29.2.2012

Sinistä Spartoolta

Image and video hosting by TinyPic

Tänään paistoi niin upeasti aurinko, että virittäydyin ihan täysin kevättunnelmiin. Kaivoin nahkatakin esiin ja laitoin jalkaan shortsit (ja villasukkikset) kipaistaessani kaupungille ja kirjastoon. Kevätsää innoitti myös kokoamaan Spartoo-kollaasiin keväisen sinisiä sävyjä kenkävalikoiman uutuuksista. Nuo vaaleansiniset Emut olivat niin hellyttävät, että pakko oli nekin vielä saada mukaan. ;D

Kengät myötäpäivään lueteltuna, aloittaen noista puukengistä, ovat: Swedish Hasbeens - Peep Toe High, KMB - Jaqueline, Emu - Stinger Lo Blue, Studio Paloma - Marine, Swedish Hasbeen - Saddle Shoe Blue ja Catarina Martins - Icon Denim.

Musteensininen on sinisistä sellainen sävy, että siihen voisin kuvitella pukeutuvani mustan rinnalla. Muste, musta, what's the difference. ;) Mitä syvempi sininen, sen parempi. Toisaalta hankin juuri hyvin vaaleansiniset, lähes valkoiset farkkushortsit, jotka ovat upeat mustaa mustuutta vasten, joten ehkä joitain yksittäisiä myönnytyksiä tässä nyt voi tehdä. ;)

Omasta mielestäni tumma ja kohtalokas yönsininen käy myös erinomaisen hyvin yhteen mustan kanssa. Noh, minusta sellaista väriä tai sävyä ei olekaan, joka ei sellaisena kombona toimisi. Tummansiniseen voi yhdistää aina myös valkoisen, jolloin fiilis siirtyy kohti seiloriviboja, ja noh, jopa haalea beige voi toimia hienostuneen klassisena väriyhdistelmänä, mutta harkitusti. Ajatelkaa vaikka tummansinisiä farkkuja ja beigeä trenssiä - ei voi mennä vikaan. :) Ei ehkä ihan just mun juttu, mutta tiedän monia, keille sellainen sopii.

Mukavan keväistä loppuviikkoa kaikille! ^^

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Spartoon kanssa.
Kuvat: Spartoo.fi

28.2.2012

Vagabond Kareno nauhallisena

Image and video hosting by TinyPic

Tässä on uusin kenkälöytöni Spartoolta! ^^ Vaikka en omilla rahoillani ole näitä ostanut, se ei vähennä yhtään tyytyväisyyttäni. :)

Vagabondin Karenot ovat lestiltään hyväksi havaittu, ne istuvat hyvin omaan jalkaani. Nämä nauhalliset versiot ovat mukavan huolettomat ja ajattomalla tavalla klassiset. Ne sopivat niin farkkujen kuin hameidenkin kaveriksi. Talvipopoiksi ne ovat ihan loistavat, sillä pohja on liukkaalla alustalla hyvin pitävää kumia, ja tässä puhuu nyt kokemuksen ääni. Parit epämiellyttävät flipat tänä talvena vetäneenä tiedän mistä puhun.

Liukasteluun ihan täysin kyllästyneenä olen tänä talvena muutenkin suosinut näitä hyvin, hyvin matalakorkoisia kenkiä ja vain kaihoisasti katsellut eteisessä toimettomana nököttäviä, rakkaita korkonilkkureitani.

Image and video hosting by TinyPic

Kuitenkaan nämä kengät eivät huuda olemuksellaan talvipakkasien perään, vaan ne sopivat myös vähän keväisempään ilmastoon. Näissä on hyvin kevyt, lämmin vuori, mutta ei nyt kuitenkaan niin paksu, että se kovin helposti saa jalkaa hikoilemaan. Toisaalta talvipakkasilla ainakin ohuet villasukat ovat kyllä tarpeen. Itse olen myös kunnostautunut villapohjallisten kanssa, ja hankkinut sellaiset melkein kaikkiin talvella käyttämiini kenkiin. Ero on valtaisa.

Se tosin pitää sanoa, että vaikka näistä kengistä löystyttää nauhoja, kenkä tuntuu silti jalkaan todella napakalta. Lisäksi vetoketjulla suljettava varsi on niin kaponen, että sitä on vaikea vetää paksummat housut jalassa ihan ylös asti. (Riittävän kapeita lahkeita ei oikein kätevästi saa vedettyä edes varren päälle.)

Tämä ongelma on tuttu hyvin monista jalkineista: joskus tuntuu, että jalkinevalmistajat unohtavat meidät, joiden pohjelihas kiinnittyy niin alas jalassa, että jalan alaosan nilkka-alue ei ole varsinaisesti mikään kukkakeppi. Kapein osa nilkasta on toisin sanoen hyvin lyhyt, ja sitten alkaa jo sääri. :D Sen voi dubata myös paksunilkkaisuudeksi, mutta koska sitä taas on helppo käyttää haukkumanimityksenä, puhun mieluummin alas kiinnittyvästä pohjelihaksesta. Kehonrakennuksesssa sellainen on muuten kuulemma haluttu ominaisuus. :D

Kun tämän antaa anteeksi, nauhalliset Karenot ovat oikein mainiot kevättalven popottimet, jotka pääsevät kyllä oitis käyttöön ensi talvenakin. :) Vinkkinä: ovat muuten tällä hetkellä 30% alennuksessa. ;)

1330350733872_218390

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Spartoon kanssa.
Tuotekuva: Spartoo.fi

27.2.2012

Chanel Skyline

Image and video hosting by TinyPic

Tuleeko seuraava Chanelin hittiväri kynsissä olemaan Skyline? Se on pastellisen sininen sävy, joka näyttää vivahtavan aavistuksen lilaan. Koska vaaleita pastellisinisiä on jo markkinoilla todella paljon, voisin odottaa, että Chanel on lisännyt väriin vaikkapa aivan pientä mikrohilettä (häivähdys kultaa näyttäisi upealta) tuomaan jotain omintakeisuutta, mutta ei voi tietää.

Kevään ja kesän mallistossa näkynyt kynsilakka ilmestyy hyllyille heinäkuun aikana.

