19.11.2012

Naked Truth

Bongasin Veeran blogista tempauksen julkaista blogissa kuva ilman meikin häivääkään. Myös moni muu on luvannut toteuttaa haasteen, ja päivän aikana onkin jo ripotellut useampiakn postauksia muotibloggaajista meikittä. Likkoja on tähän inspannut totaalikyllästyminen muoti- ja kauneusblogien kommentoijiin, joiden mielestä vain täydellisellä kropalla ja täydellisellä naamalla on lupa esitellä itseään – vähintään on PAKKO häivyttää virheet meikillä ja mieluiten toki myös kuvia muokkaamalla. Tämä taas kuvaa sitä aika vastenmielistä tilannetta, että aivan tavalliset kropan epätasaisuudet, näppylät, kuhmut ja muhkut nähdään pahoina ja ällöttävinä, sellaisina, joista on äkkiä hankkiuduttava eroon – ainakin niitä kuvia varten.

Olen aivan samaa mieltä: järkyttävää, jos se on muka jokin normi tänä päivänä. Että on PAKKO. Mä pääsääntöisesti vastustan kaikenlaisia pakkoja, oli ne sitten valtiotason sanelemia tai sosiaalisen sirkuksen muodostamia pakkoja. Mä kannatan jokaisen oikeutta olla omanlaisensa muiden siihen pahansuovasti puuttumatta, oli se sitten luonnonlapseutta tai itsensä tuunaamista.

Veeran tekstiä lainatakseni:
"Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos."
Olettehan te toki blogissani meikittömiä kuvia aiemminkin nähneet, mutta tässä olkoot uusintana ihan varta vasten! Kuvassa on säädetty ainoastaan terävyyttä, yleistä kontrastia ja väritasapainoa. Naamaa ei ole mitenkään kaunisteltu.

no make up 1

Kuten hyvin tiedätte, itse muokkaan varsin paljon kuviani värien sun muiden suhteen, suorastaan rakastan muokkausohjelmien kanssa räpläämistä, ja jos tarpeeksi häiritsee, pistän kyllä satavarmasti naamani omasta mielestäni rumimman asian, nuo voimakkaat silmäpussit, piiloon. En siksi, että teistä yksikään sitä minulta suoraan vaatisi, vaan siksi, että mua itseäni välillä hirvittää tuijottaa sellaista. Mä pidän hirveästi siitä, miltä tuo mun pärstä näyttää jo ihan kevyestikin meikattuna, ihon sävy tasoiteltuna ja silmät esiin piirrettynä, joten mun meikkauskynnys arjessakin on aika matala. Toisaalta, ei mulle ole mikään erityinen juttu lähteä kauppaan tai kouluun ilman meikkiä – tai näyttää tota pärstää täällä tuhansille ihmisille. ;)

Minäkään en niin ikään näe kuvienmuokkauksessa mitään suurta moraalista vääryyttä, kunhan yleisö ei kuvittelekaan katsovansa autenttista todellisuutta, mitä valokuva nyt jo lähtökohtaisestikaan ei voi koskaan olla, vaan se on aina kuvaajan rajaama ja valitsema, rakentama ja ehkä jopa lavastama, ja tietysti silmänräpäystäkin nopeampi pysäytys yhdestä hetkestä. Samasta syystä varmaan tekee myös välillä pahaa tuijottaa omaa naamansa kuvista, joissa on kuvakulma, ilme tai valaistus pielessä, ja mistä syystä ne silmäpussitkin näyttävät triplasti syvemmiltä kuin luonnossa: "tuo ei ole se, mikä peilistä mua tuijottaa". Elävä kuva vs. pysäytetty still-kuva. Ei tietenkään ole. Ja siksi tekee mieli valikoida, muokata ja säätää. Olenhan tästä aiemminkin jo kirjoitellut. :)

Mutta kaikesta tästäkin huolimatta, onhan se nyt ihan helvetin pysäyttävää, jos jopa kaikkien kuviteltavissa olevien mittapuiden mukaan kauniilla naisilla on vaikeuksia kelvata medialle omana itsenään .

Bloggers, unite! 

Lisäys 20. 11. : Tsek myös blogini alkuajoilta postaus muiden arvostelemisesta ja sen ongelmallisuudesta!

11 kommenttia :

Hanna kirjoitti...

