30.9.2012

Kenkähaaveena valkoiset Converset


Olen saanut ihan hillittömän päähänpinttymän valkoisista Converse-tennareista. Ne näyttävät yhtä aikaa raikkailta, cooleilta ja oikeassa asukokonaisuudessa myös erittäin hienostuneilta. Ainakin Tampereen keskustassa olen myös nähnyt nuorilla naisihmisillä runsaasti erilaisia valkoisia tennareita, liekö niitä ollut jo vaikka kuinka pitkään, mutta jotenkin silmäni on alkanut vasta nyt huomaamaan niitä. Jännä, miten sitä huomaa eri aikoina ihan erilaisia asioita, jotenkin virittyy erilaisille taajuuksille.

En kuitenkaan halua mitä tahansa valkoisia kanvaasitennareita, vaan nimenomaan nahkapintaiset sellaiset. Conversen kengät ovat olleet tässä lajissaan mielestäni hienoimmat. Ja kuten eräs ystäväni totesi, sellaiset on paljon helpompi pitää puhtaanakin: valkoiseen nahkaan ei lika pinty samalla tavalla kuin valkoiseen kankaaseen, vaan nahkapinta on helpompi puhdistaa (ja suojata).

Kuten ehkä tiedätte, arkailen valkoista väriä ihan hirveästi, koska onnistun aina jotenkin sotkemaan valkoiset vaatteet. Ette uskoisikaan, millainen Murphyn laki jopa tavallisia valkoisia teeppareita seuraa, kun pääsevät allekirjoittaneen vaikutuspiiriin. Heh heh, ei paljoa naurata, ei. :D

Tsekkailkaapas näitä Pinterestistä bongattuja leidejä, jotka pukevat valkoiset Converset aivan mielettömän upeasti! Ne sopivat niin paljaiden säärten kuin pillifarkujenkn kaveriksi, niin jakun kuin farkkushortsienkin kera. Hämmästyttävän monikäyttöiset, sanoisinko.

Source: lookbook.nu via Maria on Pinterest


Source: kenzas.se via Maria on Pinterest
Iskeekö valkoisten tennareiden kansanvalloitus teihin, vai oletteko värinsä puolesta käytännöllisempien jalkineiden sporttaajia?

Mainosyhteistyö
Ylin kuva via Spartoo.fi

29.9.2012

Lauantainen asu

last saturday of september 3

Tällaisessa asussa viihdyin tänään. Vähän meinaa hajotella tää viikonloppu, pitäisi vastata pariin vaalikoneeseen, lukea TENTTIKIRJA, tehdä pari yhteistyökuviosäätöä, väsätä piraattien Facebook-grafiikka-asioita ja sit vähän lisää tenttiinlukemista ja vaalikoneita. Noh, on niitä sentään vähemmän kuin eduskuntavaalien alla. :) Jossain välissä pitäs vähän rentoutuakin ja kumota tuota punkkua alas.

Asuni rakensin noiden Spartoolta saatujen Vagabondin nauhallisten buutsien ympärille (vastaavanlaisia popottimia muuten löytyy valikoimasta edelleen, alennuspuolella taitaa vielä peräti olla tuota ihan samaakin kenkämallia). Rennon ronski maiharifiilis terävöittyy, kun kaveriksi lisää jakun. Muutenkin olen huomannut, että nahkatakkeja asioittavat korkkarit, kun taas jakkuja hilataan alas norsunluutornista matalilla kengillä. Maiharit ja tennarit niistä kaikista rennoimpina.

Nuo nimenomaiset Vagabondit ovat vieläpä siitä erittäin hyvät ja loistavat, että niillä pärjää syksystä talven kautta kevääseen. Niiden kumisissa pohjissa on riittävästi uraa, jottei jäällä töpsyttelijä liikaa liukastele, mutta toisaalta ne näyttävät riittävän siroilta ja ajattomilta, etteivät ne huuda "olen jo antanut periksi ja odotan lumen tippuvan taivaalta hetkenä minä hyvänsä". ;) Lisäksi pohjallisilla niistä saa joko vilpoisemmat tai lämpöisemmät: villapohjalliset ovat heti villasukan jälkeen maailman ihanin keksintö.

last saturday of september 9
last saturday of september 4
last saturday of september 1 
Takki - H&M
Paita - COS
Farkut - Dr Denim
Kengät - Vagabond
Laukku - Filippa K
Villahuivi - All Saints Men
last saturday of september 2 last saturday of september 8 last saturday of september 7

Kuviin on päässyt mukaan myös uusi Filippa K:n pikkulaukku, jonka löysin alennetulla hinnalla syksyä piristämään.  Sanonpahan vaan, että on aikamoinen tilaihme, vaikka niin on pienen näköinen.

