31.5.2012

Minttuturkoosia

Kyllä se nyt niin on, että huolimatta monokromaattisesta ja dramaattisesta tyylimaustani, tämän kevään ja kesän värihypeni suuntautuu jo teillekin tuttuihin minttuturkoosisiin sävyihin. Sen seurauksena allekirjoittaneella on neljä tai viisi iiihan vähän erilaista turkoosia tai minttuista kynsilakkaa ja yksi mintnvihreä paita. Uusi hajuvetenikin on haalean vihreä väriltään, jännästi. En tiedä miten kauan tätä jatkuu. :D


Kokosin tämän minttuhulluuden mukaisesti Spartoon valikoimasta pari herkullista mintun tai turkoosin väristä kenkäparia. Siinä löytyy kenkiä Regardilta, Rip Curlilta (nuo kengät niiin ottaisin, kyseessä siis ylimmäiset sandaalit), Ashilta ja Havainakselta. Kun tuossa muuten juuri puhuimme ennakkoluulojen murtamisesta kenkämerkkien suhteen, niin tsekkailkaapa myös tuon viimeksi mainitun merkin valikoimaa, nimittäin löytyy muutakin jalankoristetta kuin rantaläpsyttimiä!

Image and video hosting by TinyPic

april spring 2

Olen jopa niin hullaantunut, että harkitsen puolitosissani useampaakin mintunväristä vaatekappaletta... No, yksinkertainen teeppari ei olisi vielä kummoinenkaan investointi yhden tai kahden kauden trendiä ajatellen, mutta kun huomaan himoitsevani myös mekkoja, hameita ja laukkuja... Ja niitä kenkiä. :DTästä opimme mm. sen, että minttuturkoosien sävyjen kanssa kulta näyttää harvinaisen hyvältä. Kyllä mä välillä mietin, onko mun pääni täysin pehmennyt, vielä viime keväänä vannoin sen hopeisen ja teräksisen metallin nimeen. ;) ... Ja mustan, harmaan ja nuden sävyjen nimeen. Noh, elämä (ja tyyli) on liikettä.

Mainosyhteistyö

Kenkäkuvat: Spartoo.fi

30.5.2012

Kesä tulee kengille

Kukapa sitä olisi uskonut, että tämäkin päivä vielä koittaa, kun kirjoittelen ja esittelen teille Spartoon valikoiman Crocseja. ;) Mökki- ja lumpustelukenkinä tutut muoviset, mielipiteitä voimakkaasti jakavat, vähän kömpelön näköiset kulttikengät (ja todellakin ne ovat juuri sitä!) ovat varmasti kaikille tutut.

Crocseilla kuitenkin on muitakin kenkämalleja, joista sitten harvemmin kuulee, ja jos niitä näkeekin vastaantulijoilla, niitä ei tietenkään arvaa kyseiseksi merkiksi. Alla on syy miksi.


Image and video hosting by TinyPic


Jopa aika viehättävän näköisiä jalkineita, eikö? Olen aiemminkin tiennyt, että Crocs valmistaa ihan fiksun näköisiä ballerinoja, mutta nämä kevään malliston kengät vetävät rimaa vieläkin korkeammalle. Ylärivin peeptoe-avokkaat ovat hauskan värisiä (minttu hei, anyone?) ja reikäisen pintansa ansiosta jalan voisi ainakin ajatella hengittävän aikas hyvin, vaikka materiaalina onkin muovi. Alarivin sandaalit taas voisivat olla kenen tahansa käytössä. Olen erityisen yllättynyt tuosta keskimmäisestä, korkkikiilallisesta korkokengästä, jonka melkein voisin kuvitella omaankin kenkävalikoimaani. Melkein, siksi, että en henkilökohtaisesti hotsittele korkkipohjien estetiikkaa.

