31.12.2012

Vuoden viimeinen

Kaikista blogeja koskevista konventioista poiketen en tee koko vuoden kokoavia asukollaaseja, esitä uuden vuoden toiveita tai lupauksia, tai keskity oikein muuhunkaan kuin juhlimiseen omalla pienellä porukalla. Sen sijaan kuitenkin esittelen vuoden viimeisen asun, jossa myös nuo uudet, ihanat saappaani ovat mukana.

last day of year 2012 9 
Villapaita – COS, farkut – Dr Denim, pikkulaukku – Filippa K, kaulakoru – Efva Attling, kengätMarc O´Polo, Spartoon kautta saadut
 
last day of year 2012 2 last day of year 2012 4 last day of year 2012 1

Saappaista sen verran, että jäällä nekin ovat kyllä ihan yhtä liukkaat kuin mitkä tahansa ei-nastalliset kengät, se tuli huomattua. :D Pitäs varmaan hankkia itellekin Devisyksen nastat, miehen äiti on niiden vannoutunut kannattaja. Ja kaikki, joiden mielestä nastat ovat vain avuttomien vanhusten juttu, voivat painua johonkin suonsilmään ihan samoin tein. Täällä rajussa, armottomassa pohjolassa, jossa vain viikingit.... tai mielikuvitussellaiset, voivat pärjätä, nastat, my friends, ovat todellakin tarpeelliset, ellei jalassa satu olemaan vaelluskengät. ...Joihin nyt kuitenkaan en ajatellut itse siirtyä ennenkuin jääkausi tulee takaisin.

last day of year 2012 7
last day of year 2012 3

Täällä raketit taas paukkuvat sillä silmänräpäyksellä kun kello löi kuusi. Ihan hauskaa näin ihmisenä, mutta sääliksi vähän käy tuota kisua, jota räiske tuntuu aina vaan vuodesta toiseen stressaavan: mitä kiihkeämpää, sen pelokkaampi katti...

Mutta nyt siis mukavaa vuodenvaihdetta itse kullekin! Skumppa virratkoon, sillein sopivasti.

Sisältöyhteistyö

15 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Minua on aina mietittänyt semmoinen asia, että voisiko noille eläimille opettaa, mitä se pauke tarkoittaa?
Säikkyisivätkö ne vähemmän, jos niille näyttäisi, mitä sillä paukkeella saadaa aikaiseksi,
eli siis veisi katsomaan raketteja, jne.?

Minusta nimittäin tuntuisi, että niitä pelottaa juuri tuntematon - se, ettei niillä ole mitään käsitystä siitä, mitä tapahtuu. Monet koirathan haukkuvat kaikkea, jos nyt ei peloissaan niin ainakin varuillaan. Reaktio kuitenkin muuttuu, kun niiden antaa kutakin asiaa tutkia ja näyttää niille, mistä on kyse.

Maria Morri kirjoitti...

Ehkäpä, ja varsinkin jos tuo toistuisi sillä tavalla, että siihen tosiaan oppisi. Ja toki pienestä pitäen... Ihmisen esimerkki tietysti voi ehkä rauhoittaa, kun eläin ei haista pelkoa ja näkee, että tyyppi on rauhallisesti. Noh, uusi vuosi ja rauhallisuus... :D

En tiedä, ehkä katti kuitenkin vähän vähemmän pelkäsi tänä vuonna kuin viime vuonna, mutta pelkäsi kuitenkin... :/

Kaoka kirjoitti...

Kyllähän koiria opetetaan sietämään pyssynkin räiskettä, joten eihän se missään nimessä mahdotonta ole. Kuka vaan kehtaa kerran vuodessa olevan juhlapäivän takia alkaa kouluttaa koiran ei-paukkuherkäksi, on toinen juttu :P

Tosin ei ne kaikki pelkää muutenkaan. Meillä (tai vanhemmilla..) on siitä omituinen koira, että se rakastaa ilotulitteita ja yrittää juosta niiden perään jos ei ole hihnassa :D Samoin tähtisädetikut on hirveen jänniä, niitä pitää yrittää viedä käsistä ja syödä. Vähän eläimen persoonastakin kiinni siis varmaan.

Maria Morri kirjoitti...