Hassu kun sanoit noista silmapusseista - mun mielesta kans oman naamani pahin ominaisuus on mustat silman aluset. Tassa kuvassa ei ainakaan nayta, etta sulla olis tuota samaa ongelmaa - eika kylla nayta niissa muissakaan kuvissa.

Musta taa tempaus on ihana ja tervetullut suomalaisessa blogisfaarissa. Sillakin uhalla, etta kuulostan Johanna Tukiaiselta, niin mun kokemuksen mukaan suomen kielisissa blogeissa nuo ilkeat kommentit ovat yleisempia kuin ulkomaisissa, tai siis englannin kielisissa.

Maria Morri kirjoitti...

Noh, sitä on tietysti itse pahin kriitikko itselleen, hehe. Mut oon ihan samaa mieltä kyllä siitä, että mitä nyt on ulkomaisia blogeja lukenut, ei niissä tunnu pahemmin ilkeyksiä näkyvän, eivätkä bloggaajatkaan kirjoittele säännöllisesti avautumisia anonyymien typeryydestä. Jännä sinänsä, jos tämä on oikeasti näin, eikä vaan joku optinen harha. :o

Heidi kirjoitti...

Musta on aina jännä, että toisaalta vaate/tyyli/mitäliebloggaajia kritisoidaan siitä että nämä näyttävät tavallisilta ihmisiltä alleineen ryppyineen kaikkineen ja sitten taas toisaalta jos joku myöntää editoivansa kuviaan, niin yhtälailla kauhistellaan sitä miten lapset nyt vähintäänkin kasvavat moisesta ihan kieroon. >:D

Itse en meikkaa ripsiväriä ja poskipunaa enemmän arkisin. Tai no, tuputan myös vähän talkkia nenän pieleen ja otsaan kiiltoa ehkäisemään ja käytän huulirasvaa, mutta kaveri valisti ettei niitä kuulemma lasketa meikiksi koska ne ei peitä mitään. En monesti jaksa ehostaa itseäni mitenkään, koska olen omasta mielestäni aika nätti jo muutenkin. :3

Olen joskus aktiivisempina lolita-aikoinani postaillut paljonkin kuvia asuistani ja muusta vastaavasta nettiin (tai ainakin se silloin tuntui paljolta :D), mutta huomasin ettei se tehnyt minulle hyvää joten lopetin. Samoihin aikoihin lopetin myös jatkuvan meikkaamisen. Nykyään postailen ikiwanhan ja kavereille tarkoitetun Livejournalin ja avoimen Tumblrin puolelle kuvia pärstästäni silloin kun näytän mielestäni joko eritysen nätiltä tai erityisen hölmöltä. :---D En tiedä mikä aivotoiminnan muutos mulla on tapahtunut, mutta enää mua ei ahdista mahdolliset negatiiviset kommentit ollenkaan. (Tosin, en mä koskaan tainut mitään sen suurempaa kakkaa saada niskaani netissä lolitavuosinanikaan, vaikka irlissä sitten sainkin kuulla vähän kaikenmoista kommenttia.)

Enni kirjoitti...

Joo en mä sulla pusseja näe! :D Mulla kyllä XDDDDDD

Maria Morri kirjoitti...

Heidi, niinpä, kauheen kaksijakoista ja jopa tekopyhää se keskustelu kaiken kaikkiaan on. Kritisoidaan toistemme ulkonäköä ja ollaan armottomia toisillemme, ja sit itketään siitä miten joku media tuolla etäällä ja kaukana pilaa meidän lapset ja nuoret! Mä oon ihan satavarma siitä, että se ihmisten suoraan toisillemme antama palaute ja tapa kohdata toisemme on paljon paljon suurempi tekijä kuin mediakuvat, joskin varmasti myös jälkimmäisillä on jotain vaikutusta. Mä vaan uskon, että kodilla, ystävillä ja vastaantulleilla ihmisillä on vielä suurempi vaikutus. :)

Julkinen bloggaaminen voi olla pahimmillaan tosi raadollista, just jos alkaa saada paljonkin kauheita arvostelevia ja ilkeitä kommentteja. :( Mä oon ollut siinä suhteessa onnekas, että olen saanut tukea muilta lukijoilta ja toisilta bloggaajilta, ja aikaa myöten kun on vaan moderoinut perseilyjä pois reagoimatta nihiin sen ihmeellisemmin, ne ovat yksinkertaisesti loppuneet. :)

Enni, voi hitsi, toi kuva on nyt sitten imartelevampi kuin monet muut, meinaan välillä taas tuntuu olevan ihan mahdotonta saada otettua kuvaa sillein, ettei näkyis kauheita rinkuloita silmien alla. :D Joudutte nyt sit vaan luottaan mun sanaan... x)

Anonyymi kirjoitti...

