31.7.2012

Sanuk

Miesten kengistä en olekaan paljoa kirjoitellut, kuten en nyt muutenkaan kovin paljoa miesten vaatetuksesta. Tässä teen kuitenkin poikkeuksen ja esittelen nimittäin ensimmäisiä kävelykenkiä, jotka ovat oikeasti valloittaneet myös tuon miespuoliskoni sydämen, näin ollakseni melodramaattinen. Samaa kenkämallia löytyy yhteistyökumppaniltani Spartoolta, joten tässäpä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Aiemmin sellaiset ihan tavalliset kengät, tennarit ja sen tapaiset, ovat miehen kovassa käytössä hajonneet alta aikayksikön (ja jotkut ihmiset pitävät tasan yksiä kenkiä kerrallaan, vaihtojalkineita ei vaan ole), ja ainoat kestävät ovat sitten olleet armeijamaiharit, joita onkin käytetty vähän ympäri vuoden. Viime kesänä paljasjalkalenkkeilystä innostuneena mies kuitenkin hankki itselleen ihkaoikeat kesäkengät. Sellaiset, joissa pohja tuntuu vähäsen siltä, kuin olisi paljain jaloin.
Sanuk on Etelä-Kaliforniassa 1990-luvulla perustettu kenkämerkki, jonka ensimmäisten kenkien pohjat tehtiin lattiamatosta. Kuten nyt tuosta ylläolevasta kuvasta näette, mikään paljasjalkakenkähän tämä siis ei ole, jo ihan siksikin, että pohja on kuitenkin aika paksu, mutta kuitenkin se on myös hyvin mukava ja pehmeä! Se oli yksi niistä seikoista, joiden takia tuo mies näihin ihastui: mutkattomat ja mukavat. Ja nämähän eivät siis ole kengät, vaan sandaalit, kuten merkki itse painottaa nettisivuillaan. ;)

Nyt melkein kaksi kesää Sanukeja käytettyään mies tykkäilee niistä edelleen, ja jalkineet ovat myös pysyneet ehjinä. Jotain likaa niihin on vain tarttunut (olleet myös mökkikäytössä), mikä tosin ei niin kamalasti haittaa, koska mies kaukaa viisaana valkkasi itselleen maastonvihreät kengät, joissa satunnaiset maastonpalaset näyttävät lähinnä asiaan kuuluvalta yksityiskohdalta. ;) Materiaalina Sanukeissa on tekstiili ja kumi, joten ne sopivat myös vegaaneille.

Umpinaisten sandaalien ohella löytyy myös ihan rantaläpsymallia, jos pitää enemmän sellaisesta. Harmi, ettei Spartoolla ole juuri tällä hetkellä valikoimassaan kovin paljoa Sanukin naisten kenkämalleja, mutta kannattaa pitää silmät auki, mikäli kiinnostus heräsi!

Mainosyhteistyö
Kuva via Spartoo.fi

Itsetunto on vaikea juttu

Vaateketju Vila on pistänyt pystyyn kampanjan, jossa levitetään itsetunnon ja oman tien kulkemisen ilosanomaa, ja juuri tämän nimenomaisen tempauksen tiimoilta minäkin lupauduin asiasta vähän ajatuksiani kirjoittelemaan. Kamppikseen liittyy myös tämä symppis video, joka kuvaa yhtä näkökulmaa siitä, mitä on olla itsevarma. Kun malli kaatuu catwalkilla, mikä ei ole täysin harvinaista, on vain noustava ylös ja jatkettava matkaa. Jos pystyy hymyilemään omalle kömmähdykselleen, aina parempi. :)


Itsevarmuus ei ole itsestäänselvä tai helppo asia. Kaikilla ei ole sitä tarpeeksi, joillakin sitä on vähän turhankin paljon. On vaikea pysyä rehellisenä itselleen maailmassa, jossa koko ajan vaaditaan ihmiseltä niin paljon. ME vaadimme itseltämme ja toisiltamme suorastaan järjettömiä asioita, ja koko ajan saa kelata, miten sitä itse istuu tähän sosiaaliseen sirkukseen. Koko ajan joku taho on sanomassa suoraan tai epäsuoraan millainen pitäisi olla tai mitä pitäisi tai ainakaan ei pitäisi tehdä.