Näistä kesäisistä kengistä tulikin mieleeni. Tuossa menneen viikon aurinkoisina kevätpäivinä kadut täyttyivät jo sandaaleista, paljaista sääristä ja kesäisistä korkokengistä. Rakastan korkoja, mutta huomaan, että kesäisin on hyvin haastavaa käyttää niitä ongelmitta. Umpinaisissa kengissä jalka hikoaa, oli materiaali miten aitonahkaista tahansa, ja sukka on valitettavasti ihan täysin välttämätön lisä, eikä varsinaisesti auta jalan hengittelyssä. Tällöin kenkä ei voi myöskään olla varpaistaan tai kantapäästä avonainen, koska noh, se sukka. Avonaisissa korkosandaaleissa ongelma on paikallisempi. Jalan kärkiosan yli kulkevat hihnat, narut ja nahkakaistaleet hankaavat noin kahdensadan metrin kävelyn jälkeen varpaat rakoille, viis rakonestopuikoista ja -laastareista, jotka tepsivät mulla aina vain kantapään suojelemiseen.

Vaikka kenkä istuisi miten hyvin jalkaan, ja vaikka sillä olisi muuten miten mahtava tahansa kävellä, tämä ongelma on ja pysyy kengästä toiseen. Suosin siis matalapohjaisia jalkineita kesäisin mahdollisimman paljon ja kadehdin muiden ihania kesäkorkkareita. :) Että te, jotka pystytte käyttämään korkokenkiä kesäisin, ottakaa ilo irti siitä munkin puolesta! ;)

Mainosyhteistyö
Kuvat: Spartoo.fi

29.5.2012

H&M Lookbook Autumn 2012


Toukokuu on vasta lopuillaan, mutta tiedossa on jo, miltä näyttää H&M:n syysmallisto. Yllä olevasta videosta voi vakoilla tulevan kauden murrettua värimaailmaa (olisikohan munkin jo aika hurahtaa tummaan viininpunaiseen), hämmmästellä talvikauteen yhdistettyjä kukkaprinttejä ja häkeltyä ihan vallan asusteiden kimaltavuudesta. Kyllä tässä on nyt rihkama parhaimmillaan. Janoan jo noita suuria helmikorvakoruja ja timangeilla täytettyjä irtokauluksia.

Alla myös Henkkiksen miestenmalliston Lookbook, koska tiedän, että siellä lukijoissa on myös joukko mieslukijoita. :) Kundit, tää on teille.

Päivän asua, ankh ja muisteluita

29th may 1

Päivän asuna oli eilen tällaista: Harmaata epäsymmetriaa Weekdaylta (tullut pidettyä tuota paitaa luvattoman vähän), pitkästä aikaa Cheap Mondayn farkut, luottoshopperi ja rakas ankh-riipukseni sekä Blood Milkin teräväkyntinen puolikuu.

Jos ette ole muuten huomanneet, tuota Selectedin kanvaasi-nahkaista shopperilaukkua löytyy taas valikoimasta! Monikäyttöinen laukku on palvellut niin koulussa kuin juhlissakin, ja vaikka siinä ei ole minkäänlaisia kiinnitysmekanismeja (mitä yleensä boikotoin hartaudella), ongelmia ei ole tullut kuin silloin, kun lykkäsin kassin bussissa viereiselle penkille unohtaen autuaasti sisätaskussa killuvat avaimet ja kännykän, jotka sitten taidokkaasti liukuivat sieltä ulos.