Kuva: Vincent Lappartient via La Chanelphile

Peilikuva

sovituskoppilol1

Olen viihtynyt viime päivinä taas vaihteeksi aika paljon Cosin paksussa ja hihattomassa villaneuleessa (ks. kuva yllä, terveisiä taas Stockmannin sovituskopeista vastaaville, että peilit ovat lähes aina likaisia). Neule on päällä auttamatta hieman suuri ja säkkimäinen, mikä on itseäni arveluttava asia ihan vain siksi, että oma tyylini on ottanut aika tukevan jalansijan napakasti istuvista ja ihonmyötäisistä (mutta mukavista) vaatteista. Vyötkään eivät kovin hyvin istu tuon paksun villan kanssa, kokeiltu on.

Mutta se lämpö, se lämpö! Kuitenkin hihattomuus vähän viilentää, mikä tekee tuosta neuleesta täydellisen nollakelin lämmikkeen. Lisäksi tuo päällä on hyvä mennä mättämään fajitaksia Amarilloon tai Pancho Villaan, voi vetää mahan täyteen palloksi asti ilman, että mikään alkaa kiristää. :D

Vaan aina voi kompensoida virtaviivaisemmalla alaosalla! Näissä kuvissa alla on pitkähihainen perusmekko. Tammikuisessa asublogauksessa taas olin yhdistänyt neuleen Filippa K:n tiukkoihin kangashousuihin.

sovituskoppilol3
Saappaat - Vagabond. Jostain syystä saappaiden käyttö on tänä talvena jäänyt aika täysin, vaikka noitakin jalkineita rakastan ihan hulluna.
third time blonde 6
Vielä sitä tukkaa...

On muuten pakko sanoa näin aivan julkisestikin, että ai jumantsuikka miten kehnosti Hämeenkadun Coyote Bar & Grill tuntuu toimivan ruoka-asioissa iltapäivisin (muista ajankohdista ei ole kokemusta). Ollaan pidetty mummun kanssa paikkaa yhtenä jonkinlaisista vakkarimestoista, joissa käydään silloin tällöin syömässä hyvin ja ruhtinaallisesti, mutta nyt on jo alkanut vähitellen nyppiä tuo paikka. Viimeksi kyllä kävi jo sääliksikin tarjoilijaa, joka ilmeisesti yksin joutui hoitamaan isoa asiakasmäärää, mikä varmasti myös osaltaan vaikuttaa siihen, että asiat eivät aina suju asiakkaan mielestä niin mallikkaasti.

Sen sijaan ruuan osittainen kylmyys ei herätä sympatioita keittiöön päin. :D Mutta noh, ainakin kasvispihvit vuohenjuustolla ovat oikein hyviä, ihan sama ovatko einestä tai glutamaattia tai mitä MYRKKYÄ tahansa, minulle ne maistuvat kerta toisensa jälkeen. ;)

26.2.2012

Yhä edelleen vaaleampi

third time blonde 3

Kävinpä taas kampaajalla. Edellisestä kerrasta ei ole turhan kauaa, mutta koska edessä on hektistä hiihtolomailua ja hektistä pakertamista, ja lisäksi kampaajani siirtyy pian vähän vähemmän käyttäväksi, ajattelin hoitaa tukan kuosittamisen tässä välissä pois alta. Raitoja tuli yhä lisää, tavoitteena on siis päästä omaan hiusväriin ja lopulta eroon värjäyskierteestä kokonaan. Sitten kävisin enää lähinnä leikkauttamassa tukkaani.

Nyt tämä kuontalo näyttääkin jo aikamoisen vaalealta, varsinkin raidoitetuista kohdista, mutta kokonaisuutena olen kuulemma ilmeisesti yhäkin asteen verran tummempi kuin luomusti. Itse tykkään tästä kyllä tosi paljon, eikä tukka punerrakaan mitenkään liikaa. Oma tukansävyni on aika kylmä, joten haluan ehdottomasti mieluummin vaikka ihan tummanharmaan kuin oranssin tukan.

pre-third blonde
Ennen kolmansia blondiraitoja
third time blonde 4
Kolmansien blondiraitojen jälkeen (hämärtyvässä luonnonvalossa, siksi iho näyttää ihan harmaalta :D)
third time blonde 1
third time blonde 5
sovituskoppilol2
...Ja vielä jossain hiton sovituskopissa kuvattuna. ;)

Ja tosiaan melkein mustasta tukasta on nyt päästy talven mittaan tähän. Pakko sanoa, että näin jälkikäteen musta tukka on alkanut omaan silmään näyttää ihan turhan kovalta, lähes luonnottomalta omaa nassua vasten. Se kyllä kiilsi upeasti kuin yö ja piirsi selvät rajat kasvoihin, mutta samalla sai näyttämään kalpeammalta ja elottomammalta kuin on luonnostaan vaaleahipiäisen tarve. Esteettinen silmäni on alkanut lipua tuosta kohti murretumpaa, luonnollisempaa (ei sillä, että luonnollisuus olisi mikään itseisarvo allekirjoittaneelle) ja pehmeämpää lopputulosta.

Haikailen silloin tällöin myös platinablondiaikoja, mutta juurikasvua muistaessa ne haikailut unohtuvat aika nopeasti. Kadehdin vanhoja ihmisiä, joilla on luonnostaan upean vaalean harmaa, jopa aivan valkoinen tukka. Siinä on jotain haltiamaista. Tulisipa minullekin aikanaan sellainen, niin voisin vanheta autuain mielin. ;D

25.2.2012

Timo Vuorensolan puhe Stop ACTA -miekkarissa


Tsekatkaas video tämänpäiväisestä Stop ACTA Helsinki -mielenosoituksesta, jossa leffan Iron Sky ohjaaja Timo Vuorensola piti puheen ACTA-sopimusta vastaan. Hyvää settiä. ;)

Rick Santorumin konservatiiviretoriikka


Nauroin (ja ehkä itkin?) katketakseni tämän Daily Show with Jon Stewart -pätkän kanssa. Siinä analysoidaan Yhdysvaltain presidenttiehdokas Rick Santorumin suosiota ja ällöttävän rehellisiä mielipiteitä homoista armeijassa, ehkäisystä ja raiskauksista alkunsa saaneista raskauksista. Katsokaa ja oppikaa jotain poliittisesta retoriikasta. :D

Rick Santorum on ehdolla republikaanien viralliseksi presidenttiehdokkaaksi seuraaviin presidentinvaaleihin.

24.2.2012

Snapshots

C360_2012-01-24-12-45-41

Turkoosin minttuinen kynsilakka (Gosh: Miss Minty) on ollut hyvässä käytössä. Huomaan palaavani siihen vähän väliä - se sopii niin keväiseksi piristysruiskeeksi, että myös talvisen raikkaaksi, lumen ja jään mieleen tuovaksi vivahteeksi. Erityisen hyvin se tuntuu sopivan hopeisten korujen kaveriksi.

