20.12.2012

Maailmanloppu tulee, oletko valmis?


Huomenna on tuo vuosikausia kiihkeästi odotettu päivämäärä 21. 12. 2012. Maailmalla ihmiset ovat oikeasti olleet ihan hulluina, jotkut tosiaan uskovat maailmanlopun tulevan, vain koska Maya-intiaanien kalenteri sattuu loppumaan tuolloin. Itsekin toki muistan noin 12-vuotiaana törmänneeni tähän "ennustukseen" ja laskeneeni huolissani, kuinka vanha tulen olemaan maailmanlopun koittaessa ja elämäni päättyessä. Ehheh.

Tokihan joka vuosi on vähintäänkin toistakymmentä eri tahojen ennustamaa maailmanloppua, ja ylläripylläri, kaikki taikauskoiset ennustukset perustuivat ne sitten Raamattuun, numerologiaan, salattuihin planeettoihin, Nostradamuksen raapustuksiin tai muinaisten kansojen legendoihin (tai sitten vaan jonkun höyrypään omiin enneuniin) ovat menneet pieleen. Maailma senkun pyörii ympäri. Niin tulee tietysti käymään myös huomenna ja sen jälkeen.

Se ei tosin estä maailmanlaajuisen paniikin leviämistä, tai esimerkiksi joitakin astetta ahneempia uskonlahkoja kehottamasta ihmisiä lahjoittamaan itselleen rahaa ennen huomista – toivottavasti kukaan ei sentään sen vakavampaa haittaa itselleen tällaisen takia tee. Nimittäin erityisesti lapset ovat olleet aika peloissaan maailmanloppupuheista. Lainaan linkkaamastani artikkelista:
"David Morrison, an astronomer at Nasa, said: "At least once a week I get a message from a young person, as young as 11, who says they are ill and/or contemplating suicide because of the coming doomsday. I think it's evil for people to propagate rumours on the internet to frighten children.""
Myös Mtv3 on uutisoinut aika ala-arvoisesti "uhkaavasta maailmanlopusta", ihan kuin se olisi jokin oikea ja todellinen uhka. Toisaalla suomalaiset ovat kovin huolestuneita punertavista taivaanrannoista. Tyypit hei, mitään maailmanloppua ei ole tulossa! Sillä on vain ollut kätevä joidenkin kerätä seuraajia, rahastaa ja saada ehkä huomiota... Siksipä varmaan ei kauheasti kuulla ihmisistä, jotka ovat ensin vuosikymmenen propagoineet maailmanloppua, mutta sitten olleetkin kamalan iloisia siitä, ettei sitä olekaan tullut. No ei tietystikään...

Mutta, kaikesta huolimatta, nautitaan huomisesta historiallisesta päivästä, vaikkei se mitenkään eroakaan näistä kaikista muista päivistä. :D Kuitenkin perjantai ja pian joulu, yay! Tsekkaa myös Paholaisen asianajajan pikaopas maailmanlopusta selviytymiseen!

9 kommenttia :

SaraCupCakez kirjoitti...

Hahahahaaaa toi kuva :---D

Maria Morri kirjoitti...

Tard the Grumpy Cat <3 Paras :D http://tardthegrumpycat.tumblr.com/

AnnSofi kirjoitti...

Copypastaan siis fb päivitystäni :) : Maailmanloppuasiaa ihanille kavereilleni. Uskon, ettet usko siihen. Uskon, ettet pelkä sitä ja ajattelet, että se on huuhaata. Mutta myös tiedän, että joku uskoo ja joku pelkää. Jotkut vaipuu masennukseen, epätoivoon ja psykoosiin. Pelkävät tosi paljon, vaikkeivat uskalla muille myöntää ja apua pyytää, koska luulevat että heitä sanotaan hulluiksi. Olen yrittänyt rauhoitella jo yllättävän monia, ymmärrän kuolemanpelkoa hyvin, ja haluan kertoa asiani nyt julkisesti. Olen monta kertaa sanonut ja tulen edelleen sanomaan, että maailmanloppuun uskovat he, joille henkilökohtaisessa elämässä eteen tulleet vaikeudet tai tapahtumat tuntuvat ylitsepääsemättömiltä. Silloin, kun ihmisesta tuntuu, että hän on joutunut elämässään johonkin täydellisesti epätoivoiseen ja ylitsepääsemättömään tilanteeseen ja hän on luopunut toivosta päästä tilanteessa eteenpäin, hänestä tietenkin tuntuu, että häneltä on jo kaikki loppunut, elämä meni ja edessäpäin odottaa vain kurjuus ja kaikki vain pahenee.

Luonnollisesti kukaan meistä ihmisistä haluaa jättää tätä maailmaa ilman omaa läsnäpoloa ja on paljon miellyttävämpää uskoa että myös maailma loppuu. Se on sama effekti mikä on pikkulapsella, joka pistämällä silmät kiinni luulee, että pimeää on myös muille. Samoin ihmiset, jotka tuntevat itseänsä "pikkulapsiksi" verrattuina maailmaan hyvin usein haluavat tehdä myös koko maailmalle "pimeää".