29th may 2
Farkut - Cheap Monday, jakku - COS, paita - Weekday, ankh - British Museum, kuuriipus - Blood Milk, kassi - Selected Femme, nilkkurit - Vagabond, arskat - Asos, kello - Michael Kors
29th may 6
29th may 3
Tukka näyttää lähes liukuvärjätyltä ja yliluonnollisen vaalealta, vaikkei sitä olekaan. Tosin, ihana kampaajani Miia ehdotteli sellaista kesän kunniaksi: latvat blondiksi, miten olis?
29th may 4
...Kun tuosta tukan takaosasta tasaisesti kinutaan kuvia, niin tässäpä olisi havainnollistavaa matskua, olkaa hyvät! ^^
29th may 7
29th may 5

Sitten asiaan. Olen joutunut tasan kerran selittelemään tuota ankhia eräälle kohtaamalleni vieraalle ihmiselle. Tätä ilmeisen voimakasluonteista kristittyä hämäsi dissosaatio sen ristiä muistuttavan ulkomuodon ja minun synnillisten ateistipuheideni ("Ei homoudessa ole mitään väärää, ja Raamattu ei ole mulle mikään auktoriteetti.") välillä. Selitin sitten tuon ankhin olevan ensinnäkin rakas muistoesine perheen kanssa tehdystä Lontoon matkasta, erityisesti British Museumista ja sen lutuisista muumioista, ja toiseksi ankhin olevan vanha egyptiläinen elämän symboli (muiden variaatioiden ohella, lisää voit lukea Wikipediasta), jonka koptikristityt sittemmin myös ottivat käyttöönsä.

Ankh myös symboloi tavallaan koko muinaista egyptiläistä kulttuuria, koska se on niin tuttu ja helposti tuohon kulttuuriin yhdistettävä merkki, ja minähän fanitan kaikenlaisia muinaisia kulttuureja Sinuhe, Egyptiläisestä nyt puhumattakaan. (Tuo kohtaamani ihminen antoi asian tässä kohtaa olla ja vaihtoi puheenaihetta tentatakseen minua alkuräjähdysteoriasta.)

Tämä muistonpoikanen toi minulle nyt aasinsillan toieen muisteluun. Suosittelen nimittäin tähän muinaisten kulttuurien ja uskontojen fanitukseen liittyen kaikille lämpimästi Philip Neilin Suurta myyttikirjaa. Tähän mä muksuna uppouduin kerta toisensa jälkeen. Pitäisikin joskus oikein esitellä kaikkia niitä kirjoja, joita on lapsuudessa tullut kahlattua. Niihin kuuluu ihanien ja elämää suurempien satujen lisäksi näitä tietokirjoja ja niiden tapaisia, jotka ovat ruokkineet tiedonjanoani ja uteliaisuuttani aika kiitettävällä tavalla. Korniudenkin uhalla, niillä kirjoilla on epäilemättä ollut osansa siinä, millainen ihminen minusta on tullut. Olen avannut tätä monimutkaista tapaani ajatella maailmankaikkeudesta sekä kovin materialistisesti, että henkisen ja salaperäisen fiilistelevästi vähäsen tässä postauksessa. Mutta vielä siitä ankhista.

Välillä haluaisin pitää tuota riipusta koko ajan kaulassani, mutta samalla taas haluaisin käyttää muitakin koruja. Olenkin välillä leikitellyt ajatuksella siirtää tuo samainen ankh tatuoinniksi, esimerkiksi nilkkaan, niskaan tai johonkin muuhun esteettiseen paikkaan. Tämä nyt on varsin tuore idea – minut tuntien suunnittelen tätäkin varmaan seuraavat kymmenen vuotta. Olenhan pyöritellyt niitä muitakin ideoita jo pienen ikuisuuden, kuten te lukijat siellä varmasti harvinaisen hyvin muistatte. Kärsin pakkomielteestä yksityiskohtia kohtaan, aina jokin pieni asia muuttuu mielessäni ja toiveissani. Olen muuten alkanut haluta myös susitautointia, onko kenelläkään pienintäkään aavistusta siitä, miksi näin? ;D Ah, ajatuksenvirta, jos tämä olisi genre, mä olisin siinä hyvä.

Näihin kuviin, näihin puheisiin, hyvää tiistaita kaikille! Tää likka yrittäis tämän päivän aikana saada aikaiseksi ikuisuusrästiesseetä, jotta voi siirtyä aina vain lykkääntyneiden kirjatenttien pänttäämiseen...