Toisaalta ei ole ihmekään, jos ihmiset tuntevat itsensä epävarmaksi ja lakkaavat luottamasta itseensä, jos ovat koskaan niin tehneetkään, onhan tässä ympärillä jos minkämoista härdelliä talouden epävakaudesta lähtien. Miten luoda varmuutta epävarmassa maailmassa? Epärealistisia mediakuvia en tosin pidä minään ultimaattisena pahuuden ja epävarmuuden lähteenä, koska kodilla ja omalla lähipiirillä, ystävillä ja sukulaisilla, on ihan taatusti niitä paljon suurempi vaikutus ihmiseen, ja jos nämä asiat ovat kunnossa, ei ole aihetta suureen huoleen. Valitettavasti on kyllä myös perheitä, joissa lapsilta vaaditaan alusta asti enemmän kuin on fiksua, ja kaveripiirejä, joissa kiusataan. On perheitä, joissa juodaan ja lyödään. Yritä siinä sitten kehittää itsetuntoa ja itsearvostusta, kun joka puolelta kuitenkin armotta vaaditaan suorituksia, menestystä, vahvuutta ja eteenpäin menemistä.

IMG_20120730_180737

Helposti voi siinä ihminen ajatella voivansa ostaa itsetuntonsa ottamalla osaa kulutuskulttuuriin. Ostamalla uuden auton, paljon vaatteita, kalliita meikkejä tai muuta roinaa, sitä muka olisi parempi, kauniimpi, menestyvämpi ihminen. Olen joskus itsekin lipsahdellut ajattelemaan niin, varmaan meistä jokainen joskus on. Se on ihan totta, mitä tuossa Tampereen Vilan näyteikkunassakin tällä hetkellä lukee: "You will never be more than you are naked." Ihminen on vain sitä, mitä hän on alasti, eli toisin sanoen mitä hän tekee ja mitä hän ajattelee. Mikään määrä rojua siinä päällä ei lopulta ole niin tärkeää kuin se, mitä ihminen itse kaiken sen alla on.

Ollaan rohkeita (vaikka ihan vaan sillä tavalla hiljaisesti ja eleettömästi, yrittämällä sitkeästi uudestaan epäonnistumisen jälkeen) ja ollaan armollisia itsellemme ja muille. Vaaditaan vähän vähemmän ja korostetaan myönteistä kielteisen sijaan. Itsetunto ei synny tyhjästä, vaan se vaatii rakentamista, eikä se toki tarkoita sitä, ettei koskaan epäilisi itseään tai etteikö olisi huonoja päiviä ja kömmähdyksiä. Se on sitä, että katsoo olevansa uuden mahdollisuuden ja oman elämänsä arvoinen. :)

30.7.2012

Liukuväri

Olen taas vähän blondimpi. Liukuvärinä. Oi onnea, voin olla blondi JA kasvattaa omaa väriä samalla kertaa. ;) Ja mikä tärkeintä, ei tarvitse työntää päänahkaan enää niitä varsinaisia hiusvärejä, joille vähän pelkäilen vähitellen herkistyväni. Ja mikäli tämä blondimpi olo nappaa pitemmäksikin aikaa, aina voi vaan jatkaa tuon latvan raidoittamista ilman pelkoa siitä, että tukasta tulee jälleen juurikasvupainajainen. Ja ihanaistakin ihanampaa: lyhyt puoli on lyhyimmistä kohtaansa nyt kokonaan ihkaomaa sävyä!

Kuten alla häämöttävistä kuvista voitte nähdä, tuo liukuväri on todella, todella huolellisesti häivytetty, eikä mitään selviä rajoja ole kertakaikkiaan nähtävissä. Blondit raidat sekoittuvat ansiokkaasti vielä viime kerralla laitettuun tyviväriin, joka puolestaan sekoittuu juuresta puskevaan omaan väriini, joka siis saa nyt kasvaa ihan rauhassa.

Tukkakin on kuulemma pysynyt ihmeellisen hyvässä kunnossa, yhä vain, huolimatta puolen vuoden aikana tehdyistä vaalennuksista (lähtötilannehan oli melkein musta) ja jatkuvasta suoristusraudan käytöstäni. Selkeästi keratiinihoitoaineiden käyttäminen on kannattavaa, kuin myös kunnolla kosteuttavien hoitoaineiden käyttö ylipäätään. Kuivahan se on ja tulee aina olemaan, ei siitä mihinkään pääse, mutta se ei ole *kuollut*. Kaikki kun on suhteellista.