Mainosyhteistyö

P.s. Sniff mulla on jo nyt niin ikävä mun melkein-naapuria Nooraa, joka nyt reissaa siellä Aasiassa kuukausikaupalla! Onneksi bloggailee sieltä kuulumisia. ^^ 

Onnibussille ei liikenelupaa


Meidänkin taloudessamme jo suursuosikiksi noussut halpabussiyhtiö Onnibus ei saanut liikennelupaa Jyväskylästä Tampereen Hervannan kautta Turun satamaan ja takaisin. Hakemuksen hylkäämisen syyksi Pirkanmaan ELY-keskuksesta ilmoitettiin, että vuoro olisi aiheuttanut muille jo olemassa oleville vuoroille “jatkuvaa ja vakavaa haittaa”. Siis mikä selitys tuo on? Ja vaikka ne eivät edes jatka Tamperetta pidemmälle! Onnibussin vuoro olisi samalla ollut ainoa iltayhteys Turun iltalaivoilta Keski-Suomeen.

Tämä on järjetöntä. Kilpailun rajoittaminen on markkinatalouden idean vastaista, ja nyt se tulee kalliiksi ihmisille, jotka haluavat matkustaa bussilla. Heillä pitäisi olla mahdollisuus valita. Totta kai suurempien toimijoiden monopoliaseman mureneminen tuntuu siellä kassan pohjalla, mutta kuis muutenkaan. Onnibussilla ei ole pulaa asiakkaista. Ei ihme, jos pelottaa.

EU:n palvelusopimusasetus estää tällaiset pitkään Suomessakin voimassa olleet kilpailunrajoitukset, lakina tämä tuli voimaan 3.12.2011. Tämä ei kuitenkaan vielä takaa tällä hetkellä vapaata kilpailua: Jotta monopoleja voitaisiin säilyttää parivuotisen siirtymäajan, linjaliikenneluvat muutettiin liikennöintisopimuksiksi, jotka lakkaavat viimeistään 2.12.2019. Viimeistään silloin lakannee myös muiden liikennöitsijöiden kiusanteko Onnibussia kohtaan. Pakko silti ihmetellä tätä koko kuviota. Byrokratian kanssa säätäminen olkoot oma asiansa, mua hämmästyttää tää kilpailun dissaaminen.

Joukkoliikenteestä nyt puheen ollen, yksi Piraattipuolueen kunnallisvaaliteema täällä Tampereella on maksuttoman joukkoliikenteen eteenpäin vieminen, Tallinnassahan sellainen on jo. Tähän suuntaan hivuttautumisen voi aloittaa kokeilemalla ilmaisia testilinjoja ja poistamalla busseista yömaksut. Ihmisten kokemuksia ja mielipiteitä tulee luonnollisesti kuunnella tässäkin asiassa, kuten päätöksenteossa muutenkin piraateilla on tavoitteena. (Tsekkaa muiden kuntien kunnallisvaaliohjelmat ja valtakunnallinen ohjelma tästä.)

Minua voi äänestää numerolla 406!

28.9.2012

Lisää liukuväriä

Kun ihana luottokampaajani karkasi toiseen kaupunkiin ja vaihtoi alaa, jouduin pienoisen ahdistuksen vallassa kelailemaan, missä ihmeessä käyn jatkossa tuunauttamassa tukkaani. Luettuani netistä kasapäin hypeä päädyin Profiin. Kirvelee se aina lompakkoa käydä korkean profiilin paikoissa, mutta opiskelija-alennus on aina plussaa, ja jos nyt tässä pääsisi vihdoin harventamaan näitä käyntivälejä. Mutta täytyy kyllä kehua tätä paikkaa, kampaaja Jenni oli loistavan taitava käsistään, musiikki oli kuin omilta soittolistoiltani (xx, Kavinsky, Lana del Rey...) ja tunnelma oli ihanan kiireetön. Erittäin tyylikäs paikka.

blonder1
blonder4

Kävin siis lisäilemässä liukuvärityksen voimakkuutta, haaveenani olivat entistä vaaleammat latvat – en aio enää alkaa platinablondiksi niin kauan kun hiukseni kasvavat näin infernaalista tahtia, mutta kiitos liukuväri- ja juurikasvutrendien, voin vaalentaa pelkät latvani. ;) Tyveen laitettiin sävyeroja tasoittava sävyte, ei siis varsinaista väriä, jota taas vähän niinkuin aion vastedes kartella. Tavoitteenahan on yhäkin kasvattaa se oma sävy.