28.5.2012

Esko vs. Päivi


Vajaa viikko sitten avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja ja sisäasiainministeri Päivi Räsänen keskustelivat A-Studiossa eutanasiasta. Vihreäthän juuri hiljattain hyväksyivät periaateohjelmaansa kohdan hyvästä elämästä ja hyvästä kuolemasta vaikka sitten avustettuna, ja tästäkös sitten syntyikin sitä keskustelua, jopa riitelyä. Kirjoittelin oman paheksuntani Räsäsen ja Soinin kummallisista "nyt surmataan puolustuskyvyttömiä, kuolemankulttuuri, natsit, keskitysleirit, aaa!" -mielipiteistä ja oman puolustuspuheenvuoroni eutanasialainsäädännöstä, lue postaukseni tästä. (Kiitos myös vielä kaikille vallan erinomaisista kommenteista, oli pikkasen eri tasolla toi meidän keskustelu! :) )

Yllä olevassa videossa tiivistyy tämän hetkisen eutanasiakeskustelun ongelmat. Vakavista asioista puhutaan, se on ihan selvä, ja keskustelua tarvitaan aivan ehdottomasti, mutta kun monesti vastustajat käyttävät ihan liikaa aikaa kaikenlaisiin natsikortteihin – täysin vakavalla naamalla. ...Ja vieläpä sen jälkeen, kun heille on huomautettu siitä ja sanottu, ettei tämä nyt ole sitä rakentavaa keskustelua. En laskenut, kuinka monta kertaa Valtaoja antoi itselleen facepalmia kuunnellessaan Räsästä. Katsokaa siis tuo pätkä ihan omalla vastuullanne.

"Mä tähän blogiin vielä, mä luulen nyt, että tuossa on ollut jotain vanhojakin blogikirjotuksia, mut toki mä seison kaiken niiden tekstien takana. Kyllä meillä on historiassa ollut kokemuksia, ihan nämä mihin viittasit, esimerkiksi Saksasta, jossa todellakin tätä eutanasiaa (tehtiin) hyvin samanlaisin perustein kuin tälläkin hetkellä sitä perustellaan." - Päivi Räsänen (se viitattu ja lainattu "vanha" blogaus 14. 3. 2012)

Image and video hosting by TinyPic
Päivi luennoi Eskolle natseista.

27.5.2012

Loreen – Euphoria


Ah, Loreen. En ollut kovin täpinöissäni Euroviisuista tänä vuonna, kovin montaa mieleenjäävää esitystä kun ei oikein ollut (...vaikka Euroneuro pääseekin lähelle ikimuistoista), mutta Loreenin Euphoriasta tykkäsin koko ajan enemmän ja enemmän. Lavashow - wow. Haalariasu - wow. Tän naisen ääni - wow. Ei kyllä mitään valittamista siitä, että voitto meni Ruotsille!

Source: google.be via Maria on PinterestMä myös rakastuin tuohon Loreenin esitysasuun. Haussa sitten seuraavaksi väljät, leveälahkeiset housut ja syvään uurrettu v-kaula-aukkoinen toppi. Jos löytyy tuollaisena samurai-ninja-haalarina, vielä parempi. (Tukkaani en laita kyllä enää mustaksi enkä myöskään ajatellut palata tasaotsikseen, ne pysykööt nyt edelleen menneisyydessäni :D)
Loreen inspiration

Mitkä olivat teidän suosikkejanne, ja voittiko oikea maa?