Surua on vähän puserossa siitä, että tämä saattoi hyvinkin olla viimeinen kerta, kun vierailin luottokampaajallani. Toivon kaikkea hyvää hänelle tulevaisuudessa, mihin ikinä jalat hänet seuraavaksi vievätkin. Miia on ollut taitavin ja ihanin hiusihminen, johon olen so far törmännyt, ja siitä olen hyvin iloinen.

Näissä joissakin kuvissa näyttää vähän siltä, kuin tukassa olisi paljonkin tuollaista punaisuutta, mutta se on kyllä optinen harha. Sävy on luonnossa lähinnä viileä. ...Samoin ekassa kuvassa näytän jotenkin ylipunaiselta ja tummalta, mutta sikäli kuin luomurusketus on tarttunut tehokkaasti melkein kaikkialle muualle paitsi naamaan (ja koska en ole enää kuukauteen käyttänyt itseruskettavia), sekin on optinen harha. :D

heat wave 17
heat wave 13
heat wave 14
heat wave 11
heat wave 8
heat wave 10
heat wave 16
heat wave 12
heat wave 15

Olipahan muuten komeat ukkoset viikonloppuöinä! Hervannassa jyrisi ja diskostroboili (ilman mitään liioittelua) varmaan yli tunnin putkeen. Onneksi kerrostalossa asuessa voi olla pelkäämättä ja keskittyä salamabongailuun, sen sijaan muistan, miten aikoinaan omakotitalossa Saarijärvellä sai juosta ukkosen kanssa kilpaa ympäriinsä irrottelemassa laitteita pistorasioista, tsekkailemassa kaatuilevatko puut pihapiirissä, palaako missään... Monesti siinä kävi kyllä sillä tavalla, että ukkosen huomasi siitä, että modeemi lakkasi toimimasta salaman rikottua sen sijoilleen. Mehh.

Mukavaa maanantaita kaikille teille loistaville ihmisille! ^^ (Huomaatteko, iloitsen maanantaista, koska se ei ole sunnuntai. :D)

Ash Bowie - vielä kerran sitä kiilakuolausta

Mä olen ehkä tullut hulluksi, ja te ehkä kyllästytte, mutta mun on aivan aivan pakko vielä jakaa tämä kiilatennarikuolaus. (Aiemmat kuolaukset voi tsekata tästä ja tästä.)

Huomasin nimittäin tyyliin viime yönä, että Ash-kulttitennareista oli tullut vihdoin Spartoolle mallia Bowie, joka on aikaa myöten muotoutunut suosikkimallikseni noista Ashin tossuista. Ja vieläpä useammassakin värissä! Päätellen siitä, miten äkkiä viimeksi nämä katosivat nettikaupoista, menekkiä tulee olemaan. Vaviskaa, wedge sneakereita vihaavat! :D

Mun on tunnutettava, laitoin kengät tilaukseen. Mustana, kuten arvata nyt saattaa. Valkkasin uskaliaana koon 38, koska nettisurffailun perusteella Ashin koot ovat väljät, ja puolikokojen kohdalla kehoitetaan joka paikassa ottamaan se pienempi koko (jännästi tosin Spartoo kehoittaa valkkaamaan normaalin kengännumeron...) Oma kengännumeronihan on useimmiten 39, mutta mulla on kenkiä myös koossa 38, ja jalan mittojen perusteella asetun kutakuinkin noiden kokojen väliin, ja merkistä riippuu sitten aina, mikä istuu jalkaan parhaiten. Joskus olen ottanut myös sen isomman koon ja tehnyt kengästä istuvamman pohjallisilla.

Saapa nyt siis nähdä, meneekö tää ihan nappiin vai ei, mutta onneksi palautus on ilmaista. :) Kertoilen sitten myöhemmin, miten kävi.