Hehe, totta, munkin se pitäs tietää, kun meillä koko lapsuuden ja nuoruuden oli suomenajokoiria. :D Mutta nekin muuten pelkäsi silti ilotulituspauketta. :o Mutta eläimetkin on toki aina yksilöitä, niin rotukohtaisesti kuin rodun sisälläkin. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Kuka vaan kehtaa kerran vuodessa olevan juhlapäivän takia alkaa kouluttaa koiran ei-paukkuherkäksi, on toinen juttu :P"

Niinpä. Samat henkilöt kuitenkin ovat ensimmäisenä syyllistämässä ja haukkumassa paukuttelijoita. Eihän kyse edelleenkään ole kuin yhdestä päivästä vuodessa.
Jos eläin kuitenkin pelkää ja tämä omistajaa häiritsee (kuten tietysti pitääkin), niin miksei sitten voisi tähän panostaa?

Maria Morri kirjoitti...

Ei kai tässä nyt kukaan erityisesti ole syyllistämässä ja haukkumassa. Kunhan todettu se, että herkästi se nyt vaan pelottaa, ja sitä pelkoa vierestä seuraavia ihmisiä säälittää eläimen puolesta. Kyllähän nyt jokainen tietää että se on vain yhden päivän tai illan vuodessa, ja että eläin siitä tokenee viimeistään aamuun mennessä eikä pysyvää haittaa todennäköisesti aiheudu. Mut on se silti kurjaa katseltavaa kun toinen yrittää piiloutua ja säpsähtelee ja on ihan kierroksilla.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä blogissa.

Enni kirjoitti...

Jos kiinnostaa, niin jätin sulle vähän toisenlaisen haasteen blogiini! :)

http://enninkengissa.blogspot.fi/2013/01/haaste-totuus-paivan-asuista.html

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos, kuulostaa jännältä tuo idea! ;) Pitääpä ottaa toteutukseen!

Anonyymi kirjoitti...

Moi :) voisitko paljastaa kuinka pitkä oot? Vedän jonkin verran inspiraatiota eri blogeista, mutta auttaa hahmottamaan vaatteita vielä paremmin kun tietää minkä kokoisten ihmisten päällä ne on :)

Maria Morri kirjoitti...

Moikka! Oon 158-senttinen :)

jenny kirjoitti...

Helou! Nukkaantuuko tuo cossin neule helposti? :) Mulla on cossin kashmirhuivi ja se on pysynyt todella hyväkuntoisena, mitä nyt villa on hieman kashmirille ominaisesti "noussut", mutta yhtään nyppyä ei siinä ole, ja mietinkin että onko kaikki puljun kashmirtuotteet yhtä hyviä :)

Maria Morri kirjoitti...

Moi Jenny! Mä en osaa vielä sanoa tuosta nukkaantumisesta, kun paita on niin uusi (joululahja), mutta COSin kashmir-pipoista mulla on samanlaisia kokemuksia kuin sulla huivista! Sen sijaan täysmerinovillainen paita on hieman alkanut jo näyttää kulumisen merkkejä yhden syksyn käytön jäljiltä, sen sijaan villatakki, jossa on mukana vähäsen silkkiä, on pysynyt täydellisessä kunnossa (se on varmaan sit se silkki). Sori etten osaa tässä kohtaa vielä auttaa tän paremmin :)

jenny kirjoitti...

Huomasin saman noista merinoneuleista, tein cosilla käydessäni ns. nukkaantumistestin, hieraisin kevyesti nurjalta puolelta paidan hihaa helmaan ja nukkaantumista näkyi heti :( Filippa K:lla onneksi on laatumerinoa, joka ei nyppyynny kovassakaan käytössä. :)

Kiitos kuitenkin näistäkin neuvoista, jos edes parin käyttökerran jälkeen ei nukkaa näy niin ehkäpä sitä ei myöhemminkään niin herkästi tule :) Mulla on jokin pakkomielle nyppyihin, tai lähinnä siihen etten voi sietää nukkaantuvia vaatteita :D

Maria Morri kirjoitti...

Joo, oon huomannu saman Filipasta. :) Ja hei kiitos tuosta vinkistä, pitääpä alkaa ottaa tuo käyttöön neuleita arvioidessa! ^^ Mulla meinaan on kyllä sama, alkaa ärsyttää ne nypyt, tuntuu niin.... NUKKAvierulta ;) x)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...