26.5.2012

Näytöksessä

ylenaytos13

Huh huh, olipahan reissu! Ihan mihin tahansa kissanristiäisiin ei ole tullut tehtyä päivän reissuja Helsinkiin, mutta tällä kertaa oli kyllä tosi jees, että tuli mentyä (eikä edes ristitty yhtäkään kissaa). :D Tuli tavattua taas kivoja ihmisiä, nähtyä sairaan tyylikkäitä tyyppejä, fiilisteltyä hyvää meininkiä eikä sitä nyt ihan joka päivä tule meikäläiselle vastaan noita telkkarikeikkojakaan (viimeksi se pakkoruotsi-päänhakkaus-ilta). Kaikki ilo irti siis! :D

Mukana olivat myös Cool & Bored -blogin ihana Peeta, No Fashion Victimsistä tuttu mahtimimmi Emmi, Pupulandian aina niin kaunis Jenni, Outsapop Trashionin upea Outi, valokuvaaja Mikko Rasila, jolla myös on blogi Welcome where ever I`ve been -blogi ja mukana myös näyttävä Fiona Timantti. Juontamassahan oli ihkuista ihkuin Sauli Koskinen parinaan Anni Hautala, jolla oli aikas kaunis valkoinen mekko!

Jos missasit ohjelman, voit katsoa sen Areenasta vielä 30 päivän ajan!

ylenaytos4
ylenaytos10
Kolme mäkkiä samalla pöydällä, aikamoiset kokoontumisajot.
ylenaytos19
Tyypit katsomassa, kun toiset tyypit katsoo. Mind: blown.
ylenaytos1
ylenaytos5
Mites toi ryhti... Ever since 5. luokka...
ylenaytos25
....Mut mites hei tunnelmaa kotimatkalla junassa. :D Menomatkalla vanha setä Lapista (?) puhui/huusi tuonpuoleisesta, tulomatkalla sain seuraani päihtyneen makkarankuorikonsultin Belgiasta. Niin paljon elämyksiä niin lyhyellä reissulla :D Mutta takaisin Suvilahteen...
ylenaytos6
areena.yle.fi - 2012-05-26 - 05h-15m-05s
areena.yle.fi - 2012-05-26 - 05h-20m-03s
areena.yle.fi - 2012-05-26 - 05h-17m-00s
Hähä, urpoilme telkkarissa! :D Nyt voin kuolla onnellisena, kaikki mulle tärkeät tavoitteet saavutettuna. ;) Mutte kuten huomaatte, olen joka tapauksessa harvinaisen ylpeä saadessani nimen ja blogin nimen telkkariin noin kymmeneksi sekunniksi. :D
areena.yle.fi - 2012-05-26 - 05h-09m-42s
ylenaytos7
ylenaytos20
ylenaytos16
ylenaytos8
ylenaytos17
ylenaytos22
ylenaytos12
ylenaytos14
ylenaytos18
ylenaytos15
ylenaytos23
ylenaytos21

Hyvä fiilis, hyvä meininki. Ja konekaan ei kärsinyt skumppaepisodista. :D

ylenaytos24
Ihailkaa ny vielä tota mun tukanpuolikasta ja kaulakorua. Me likes.

Että semmoista. Tsekkailkaa tosiaan tuo koko show Areenasta, jos jäi väliin. Nyt meikälikka ottaa iiiihan rennosti tän viikonlopun epämääräisen kiireisen ja stressaavan viikon päätteeksi. :)

25.5.2012

Live @ Näytös 2012

IMAG0441

Täällä sitä nyt ollaan Suvilahdessa seuraamassa Näytös 2012 -tapahtumaa. Päivittelen tähän postaukseen, miten ilta etenee, joten päivitelkää välillä tätä sivua. :) Telkkarikin kannattaa laittaa Teemalle. ;)

Klo 19.31

Valmistautumista alumni-näytökseen. Nettiyhteyksien säätämistä ja skumppaa. Vieressäni ihanainen No Fashion Victimsin Emmi. ^^


klo 19. 58.

Lähetys alkaa näillä hetkillä!

klo 20.11.