Sitten taas silloin, kun huomaan kaipaavani sitä kullanväristä blingiä, tuppaan vaihtamaan kynsiin koko talven palvelleen Chanelin metallisen taupen Quartz, joka sopii omaan silmääni yhtä hyvin myös hopeisten korujen rinnalle neutraaliutensa ansiosta.

Mustaa vasten taas (imho) mikä tahansa kuviteltavissa oleva sävy näyttää aina vähintään kelvolliselta. :D

IMAG0211

23.2.2012

EU pisti ACTA:n jäihin!

Stop All The ACTA Signings!

MAHTAVAA, EU-komissio jäädytti parjatun ja salassa valmistellun ACTA-sopimuksen siksi aikaa, että EU-tuomioistuin voi tutkia rikkooko se kansalaisten perusoikeuksia. Tämä on ihan täysin ihmisten aktiivisen mielenosoittamisen, keskustelun herättämisen ja kaikkinaisen kansalaisaktivismin tulosta, joten kyllä ehdottomasti kannattaa yrittää vaikuttaa asioihin!

Tsekkaa Helsingin Sanomien uutinen EU jäädytti Acta-sopimuksen hyväksymisen. Lainaan:
"Sopimus esimerkiksi edellyttää, että internet-tarjoajat tekevät yhteistyötä kansallisten viranomaisten kanssa piratismin vastaisessa toiminnassa. Operaattorit voisivat esimerkiksi katkaista laittomasti musiikkia tai elokuvia lataavien käyttäjien verkkoyhteydet"

Lukemisen arvoinen on myös Uuden Suomen uutinen Kansan raivo herätti EU:n - ACTA syyniin. Kannattaa myös vilkaista Effin ulkoasiainministeriölle antama lausunto ACTA:sta.

Tsekkaa myös aiemmat postaukseni aiheesta:
Amnesty International ei niele ACTA:a ja Say NO to ACTA!

ACTA-sopimusta on arvostellut niin ikään keskusrikospoliisin rikosylikomisario, poliittisesti aktiivinen Thomas Elfgren (r.), joka blogauksessaan Demokratiatyhjiössä tapahtui kirjoittaa:
"ACTA-valmistelua on leimannut salamyhkäisyys vailla vertaa. Tottakai näin, sillä sopimus rajoittaa sananvapautta ja olemme antamassa USA:n viranomaisille vallan päättää, mihin sen rajat vedetään. --- ACTA-sopimus rajoittaa internet-käyttäjien sananvapautta. YouTubeen postitettu kotivideo, jonka taustalla soi radion musiikki, on sopimuksen vastainen ja siten pian myös Suomessa laiton. Ja paljon paljon muuta. Sanktiot ovat kovat."

Ihan loistavan mahtavaa, että tapahtuu vaihteeksi näitä hyviäkin asioita! :)

Kuva: Danilo Creative Commons -lisenssillä BY-NC-SA 2.0

20.2.2012

Lumi

1329748268596_218390

Lunta. Sitä riittää. Katujen varsiin pysäköidyt autot ovat selkeästi vaarassa hautautua lumeen, ja näkyipä siellä jo yksi onneton, täysin lumen saartama menopeli, jonka viereen vielä aura-auto on onnistunut kasaamaan kunnon kinoksen. Joku saa siitä hyvän iltapäivätreenin kun kaivaa autonsa esiin. Ne hetket, kun on itse tyytyväinen siitä, ettei omista autoa... :D

Ehkä se kevätkin joskus vielä tulee. Toiveikkaana auringonpaisteesta kävin jo ostamassa Gina Tricotista uudet arskat edellisen kesän lopussa laukussa hajonneiden tilalle. Vahingosta viisastuneena ostin niille samassa ostomaniassa myös kotelon. Ha-ha, ei enää rikki vääntyneitä linssejä tai katkenneita sankoja, vaikka miten mylläisivät laukussa!

Tiedättekö sen tunteen, kun yhtä aikaa tuntuu siltä, että menee sekä hyvin, että huonosti? Teen parhaillaan erästä kurssiprojektiasiaa, ja samaan aikaan kun satelee kehuja, satelee myös niin perin rakentavaa kritiikkiä, että se meinaa laittaa aivot solmuun. Pitänee vain olla kiitollinen hedelmällisistä keskusteluista ja siitä, että ainakin mukamas-niinkun-tavallaan tiedän mitä olen tekemässä. Vai tiedänkö... ;o Olo on vähän kuin noilla lumen hautaamilla keinuhevosilla: periaatteessa ihan mukavassa ja nätissä paikassa, mutta joku painava massa tuossa niskassa painaa ja nostaa leposykkeenkin pilviin.

Pitäisi kyllä opetella meditoimaan. (Haasteena vain on se, että kun rentoudun tarpeeksi, yleensä nukahdan. :D)

1329748212528_218390
1329748315367_218390

Suosikkitökötit

hiustuotteet

Olen parin viime vuoden aikana kokeillut aikamoisen montaa hiustenmuotoilutuotetta sen toivossa, että löytäisin omat Graalin maljani. Valitettavasti tuotteita on lopulta kerääntynyt jo peräti liikaa, että ehtisin käyttää niitä kaikkia, ja kun Ne Oikeat ovat lopulta löytyneet (ainakin toistaiseksi), ei niitä kaikkia muita vahoja, hiuskiinteitä ja ties mitä tule enää edes käytettyä. Onneksi olen saanut annettua tarpeettomia eteenpäin.

Yllä olevassa kuvassa esiintyvät nyt ne muotoilutuotteet, joita olen lähes pelkästään käyttänyt. Uusin niistä on tuo joululahjaksi saatu Tigin Sugarshock-suihke, jonka ansiosta on jäänyt sekä Redkenin Wool Shake -nestegeeli, että Lanzan Urban Molding Paste aika vähälle käytölle. Tunnustettakoot, että Got2Be Rockin' It -kuivashampoota käytän kyllä edelleen, se on mainio apu lässähtäneisiin sivuotsissuortuviin, jotka uhkaavat liimaantua otsaan sen sijaan, että kaartuisivat nätisti otsan ohi.

january22nd_2
Kivasti kaartuu otsan ohi kohti toista päänsivua. :)
Kuva tältä talvelta.


