19.11.2012

Cloud Nine -muotoilurauta, Kérastase Nectar Thermique ja Paul Mitchell Super Skinny Serum

Nyt seuraa aikamoinan infopläjäys ja päivitetty katsaus hiusasioihin ja siihen, mitä tällä hetkellä oikein teen tälle kuontalolleni, joten olkaas kuulolla! Olen halunnut jo pitkään tehdä tämän, joten täältä kuulkaas pesee.

Kirjoittelin keväällä tukkakriisistä, johon syynä oli GHD:n hajonnut muotoilurauta. Hankin tuolloin mitä pikimmiten tilalle Cloud Nine -raudan, koska olin lukenut siitä niin paljon ylistystä, ja koska raudat ovat täyskeraamiset, kuten GHD:lläkin, ja kuinka ollakaan, Cloud Nine itse asiassa on samojen tyyppien käsistä lähtöisin kuin alkuperäinenkin GHD. Mitäpä nyt sitten voin sanoa Cloud Ninesta useamman kuukauden käyttökokemuksen perusteella?

straight5

En ole katunut. Cloud Nine on kaikessa, mitä olen sillä tehnyt, vähintäänkin yhtä hyvä kuin aiempi suoristusrauta, ja jopa parempi. Cloud Ninen raudoissa on lämpösäädin, joka rokkaa ja kovaa, sekä ajastettu nukkumistoiminto. Jos siis raudat unohtuvat jostain syystä päälle, Cloud Nine osaa sammuttaa itsensä. Pyörivä johto vähentää vaaraa rikkoa jotakin johdon sisällä, ja mukana tuleva, rautojen päälle sujautettava lämpösuojakotelo tekee mahdolliseksi laskea raudat melkein mille tahansa alustalle jäähtymään ilman, että raudat polttavat alustaansa.

Täyskeraamiset raudat ovat myös hellävaraisuutensa ja kestävyytensä ansiosta ihan pakollinen asia suoristustuotteessa, jos käyttää rautoja niinkin ahkeraan kuin allekirjoittanut käyttää: vähintään kerran viikossa, joskus latvojen korjailuun tätäkin useammin. Muotoilurauta on minulle aivan välttämätön käyttöesine, ja jos kotini palaisi, se olisi yksi ensimmäisistä asioista, jonka hankkisin uudelleen. (Tietokone, kamera ja käsilaukku varmaan sitten siinä heti perässä.)

Käyttöähän näillä raudoilla on nyt vasta ollut reipas puolisen vuotta, joten kestävyydestä on vielä paha sanoa mitään. Vanha GHD:n rautani kesti käyttöä kuusi tai seitsemän vuotta, en enää edes muista tarkkaan. Uudemmat mallit kuulemma ovat olleet alttiimpia hajoamaan, mistä syystä vaihdoinkin pilvenhattaraan. Vain aika näyttää, mikä on niiden kohtalo, mutta luonnollisesti raportoin, mikäli ne lähitulevaisuudessa jo hajoavat.

Tästä voitte sitten nähdä tuon tehon.

Tukka kiharana (pesty ja annettu kuivua itsekseen):
straight4 straight3
 
Ja tukka suoristettuna: straight1

Kaiken lämpökäsittelyn yhteydessä on ihan ehdottoman tärkeää käyttää jotakin lämpösuojatuotetta, kuten suihketta tai voidetta. Tämä suojaa hiusta jakamalla lämpöä tasaisemmin ja näin ehkäisemällä hiusten palamista ja katkeilua. Hyvä lämpösuoja myös ravitsee ja tarvittaessa joko antaa pitoa suoristukselle, silottaa hiuksen karheaa pintaa ja/tai tekee tukasta helpommin käsiteltävän.

Koska oma luonnonkihara pöheikköni on jo luonnostaankin rutikuiva, kierrän kaikki muotoilutuotteet, joissa on kuivattavaa alkoholia (alcohol denat.) niin hiton kaukaa ettei ole tosikaan. (On kuitenkin huomattava, että esimerkiksi cetearyl alcohol ei ole sama asia kuin alcohol denat.) Ainoastaan hiuslakassani on denaturoitua alkoholia, ja hiuslakkaakin pyrin käyttämään mahdollisimman vähän. Käytin suoristukseen pari vuotta uskollisesti Tigi S-Factorin Flat Iron Shine Sprayta, joka on koostumukseltaan öljyinen ja silikoninen suihke. Sillä jos millä saakin superkiiltävän, superliukkaan, superpehmeän ja myös superlätsähtävän suoristuksen. Ihanteellisimmillaan se onkin aivan hiusten latvoissa.

