15.12.2012

10 ärsytystä

Niitä pieniä ärsytyksenkohteita, jotka nyt eivät oikeasti niin kovin vakavia asioita ole, mutta jotka aina ovat kuin vastakarvaan silittämistä, yhteenhinkaavat kumisaappaat tai haarukan raapiminen lautasta vasten. Siis hetkellisesti ärsyttävää, kaikessa mitättömyydessäänkin. :D Ja luonnollisesti itsehän siis olen aina ja kaikissa tapauksissa fiksumpi ja filmaattisempi ;D.

Mutta eiköhän kaikilla meistä ole tällaisia jännittäviä ärsytyksiä. Peace and love.

IMAG0701

1. Julkiset vessat ja ihmisten kyvyttömyys VETÄÄ SITÄ SAAKELIN VESSANPÖNTTÖÄ. Miten vaikeaa voi olla? Ihan oikeesti, miten vaikeaa? Siis hyi. Mä käännyn tasan 180 astetta kun näen vetämättömän vessanpöntön.

2. Uggit (tai niiden kopiot) yhdistettynä ihmisiin, joilla näyttää olevan vaikeuksia muodostaa selkeitä askelia. Laahaavat, kantapäillä maata hakkaavat askeleet saavat kysymään, että miten näin laiska liikehdintä on mahdollista demografialta, joka yleensä on tunnettu energiajuomien ylenmääräisestä kulutuksesta ja täten erityisesti nuortenvaateliikkeissä ilmenevä adhd-riekkumisena. ...Joka sekin muuten on oikeastaan aika helvetin ärsyttävää. :D

3. Maisteriopinnoissa opiskelevat tulevaisuuden journalismitoivot, jotka eivät löydä laitoksen sivuilta esseeohjeita, kykene olemaan pälättämättä ohjaajan kertoessa kurssista vaan kysyvät heti tämän jälkeen "niin mitä siis tehdään" ja suorastaan panikoivat tentatessaan ohjaajalta, että pitikö sen luentopäiväkirjan pituuden olla kymmenen sivua, vaiko kenties kahdeksan ja puoli sivua, vai oliko niin, että piti kirjoittaa sivu ja piirtää kuvia toinen sivullinen per luento, vaiko kenties piirtää kuvia kansilehteen ja kuuluiko siihen edes kansilehteä ja mitä siinä piti olla jos kuului tai ei kuulunut. Eikä kaikesta tästä tenttaamisesta kiusaantuneesti silmiään pyörittelevä ohjaaja edes ole miettinyt asiaa niin yksityiskohtaisesti, koska sillä ei oikeastaan sinä yhteydessä ole yhtään mitään väliä. Relax, people! Ottakaa vähän alotetta, tehkää juttuja omalla tavallanne kurssitavoitteet mielessä pitäen... Ei se ole niin vakavaa. Ja muistakaa nyt se oma nimenne siihen kansilehteen kirjoittaa...

4. Ihmiset, jotka kävelevät kadulla ja samalla tupakoivat – erityisesti, jos kävelevät edessäni. :D Mulla ei ole kerrassaan mitään ongelmaa, ei siis minkäänlaista siinä, että ihmiset sauhustavat ikiomat keuhkonsa piloille, koska se on jokaisen perusoikeus tehdä keholleen mitä haluaa (ja mä olen täysin vakavissani tästä, kuten hyvin tiedätte), mutta siitä mä kyllä herppaan aika herkästi, jos mä joudun millään tavalla tekemisiin niiden sauhuttelujen sivutuotteiden kanssa. Katsopa siinä, kun tupakasta karistettavat kipinät lentelevät suoraan kohti pläsiä ja savu tarttuu vaatteisiin. Alkaa v-käyrä nousta ihan kuin itsestään! Ihmiset, sähkötupakkakin* on keksitty.

5. Asioiden ikään kuin "selittäminen" sukupuolella, tiedättekö, sillä tavalla ihan ohi mennen, varmaan ainakin puoliksi läpällä, ja useimmiten asioissa, jotka liittyvät aika selkeästi pikemminkin persoonallisuuksiin ja tottumuksiin kuin mihinkään sukupuolen sanelemaan geenikohtaloon. "Ollaanpas me naiset tässäkin jutussa hankalia." tai "Hmph, miehet sitä ja tätä." Jos tämä on huumoria, niin mä en kyllä ymmärrä mikä siinä on hauskaa. :D Välillä tekee mieli alkaa heittää samaa settiä ihan randomisti kaikkiin ihan täydellisen totaalisen liittymättömiin asioihin. "Kävin tentissä. Se johtuu varmaan siitä että olen nainen." :D Tai "Tää on varmaan tällänen naisellinen juttu, että mä syön raakaa valkosipulia." Tai "Kyllä lumi on kaunista – voi meitä naisia!"

6. Etuilevat mummelit bussijonossa. Ai jumankekka, miten raivostuttaakin, kun hyväkuntoinen mummeli, jonka jaloissa tai muussakaan fysiikassa ei ole liikkumisesta päätellen yhtään mitään vikaa, kipittelee bussijonon perältä, etuilee sanomatta yhtään mitään ja nyrpeilee muutenkin mennessään. Kyllä minä luovutan ilomielin paikkani jokaiselle tyypille, nuorelle tai vanhalle, joka sitä suinkin pyytää tai jotenkin ilmaisee halunsa, mutta sellainen omavaltainen tunkeminen "koska olen sua vanhempi" puistattaa.