Lisäksi edelleen kyllä vähän takaraivossa pelottavat ne mahdolliset väriaineiden reaktiot, päänahka kun on aiemminkin jo jonkin verran oireillut, tosin sitä en ole tullut koskaan tässä vuoden aikana siellä kampaajantuolissa ääneen sanoneeksi, vaikka tietysti pitäisi. Ehkä pelkään saavani markkinointipuheen. :D Sitä paitsi eihän se väriainepelko suinkaan ollut se ainoa syy kasvattaa omaa sävyä.

Vaan joka tapauksessa, kunnes ihanainen oma maantienruskea kasvaa päähän, kasvattelu on varsin kivutonta tällaisella liukuväriratkaisulla. :) Nyt jos koskaan on aivan loistava aika kasvatella omaa tukkaansa, trendit ja kaikkea. Eikä sitä maantiensävyä pitäisi pelätä, sehän on upean luonnollinen, murrettu ja vivahteikas auringonpaisteesta. En malta millään odottaa omaani. ^^

blonder5

Kuten huomaatte, olen heittänyt tuolle kasvatettavalle lyhyelle puolelle vähän noita pitemmän puolen hiuksia peittämään epämääräisen kasvuston. Kampaaja Jenni vähän tasoitteli ja terävöitti linjoja, tuota toista puolta voisi pitää tuollaisena superlyhyenä polkkatukantapaisena, ellen olisi niin innokas vetämään sitä korvan taakse. Haluan nähdä korvani. :P

Välillä tuntuu ihan älyttömältä laittaa vuodessa useita satoja euroja omaan kuontaloonsa, mutta toisaalta taas kun mietin sitä niin päin, että vaatteita ja kosmetiikkaa lukuunottamatta rahani menevät lähinnä vuokranpuolikkaaseen (muistanette, että asumme kaksistaan yksiössä, ei varsinaisesti päätä huimaa), julkisella liikenteellä matkustamiseen ja ruokaan, se tuntuukin paljon pienemmältä turhuudelta. En ole sisustusintoilija, en ramppaa ripsihuolloissa tai kosmetologilla, meillä ei ole autoa eikä lemmikkejä, en matkustele ulkomaille kovinkaan usein, en harrasta lainkaan kahviloita, baarissa käyn likkojen kanssa noin pari kertaa vuodessa ja valikoin tarkkaan ne harvat blu-rayt ja pelit, joita kaupasta ostan, ja niissäkin kärkyn aina tarjoukset (paitsi Game of Thronesissa). Lisäksi meillä kuitenkin on tässä taloudessa kaksi ihmistä jakamassa arkielämän kustannukset. Onko se nyt sitten niin katastrofi, jos vaadin kuontalolleni vain parasta, kun en velaksi elä? :D

Hauskaa viikonloppua, ihmiset!

27.9.2012

Inspausta

Kiireeni keskellä tuijotan mustuutta ja fiilistelen synkkiä sävyjä. Odotan Halloweenia, haaveilen kauhulabyrinteistä ja hajoan näihin tenttikirjoihin. Mutta kivuutena sain kutsun Elle Style Awardseihn! ^^ Sain aiemmin myös kutsun New York Fashion Weekille katsomaan Ivana Helsingin näytöstä, mutta jostain jännästä syystä ei ollut nyt tällä kertaa mahdollista matkustaa toiselle puolelle maailmaa – vaikka miten olisin halunnut. Onneksi tuo urbaanimpi Helsinki on vähän lähempänä. :D

Mutta niihin inspiraatioihin.... Rakastan Thierry Muglerin alien-kenkiä (vikka Alien-hajuvettä olen käyttänyt viime aikoina... noh, en ole käyttänyt), kaikkea missä on huppu, paljaita varpaita, suorastaan runollisia harmaita sävyjä (ovelimmillaan läpikuultavien kangasten muodossa), veistoksellisia muotoja ja nahkaa nahan päällä. Myös kristallit ovat ihania, vaikkei niihin sen ihmeellisempiä taikauskomuksia liittäisikään.  ^^ Aikamoinen luonnon taidonnäyte koko kristalloituminen, voisin vain tuijottaa läpikuultavia kiviä ikuisuuden...Source: vogue.es via Maria on PinterestSource: tumblr.com via Maria on Pinterest

En muuten osaa päättää, pidänkö enemmän rotevista ja särmikkäistä jakuista vaiko himmeän kiiltävistä, pehmeistä nahkatakeista. Toivottomina päivinä jakut tuntuvat liian porvarillisilta omiin fiiliksiin nähden, ja nahkatakissa taas olo on nuorempi ja rentumpi kuin varsinaisesti haluaisi. Hyvinä päivinä taas jakut ovat juuri oikealla tavalla uskottavia, ja asustamalla fiksusti myös rentoja, kun taas nahkatakit uhkuvat vaaraa ja synkkää kohtalokkuutta. Aina ei voi onnistua, mutta pääasia, että edes suurimman osan ajasta?

