11.12.2012

Hobittia katsomaan!

Iih, iikspokspääks, olemme juuri miehen kanssa lähdössä yhteen vuoden odotetuimmista jutuista, nimittäin katsomaan Hobitti – Odottamaton matka -elokuvaa sen ensi-iltaan! Yönäytöksessä on varmasti tunnelmaa. Leffa on siis ensimmäinen osa trilogiaksi suunnitellusta leffakokonaisuudesta. (Jessus, viimeksi kun tarkistin, siitä piti tulla "vain" kaksiosainen. ;D)

Source: imdb.com via ITALIA on Pinterest

Ollaan miehen kanssa molemmat jonkinmoisia Tolkien-intoilijoita, ja Peter Jacksonin Lord of the Rings -trilogia on meille molemmille rakas ja joka kerta hyvin vaikuttava elokuvakokemus, puhumattakaan tietysti kirjoista ja niiden parhaudesta. Leffat meillä taitaa olla hyllyssä sekä dvd:nä että blu-rayna. :D Ja jotkut vielä väittää pokalla, että piraatit ei muka ikinä osta mitään. ;)

Finnkinon sivuilla leffaa kuvaillaan näin:
"Kaikkien aikojen odotetuimmaksi elokuvaksi luonnehdittu Hobitti – Odottamaton matka sijoittuu Keski-Maahan, aikaan 60 vuotta ennen J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta -saagaa. Elokuvassa Bilbo Reppuli lähtee eeppiselle matkalle 13 kääpiön ja heidän johtajansa Thorin Tammikilven kanssa, tavoitteenaan vapauttaa Ereborin kääpiövaltakunta, jonka lohikäärme Smaug on kauan sitten valloittanut." 

 Toki kritiikkiä on jo ennalta satanut niskaan. Esimerkiksi Salonissa Robert Rodi kirjoitti artikkelin otsikolla "The Hobbit" is not a hispter! ja ruoti siinä trailerissa nähtyä modernia ironiaa, joka uhkaa rikkoa ja nielaista Tolkienin luoman maailman ja tarinan autenttisuuden. Kieltämättä jo Lotrissa nähty, joskin vähäinen ironinen läpänheitto tuntui aina jotenkin keinotekoiselta ja turhalta, muistan ajatelleeni niin jo ensi kertaa leffoja katsoessani.

 Mutta ei anneta sen nyt kuitenkaan liikaa häiritä. ;) Ainahan elokuvat tulee muutenkin nähdä alkuperäisteksteistään erillisinä teoksina ja tulkintoina, ei vain eri muotoon muutettuina heijastumina.

Ian McKellen, Source: comicbookmovie.com via Maria on Pinterest

Muusta en tiedä, mutta ainakin Hobitissa nyt on tuo aikamme elävä legenda, Ian McKellen (tyyppi tuossa kuvassa). Tää häiskä on kyllä niin rock, mä en pysty edes kuvailemaan, miten mielettömästi diggailen ja arvostan tuota tyyppiä. Katsokaa sen leffoja.

 Alla vielä Hobitin traileri, josta mulle tulee oikeasti kylmiä väreitä joka kerta. Joka kerta!


Löytyykö muita, jotka suuntaavat ensi tilassa katsomaan Hobittia? :)
Ja nyt pian menoksi!

8 kommenttia :

Tiina kirjoitti...

Menossa ollaan! ♥

HeidiB kirjoitti...

Vaikka LotR elokuvat ja kirjat ovat mulle rakkaita olen seurannut tätä Hobittia-hommaa todella vähän, joten nyt pitää ihan kysyä, että miten yhdestä kohtalaisen ohuesta kirjasta saadaan trilogia?

Enni kirjoitti...

Siis mitä kolmiosanen?? Pakkopakko silti päästä katsomaan, tulisi se sisko vaan nyt Suomeen, niin mennään XD

SUPERVAIN kirjoitti...