Otsatukkaongelmiin ehdoton apuni on myös tuo Osiksen Dust It -hiuspuuteri. Kaikki kokeilemani vahat, hiuslakat ja ties mitkä onnistuvat lopulta lähinnä liisteröimään otsakuontaloni. Sitten ollaan taas lähmätukkatilanteessa, jossa otsakiehkurat roikkuvat otsalla. Kuiva hiuspuuteri sen sijaan onnistuu tekemään hiuksista sen verran karheat, että suortuvat voi "takuttaa" kiinni toisiinsa ja näin muotoilla sen täydellisen linjan sivuotsikselleen. Ei lähmätukkaefektiä. Päänahassa aine tosin alkaa helposti kutitella ja tuntua likaiselta, joten saa olla tarkkana tätä hiuksiinsa ripotellessa.

Sama ongelma on vähän myös tuon kuivashampoon kanssa. Ja kun vielä otetaan huomioon, että yritän pitää tämän luonnostaan kuivan luonnonkiharan pesuväliä mahdollisimman pitkänä... Päänahkani ei juurikaan rasvoitu, mutta muotoilutuotteet alkavat ahdistaa, ärsyttää ja häiritä, kun pari päivää istuvat päässä ja kulkeutuvat hiuksista myös päänahalle. Nice.

combat combo 4
Kuva syksyltä 2010, ajalta ennen mustaa kuontaloa. Nykyisenä tavoitteena varmaankin tuonsuuntainen vaaleusaste, ILMAN tuota punertavanoranssia sävyä.

Ja tietysti siis olen nyt aivan rakastunut tukan suoristamiseen, ja siihen liukkaimman ja sulavimman keinon on tähän mennessä tarjonnut alkoholiton Tigin S-Factor Flat Iron Shine Spray. Sen seurauksena suoristettu tukka on usein hyvin litteä, hyvin kiiltävä, hyvin suora, hyvin lässähtänyt, joten noita tuuheuttavia tuotteita tarvitaan. Olen siis toisin sanoen koukussa? Ratkaisuksi tähän alkanen katsella, josko löytäisin vähän jämäkämmän lämpösuojan suoristamisen avuksi. Alkoholillisia vaan en halua käyttää, koska se kuivattaa jo valmiiksi kuivaa tukkaa entisestään.

...Ja koska en pidä tukkaani nykyisellään kiharalla juuri lainkaan, on kaikista kiharanvirkistäjistä ja kiharasuihkeista tullut aika... tarpeettomia. ;o En vain hennoa luopua niistä sen pelossa, että palaan taas kiharahuumaan jossain vaiheessa...

hair moods 1
Kiharahuuma.

Sananen Tigin Sugar Shockista: aivan MAHTAVA tuote. Imelällä tuoksulla varustettu sokerineste antaa ihan uskomatonta volyymiä, ja empiiriset kokeiluni osoittavat, että sillä saisi tukan vaikka kuinka isoksi. Koska suutin pruuttaa ainetta vähän turhan pienelle alueelle kerrallaan, suihkutan ainetta käsiin ja vien sokerinestettä sitä kautta oikeisiin paikkoihin, pöyhin ja möyhin. Tälläkin saa tukan helposti sotkuiseksi, jopa takkuiseksi, mutta koska olen pörröpää luonnostaan, pidän tätä vain ihan myönteisenä asiana. :D Yritänkin itse kohdistaa tuuheutukset alimmaisiin ja keskimmäisiin hiuskerroksiin jättäen aivan päällimmäiset hiukset rauhaan. Kuin tupeeratessa, ne voi sitten varovasti kammata ja kiillottaa sileämmän näköiseksi.

Näiden tuotteiden ansiosta olenkin jättänyt tupeerauksen lähes kokonaan menneisyyteen: ennen saatoin kevyesti tupeerata hiuksia läheltä juuria ja kiistatta aiheuttaa jopa vahinkoa tukalleni. Hiuslakkaakaan ei tarvitse suihkutella ylt ympäriinsä, ainoastaan tuohon otsikseen. Tämä ilahduttanee varsinkin erästä anonyymiä, joka muinoin tivasi hiuslakankäytöstäni ja ympäristön tuhoamisesta... ;)

Hiuslakasta puheenollen... Paras kokeilemani lakka onkin tuo Cutrinin Choozism, joka laskeutuu tukalle kuivana, kun vai suihkuttaa riittävän kaukaa. Monissa muissa on havainnut ongelmaksi sen, että lakka kastelee hiusta ja saattaa jopa kihartaa sitä, tai ainakin helposti luoda otsalle roikkuvia suortuvia sen sijaan, että antaisi tukea siihen otsasta pois päin kaartumiseen. Choozism on allekirjoittaneelle ihannetuote juurikin tähän tarkoitukseen. Se on lisäksi otsoniystävällinen, kuten monet hiuslakat nykyään muutenkin ovat.

firs pics with snow 2010 2
Tämäkin vuodelta 2010, alkutalvea.

Erittäin pätevä ja ihan siedettävän hintainenkin hiuksiin jätettävä hoitoaine on muuten suomalaisen 4 Reasons -merkin Moisture Mist. Merkkiä löytyy käsittääkseni ainakin Sokoksista, Stockmannilta ja Prismoista. Hintaa on 8,90 euroa, ja olen käyttänyt samaa pullollista heinäkuusta lähtien. Hyvin hienojakoinen suihke, silikoniton (jos se nyt on jokin erityinen plussa), mukavasti kosteutta tukkaan antava. Kenties jos hiukseni olisivat vieläkin kuivemmat kuin ne ovat, tämä ei riittäisi, mutta nykyisellään olen siihen hyvin tyytyväinen. (Kampaaja on jo kahteen kertaan vaalennusten yhteydessä hämmästellyt, miten hyväkuntoiselta tukkani tuntuu.)

romance with the chemicals 1

Siinä siis pohdintaa nykyisistä muotoilutököttisuosikeistani! Katotaan taas vuoden päästä, onko mieli muuttunut...

19.2.2012

The Girl With the Dragon Tattoo

Image and video hosting by TinyPic

Saatiin vihdoin pari viikkoa takaperin aikaiseksi miehen kanssa käydä katsomassa David Fincherin ohjaama versio Stieg Larssonin kirjasta, The Girl With the Dragon Tattoo. Täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen tähän versioon, vaikka epäilinkin Daniel Craigin sopivuutta ruotsalaiseksi journalistiksi, Rooney Maran kykyä täyttää edeltäjänsä Noomi Rapacen prätkäbuutsit ja ylipäätään sitä, onko mielekästä tehdä uusintaversiota näin nopeasti ruotsalaisfilmatisointien jälkeen.