Torstaipäiviä, ihmiset!

24.9.2012

Gangnam Style

Kaikille lienee tässä kohtaa jo tuttu tämä ihan megasupersuosituksi noussut k-popin eli korealaisen popin edustajan, PSYn musiikkivideo Gangnam Style. Jos ei, tsek se tästä alta:


Gangnam Style on ilmiö, viraalinen. Pilke silmäkulmassa tehty, tähtitieteellistä swagia uhkuva, kuninkaallisesti hyvän maun rajojen yli kurkisteleva, vähän jo psykedeelisen puoleinen, mutta silti ah niin hyväntuulinen ja tanssittava kokonaisuus on kerännyt valtaisaa suosiota (se on Youtuben suosituin koreapoppivideo) ja lukuisia faneja, jotka jäljittelevät videon ideaa omilla kokoonpanoillaan.

Tässä sitä fanien demonstroimaa fanikulttuuria, eikä varsinaisesti aivan tähän nykyiseen tekojänoikeushysteriaan istuvaa, että tehdään omia videoita ja läntätään päälle jonkun muun biisi maksamatta siitä penniäkään. ;) Mutta kuka nyt voi väittää, ettei tää kaikki olis vaan artistille kotiin päin? :D Ei sillä, että häntä olisi tuntunut yhtään nämä haittaavan, päinvastoin, PSY on twiittaillut niitä ja arvioinut muutamia parhaimmista. ;)

Tässä muutama valikoima Gangnam Stylen variaatioista:

Lifeguard Style (Gangnam Style Remake) 
(kaikki videolla esiintyneet hengenpelastajat erotettiin videon takia, vaikka se tehtiin työajan ulkopuolella, ja vaikka PSY vetosi julkisuudessa hengenpelastajien puolesta)


Gangnam Style Flashmob (illegal mob) - Happy Holiday Indonesia #5 


"BABY" GANGNAM STYLE PARODY (강남스타일) feat. Baby Psy & LA Moms! 


Gangnam Style - USNA Spirit Spot

ComPSYlation, sanoisinko, että Gangnam Style goes movies... 
Tsek erityisesti videon loppuosa 3.30 alkaen! :D 

Eiköhän näillä lähde viikko iloisesti käyntiin! :D

23.9.2012

Muutama otos Spartoolta

Tarkkailin flunssaisena ajankulunani uutuuksia yhteistyökumppanini Spartoon syysvalikoimasta (tuskin olen tässä puolittain sairastellessa muuta tehnytkään, kuin joko surffannut nettikaupoissa tai vääntänyt Facebookissa), ja esittelen seuraavassa muutaman silmääni osuneen kiinnostavan yksilön.

Now-nimisellä kenkämerkillä (ks. kuva yllä) on paljon pääkallopainatusta nahkasaappaissaan (ei toki läheskään kaikissa). Pitkävartisissa, lyhytvartisissa ja erilaisissa prätkäbuutseissa sellainen tuntuu aika sopivalta, eikä nyt voi sanoa, että ihan tavanomaiseltakaan. Sopisi myös tällaiselle piraatille. ;) Tykkään siitä, että nuo painatukset ovat, erityisesti tuossa yllä olevassa kengässä, tyylikkäästi ja siististi tehty. Kengät eivät ole mitenkään edullisimmasta päästä, hinnat pyörivät uutuuksissa reippaastikin päälle parinsadan euron, mutta saahan sitä likka ihailla. :)


Tänä syksynä cowboy-buutsit palaavat ehkä vähän salakavalasti ja takavasemmalta trendikentälle, ja hämmästyttävää kyllä, en täysin vierasta ajatusta. Edellisen kerran muistan kauhistelleeni buutseja joskus vuonna 2006-2007, ja muistan vannoneeni aika pyhästi ja hartaasti, ettei tämä tule olemaan mun juttuni. Noh, kaikkihan me tiedämme, mitä tuollaisille "ei koskaan" -ideologioille suorastaan väistämättä käy. ;D Tsekkaa Casual Attituden cowboy-vibat ja muut buutsit!

Kuten olette ehkä huomanneet kaupan hyllyjäkin katsoessanne, wedge sneakerit ovat tulleet jäädäkseen. Ainakin vuodeksi. Ehkä kahdeksi. Melkein kaikilta tennarimallisia vapaa-ajan kenkiä myyviltä merkeiltä alkaa löytyä jo oma versionsa. Yllä ovat Blinkin ja Piecesin popottimet. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan tilanteen kehittymistä... Omasta mielestäni ASHilla on vaan yhä edelleen ne hienoimmat, mahdanko yhtään olla puolueellinen. ;)

Mainosyhteistyö
Kuvat via Spartoo.fi

22.9.2012

Mietteitä kunnallisvaalistartista?