Se, mitä haluan sanoa siis on: Ette hyvät kaverit, ja kavereiden kaverit tule todistamaan mitään maailmanloppua. Ette pääse näkemään tämän maailman tuhoutumista eikä ole mitään muutakaan keinoa päästä omista henkilökohtaisista vaikeuksista ilman, että että joutuu itse tekemään kovasti töitä ja näkemään vaivaa. Ihminen joutuu ratkaisemaan omat henkilökohtaiset ongelmat itse, samoin kun yhteiskunta joutuu ratkaisemaan omat ongelmansa itse ja ihmiskunta omat ongelmat myös itse! Aivan turha ja tarpeetonta toivoa ja uskoa, että omat ongelmat poistuvat ilman, että joutuu tekemään niiden poistumisen eteen asioita ja nähdä vaivaa.

Samoin itsemurha ei ole vaihtoehto. Se ei poista ongelmia, jotka ovat elämästä pakenijan edessä, se vain siirtää ne ongelmat niiden hartioille, jotka uskaltaa elää. Kukaan siis ei voi ratkaista teidän ongelmat ilman teidän omaa panosta ja läsnäoloa. Kukaan ei poista niitä tehtäviä, jotka ovat yhteiskunnan ratkastettavaa ilman yhteiskuntaa, eikä kukaan poista koko ihmiskunnan ongelmia ilman koko ihmiskuntaa.


Ne säännöllisesti pinnalle nousevat maailmanloppuennustukset ovat vain turha toivo että "laitan silmät kiinni ja kaikilla on pimeää". Avatkaa siis silmiänne, katsokaa elämää ja ratkaiskaa ongelmianne! Ulospääsemättömiä tilanteita ei ole! Maailmanloppua ei tule! Huh....tulipa vuodatus :D

Daphnion kirjoitti...

Mä oon aina miettinyt, että mahtaako maailmanloppuun uskovia nolottaa seuraavana päivänä kun elämä maapallolla jatkuukin raiteillaan.

Shona kirjoitti...

Parastahan tässä on, että nykypäivän maya-perua olevat vanhukset ovat sanoneet, ettei heidän kansansa tarustossa ole edes olemassa mitään ennustusta tuhosta. Mayakalenterin viimeinen päivä ei merkkaa sen kummempaa kuin meidän gregoriaanisen kalenterimme 31. joulukuuta :D mayat käsittivät ajan syklisenä, eli ennemminkin kalenterin loppumisesta järkevämpi tulkinta olisi uuden ajan alkaminen maailmanlopun sijaan.

Sini kirjoitti...

Mäkin oon odottanut vuotta 2012 jo kymmenen vuotta, mutta en maailmanlopun, vaan revontulien tähden. Vuonna 2003 oli ikimuistoiset revontulet etelässä asti ja toivoin näkeväni niitä uudelleen kun auringonpilkkumaksimi on jälleen saavutettu vuonna 2012-2013. Tylsää odotusta, eikä revontulia ole vielä näkynyt ;(

Ninian Selene kirjoitti...

"My body is ready" kuten eräs internetmeemuli kuuluu.

Ja savolaisittain, voepi maelmanloppu tulla tai olla tulematta.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en tajua, miten jotkut jaksavat meuhkata maya-kalenterin Y2K-ongelmasta. Meidän oma Y2K-ongelmamme sentään olisi rikkonut järjestelmiä ja mahdollisesti aiheuttanut aivan järjettömästi turhaa työtä ja hankaluuksia, kun automatiikka olisi sössinyt asioita.

Mikä tekee mayoista niin kaikkitietäväisiä, että heidän epäennustuksiaan kannattaisi uskoa? Kieltämättä kyseessä oli niitä harvoja muinaiskulttuureja, jotka eivät onnistuneet tapattamaan itseään ympäristötuholla tms., mutta yrittivät kuitenkin.

"Mä oon aina miettinyt, että mahtaako maailmanloppuun uskovia nolottaa seuraavana päivänä kun elämä maapallolla jatkuukin raiteillaan."

Heillä taitaa olla sen verran väkevä usko ja denialismi päällä, että tuollaiset pikkuseikat unohdetaan ja lähdetään metsästämään seuraavaa maailmaloppua.

Hanna kirjoitti...

Mua hammentaa miten moni ihminen tohon maailmanloppuun oikeasti usko, tai koki sen jollain tavalla uhkana, vaikkei oiskaan uskonut. Ihan noin niin kuin fiksuina pitamistani FB-kavereista myos. Aina ei voi ymmartaa.

ja grumpy cat <3

Ja ylla olevalle anonyymille:

"Mikä tekee mayoista niin kaikkitietäväisiä, että heidän epäennustuksiaan kannattaisi uskoa?"

Niin siis Mayathan eivat ennustaneet maailmanloppua, vaan tama perustuu huonoon historian tulkintaan. Sori.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...