Koska olen tarpeeksi paljon samaa mieltä Totally Rad Show:n tyyppien kanssa leffasta, jätän teidät kuuntelemaan näiden kavereiden arviota, enkä yritä suotta keksiä pyörää uudestaan. :D


Sen kuitenkin vielä sanon, että eri versioiden välillä on kyllä eroja, niin hyvässä kuin pahassakin, ja lienee aika puhtaasti makuasia, pitääkö ruotsalaisversion pelkistetystä televisioelokuva-tyylistä vaiko tyylitellymmästä lähestymistavasta. Ruotsiversiossa hahmot tulivat jotenkin lähemmäs, tunnelma oli intiimimpi ja rikosmysteeri tuntui olevan koko ajan läsnä. Jenkkiversiossa meno oli tyylikkäämpää, Rooney Mara ihana ja koko ajan tuntui tapahtuvan. Upeasta alkuvideosta puhumattakaan.

Ei näitä silti minusta edes tarvitse laittaa paremmuusjärjestykseen. Molemmat kertovat saman tarinan omilla tavoillaan.

Kuva: Jean-Baptiste Mondino via Wmagazine

18.2.2012

Tacolauantai

1329591915987_218390

Tähän iltaan kuuluu meillä valtaisat tacomässytykset. ...Ja Mytubo-nimisen kamerasoftan testailu. :D

1329591612868_218390
1329591684313_218390
Kasvis-paputäyte valmistumassa. Ihan kun jotain olis räjähtänyt tuolla. x) Mun sekotteluiden jäljiltä kyl sitä ruokaa tuppaa joskus löytymään pannun ulkopuoleltakin. Sille on syy, miksi mä vähän välttelen keittiötä. :D
1329591479632_218390
Poppamiehen Savunaga on erittäin tulinen chilikastike. Savuinen. Tulinen. Voi suositella kaikille, jotka haluavat kunnolla suuhunsa poltetta, mutta eivät ole vielä täysin hardcore-chilinsyöjiä. Mekin miehen kanssa tällaisia harrastelijoita.
1329593023212_218390
1329488621069_218390
Hervannan kauppakeskus Duo, josta muut paitsi Savunaga ovat peräisin. Savunaga tarttui mukaan Cittari-reissulta.

Leppoisaa lauantai-iltaa!

Nyx Taupe

nyx_taupe_mac_harmony

Olenpa jo pitkään manannut itsekseni, miten vaikea on löytää ruskeaa, viileänsävyistä poskipunaa. Olen ihastunut siihen miten Macin luomivärin sävyllä Omega saa tehtyä juuri oikeanlaiset varjostukset poskipään alle, mutta pienestä rasiasta on vaikea saada tuotetta pulleaan siveltimeen. Olen nyt siis hyvin onnellinen, että löysin Pretty.fi:stä Nyx Cosmetics -poskipunan sävyssä Taupe! Täsmälleen oikeanlainen sävy, ja itse tuotekin on mukavan pigmenttinen. Nettikaupan toimituskin oli ihan supernopeaa: tilasin keskiviikkona, posti toi paketin perjantaina.

Yllä olevassa kuvassa Macin Harmony näyttää selkeästi lämpimämmältä kuin Nyxin Taupe. Olen käyttänyt Harmonya ihan tavallisena poskipunana, vaikka hankin sen nimenomaan varjostuksiin.

Alla olevassa kuvassa puolestaan ovat Macin luomivärit Omega (vas.) ja Wedge, jota taas olen käyttänyt kevyissä silmämeikeissä luomivaon varjostussävynä. Nyxin Taupe on siis hitusen Omegaa lämpimämpi, muttei kuitenkaan aivan yhtä punainen kuin Wedge. Taupe onkin kuin näiden kahden risteymä.

Pääasia, että on nyt tuo kunnollisen kokoinen rasia, josta napata väriä.

nyx_taupe_mac_omega_wedge

Postaus sisältää mainoslinkin.

17.2.2012

Say NO to ACTA


Video kertoo ACTA:n tärkeimmät ongelmat.

Tsek myös aiempi postaukseni Amnesty International ei niele ACTA:a.

Tiedoksi kaikille, että 25. 2. on Helsingissä siis luvassa entistä isompi ja mahtavampi ACTA-mielenosoitus! Kaikki siis paikalle ja kaverit kans!
Kokoontuminen Asema-aukiolla klo 14, ja jatketaan siitä marssien Senaatintorille. Kannattaa seurailla myös Facebook-ryhmää, jossa tiedotetaan asiasta, ja jonne tietysti kannattaa kutsua kaikki Facebook-kaverit. :)

16.2.2012

EU-tuomioistuin ei hyväksy nettisensuuria!

Image and video hosting by TinyPic

Loistavia uutisia, ystävät! EU-tuomioistuin on todennut, että verkkosivustot eivät ole vastuussa käyttäjiensä lähettämästä laittomasta sisällöstä, ja että palveluntarjoajien velvoittaminen nettisensuuriin rikkoisi EU:n lakeja! Tätä linjaa noudattaen myös Elisan pakottaminen sensuroimaan The Pirate Bayn sivuston asettuu aikamoisen kyseenalaiseen valoon. Kyllä nyt on viihdeteollisuus varmasti hyvin, hyvin pettynyt.

Päätös on seurausta tapauksesta, jossa "Belgian Teosto", eli SABAM vaati oikeutta pakottaa belgialaista Netlog-nimistä sosiaalisen median palvelua luomaan sellaiset suodattimet, joiden avulla Netlogin käyttäjiä voitaisiin estää lähettämästä palveluun tekijänoikeuksien alaista materiaalia. EU-tuomioistuimelta sitten kysyttiin, että voidaanko palveluntarjoaa edellyttää tällaiseen. Tuomarit totesivat, että suodattamiseen velvoittava määräys rikkoisi sananvapautta ja yksityisyydensuojaa. Palveluntarjoajaa ei voida velvoittaa valvomaan sisältöjä näin laajalti rikkomatta perusoikeuksia.

Tsekkaa Mikrobitin uutinen: EU-tuomioistuin: verkkosivusto ei ole vastuussa laittomasta sisällöstä
ja Torrentfreakin EU Court Bans Anti-Piracy Filters On Hosting Services!