Mainosyhteistyö
Kollaasin kuvat via Spartoo.fi

28.7.2012

Turku 2012

Käytiin tuossa eräällä viikolla Turussa. Asiaan kuului Suomen ensimmäisen Dennis-ravintolan kokeminen, kuljeskelua kaupungilla ja ilta-auringosta nauttimista. Not bad. Myös matka Turkuun oli itsessään jännittävä, ajelimme nimittäin pitkin saaristoa ja ohitimme mm. Seilin saaren, jonne kyllä täytyy vielä päästä ihan omalle retkelleen!

turku2012 5
turku2012 4
turku2012 2
Seili
turku2012 1
turku2012 15
turku2012 13
turku2012 6
turku2012 7
turku2012 8
turku2012 9
turku2012 12
turku2012 14
turku2012 16
turku2012 17
turku2012 18
Sigyn
turku2012 19
Suomen Joutsen

Viikonloppuja!

27.7.2012

Pyjamahousuissa?

260712 colored 3

Eilen pukeuduin Monkin alennuksista löytämiini väljiin shortseihin, jotka tuovat vähän mieleen pyjamahousut. Päähän vielä leveälierinen hellehattu ja arskat, niin kaupunkikelpoinen tyyli on valmis. Kengät kannattaa kans muistaa. Sikäli kun rento pyjamatyyli on ollut trendikartalla nousussa, tässä ollaan nyt ihan viimeisten kotkotusten perässä. ;D Tosin, yhdistämällä rennon alaosan vähän skarpimpaan yläosaan, tässä tapauksessa Ginan hihattomaan, läpikuultavaan paitaan tyyli tasapainottuu.

Ei sillä, ettäkö olisi mitään vikaa näyttää juuri sängystä nousseelta! Sopii ainakin oikein erinomaisesti tälle eräälle myöhäännukkujalle...

260712 colored 1
260712 colored 4
Shortsit - Monki, paita - Gina Tricot, kello - Michael Kors, kaulakoru Efva Attling
260712 colored 5
Kipeästi hiustenleikkuun tarpeessa. :D

Lokoisaa perjantaita, ihmiset!

24.7.2012

Aurinkoa Yves Rocherilta

Tämän kuun Yves Rocherilta saadut testituotteet liittyvät aurinkoon – sopivasti nyt kun helteet toivottavasti palailevat!

Jos muuten haluatte tilailla Yves Rocherilta nyt jotakin, niin kaikki Heijastuspinnan lukijat saavat kassalta viiden euron alennuksen koodilla YRREVIEW!
Koodi on voimassa 15. 8. asti!


yves rocher tanning oil

Monoï de Tahiti Dry Tanning Oil on huumaavalta tuoksuva kuivaöljy, joka korostaa kauniisti rusketusta samalla kun se kosteuttaa ihoa. Öljy tuntuu kyllä oikein ihanalta iholla, mutta jälleen kerran aivan liian voimakas tuoksu on se, miksi en tule tätä tuotetta käyttämään, vaan annoin sen eteenpäin. Hajusteyliherkät, ottakaa tämä huomioon. Muuten käyttäisin tätä mieluusti.

yves rocher aurinkopuuteri

Aurinkopuuterit ovat olleet allekirjoittaneelle aikamoinen hitti tänä kesänä, ja laiskimpina päivinä olen vain tehnyt kevyen pohjustuksen, ojentanut kulmat ja levittänyt kasvojen reunoille aurinkopuuteria. Helppoa ja nopeaa. Kuitenkin olin vähän pettynyt tähän aurinkopuuteriduoon, sillä pigmentti tuntui olevan työn ja tuskan takana saada rasiasta edes sormen päähän. Suoraan sanottuna en jaksanut tämän perusteella kokeilla tuotetta kasvoille. Tässäkin on kukkainen tuoksu, mikä on ihan hauska lisä, mutta taaskin hajuherkille se voi olla liikaa.

yves rocher aurinkopuuteri swatch

Paljon tyytyväisempi olinkin sitten näihin vedenkestäviin silmänrajauskyniin, jotka minulle lähetettiin mustana ja ihanan säkenöivänä turkoosina. Kynien koostumus on sulavan voidemainen ja pigmentti erittäin hyvä, tsekatkaa vaikka tuo alla oleva kuva ja vilkaiskaa tuota turkoosia! En tosin kyllä tiedä, miten hyvin nämä nyt sitten vettä lopulta kestävät, sillä pestessäni kädet swatch-kuvan oton jälkeen sain kyllä kevyesti hinkaamalla värit lähtemään. Ei siis kannata hieroa silmiä? :D

yves rocher waterproof eye pencils
yves rocher waterproof eye pencils swatch

Sellaisia tällä kertaa!

