13.12.2012

Thorinin ja kääpiöiden laulu


Tämä on kyllä yksi hienoimmista Hobitti-elokuvan hetkistä: Thorin Tammikilpi kääpiöineen laulaa kirjastakin tuttua kappaletta Yksinäisestä vuoresta. Kylmät väreet, kylmät väreet...


Kuten jo edellisen postauksen kommenteissakin pohdin, leffa oli kyllä hyvä ja ehdottomasti katsomisen arvoinen, mutta vähän liikaa siinä oli sellaista kliseisyyttä ja one-linereita. Siis kamoon, Tolkien ja one-linerit... Lisäksi päättömän oloisia taisteluita olisi voinut olla vähemmän, siis ihan oikeasti. Mutta ihan huima leffahan toi nyt muuten on, "must-see"-kamaa jokaiselle Tolkien-intoilijalle!

Thorinin näyttelijä, Richard Armitage, on muuten aika.... No, kattokaa nyt. Tulee vähän mieleen Gerard Butler. Tuliskohan parrat taas muotiin, kun on ollut kaikenlaista movememberiä sun muuta partafetissiliikehdintää. Toisaalta, sekin vois riittää, että miehet alkais yleisemmin käyttää eyelineria :D Ei mitään sysimustia ja sotkuisia *viil-viil*-rajauksia, vaan esim. ruskeaa, ihan kuin meikä. :D

Source: imdb.com via Male on Pinterest
Source: google.com via leilunar on Pinterest

Ihhih, sillä on jousipyssy, ihhih. Harkitsen jousiammuntakurssille menemistä. Daryl, Thorin, (Legolas), Katniss....

13 kommenttia :

Topi kirjoitti...

Oliko se The Hobbit 3D HFR lumoava? Tiedän kyllä, että HFR on 24 FPS tuplattuna 48 FPS:iin. Ihmisen silmien liike-erottelukyky on 55 FPS.

Tarvitseeko nykyään teattereissa käyttää laseja 3D-leffan katsomiseen vai ei?

Muutaman mallin kauppojen 3D-telkkarien nenäripustimien kokemuksilla en paljon perusta, koska ne töllöt ovat vielä lapsenkengissään. Saa katsoa melko keskellä pauhaustauluja ja jos siirtyy vähän sivulle, muodostuu minulle kuvavääristymiä herkästi silmiin.

Minulla on myös molempien silmien erottelukyky erilaiset. Siksi mietityttää, että pitäisikö suosiolla kuitenkin katsoa 2D-kuvana, koskaan en ole vielä käynyt elokuvateatterissa katsomassa 3D-näytöstä.

Ärsyttää, kun kakaan ei ole vieläkään mitään kertonut oikeassa elämässä tai netissä, että onko silmien erottelukyvyn erilaisuudella oikeasti haittaa vai ei ollenkaan?

Kyllä minä tiesin, että Hobiteista tehdään kaksi-osainen eikä vain yksi mutta oli jymyuutinen, että kolme-osainen!

Maria Morri kirjoitti...

Mun mielestä 3d ei lähes koskaan ole kovin paljoa sen ihmeellisempi kuin 2d, mutta HFR:n kuvittelen kyllä tuossa havainneeni. Jutut tosiaan tuntui liikkuvan eri tavalla kuin normaalisti. Imho se hämäsi, ei tuntunut "elokuvamaiselta", jos näin voi edes sanoa, heh.

Topi kirjoitti...

Käytittekö laseja siellä leffassa käydessänne?

Minulla silmät havaitsevat herkästi vaakasuunnan liikkeissä nykimistä jokaisissa elokuvissa.

Maria Morri kirjoitti...

Totta kai, vielä ei tietääkseni ole teattereissa 3d-tekniikkaa, joka ei vaatisi laseja.

Sasetar kirjoitti...

Tää oli niin mahtava kohta, se äänen mataluus ja leffateatterin tekniikka nostatti ihan karvat pystyyn! :D

Tossa elokuvassa oli useampikin aikas herkku uros ja ne näyttää tossa leffassa niiin paljon miehekkäämmiltä ku oikeessa elämässä..hihhih..