7. Tämä menee jo alueelle "ei pitäisi kuulua mulle", mutta ihmiset, jotka liikkuvat fyysisesti niin vähän kuin mahdollista. Ja ei, en tarkoita tällä kategorisesti ylipainoisia ihmisiä, vaan ihmisiä, joilla on se asenne, että jos voin mennä autolla kilometrin päähän kauppaan, ni mähän meen sillä autolla enkä kävele metriäkään ylimääräistä. Tai jos asuu vaivaisessa toisessa kerroksessa, menee hissillä rappusten sijasta. Mun ei ehkä tarvi sanoa, etten ole itsekään mikään huippu-urheilija, mutta olen omaksunut asenteen, jossa kaikki liikkuminen on aina tilaisuus antaa kropalle vähän harjoitusta, parantaa verenkiertoa ja lihasjumeja ja sen kautta myös henkistä jaksamista, ja täten liikkuminen, hengästyminen ja sen myötä hikoilu on lähes aina mieluinen asia. En tietystikään voi ikinä tietää, jos jonkun ihmisen kroppa vaikka olisikin huonossa vedossa eikä tällainen olisi ollenkaan hyväksi, mutta kyllä mä silti kelailen.

Ihminen ei ole sopeutunut tähän liikkumattomuuteen, vaan nykyihminen kehittyi luontoon, jossa päivittäin liikuttiin runsaasti, metsästettiin, kerättiin, vaellettiin ja kiipeiltiin. Siis liikuttiin päivittäin! Meidän kroppa menee hyvin nopeasti rikki, jos me emme liiku, ja vanhuuden vaivat tulevat sen nopeammin, mtä vähemmän liikkuu. Nämä ovat kivikovia faktoja. Parasta anti-agingia on nimenomaan liikunta, ei mitkään taikaryppyvoiteet. Sama pätee muuten myös mieleen ja älyyn: jos sitä ei käytä, se rapistuu pois. Aivot ovat lihas siinä missä muutkin kroppaosat. Älkää koskaan lakatko oppimasta ja pähkäilemästä!

8. Nyt tässä reippaan vuoden kuunneltuani naapurini yhtäkkisiä, mutta lähes jokapäiväisiä "VITTU PERKELE VITTU!" -karjahteluja, alan vähitellen harkita, josko tyyppi voisi kuitenkin mennä huutamaan johonkin muualle.

9. Ihmiset, joita ei kiinnosta, koska "ei vaikuta mun elämään". Jos oikeasti kuvittelee, että Suomi toimii jossain maailmanpolitiikan tyhjiössä, tai että Suomen rajojen ulkopuoliset asiat eivät vaikuta Suomeen ja täten omaan elämään millään tavalla, en oikeasti tiedä mitä sanoa siihen. Mä en oikeasti tiedä mistä aloittaa! Sama kuin tää "Ei sananvapaudella niin väliä, koska mulla ei ainakaan ole mitään sanottavaa". Tulee oikosulku. "Does not compute – oh fuck this". Vihaan tappiomielialaa, mutta juuri tasan sellanen mulle tulee tuollaisista maailmaasyleilevistä näkemyksistä. Jos ihmisiä ei kiinnosta heidän omat asiansa, peli on vähän niinkuin menetetty, koko ihmiskunnalle. Mitä siihen voi sanoa? Miten siitä pitäisi jatkaa eteenpäin? Mitä toivoa meillä on? Ymmärtääkö kukaan edes, mitä tarkoitan ja tunnen?

10. Noi ensimmäisessä kuvassakin näkyvät törröhuulittelut. Tulee vähän sammakot ja ankat mieleen. :D Oh how can I live with myself.

* = mainoslinkki

4 kommenttia :

Maria Morri kirjoitti...

Voisi toki lisätä myös fanileffavideoissa ja trailereissa erittäin ylikäytetyn Requiem for a Dream -teeman. Aina kun se pärähtää jossain soimaan oon ihan WHYYYYY?! :D

rinkeli kirjoitti...

5. this! liippaa aika läheltä oman oksan sahaamista. kannattaa toki vielä myös itkeä miksi naisia ei oteta vakavasti. (mikä on tietysti ihan oikea ongelma mutta tuo ei kauheasti auta tilannetta.)

7. en tajua itsekään. jos tuulee vastaan kun on liikkeellä pyörällä niin mieluummin ajattelen saavani vaan parempaa treeniä kuin jään itkemään omaa hirveää kohtaloani luonnonvoimien armoilla. ;____;

Maria Morri kirjoitti...

Joo, älä muuta sano!

Anonyymi kirjoitti...

Tuogon liijkunattomuusjuttuun täytyy vielä lisätä ihmiset jotka käyttää hissiä esim. tavaratalossa, rautatieasemalla tai vastaavissa paikoissa ilman syytä jollaiseksi hyväksytään esim. rattaat, pyörätuoli, jättimatkalaukku tai näiden yhdistelmät. Matkustan pienen tyttöni kanssa paljon junalla ja Tampereen junanvaihto täytyy tehdä lähes aina. Kiireessä on kiva yrittää ehtiä toiseen junaan ja raahata kamoja rapussa kun joku keski-ikäinen viikonlopuristeilijäporukka valtaa hissin vedettävine pikkulaukkuineen. Mä olen vielä niin kauhee ämmä että palautetta muuten tulee...

Parin vuoden kokemuksella sanon myös että yleistäminen toimii joskus: vanhemmat miehet ei auta ikinä rattaiden kanssa. Moni nuorempi mies taas tarjoaa apua. Ja naiset auttaa, iästä riippumatta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...