23.12.2012

Obsessive Compulsive Cosmetics Conceal

Olen käyttänyt peitevoiteena silmien alusissa ja täsmäkohdissa Maybellinen Dream Lumi Touchia jo parinkin kynän verran. Mutta vaikka niin kätevä tuo valokynän ja peiteaineen geelimäinen yhdistelmä onkin (ja vetää ehdottomasti vertoja Yves Saint Laurentin valokynä-klassikolle), olen silti kaivannut jotain vieläkin peittävämpää tummille silmänalusilleni, ja tietysti satunnaisesti muillekin lisäpeittoa kaipaaville alueille.

obsessive compulsive cosmetics1

Päädyinkin sitten tekemään taustatutkimusta aiheesta, ja uudelleen ja uudelleen vastaan tuli merkki, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan: Obsessive Compulsive Cosmetics. Erityisesti Temptalian arvostelu peitetuotteesta vakuutti. Tilasinkin sitten omani brittiläisestä nettikaupasta nimeltä Cocktail Cosmetics, jossa tuo OCC:n peitevoide maksoi pyöreät 17 euroa. Tilaus tuli nopeasti viikon sisällä ilman mitään kommervenkkejä. Valikoimassa on muuten myös esimerkiksi Everyday Mineralsia.

Yhdysvaltalainen kosmetiikkamerkki mainostaa vegaanisia ja kaikille ihotyypeille sopivia meikkituotteita. Tuotekehittelyyn käytetään aikaa, ja vain toimivimmat, käytännöllisimmät ainesosat pidetään mukana: esimerkiksi hajusteita tuotteissa ei ole lainkaan (jes!). OCC:n huulikiiltopunat, Lip Tarit ovat nekin jo jonkinlainen kulttituote mielettömällä peittävyydellään, keveydellään ja kestävyydellään. Tänä vuonna valikoimaan lisättyä peitevoidetta (jonka nimi on ihanan yksinkertaisesti ja valtavirrasta poiketen vain Conceal) on jo ehditty runsaasti hypettää, ei ehkä vähiten siksi, että peitevoidetta on saatavilla peräti kahdessatoista erilaisessa sävyssä.

Sävyt on jaettu kahteen osaan: punapohjaisiin (R) ja keltapohjaisiin (Y). Koska oma ihonsävyni on niin vaalea ja keltapohjainen (huolimatta siitä, että coupe rosa saa sen kasvoilla näyttämään aika punaiselta, ja toisaalta ranteissani on sekä vihreitä, että sinisiä suonia...), Macin sävykoodien mukaan jotain NC15-20:n hujakoilla, valitsin vaaleimman sävyn Y0, ja se onkin kyllä sitten tosi vaalea. Toisaalta Y1 olisi luultavasti jo liian tumma. Sekoittelemalla tietysti näistä saisi täydellisen yhdistelmän, mutta ehkä nyt elän kuitenkin tämän vaalean sävyn kanssa. Itse käytän tätä meikkipohjan alla, vaikka usein kai peitevoiteita neuvotaan käyttämään sen päällä. Mikä vaan kenellekin toimii?

obsessive compulsive cosmetics2

Ignorettakaa tuo puteliin eksynyt karva, se on kyllä ihan omani. :D Piru periköön kaiken missä on angoraa...

Peiteaineen koostumus on aikamoisen jännä. Conceal on purkissa ollessaan erittäin tiivis ja kiinteä, mutta se lähtee kyllä sormenpäähän tai siveltimeen helposti, eikä levityksessä ole mitään  ongelmia, vaan se tuntuu voidemaiselta. Kuten Temptalian Christine kirjoitti arvostelussaan: "A great balance between creamy and stiff". Iholle Conceal asettuu lopulta aika mattaisana, ja on sen verran jähmeä, ettei lähde helposti liikkumaan päivän mittaan. Tosi varovainen kannattaa kuitenkin olla annostelun kanssa: voide on e-r-i-t-t-ä-i-n peittävä, joten vähän on oikeasti enemmän. Jos tätä käyttää liikaa, se saattaa ujuttautua erityisesti silmien alla niihin kaikkein pienimpiin juonteisiin. Noin muuten Conceal kyllä sietää kerrostamistakin.