Lainaan jälkimmäisestä uutisesta Ruotsin Piraattipuolueen perustajaa Rick Falkvingeä:

“I think it is quite remarkable, and very promising, that Europe’s highest court says outright that the copyright monopoly and people’s right to privacy of correspondence cannot be protected at the same time – and most importantly, that the latter has unequivocal precedence,” Rick Falkvinge told TorrentFreak.

“This is what we have been saying since 2006, that there is a strong conflict between the copyright monopoly and fundamental rights. It is quite a relief to see that not only confirmed in black and white, but also a verdict that the fundamental rights override the copyright monopoly.”

February night 1

On todellakin hienoa, että oikeus määrää mustaa valkoisella, että tekijänoikeusmonopoli ja perusoikeudet ovat ristiriidassa keskenään, ja että perusoikeuksien tulee mennä tekijänoikeuksien edelle. Tätä samaa piraatit ympäri maailmaa ovat sanoneet jo vuosia.

Tuomioistuimen päätöksen voi lukea suomeksi tästä, ratkaisevat kohdat löytyvät kohdista 46-52. Kaksi viimeistä kohtaa ilmaisevat päätöksen lopputuleman:

"Näin ollen on todettava, että jos kyseinen kansallinen tuomioistuin antaisi määräyksen, jolla se velvoittaisi hosting-palvelun tarjoajan ottamaan käyttöön riidanalaisen suodatusjärjestelmän, se ei noudattaisi vaatimusta asianmukaisen tasapainon varmistamisesta yhtäältä immateriaalioikeuden suojan ja toisaalta elinkeinovapauden, oikeuden henkilötietojen suojaan ja vapauden vastaanottaa ja levittää tietoja välillä (ks. analogisesti em. asia Scarlet Extended, tuomion 53 kohta).

Kun kaikki edellä esitetty otetaan huomioon, esitettyyn kysymykseen on vastattava, että direktiivejä 2000/31, 2001/29 ja 2004/48, luettuina yhdessä ja tulkittuina niiden vaatimusten valossa, joita asiaa koskevien perusoikeuksien suojaamisesta aiheutuu, on tulkittava niin, että ne ovat esteenä sille, että hosting-palveluiden tarjoaja määrätään ottamaan käyttöön riidanalainen suodatusjärjestelmä."

pirates april2011 2

Pelasti kyllä ehdottomasti koko päivän tämä uutinen. Tää on ihan mielettömän hieno juttu! Kerrankin oikeus voittaa ja maailmassa tehdään järkeviäkin päätöksiä! Tämä on kyllä nyt juhlimisen arvoinen asia! ^^

P.s. Onneksi viihdeteollisuuden puolia edelleen pidetään, vaikka kamppailu nyt onkin jo hävitty: Koop Arponen, Jyrki69 sekä Lääketeollisuus ry ja freakin' Yhdysvaltain lähetystö kamppanjoivat ACTA:n puolesta, tai siis korjaan, piratismia ja väärennöksiä vastaan.

Amnesty International kuitenkin tuomitsee ACTA:n, ja Lääkärit yli rajojen -järjestö niin ikään on allekirjoittanut vaatimuksen hylätä ACTA. Mm. Saksa, Puola, Slovakia, Latvia ja Bulgaria ovat jo pysäyttäneet lain ratifioinnin, joten eiköhän tuo nyt kaadu.

15.2.2012

Kultaa, kultaa, kultaa

rihkamaa

Hopeaharakasta on tullut pilkehtivän auringon myötä kultaharakka. Toivottavasti tämä menee pian ohi, etten tule hamstranneeksi kovin paljoa noita rihkamakoruja. O_O Odotellen paluuta hopeahulluuseen...

Pyöreä rannerengas ja ketjuranneke H&M, sileät kultakahleet Asos. I have no excuse.

14.2.2012

Amnesty International ei niele ACTA:a

Anonymous and Amnesty together at MENA
Kuva: Amnesty London Creative Commons -lisenssillä BY-NC-ND 2.0

Amnesty International kritisoi vireillä olevaa ACTA-lakia. Amnestyn sivuilta löytyy artikkeli:
EU urged to reject international anti-counterfeiting pact.

Tsekkaa myös www.stopacta.info!

Amnesty International kehottaa valtioiden hallituksia hylkäämään lain, koska se on kuin Pandoran lipas, se voi tehdä mahdolliseksi sellaisten ihmisoikeuksien loukkaukset kuin oikeus oikeudenkäyntiin, oikeus vastaanottaa ja lähettää tietoa, oikeus yksityisyyteen ja oikeus päästä käsiksi tärkeisiin lääkkeisiin. Toisin sanoen laki on muotoiltu niin löyhästi, että se jättäisi ihmisoikeuksien mentävän aukon. Kaikki tämä immateriaalioikeuksien, kuten tekijänoikeuksien, varjolla.

Tämä on täysin aiheellista kritiikkiä. ACTA antaisi esimerkiksi paremmat toimintamahdollisuudet tekijänoikeuslafkojen hätistellä nettioperaattoreita ja painostaa näitä sensuroimaan nettisivuja, katkomaan epäiltyjen nettiyhteyksiä ja luovuttamaan viihdeteollisuuden osapuolille asiakkaidensa tietoja. Tietoja, joihin käsiksi pääsemistä varten nykyisin poliisikin tarvitsee oikeuden päätöksen!

Parhaillaan ollaan tutkimassa sitä, oliko edes ylipäätään laillista pakottaa Elisa sensuroimaan The Pirate Bay -sivuston, koska sitä myöten sensuroidaan myös ei-laitonta materiaalia. Jos ACTA toteutuu, se voi merkitä esimerkiksi sitä, että tekijänoikeusrikkomuksia ei selviteltäisi enää oikeusistuimissa, vaan edunvalvojalafkat saisivat toimia käytännössä yksityisinä poliiseina, ja ihmisten netinkäyttöä ja yksityisyyttä rapauttavat käytännöt senkun yleistyisivät. ACTA:n myötä kun olisi mahdollita valvoa entistä tehokkaammin ihmisten netinkäyttöä vailla huolta yksityisyydensuojasta.

No ACTA - Strasbourg
Kuva: Christophe Kaiser Creative Commons -lisenssillä BY-NC-ND 2.0

Kaiken huipuksi nämä immateriaalioikeudet ulottuvat myös geneerisiin lääkkeisiin, tarkemmin sanottuna se estäisi rinnakkaislääkkeiden pääsyn kehitysvaiheeseen. Heihei halvemmat lääkevaihtoehdot. Ajatelkaapa vaikkapa AIDS-potilaita, jotka ovat köyhissä maissa nimenomaan halpojen rinnakkaislääkkeiden varassa. Patentit ovat tärkeämpiä kuin ihmishenget.