23.7.2012

5 asiaa, joita haluan wedge sneakereiltani

Olen jo hetken katsellut blogeissa ja nettikaupoissa niitä jo aiemmin mainitsemiani kiilakorkolenkkareita, wedge sneakereita, koko ajan vähän sillä tavalla haku päällä. Pikkuhiljaa erilaisia kuvia ja kenkäyksilöitä katsellessa lenkkariestetiikantaju hioutuu, ja sitä alkaa hahmottaa, mistä pitää ja mistä ei.

Minä haluan kiilasneakereiltani aivan ehdottomasti seuraavaa viittä asiaa:
1. Musta väri, vähintäänkin hallitsevana. Mitä enemmän mustaa, sen parempi. You know me...

2. Pohjan on oltava ehdottomasti musta, ei valkoinen, toisin kuin monissa malleissa. Se tekee möhkälemäisestä kengästä jotenkin ilmavamman ja sulavalinjaisemman.

3. Pohja saisi mieluusti olla myös ohuenpuoleinen, ei kovin paksu. Ks. kohdan kaksi perustelut.

4. Ei suuria nauhakimppuja, joihin pelkään kompastuvani.

5. Vaikka en halua jättimöhkälettä jalkaani, en halua myöskään mitään siroa ja sievää korkoa – kiilan on oltava selkeästi piilotettu ja kannan näytettävä tukevalta. Sentään lenkkarit kyseessä! ;D

Alla olevaan kollaasiin kokosin Spartoolta bongaamieni, varsin hyvin vaatimukset täyttävien Buffalo-merkkisten kiilojen ympärille asukokonaisuuden, jota aika varmasti tulisin käyttämään wedge sneakereiden kanssa. Kuten huomaatte, nämä kengät löytyvät sekä kokomustina, että yhdistelmänä beigeä ja musteensinistä. Molemmissa kengissä päälliosa on aitoa nahkaa.Wedge Sneaker Rockin


Yhdistäisin nuo särmikkäät kengät ehdottomasti maailman parhaisiin pillifarkkuihin, joissa elin melkein koko vime syksyn, talven ja kevään, ja joissa siis tulen aika varmasti vastaisuudessakin elämään. Asuun sopii aivan täydellisesti unelmieni epäsymmetrinen nahkatakki, rennosti mudoton suuri nahkalaukku ja rokkaava t-paita. Arskat laittaisin päähän jopa pilvisellä säällä. ;)

Mitäs te tykkäätte? :)

Mainosyhteistyö
Kenkäkuvat via Spartoo.fi

21.7.2012

Onks pakko kaasuttaa homoja?

Kyllä mä hieman kiroilin, kun näin otsikot.

Oulussa on joku neropää taas keskinyt laittaa kaasuttaen, tällä kertaa Oulun Setan järjestämässä North Pride -tapahtumassa, jossa keskusteltiin homo-, bi- ja transpakolaisten tilanteesta ja äärioikeiston uhasta. Ei ne kananmunat tältä vuodelta riittäneet. Hesarin uutisoinnin mukaan keskustelua juuri aloittelemassa ollut vasemmistopoliitikko Dan Koivulaakso vietiin sairalaan tarkistukseen saatuaan kaasusta kasvoilleen. Tsekkaa Hesarin uutisointi.

Homotapahtumia vastustavat vetoavat homoinhoonsa ja kyselevät, että onko homoutta sitten pakko tyrkyttää ihmisten naamalle. Samaa voisi toki kysyä jääkiekosta ja tangomusiikista, mutta ehkäpä nyt suodaan kuitenkin kaikille oikeus kokoontua, oikeus juhlia ja oikeus järjestää kulkueita ja mielenosoituksia, ja vastaavasti ketään, ei homoja eikä heteroita, pakoteta ottamaan niihin osaa. Kuulostaako yhtään kohtuulliselta?