Käsittämättömän peittävyytensä ansiosta (oon oikesti tosi vaikuttunut!) puteli tulee ihan saletisti kestämään aika pitkään, millä myös oikeutan tuon 17 euron hinnan. 12 euroa maksavia Maybellinen valokyniä olen tosiaan ehtinyt tänä vuonna käyttää jo kaksi tai kolme. OCC:n putelissa tuotetta on 8 grammaa, valokynässä 2,2 millilitraa. En tiedä, miten sen siitä sitten voi kääntää tarkasti vertailukelpoiseksi (pelkän veden käännöskaavioita on vähän epämääräistä käyttää, sattuneesta syystä), mutta mulla on kutina, kun tuossa noita puteleita vierekkäin pitelee, että OCC:n tuotetta on kyllä yhdessä pakkauksessa helposti enemmän kuin Maybellinen valokynää.

Sitten vielä parit demot. Käytän levitykseen tosiaan ihan vaan sormia. Meidän pintakuivan ihon edustajien kannattaa muistaa tässäkin ennen meikkaamista kosteuttaa iho hyvin, ja antaa kosteusvoiteen myös imeytyä kunnolla, muuten voi tulla ongelmia levityksessä. Ensimmäisissä kuvissa Concealia on levitetty katsojasta päin oikealle puolelle kasvoja, silmänalusiin ja hieman poskelle, koko meikkiä varten sitten levitin tuotetta aika reippaasti ympäri kasvoja peittämään pahinta punoitusta.

obsessive compulsive cosmetics7 obsessive compulsive cosmetics3 obsessive compulsive cosmetics4 obsessive compulsive cosmetics5 made up

Ripsissä muuten on alimmassa kuvassa Isadoran Big Bold Mascaraa, joka tekee kyllä ihan uskomattoman näyttävää jälkeä, tuuheuttaa ja pidentää hulluna (mummuni kysyi kerran onko mulla tekoripset), mutta kuten näette, sen hintana ovat helposti syntyvät klimpit ja ripsien tarkertuminen yhteen. Jos sen sijaan laittaa tätä jonkun muun perusripsarin päälle, jälki on jännästi hieman armollisempi, mutta en nyt ajatellut loppuiäkseni ottaa tavaksi käyttää kahta ripsaria päällekäin ;D Ihan kiva tuote siis, eikä hintakaan nyt liikaa päätä huimaa, mutta en taida välttämättä ostaa kyllä enää toista. Sen sijaan mua kiinnostaisi, lompakkoni kauhuksi, kokeilla Mustaa kajalia -blogin Heidinkin hehkuttamaa Armanin Eyes To Kill -ripsaria... 36 mielipuolisen hullua euroa.... :D

(Poskilla on syksyllä hankkimani Macin poskipuna sävyssä Margin. Juuri sopivan vaalea korallipinkki tällaiselle vaalealle tyypille. Pitääpä ottaa asiaksi kuvata sekin teille, jostain syystä päässyt jäämään tekemättä.)

Lämpöistä joulunodotusta kaikille! ^^

2 kommenttia :

Shona kirjoitti...

Aikasemminkin oon tähän peitevoiteeseen törmännyt mutta tää postaus sai mut todellakin harkitsemaan vakavasti tähän investoimista! Myös ne Lip Tarit vaikuttaa niin kuolattavilta...paljon muuten oli postituskulut tuolta Cocktail Cosmeticsista?

Maria Morri kirjoitti...

Sellaisen kympin se taisi euroissa olla, eli suolaista, jos tilaa vain yhden tuotteen... Jenkeistä suoraan OCC:lta tilaamalla olis säästänyt kokonaisuudessaan arvioiden noin kaks euroa, mutta tilasin sen verran myöhään joulukuussa, että uskottelin itelleni brittikaupan toimittavan varmemmin ajoissa. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...