ACTA kieltäisi myös luvattoman patentoitujen siementen käytön. Taistellaan sitten jotain maatalouspiratismia vastaan. -.- Jo nyt Jenkkilässä maanviljelijöitä raahataan oikeuteen ja syytetään patentoitujen siementen käytöstä - ja kassakone kilisee kun miljoonat vilahtelevat taskusta toiseen, tai sitten eivät, elleivät maanviljelijät satu olemaan miljonäärejä. Seuraavaksi sitten sama ilmiö Euroopan laajuisena, ja myös Suomessa?

DSC_2321
Kuva: jkk79 Creative Commons -lisenssillä BY-SA 2.0.

ACTA ei pidä sisällään mitään viittauksia perusoikeuksiin. Se ei kanna huolta ihmisten yksityisyydenturvasta, sananvapaudesta tai paljon muustakaan tavallisia ihmisiä koskettavasta. Se on valmisteltu vähin äänin suljettujen ovien takana, visusti piilossa pidettynä. Lain tärkein funktio on immateriaalioikeuksien turvaaminen vaikka sitten ihmisoikeuksien kustannuksella. Laki myös siirtäisi valtioiden itsemääräämisoikeutta patentti- ja tekijänoikeusasioissa yhä pois päin valtioilta ja antaisi sen entistä enemmän viihdeteollisuuden käsiin, käytännössä yhdysvaltalaisille jättilafkoille. ACTA myös estäisi lieventämästä näitä lakeja.

Vaan ovat poliitikotkin tätä kritisoineet. Lakia valmistelemassa ollut ranskalais-MEP Kader Arif esimerkiksi löi hanskat tiskiin protestina ja kertoo kokeneensa ennennäkemätöntä painostusta lain valmistelussa ja allekirjoittamisessa, jotta saataisiin homma nopeasti ja liukkaasti eteenpäin. Ei läpinäkyvyyttä, ei kansalaiskeskustelua, Euroopan Parlamentin mielipiteet ja vastaväitteet ignorattu. TÄMÄ EI OLE DEMOKRATIAA.

Euroopan laajuisia mielenosoituksia aiotaan jatkaa ja vireillä on äksöniä myös Suomessa, joten stay tuned!
Sillä aikaa voi viritellä itseään tunnelmaan tsekkailemalla videoita eri maiden ACTA-mielenosoituksista Lauri Taskisen blogaukseen koottuna.
EDIT 15. 2. Hauska on myös VICE-lehden juttu ACTA-miekkarista artikkelissa Europe Hates ACTA. Mukana UK:n Piraattipuolueen johtajan Loz Kayen kommentteja.

...Ja huvittaa itseään IFPI:n, eli kansainvälisen musiikkiteollisuuden lobbausjärjestön, syytöksillä siitä, miten kansalaisprotestit ja mielenosoitukset ovat demokraattisen prosessin hiljentämistä... Ei varmaan tarvitse kenellekään selittää, miksi tämä on huutonaurun arvoinen syytös. :D Eli oikeaan suuntaan selkeästi mennään: kansa on kaduilla ja mafia kauhuissaan.
Tsekkaa Iptegrity.com: IFPI letter to Ministers: don’t silence the democratic process .

Watching You
Kuva: Thomas Parisot Creative Commons -lisenssillä BY-NC-ND 2.0

P.s. Jos muuten ihmettelette, että mikä tuo valkoinen maski on, niin se on Guy Fawkes -naamio. Kannattaa lukea Wikipediasta kyseisen hepun ja Gunpowder Plotin tarina ja se, miten Guy Fawkes -naamiot olivat olemassa pitkin historiaa englantilaisen Guy Fawkes Dayn ansiosta, kunnes ne ovat jälleen vähitellen nousseet eri aikoina populaarikulttuurin myötä entistä huikeampaan merkitykseen.

Erityisen tunnettu se on myös V Niin kuin Verikosto -sarjakuvasta ja elokuvasta, ja siitä on tullut kansalaistottelemattomuuden, jopa anarkian ja ylipäätään vastarinnan symbolinen merkki. V Niin kuin Verikostossa sankarimme V kätki kasvonsa naamion taakse, ja lopussa vallankumoukseen heränneet ihmiset marssivat naamiot kasvoillaan osoittamaan mieltään tyrankimaista, ja myös kasvotonta, Isoveli valvoo -valtiota ja sen johtoa kohtaan. Maskit toimivat ikään kuin viestinä siitä, että kansa on yhtä. Aivan lopussa marssijajoukko riisuu naamionsa, mutta V säilyttää omansa merkkinä siitä, että hän ei ole ihminen, vaan idea, joka ei kuole. Idea, joka on saanut aikaan tämän liikehdinnän, joka sitten huipentuu vapautumiseen, tai ainakin vallanvaihtoon. Tuota idean kuolemattomuutta ja toisaalta ideaa ajavien ihmisten yhtenäisyyttä tuo naamio jollakin tavalla kutsuu esiin, missä ikinä se esiintyykään.

Amnistía Internacional denuncia que el #ACTA promueve la violación de los Derechos Humanos
Kuva: Antonio Marín Segovia Creative Commons -lisenssillä BY-NC-ND 2.0.


Lue lisää ACTA:sta: www.stopacta.info!

Ystävänpäivän alennus!

Image and video hosting by TinyPic


Hei ihmiset, ja hyvää ystävänpäivää kaikille ihanille ystäville, tutuille ja vähän tuntemattomammillekin! ^^

Myös Nelly muistaa asiakkaitaan ystävänpäivän kunniaksi, tarjolla olisi nimittäin 10 prosentin alennus tänään tehdyille tilauksille. :) Koodilla LOVE14 saa vain ja vain tänään vähän hintaa pois tilauksestaan.

Nyt tämä likka siirtyy luennolle, adios!

Postaus sisältää mainoslinkin.

10.2.2012

STOP ACTA -mielenosoitus huomenna Helsingissä!

Image and video hosting by TinyPic

Tiedoksi kaikille, jotka eivät ole seuranneet tilannetta tai ovat missanneet tämän: HUOMENNA lauantaina 11. 2. puolenpäivän aikaan Helsingissä järjestetään STOP ACTA -mielenosoitus, ja itse asiassa näitä miekkareita on tarkoitus huomenna pitää ympäri Eurooppaa. Kokoontuminen on Asema-aukiolla klo 12. Kaikki kynnelle kykenevät, olkaa paikalla, imekää infoa ja ilmaiskaa mielipiteenne!