Huomasin ite tuossa leffassa, että ne liikkeet oli vähän outoja monessa kohtaa, ihan kuin jotain pieniä pätkiä olisi nopeutettu, kuten käden liike jne.. Tykkään jotenkin sellaisesta fiiliksestä, mitä elokuvista sai ennen, kun ne olivat sellaisia pehmeitä ja hieman ehkä utuisiakin. Silloin elokuvien tarinat ja fiktiivisyys sai sellaisen satumaisen efektin.

Onkohan tuosta tietoa, että millä aikataululla noita leffoja aiotaan julkaista? Ei huvittaisi ainakaan taas odottaa sitä melkein 10-vuotta. :P

Seregi kirjoitti...

Mäkin aattelin leffaa kattoessa, että ihana mies <3

Tiina kirjoitti...

Toi laulu oli kyllä niin ♥

Itsehän en kirjaa ole lukenut, enkä muutenkaan ole niin älyttömän syvällä Tolkienin maailmassa, niin en osaa yhtään sanoa, miten hyvin elokuva sitä kunnioitti, mutta tykkäsin kovasti muutamaa pikkujuttua lukuunottamatta. Oli tosiaan vähän turhaan venytetty tiettyjä taistelukohtauksia, ja kääpiöt jäi harmittavan etäisiksi, kun kaikkia ei oppinut edes tunnistamaan leffan aikana. Mutta James Nesbittin Bofur oli kyllä ihana <3

Tosi laadukas 3D oli kyl mun silmään, ekaa kertaa tuntui, että leffa nousee valkokankaan "ulkopuolellekin" ja HFR:kin mun mielestä toimi loistavasti, kunhan silmä tottui.

Anonyymi kirjoitti...

@Sasetar

Kakkososa tulee teattereihin kutakuinkin vuoden päästä (2013 joulu) ja viimeinen osa tietääkseni kesällä 2014

Nanna kirjoitti...

Aaaa, onko Richard Armitagekin mukana tuossa leffassa!? Olen ihastellut kyseistä herraa jo aiemmin muutamissa vähemmän tunnetuissa tv-sarjoissa, on se ihana ♥ Hobittia en ole vielä ehtinyt katsomaan, mutta ehdottomasti aion mennä :)

Maria Morri kirjoitti...

Sasetar, oon ihan samaa mieltä, se oli niin loistavan tunnelmallinen kohta. ^^ Nuo kahden muun leffan julkaisuaikataulut tuossa jo tulikin. :)

Seregi, se taisteli kans aika eeppisesti. :D Hienosti kuvattuja kohtauksia sinänsä!

Tiina, ah niinpä! <3 Suosittelen kyllä ainakin Hobitin lukemista, se ei ole valtavan pitkä eikä mitenkään raskas, niinkuin Taru sormusten herrasta voi varsinkin alkuun olla. :) Sehän on lastenkirjaksi tavallaan tehty. Imho leffa kunnioitti sitä aika hyvin!

Anonyymi, tänks! :)

Nanna, juu, kyllä kyllä, ja vielä aika merkittävässä roolissakin! ;) Mulle tyyppi ei ole tuttu entuudestaan, ihme kyllä, muta kyllä nyt tulee tutuksi :D

Mikko Ohtamaa kirjoitti...

Jousipyssyihin liittyen tässä tanskalaista haltijajousiammuntaa

http://www.youtube.com/watch?v=2zGnxeSbb3g&feature=player_detailpage

Maria Morri kirjoitti...

Mikko, ah, kyllä, tuo video onkin mulle tuttu, just muutama päivä takaperin ihastelin sitä! :D Respect, respect...

N kirjoitti...

Minusta tuo Richard Armitage oli liian komea kääpiöksi. :D Minun mielikuvissani kääpiöiden sallittu komeus menee siinä jossain Gimlin kohdalla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...