattokaa nyt. Tulee vähän mieleen Gerard Butler. Tuliskohan parrat taas muotiin, kun on ollut kaikenlaista movememberiä sun muuta partafetissiliikehdintää. Toisaalta, sekin vois riittää, että miehet alkais yleisemmin käyttää eyelineria :D Ei mitään sysimustia ja sotkuisia *viil-viil*-rajauksia, vaan esim. ruskeaa, ihan kuin meikä. :D

Source: imdb.com via Male on Pinterest
Source: google.com via leilunar on Pinterest

Ihhih, sillä on jousipyssy, ihhih. Harkitsen jousiammuntakurssille menemistä. Daryl, Thorin, (Legolas), Katniss....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...