ACTA:sta ja miekkareista on levinnyt netissä juttua aika paljon, ja myös valtavirtamediat ovat ilokseni tarttuneet aiheeseen ihan näyttävästi. Linkkilistausta löytyy. mm. Ville Hautakankaan blogauksesta.

Ja mikä ihmeen ACTA? Kauppasopimukseksi ovelasti naamioitu ja salassa valmisteltu ja vähin äänin allekirjoitettu ACTA on yksi merkittävimmistä sananvapautta rajoittavista sopimuksista. Ikinä. Lue lisää infoa Raoul Plommerin tekstistä ACTA on vaarallinen kauppasopimus.

Lainaan Plommeria:
"ACTA ratifioidaan tämän hetkisten tietojen mukaan EU-parlamentissa kesäkuussa ja Suomessa syksyllä. Ota yhteyttä Suomen europarlamentin ja eduskunnan kansanedustajiin ja kerro mitä olet ACTAsta mieltä. Vain osoittamalla tietoisuutta laista ja sen epäkohdista, saamme pitää oikeutemme nykyaikaiseen, vapaaseen ja luottamukselliseen tiedonvälitykseen."

Mielenosoitukseen osallistuminen on yksi keino ilmaista oma mielipiteensä. Olkaa aktiivisia! ^^

Kuva: Ville Hautakangas

9.2.2012

Iron Sky


SE ON TÄÄLLÄ!!!!

Mikäli joku ei ole vielä huomannut ja nähnyt Iron Skyn virallista traileria, niin tsektsektsek! Komeaa jälkeä. Ja Sarah Palin.

Voi juma, tätä leffaa on kyllä odotettu Star Wreckin jälkeen suurella mielenkiinnolla. Leffa tulee teattereihin kautta maan 4. 4. 2012, mutta ennakkonäytöksiin on mahdollisuus päästä jo tätä aiemmin. Lisäinfoa löytyy täältä.

Pitääkin kaivaa oma Iron Sky -teeppari esiin. :D

http://www.ironsky.net/

8.2.2012

Epic Rap Battles of History

Olen viihdyttänyt itseäni pitkin tätä väsynyttä iltapäivää katsomalla Epic Rap Battles of History -sarjaa Youtubesta. Ideana on laittaa kaksi tunnettua hahmoa vastakkain ja antaa näiden sitten räpätä toisensa suohon. ;) Varoitus: sisältää epäkorrektia kieltä ja kirosanoja. -.- En tiedä miksi nää naurattaa mua näinkin paljon. :DD Aika eeppistä.

Leonidas vs. Master Chief


Justin Bieber vs. Beethoven


Gandalf vs. Dumbledore


Einstein vs. Stephen Hawking

Ja lisää luvassa... :D

5.2.2012

Emut osoittautuivat loistokengiksi

minus_twenty_celsius_1

Kai olette jo käyneet kaikki äänestämässä? ;) Jos ette ole, MENKÄÄ, aikaa on iltakasiin asti!

Aikamoisen freessi ilma tuolla ollut koko viikonlopun! Miinus kahtakymmentä ja sitä kauheampia pakkasia ei ole onneksi tarvinnut ihmetellä tänä talvena turhan paljoa, ja kohtahan se onkin jo sitten kevät! Oma selviytymisstrategiani pakkaskeleillä koostuu villasukkahousuista, paksuista villatakeista, paksusta ja umpivillaisesta villakangastakista (hyvin pärjää, kun heivaa ne kylmät polyesterisekoiteversiot hiivattiin ja kerrostaa alle lämmintä), villapiposta ja tietysti noista ihanista-kamalista Emu-saappaista. ;) Ja tässä siis kuvia ihan in action, ja myös tilannekatsausta niiden käytöstä.

minus_twenty_celsius_8
(Sama villatakki, kuin tässä asussa, eksyy päälle näinä päivinä melkeinpä joka päivä, kiitos lämpimyytensä.)
minus_twenty_celsius_6

Olen hiihtänyt Emut jalassa nyt pitkin talvea useampiakin kertoja, ja olkoot vaikka millainen napajääkeli, niin varpaat ei todellakaan ole se osa kropasta, joka palelisi ja hytisisi (se osa on naama). Sen takia noiden saappaiden hupsu ulkomuoto on multa aika lailla unohtunut, ja huvittuneisuus vaihtunut syväksi rakkaudeksi. Tein fiksun valinnan, kun valkkasin nuo Spartoolta itselleni viime syksynä pakkasia ennakoiden, kiitos vain kyseiselle kenkäkaupalle. Ihan pitää onnitella itseään tästä hyvästä valinnasta. :D Olen myös hyvin kiitollinen sille/niille lampaille, jotka ovat tmahdollistaneet minulle sen, etteivät varpaat palele.

Ainoa kysymys kuuluu, olisinko vielä tyytyväisempi, jos olisin lyhytvartisten saappaiden sijaan valkannut kuitenkin ne valikoimasta löytyvät pitkävartiset. Kun kerran pakkasia vastaan taisteleminen se idea oli muutenkin... Tämä vinkiksi ja pohdinnanaiheeksi niille, joilta nämä kengät omastakin eteisestä kenties vielä tänä talvena löytyvät!

minus_twenty_celsius_2

Eivätkä muuten ole tippaakaan jäisillä keleillä liukkaat! Samaa ei kuulemani mukaan voi sanoa Uggeista, jotka sopisivat Suomessa varmaan sitten paremmin syysbuutseiksi.

Muuta talvista maisemaa hervantalaisesta lähimaastosta, olkaatten hyvät.

minus_twenty_celsius_3
minus_twenty_celsius_5
minus_twenty_celsius_4
minus_twenty_celsius_7

En ole oikein koskaan voinut allekirjoittaa joidenkin vineä siitä, että Hervanta olisi ruma. Ainakaan tämä pohjoisehko osa Hervantaa ei ole millään tavalla sitä, vaan luonto on lähellä, puita ja pensaita joka paikassa. Eikä se varsinainen metsäkään niin kaukana ole, kesäiset lenkkipolut, talviset hiihtoladut, ovat tuossa melkein omalla takapihalla. Sanotaanko niin, että mulle ei tästä paikasta tule betonihelvettiviboja, eikä mua yhtään harmita asua ja katella näitä maisemia täällä. :)

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Spartoon kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...