Torstain kunnallisvaalitentti oli ja meni, ja piraattien Harri Kivistö sai kaksi puheenvuoroa, jotka hän kyllä käytti erittäin hyvin. Alla videokooste:Erityisesti kommentti nuorista oli erittäin hyvä: "Nuoret eivät syrjäydy, vaan heidät syrjäytetään." Syyllistävä sävy pois, näinhän se menee.

Harrin ajatuksia Ylen vaalitenttikäytännöistä ja pienpuolueiden esittämistavoista (sekä vähän lisää nuorista) voi lukea täältä. Lainaan siitä mielestäni erityisen hyvän nuoria koskevan kohdan:
"Voisin tässä kertoa monella tapaa, mistä nuorten syrjäytyminen johtuu ja mitä asiassa tehdään väärin, mutta kenties yleisesti ottaen voisi karkeasti todeta, että päätöksenteossa sukupolvien välinen kuilu on leveä. Kuntapäättäjät eivät ymmärrä nuoria, koska nuoret elävät erilaisessa maailmassa kuin mitä he nuorina elivät. Osa päättäjistä hoitaisi nuorten asioita kielloilla, rajoituksilla ja voimakkaalla kontrollilla. Heillä on jokin kuva siitä, millainen nuoren elämän tulisi olla: mitkä asiat siihen saavat kuulua ja mitkä eivät. He karsastavat niitä uusia ilmiöitä, joita heidän nuoruudessaan ei ollut.

Ohjelmassa muut puoluejohtajat esittivät monia hyviä asioita joilla nuoria voidaan tukea, sekä muutaman varsin huonon. Monissa ratkaisuissa on kuitenkin se ongelma, että ne olettavat tietyn muotin johon nuoren tulisi lopulta mahtua. – – Päätöksenteossa kuunnellaan paljon helpommin niitä nuoria jotka sopivat siihen muottiin: niitä jotka ovat osanneet sopeutua. Nämä jotka eivät helposti sopeudu ovat aivan yhtä arvokkaita, ja itse asiassa juuri se, että he eivät sopeudu, saattaa ollakin erityisen arvokasta."
Piraattipuolueessa muuten on valtavasti nuoria ehdokkaita, päälle kolmekymppiset ovat pikemminkin poikkeus kuin mikään sääntö, joten voi aika varmasti sanoa, että meidän kauttamme nuorten ääni pääsee ihan vamasti kuuluviin. :) (Tsekkaa yhäkin meidän kunnallisvaaliohjelmamme!)

Nyt tää menee potemaan vaihteeksi uutta flunssaa, johan tässä ehti pari viikkoa olla terveenä... Palaillaan linjoille, kun on taas enemmän voimia kaikkeen!

21.9.2012

Teinit reagoivat My Little Ponyyn

Vielä kerran The Fine Bros ja tällä kertaa teini-ikäiset, jotka kertovat, mitä mieltä he ovat My Little Pony: Friendship is Magic -sarjasta.


Varsin mielenkiintoisia reaktioita kyllä tässä episodissa. Kantava teema on se, että monista on jotenkin enemmän tai vähemmän kummallista, jos pojat pitävät söpöistä piirretyistä poneista. Viesti on "Poneistä tykkäävän ei pitäisi kutsua itseään mieheksi", "Hanki tyttöystävä ja unohda ponit", "Sinun pitäisi käyttää aikasi jotenkin toisin."

Kuitenkin sekä tytöistä, että pojista löytyy myös puolustajia: "Kukaan ei ihmettele, jos mä tyttönä tykkään Buzz Lightyearista", "Eihän tässä ole mitään vahingollista, miksei poika voisi tykätä pikkuponeista" tai jopa jo siellä pilkan rajamailla: "Näähän trollaa sitä paitsi kaikki, eli antaa mennä vaan". Osalle porukasta toisten tykkäämiset, tajusi niitä itse tai ei, eivät ole mikään tuomitsemisen aihe, osalle taas se on naurun ja pilkan aihe. Tosin trollaamiseksi kiinnostuksen leimaaminen kieltää koko kiinnostuksen olemassaolon, rajaa sen fiktioksi ja läpäksi.