Se mikä mua kuitenkin tässä jaksaa ihmetyttää, on se, että miten nämä hyökkäykset (puhumattakaan niiden vähättelystä) muka edistävät sitä, että se homous näkyisi katukuvassa tai ihmisten elämässä vähemmän. Nehän vain antavat entistä suuremman syyn pauhata epätasa-arvosta ja järjestää tapahtumia tasavertaisuuden puolesta. Eikö ihmisryhmällä, joka saa osakseen kaasutusta ja kananmunia, olekin kaikki syy ja oikeus vaatia tällaisen kohtelun lopettamista, niin juhlassa kuin arjessakin. Mikä ihmisryhmä muka nielisi kiltisti tällaisen kohtelun? Ja kun se edes arkielämässä jäisikin vain näihin tapauksiin... Nämä ovat aivan taatusti vain jäävuoren huippu siitä, mitä ihmisille tapahtuu päivittäin.

Suomalaisten enemmistö kannattaa seksuaalivähemmistöjen tasapuolista kohtelua – taviksilta on siis turha odottaa sympatiaa homojen kaasuttelulle. Mitä ihmettä siis näillä iskuilla kuvitellaan saavutettavan? Ihan oikeesti?

tammisaari 30
Maria-täti on hyvin vihainen.

19.7.2012

Tammisaaressa

tammisaari 40

En ole eläessäni ennen käynyt Tammisaaressa, enkä voi käsittää, miksi näin on ollut. Keskiviikkoinen iltapäivä tuossa hurmaavassa rannikkokaupungissa oli aivan mahtava. Ihanan kompakti kaupunki, jossa on hiekkaranta, hauskoja laitureita ja veneitä, kaunis vanhan kaupungin osa, kävelykatu ja kivoja kahviloita ja ravintoloita.

Sääkin suosi enimmäkseen aurinkoisella ja poutaisella porotuksella, joskin lähestyvän myrskyn seuraaminen rannalta käsin oli myös aika kiinnostavaa. Olisi vain ehditty sen alta vielä paremmin pois... :D Myrskynpoikanen väistyi sitten sopivasti sillä aikaa, kun matkalaiset mättivät itsensä täyteen ravintola Albatrossissa. Liikkeellä oltiin siis miehen perheen kanssa.

tammisaari 48

Aluksi ihmeteltiin rantaa ja mietittiin, missä järjestyksessä tehdään asioita. Tuuli sen verran, että olin erittäin tyytyväinen takista niskassa, vaikka otinkin sen välillä pois.

tammisaari 47

Seuraavaksi tankkaamaan kahvia ja välipalaa kahvila Carl de Mummassa. Sää oli ihan täydellinen berliininmunkin mussutukseen ulkoterassilla.

tammisaari 39
tammisaari 42
tammisaari 43

Sitten kuljeskeltiin kävelykadulla, jonka varrelta miehen äiti bongasi itselleenkin Crocsit. Hulluus on tarttuvaa. ;D ...Ja huomaan, että mun blogista on tulossa joku Crocs-mainosblogi. xD

tammisaari 37
tammisaari 27
tammisaari 36
tammisaari 32
tammisaari 28
tammisaari 34
tammisaari 24

Sitten sinne vanhempaan kaupunginosaan päin.

tammisaari 26
tammisaari 25
tammisaari 19
tammisaari 18
tammisaari 20

Virallinen asukuva:
Takki ja shortsit: H&M, tuubitoppi - Only, ballerinat - Crocs, kello - Michael Kors, laukku - Lumi, arskat - huoltsikalta paniikkiostoksena (joku taas unohti omansa johonkin), riipus - Efva Attling

tammisaari 17
tammisaari 16

Sitten oltiin taas rannalla. Käytin hyväkseni luonnon omaa tuulikonetta ja räpsin ison kasan kuvia naamastani.

tammisaari 9
tammisaari 8
tammisaari 6

...Ja sitten pyysin miestä tekemään saman. x)

tammisaari 4

Sitten seurattiin laiturilta sitä myrskyn lähestymistä. Aikamoisen synkkä oli taivas...

tammisaari 1
tammisaari 56

...Ja sitten syömään. Albatrossissa oli hyvä ruoka ja hyvä palvelu, suosittelen!

tammisaari 52

Ruuan jälkeen paistoi taas. Siitä sitten kotimatkalle, jälleen rannan kautta.

tammisaari 51

Menkää nyt ihmeessä tekin Tammisaareen! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...