Ihmisiä haastatellaan ja bloggaajat ottavat kuvia. Näette niitä omia tuotoksiani sitten vähän jälkeistävästi, koska enpähän nyt ala niiden kanssa kikkailemaan juuri nyt. :D

klo 20.26

Huhu kertoo, että pian bloggarit näkyvät kuvissa. :D

klo 20. 31

Saara Lepokorven näytös alkaa. Malleilla on upeita kampauksia ja musiikki tuo mieleen jotakin alkukantaista. Vaatteet ovat mielenkiintoisesti leikattu ja monokromaattinen värimaailma näytöksen alkupuolella iskee ja kovaa! Laahukset ja kaikki takaa pitenevät yläosat ja mekot miellyttävät myös.

klo 20.53

Skumppaepisodi: joku random ohikulkija kaatoi skumpat pöydälle ja mun koneelle, joten pöytä vaihtoon, jännäystä toimiiko kone (toimii!) ja sitten taas huomio takaisin näytöksiin!

klo 21.07

Iiks, telkkarissa oltiin! Kaikilla meni esiintyminen tosi hyvin :). Nyt fiilistellään mitä tapahtuu seuraavaksi. :)

klo 21.20

Suunnittelijat saapuivat juhlavaen sekaan ja haasteltavaksi. Hyvä fiilis juhaväellä!!

klo 21.26

Cocktail-pöytä maisteltu läpi, hyviä tarjoiluja!

klo 21.30

Lähetys ohi, hauskaa oli. :) Tää likka suuntaa vielä yöjunalla kotia päin. Kuvia seuraa perästä! Kiitos kaikille mukana olemisesta!

AE

Image and video hosting by TinyPic

Ilta lähestyy, jännäys lisääntyy... Tarkoitus on muuten Näytöksestä sitten kokeilla livebloggausta, eli kannattaa tsekkailla tänne bloginkin puolelle ohjelman aikana! Tässä neljännen suunnittelijatiimin esittelyvideot. :)

AE (Enseamble) on Alisa Närväsen ja Elina Peltosen yhteinen vaatemerkki. He ovat saaneet inspiraatiota taikauskosta ja shamanismista, kutsuvat itseään taivaanrannanmaalareiksi ja ovat tuoneet mallistoon peräti soivat, tai pitäisikö sanoa pikemminkin ääntä tuottavat kengät. Tämän parin sieluntuotoksia allekirjoittanut kyllä odottaa suurella mielenkiinnolla! Kuten ehkä muistattekin, kaikenlainen mystiikka ja salaperäisyys kiehtoo mua, ja kun nämä likat puhuvat vanhoista suomalaisista uskomuksista, meikä ihan värisee. Ne ovat nimittäin hirveän kiinnostavia asioita kulttuurisesti ja psykologisesti, vaikkei niihin kirjaimellisesti uskoisikaan. Myös se, että vaatteista halutaan nimenomaan käyttövaatteita, joita voivat pitää ja rakastaa kaikenikäiset, iskee muhun ihan täysillä. Mä kyllä ottaisin myös nuo shamaanikengät kenkäkokoelmaani. :)
Kuva ja videot via Yle

Nettistreami Näytös 2012:n opiskelijanäytökseen!

Hoi, ihmiset!

Jos haluatte tänään perjantaina seurata Näytös 2012:n opiskelijanäytöstä ennen tuota televisioitavaa osuutta, jossa siis itsekin olen kommentoimassa, niin tässä on nettistreami, jolla pääsee livenä seuraamaan
Aalto yliopistosta valmistuvien vaatesuunnittelijoiden lopputyönäytöstä!
Näytös alkaa tasan klo 19.00!


http://areena.yle.fi/tv/1550971

Tsekatkaa myös Teeman Näytös 2012 -tapahtuman Facebook-sivut!

24.5.2012

Paleltaaks?