Eräs tyttö ilmoitti, ettei ikimaailmassa deittailisi bronya, eli poneista diggailevaa poikaa, koska siis pojan/miehen pitää olla kova tyyppi. Kovat tyypit ei diggaa poneista. Tämä kertookin jo aika paljon siitä, miten paljon sukupuolta väritetään ja määritellään tällaisten mielikuvien ja "sääntöjen" kautta. Pojan pitää olla vahva, ei saa tykätä söpöstä ja värikkäästä, sellainen on joillekin aivan ennenkuulumatonta. Onneksi on niitäkin, jotka eivät välitä keinotekoisista sukupuolinormituksista, vaan rikkovat tätä sosiaalista sirkusta vastaan ja hitto vie, diggaavat avoimesti niistä poneista. ;) Ei se nimittäin mikään luonnosta paljastettava ja esiin kaavittava totuus ole, etteivätkö pojat ja miehet saisi tykätä söpöistä ja suloisista asioista ilman, että heitä pitää rangaista siitä kyseenalaistamalla heidän oikeutensa sukupuoleensa.

Surullista sekin, että ihan varmasti ylipäätään kaikenlaiset väärät mielenkiinnonkohteet ovat joillekin persläville syy kiusata toisia ihmisiä, niin koulussa kuin työpaikoilla. Don't do it.

P.s. Olen ihan vähän katkera, etten voi olla brony, koska olen väärää sukupuolta. :( What's up with that? :D

20.9.2012

Startti kunnallisvaaleihin tänään!

Moi ihmiset, mun piti vaan muistuttaa teitä, että TÄNÄÄN YLE TV1:llä ovat eri puolueiden puheenjohtajat puhumassa Kuntavaalit 2012: Lähtölaukaus -ohjelmassa! Myös Piraattipuolueen Harri Kivistö on piinapenkissä jakamassa näkemyksiään, joten muistakaa ehdottomasti katsoa!

Kuntavaalit 2012: Lähtölaukaus TV1 torstaina 20.9. klo 21.05 - 23.05,
uusinta perjantaina 21.9. klo 11.40 - 13.40 suomeksi tekstitettynä

Source: google.com via Maria on Pinterest


P.s. Olenko kertonut, että olen virallisesti nyt kunnallisvaaliehdokas piraattien listoilta Tampereella? :) Ai en, no nyt olen. ;) Jokseenkin ehkä arvattavaa!

Tsekkaa kunnallisvaaliohjelmamme!

Ja liittykää mun kannatusryhmään Facebookissa! ^^

19.9.2012

Mitä muksut ja seniorit ajattelevat Nyan Catista?

Nauroin näille videoille The Fine Brosin videoille aivan kippurassa, ja olin vähän väliä pärskäytellä mehut näytölle. :D Näissä siis otsikon mukaisesti haastatellaan muksuja ja seniorimpia kansalaisia siitä, mitä he pitävät juuri näkemästään Nyan Cat -videosta.

Taas voimme oppia jotain ihmisistä ja erilaisista luonteista. Itselleni jäi mieleen ainakin se, miten sekä vanhemmassa porukassa, että lapsissa, oli molemmissa videosta innostuneita ja siitä ns. nihkeileviä tyyppejä. Hauskaa tämä oli siksi, että jotkut senioreista arvelivat lapsien tykkäävän tästä: mutta eipä se olekaan niin iän mukaan menevä homma. ;) Eniveis, ihania reaktioita. :D

Tsekatkaa itse. Videot siinä järjestyksessä, missä itse katsoin ne:

Elders react to Nyan Cat:

Kids react to Nyan Cat:

Lasit?

Mun pitää ehkä hankkia silmälasit jossain lähitulevaisuudessa. Sitten kun näin tapahtuu, tahdon ehdottomasti raybanmaiset nörttihipsterilasit (jotka oli klassikot jo ennenkuin sun mutsis tykkäs niistä), maksoi mitä maksoi, koska ne puhuttelee mun sielua ja kulutusidentiteettiä ja niin edelleen. Tsek vaikka nää yölliset, webbikameran avulla Mister Spexissa otetut sovituskuvat!
Eiks muuten olekin hienoa elää tulevaisuudessa, kaikki tälläset jutut on niin scifiä ettei tosikaan! Siis huomatkaa miten ohjelma osaa tunnistaa kasvot, käännellä ja pyöritellä laseja pään mukana ja vielä lisätä linssiheijastuksetkin!

Mä meen nyt nukkuun.
:D

17.9.2012

Tänään olen inspiroitunut...

...Helmut Langin syksyn 2012 mallistosta. Tumman kohtalokkaat sävyt, kerrokset kerrosten perään, leikki eri materiaaleilla ja läpikuultavuuksilla sekä tekstuureilla puhuttelee aina.