Varmaan 3Dnä? Kerro sitten tuliko paha olo.. Sellaisella ovat pelotelleet tän leffan kanssa... Itsekin kyllä ehdottomasti haluan nähdä

Maria Morri kirjoitti...

Tiina, jeah! ^^

HeidiB, onhan siinä aika paljon tapahtumia ja äksöniä kuitenkin! ;) Mä oikeestaan hämmästelen miten niin kohtuullisen ohuessa kirjassa voikin ehtiä tapahtua niin paljon :D

Enni, joo, kyllä, eka piti olla vaan yks leffa, sit ilmotettiin et kaks, sitten se paisu jo trilogiaksi. :D

Supervain, 3D:nä ja se HFR-versio käytiin kattomassa. Mulle ei ainakaan tullut paha olo, mut kyllähän siin aika paljon tapahtu valkokankaalla! Kaikennäköstä tappelua siinä oli imho vähän liikaa, vähemmälläkin olis selvinny.... :D

Oli ihan, ihan lievä pettymys tuo Hobitti! Vähän liikaa semmosia one linereita, jotka ei oikein istunut tohon Tolkien-ympäistöön, ja kliseisyyttä viljeltiin imho aika reippaasti. Ja ihan liikaa oli kohtauksia, jossa joku sanoo jotain painavaa ja vakavaa, ja kamera keskittyy tuohon hahmoon, zoomailee hiljaa lähemmäs, pieni tuulenvire käy hänen hiuksissaan ja ah-hempeän-kaihomielinen musiikki painottaa, että tämä on nyt vakavaa, kuunnelkaa kun tämä puhuu. ;) Sellasia hetkiä sais imho leffoissa olla mieluusti vaan yksi ja sekin jossain loppupuolella. :D

Mutta muuten siis kyllä katsomisen arvoinen leffa ehdottomasti! Kääpiöt rokkas, erityiseti Thorin Tammikilpi kyllä vakuutti ja välitti sen Lotr-leffoistakin vähän ohi menneen kääpiöiden arvokkuuden, hurjuuden ja sen, miksi ei tee oikeutta kääpiöille esittää heidät lähinnä koomisina kevennyshahmoina. Ja Ian McKellen, huh, ihan kaikki mitä tää tyyppi tekee tai sanoo ruudulla on niin omistautumisella tehty että huh! ^^

Sasetar kirjoitti...

Tänään kävin ite kurkkaseen..ei enää jaksa noihin yönäytöksiin kuten lotrin aikaan.

Hobitti ei ihan yltänyt aiempien leffojen tasolle, kyllä se sitten jossain kohtaa rupesi tuntumaan siltä maailmalta mitä meni katsomaan. Musta tuntui, että leffa oli kauheasti tehty hyödyntämään 3D:tä ja kohtauksia ja kuvakulmia oli tehty sen mukaan, että näyttäisi jotenkin kolmiulotteiselta...mun mielestä liikaa lähijuttuja.

Itse en ihan henk.koht. niin tykkää tuosta 3D:stä ja muutenkaan teräväpiirrosta, tekee jotenkin liian tarkan ja halvan tv-ohjelman näköistä juttua.

Ehkä pitää mennä kattoon uudestaan ihan tavallisena, mutta ensin oli pakko päästä ykkössaliin! :D

~ Frillycakes ♥ ~

Maria Morri kirjoitti...

Joo, mäkään en mitenkään preferoi 3d:tä, yleensä se tuntuu vaan aika turhalta. :D Nyt kuitenkin miestä kiinnosti erityisesti toi HFR, ja noh, kyllähän se iso sali houkutti. :D Pohditaan nyt vielä et meniskö kattoon toisen kerran ihan 2d:nä niin vois verrata, että oliko se HFR nyt nin huomattavan jännä jännyys. :P

Sanni kirjoitti...

No oisin menny jos se ois taalla myos tullut ensi-iltaan keskiviikkona, mutta ei vaan se tulee vasta perjantaina!!! (EPPAA :P)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...