IMG_20120522_161438

Ah, mä oon niin nauttinut täysin rinnoin tällä viikolla tästä upeasta ja kesäisestä säästä, kuka ei olisi. Kirjastolla ja tenteissä hyppäämisen lomassa olen oikonut koipiani Koskipuiston penkeillä ja lueskellut Game of Thronesia. Siellä ne tyypit hytisee pohjoisessa, kun meikä chillaa paahteessa.

IMG_20120522_161627
IMG_20120522_161715

Mukavaa ja Euroviisujen täyteistä torstai-iltaa!

Sasu Kauppi ja Saara Lepokorpi

Tässäpä videota Sasu Kaupista, joka myös tulee esittämään mallistonsa huomisessa Näytöksessä. Ekassa videossa ollaan Hartwall Areenalla kuvailemassa, ja toisessa videossa Kauppi kertoilee mm. mallistonsa jääkiekkoteeman synnystä. Käytännönläheisiä ja rentoja unisex-vaatteita tekevä Kauppi haaveilee yhteistyömallistosta vaikkapa Leviksen kanssa. Symppiksen oloinen kaveri!

Image and video hosting by TinyPic

Ja kun nyt suunnitelijoiden makuun on päästy, niin tässä vielä Saara Lepokorvesta videota. :) Hänkin kertoo tässä omasta inspiraatiolähteestään, 1960-luvun kuvataiteesta ja ajatuksesta, millainen olisi Andy Warhol tyyppinä, jos hän olisikin syntynyt naiseksi. Aika mielenkiintoisilla vesillä liikutaan! Saa nähdä, menevätkö Lepokorven luomukset huomenna multa yli hilseen, kun en kyseisen aikakauden taidetta millään tavalla tunne. :DKuvat ja videot via Yle

22.5.2012

Muotiviikko Ylellä & Näytös 2012

Image and video hosting by TinyPic

Tällä viikolla Ylellä on menossa mielenkiintoinen muotiviikko! Viikolla Yle Teemalta tulee mielenkiintoisia muotiohjelmia ja perjantaina koko homma huipentuu suoraan lähetykseen Yle Tv1:n ja Teeman, Aalto-yliopiston ja World Design Capitol Helsingin järjestämään, yhteiseen projektiin, ohjelmaan nimeltä Näytös 2012. Tuossa suorana lähetettävässä ohjelmassa seurataan Helsingin Suvilahdessa järjestettävää muotinäytöstä, ja sitä kommentoimassa on mm. tuttuja muoti- ja tyylibloggaajia: allekirjoittanutkin siellä muiden mukana! Jännittävää!

Muotinäytöksessä luomuksiaan esittelevät yllä olevassa kuvassakin näkyvät R/H, Enseamble, Sasu Kauppi ja Saara Lepokorpi. Tosi mielenkiintoista kyllä nähdä näiden taitavien suunnittelijoiden töitä, kuka tietää, mitä mahtavuuksia heistä vielä tulee! Tuomas Laitinen, joka on ollut kokoamassa Näytöstä näistä neljästä uudesta suomalaisesta merkistä, ja joka on itsekin vaatesuunnittelija, uskoo monipuolisuuteen ja volyymiin. Hän sanoo näin:
”Mitä enemmän Suomesta ponnistaa uusia merkkejä, sitä enemmän luodaan mainetta Suomesta muotimaana.”

Image and video hosting by TinyPic
Enseamble

Image and video hosting by TinyPic
Sasu Kauppi

Eli nyt kannattaa pitää telkkari auki ja pistää boksit tallentamaan seuraavanlaisessa aikataulussa:

Keskiviikkona 23. 5. eli HUOMENNA

klo 18.30 TV1: Suomimuodin uusi aalto, osa 1

Osa 1/2. Nuoret muotisuunnittelijat etsivät tietä huipulle ja valmistautuvat kevään suureen näytökseen. Sasu Kaupin uusi mallisto saa innoituksensa jääkiekosta, Ensaemblen Elina ja Alisa haluavat saada kengät soimaan.