Kietaistut puolipitkät hameet, leveät kangashousut, revittyä pitsiä muistuttavat neulokset ja nahkaiset pinnat eivät ehkä ole sitä uusinta uutta itsessään, mutta jälleen kerran näistä elementeistä on kuitenkin rakennettu kiehtovia kokonaisuuksia. Ekstraplussana Helmut Langin punamustat asut tuovat mieleeni Game of Thronesin... Myös printit tämä kaveri osaa sen verran särmävästi, että allekirjoittanutkin alkaa himoita muuitakin kuin täysin kuviottomia vaatteita.Source: style.com via Maria on Pinterest
 
Source: style.com via Maria on Pinterest
 
Source: style.com via Maria on Pinterest
 
Source: style.com via Maria on Pinterest
 
Source: style.com via Maria on Pinterest
 
Source: style.com via Maria on Pinterest

Onko teillä suosikkia syyskokoelmasta, suunnittelijaa, vaatetta, asua?

14.9.2012

Eple & Melk täällä taas

130912 2

En olekaan pitkään aikaan saanut käytettyä tätä ihanaa Eple & Melkin takkia, jonka olen muinoin saanut Modepassin stailausprojektin kautta itselleni. Aina on ollut joko liian kuuma tai kylmä, en ole keksinyt mitä pukea sen kanssa, mieli on tehnyt pukea jotain muuta tai sitten olen toisinaan vain unohtanut henkarissa riippuvan aarteen omiin oloihinsa. Välillä en ole vain raaskinut. Sitä suuremmalla syyllä nautin aurinkoisesta syyspäivästä ohut rotsi niskassa tietäen, että olkapäiden mokkanahkapalat sädehtivät himmeästi kirkkaassa valossa. Varsinainen statement piece.

...Ja whoa, miten tuo tukan liukuväri päättikin hypätä näissä kuvissa esiin oikein kunnolla! Jeah, mahtavaa!

130912 3
130912 1
Takki - Eple & Melk (saatu),
farkut - Dr Denim,
t-paita - Filippa K
kengät - Unisa,
riipus - Efva Attling,
laukku - Selected Femme

130912 6

Tsekatkaas nää jaetulle ensimmäiselle sijalle Vagabondien Audreyn kanssa maailman mukavimmista korkkareista päässeet Unisan nahkanilkkurit. Mä olen just niinkun tota vaille vararikossa näiden viime aikoina tekemieni hankintojen kanssa, muttakun pidän supermukavia korkonilkkureita sen verran harvinaisena asiana (ja oon menneisyydessäni traumatisoitunut riittävästi sellaisten puutteesta), että mulle iskee paniikki törmätessäni sellaisiin. "Mä en enää ikinä löydä yhtä hyviä!" Mutta kyllä mä sitten rakastankin ja kovaa.

130912 7

Ai niin, aivan ERINOMAISIA uutisia, ystävät rakkaat! Piraattipuolueen tiedottaja ja Uudenmaan piraattien puheenjohtaja Janne Paalijärvi on saanut hovioikeudessa vapauttavan päätöksen Kaisa Rastimon kunnianloukkausjutussa! Niin pitääkin, ja aivan älyvapaa juttuhan se on koko ajan ollutkin, käytännössä syyte rapsahti Rastimon itsensä siteeraamisesta Kuvalaudalla. Täydellisen väärin koko syyte.

Harmi vain, että oikeus määräsi valtion korvaamaan oikeudenkäyntikulut, joten veronmaksajien rahoillahan tätäkin sirkusta sitten on pyöritetty. Katsotaan, valittaako Rastimo päätöksestä. Mutta että vaihteeksi nyt näinkin hyvin oikeus toteutuu!

Tsekkaa myös Piraattipuolueen tiedote.

Perjantait kaikille! ^^

13.9.2012

Filippa K Mini Leather Bag

filippa k mini bag 1

Tämä on nyt taas kategoriassa "no olisin voinut elää ilmankin", mutta olen katsellut tätä Filippa K:n pikkulaukkua jo varmaan vuoden. Kun se nyt on syyskuun ajan Stockmannin kanta-asiastarjouksessa *, otin sen jo suoranaisena kohtalona. Minulla ei ollut yhtäkään pientä, olan yli heitettävää pientä pussukkaa, jonka kanssa käydä vaikka kaupungilla, ja jonka kanssa kädet jäisivät vapaaksi, eikä vastaani tullut mitään tätä pientä kaunotarta parempaakaan. Joten hyvin kävi. :) Kätevää tässä laukussa on myös se, että olkahihnaa voi säätää liukuvasti juuri tasan itselle sopivaksi. Ette uskoisi, miten tavatonta sellainenkin on. :D

* = mainoslinkki

filippa k mini bag 2Mukavaa torstaita kaikille! Tää likka koittaa nyt keräillä itsensä ja jatkaa tenttiin lukemista.

10.9.2012

Mitä jos kasvattaisin?