Olen nähnyt muutaman näistä Naked truth -kuvista ja voin sanoa jokaisesta niistä, että ihan liikaa moni meikkaa.

Nuoria, kauniita naisia peittää monella hirvittävän paksu pakkeli. Olette kaikki paljon kauniimpia meikittä tai sitten vähemmällä meikillä. Moni näyttää 10 vuotta vanhemmalta kauhia maski naamalla.

Mulla on ikää "jo" 30 vuotta ja ihmettelen, miten paljon teidän ikäiset meikkaa. Tottakai juhliin ja spesiaalitilaisuuksiin on kivaa laittautua, mutta ihan normipäivänäkin monella on lähes Linnan juhlat -meikki päällä.

Mutta siis kaikki toki tyylillään, on vain ollut mielenkiintoist nähdä kauniita, nuoria kasvoja, ilman meikkiä.

Tai no, ne irtokestoripset ei musta kyllä ole ihan naked truth -osastoa :)

Maria Morri kirjoitti...

Kauneushan on tunnetusti tosi subjektiivista. :) Ei meille mikään kerro, mikä on kaikista oikeinta kauneutta, mutta tärkeintä oliskin, että jokanen vois olla sellanen kun haluaa ilman, että muut siitä sit jotenkin... painais maahan tai "kiusais" tai mitään. :) Tai että kenenkään tarttis tuntea, että painostetaan.

Musta tää oli hyvä teksti:
http://trendi.fi/blogi/sara-k/millaisessa-maailmassa-ruma-aidompaa-kuin-kaunis

"Teidän ikäiset", hehe :D Eli viis vuotta nuoremmat? ;) On tuohon moni "jo" kolmekymppinenkin kyllä osallistunut. :)

Anonyymi kirjoitti...

Monet naked truth-kuvat ovat sillä lailla otettuja, ettei iho näy läheltä, mutta sinulta näkyvät huokosetkin! Ihan normaaliahan se on, että ihmisellä on huokoset. Minulla ainakin. :) Mustia silmänalusia en minäkään näe.

Maria Morri kirjoitti...

Valaistus selkeästi liian imarteleva. :D

Pinja kirjoitti...

Hei! :)
Olen luonut bloggaajille uuden haasteen joulukuulle, toki Veeran haasteesta innostuneena. Haluaisitko olla mukana tai antaa näkyvyyttä haasteelle? Check it out. http://norsunluusydan.blogspot.fi/2012/11/en-enaa-tarvitse-haaste.html
-Pinja


Lähde: http://www.trendi.fi/blogi/pupulandia/alaston-totuus#ixzz2D3atwEpN

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos kovasti erinomaisen hyvästä haasteesta! Kirjoittelin tän vastauksen sun blogin puolelle, mutta laitetaan nyt vielä myös tässä omillekin lukijoille nähtäväksi. :)

Pohdiskelun arvoinen asia ehdottomasti itse kunkin kohdalla. :) Itsekin tiedostan kyllä, miten järjettömästi mun tulee kulutettua rahaa kaikkeen "turhaan", mutta toisaalta spontaani ostelu on multa kyllä jäänyt ajan myötä aika olemattomaksi. Yleensä pidän periaatteenani sitä, että vain ne asiat, joihin aivan tulisieluisesti rakastun, ja jotka todennäköisesti eivät ole saatavilla enää koskaan, saan ostaa samoin tein, ja näihin en ole törmännyt oikeasti piiitkään aikaan. Pikemminkin suunnittelen ja haaveilen pitkään. Ihan jees periaate sekin on, mutta kyllä sitä silti vähemmälläkin pärjäisi, tunnustan.

That said, mua kutkuttaa tää haaste, muttakun muttakun. :D Olin jo budjetoinut itselleni pari turhuutta joulukuulle. x) En mitenkään joululahjoina itselle, mutta kuitenkin. Mutta näkyvyyttä tälle ja ylipäätään maltillisille kuluttamiselle voin tämän merkeissä kyllä ehdottomasti blogissani antaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...