klo 20.00 Teema: Farkkujen maailmanvalloitus

Mikä teki lehmipoikien ja kaivosmiesten työvaatteista maailman halutuimmat housut? Dokumentti kertoo farkkujen tiestä Hollywoodiin, rockin ja kapinan symboleiksi ja lopulta keräilyesineiksi. (Jeans: une planète en bleu)


Torstaina 24. 5.

klo 11.10 TV1: Suomimuodin uusi aalto, osa 1 (uusinta)

klo 18.30 TV1: Suomimuodin uusi aalto, osa 2

Osa 2/2. Nuoret suunnittelijat etsivät tietä huipulle. Saara Lepokorpi viimeistelee näyttäviä pukujaan Näytös 2012 -tapahtumaan. R/H:n Hanna ja Emilia avaavat oman kaupan ja markkinoivat työtään Pariisin muotiviikoilla.

klo 20.00 Teema: Jumalaiset kenkäni

Vauhdikas dokumentti naisten intiimistä suhteesta kenkiinsä. Mukana historiaa, psykoanalyysia, seksiä, valtaa, stilettikorkoja, kenkäfriikkejä ja maailmankuuluja kenkäsuunnittelijoita. (God Save My Shoes, 2011)


Perjantaina 25. 5.

klo 11.10 TV1:
Suomimuodin uusi aalto, osa 2 (uusinta)

klo 19.00 Teema: Suomimuodin uusi aalto, osa 1 (uusinta)

klo 19.30 Teema: Suomimuodin uusi aalto, osa 2 (uusinta)

klo 20.00 Teema: Näytös 2012

Suomimuodin uusi aalto vyöryy catwalkille ainutlaatuisessa suorassa lähetyksessä Helsingin Suvilahdesta. Saara Lepokorven, Sasu Kaupin, R/H:n ja Ensaemblen uudet mallistot paljastuvat designpääkaupungin muotinäytöksessä.


Lauantaina 26. 5.

klo 21.00 Teema: New Yorkin katumuodin kuvaaja
Dokumentti Manhattanin rakastetuimpiin hahmoihin kuuluvasta valokuvaaja Bill Cunninghamista, joka pitää New York Timesissa suosittua muotipalstaa nimeltä On the Street. (Bill Cunningham New York, 2011)

klo 22.20 Teema: Vogue, syyskuun numero (The September Issue, 2009)
Muotilehti Voguen sisällöstä Yhdysvalloissa vastaa rautaisin ottein päätoimittaja Anna Wintour. Dokumentissa toimitetaan lehden syyskuun numeroa, muodin raamattua. O: R. J. Cutler.

Kannattaa muistaa myös Yle Areenan olemassaolo! ;) Tsekatkaa toki myös Teeman omat sivut, sieltä näkee kaikki muotiviikon ohjelmat, myös ne, jotka ovat jo ehtineet tulla.

Lisäksi televisiosta tulee kaikenlaista muutakin mielenkiintoista, esimerkiksi Teeman Näytöksen jälkeen elokuva Coco avant Chanel, jota en ole vielä nähnytkään, niin häpeällistä kuin se muodista kiinnostuneelle ihmiselle onkin. Pitää siis laittaa se boksi surisemaan. Muita mielenkiintoisia ohjelmia on listannut Pupulandian Jenni omassa muotiviikko-postauksessaan!

Tämän kaiken hyvän lisäksi tulette tässä parin seuraavan päivän aikana näkemään mielenkiintoisia videoita ja kuvia Näytöksessä esiintyvistä suunnittelijoista. :) Tässä niistä jo ensimmäinen, jossa suunnittelijapari R/H (supertyylikkäitä naisia muuten molemmat!) kertoilee Pariisin messuista, joilla he ovat olleet esittelemässä mallistoaan sisäänostajille. Saapa nähdä, millaista nostetta R/H:n hauska ja värikäs ote ottaa maailmalla!Kuvat ja video via Yle
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...