Olen viihtynyt nykyisessä epäsymmetrinen leikkaus + luonnonkihara suoristettuna -lookissa nyt parisen vuotta, keväästä 2010 lähtien. Tykkään edelleen toispuoleisesta tukasta, mutta olen kyllä pohtinut sitäkin, että mahtaako ennenpitkää tulla vastaan se hetki, kun kasvatan sen pois.

Eihän sitä tiedä, ehkä pidän saman hiustyylin seuraavat viisikymmentä vuotta ja teen siitä signatureni, mutta ihan piruuttanikin olen pohdiskellut hiusten kasvattamista, tai siis lähinnä tuon toisen puolen kasvattamista, ja sitä, miten sellainen nyt sitten onnituisi nykytilanteesta käsin. Myös siksi, että tällainen leikkaus on lopulta aika high maintenance: se vaatii ehdottomasti leikkausta säännöllisesti, ja omaan makuuni vähän liian usein. Ja lisäksi luottokampaajani muutti pois. :(

Sen tiedän, etten aio leikata itselleni aivan lyhyttä tukkaa, koska haluan hiuksista kehystystä kasvoilleni. Toisaalta minulla on vain huonoja muistoja pitkästä tukasta, sen paksuudesta, pitkien hiusten tunkemisesta joka paikkaan, takuista ja ikuisuuden kestävästä suoristuksesta. Jo puolikaskin päätä hartiapituisia hiuksia ottaa oman aikansa.

Testasin molemminpuolista keskipitkätukkaisuutta kuvanmuokkauksen avulla. Valkkasin kuvan, jossa kasvoni katsoivat eteenpäin, leikkasin kuvan naaman keskeltä kahtia ja käänsin toisen puolen peilikuvaksi. Kunhan olin ulvonut vähän aikaa lopputulokselle, säädin itseni tuunausmoodiin ja värkkäsin kuvasta edes hitusen luonnollisemman näköisen. Tein jakauksen, muokkasin kasvoista vähän vähemmän peilikuvasymmetriset (ihmisen kasvot eivät koskaan ole täysin symmetriset) tuomalla alkuperäisestä kuvista kasvonpiirteitä, nostin hiusrajaa, värkkäsin kasvoille tulevien hiuksien muotoa ja vaalensin hippasen hiusten tummimpia kohtia. Alkuperäinen kuvakin oli aavistuksen tärähtänyt, joten jonkun verran yksityiskohdat antoivat anteeksi sen, ettei ollut edes hiirtä käytettävisäs piirtopöydästä puhumattakaan. Valmis lopputulos on tässä.

what if I grew my hair

... Ja tässä alkuperäinen kuva:

gabbi again 1


....Ja tässä alkuperäisestä tehty simppeli peilikuvaversio (nyt saa ulvoa):

what if I grew my hair simple mirroring

...Ja tässä vielä rinnakkain:

what if I grew my hair simple mirroringwhat if I grew my hair

Tykkään tuon viitekuvan perusteella kyllä siitä, miltä suoristettu kuontaloni about tämän mittaisena ja muhkeasti pöyhittynä näyttäisi. Jopa kammoani keskijakaus näyttää tuossa erittäin siedettävältä. Miinuspuolina sitten tosiaan ylipaksun tukan kiroukset, suoritusajan tuplaantuminen vähitellen, kasvattamiseen menevä aika ja mitä pohdin ehkä eniten: en halua enää koskaan olla pyramid head, kuten yläasteella tasapitkäksi leikatussa polkkatukassa. :D

Toisaalta myös tuollainen molemmilta puolilta yhtä pitkä tukka on aika perus. En ole hirveästi välittänyt siitä mitä muu massa tekee, suurimman osan ajasta menenkin ihan mielelläni sen massan mukana ja tunnen olevani osa jotakin sen sijaan, että tuntisin olevani tuijotettu ulkopuolinen, mutta olen toisaalta tykännyt siitä, että hiustyylini on niin tunnistettava ja omanlaisensa. Ja vieläpä puhutteleva: Sen miten tarkasteltavan asian kokee, riippuu siitä mistä näkökulmasta ja asemasta sitä itse tarkastelee, mitä puolta elefantista tuijottaa. Tukkanihan on ihan erilainen toiselta kun toiselta puolelta.

Mulla on seuraava kampaamoaika syyskuun lopulle, siihen mennessä pitää tehdä päätöksiä. Toisaalta, ainahan siihen epäsymmetriseen voi palata, jos kasvattelu alkaa tuntua hirveältä, mutta toisaalta en tiedä, haluanko ihan vielä edes luopua näin hauskasta ja "helposta" tukasta. Äh, voisko joku vaan päättää mun puolestani. ;D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...