Kun sitten hiuksiin jätettävä hoitoaineeni alkoi vähitellen alkusyksystä loppua, törmäsin uusia etsiessäni Kérastasen hehkutettuun ihmetuotteeseen Nectar Thermique, joka on hiuksiin jätettävä hoitoaine lämpösuojalla varustettuna. Se on erityisesti kuivalle ja pörröiselle tukalle aivan loistava: tuote silottaa ja kosteuttaa hiusta, mutta jättää sen hämmästyttävän jänteväksi ja kuohkeaksi. Levitän tätä kosteisiin hiuksiin jonkin verran, ja hiusten kuivuttua ihan uskomattoman pehmeiksi levitän ennen suoristamista vielä toisenkin nokareen. Vähän olen kuitenkin edelleen epäileväinen siitä, onko teho todella riittävä suojelemaan hiusta kuumilta raudoilta, vaikka tuoteselosteet kyllä puhuvat lämpömuotoilusta ja lämpöaktivoitumisesta...

Mutta so far so good, ja olen ollut ihan tyytyväinen ostokseeni, vaikka se olikin aika sikahintainen: Suomessa melkein 30 euroa, brittikaupoista saa parillakympillä. Onpahan sentään edes riittoisa tuote. Lisäksi tämän ansiosta en ole joutunut lisäämään tukkaani kasapäin tuuheuttavia mattavahoja, mikä on ehdottomasti plussaa.

straight6

Tässä välissä on sanottava, että olen ehtinyt tänä vuonna myös kokeilla kehuttua ja hypetettyä Nexxuksen Canopy-nimistä hoitavaa lämpösuojasuihketta, mutta en yhtään kyllä pitänyt siitä, ja harmittaa vähän, että rahat menivät kyllä hukkaan. Canopy jättää tukan kyllä paksuksi ja jänteväksi, mutta se tekee suoristamisesta myös tuskallista ja nirhaavaa nytkyttämistä. Se ei siis ainakaan mun kohdallani siloita hiusta, minkä silikonipitoiset tuotteet mainiosti tekevät.

Nirhaamisesta puheen ollen, myös Nectar Thermiquen kanssa latvat, jotka siis ovat mulla tällä hetkellä vaalennetut ja täten erityisen kuivat, meinaavat vaan jäädä sitkeästi karheiksi (ei kuitenkaan mitään Canopyyn verrattuna), ja rauta alkaa tökkiä hiuksessa siinä kohtaa, jossa väri vaihtuu tummasta ja semitummasta selkeästi vaaleaan, eli noin puolessa välissä päätä. Latvojen loppuosat ovat ylivoimaisesti pahimmat. Tähän ja yleiseen pörröisyyteen tuleekin apuun seuraava tuote....

straight7

Paul Mitchellin Super Skinny Serum on pumppupullossa tuleva öljyinen ja silikoninen seerumineste, jota on kehuttu aivan hulluna maasta taivaisiin keskustelufoorumeilla ja blogeissa. Taisin ensimmäistä kertaa törmätä tähän helsinkiläisen kampaamon, Beatin blogissa, ja sittemmin se on tosiaan netissä tullut vastaan uudestaan ja uudestaan. Mun näppituntuma tästä tuotteesta on aika yhteneväinen Tigin Flat Iron Sprayn kanssa, mutta varmaan tuotteissa on kuitenkin eroja hoitavuudessa. Super Skinny Serumin olisi tarkoitus olla nimenomaan hoitava ja pörröä silottava, mutta siihen ei sisälly lämpösuojaa. Käytän tätä suoristuksen alla antamaan luistoa noihin kuiviin latvoihin, sekä viimeistelytuotteena satunnaispörröjen kurittamisessa.

En ole täydellisen vakuuttunut siitä, onko tämä tuote mulle millään tavalla välttämätön, tai tekeekö se hiuksille yhtään mitään sen ihmeellisempää, mitä Flat Iron Spray ei tekisi, mutta katsellaan nyt. Molemmat ovat kalliita tuotteita, Tigin suositushinta on Suomessa 32 euroa, Paul Mitchelliä olen nähnyt myytävän Suomessa jopa 38 euron hintaan, mutta myös alle kolmenkympin. Omanihan tilasin Lookfantasticista 21 eurolla. Tätäkin menee kerralla niin vähän, että puteli on käytetty loppuun ehkä joskus vuoden päästä. -.- Katsotaan sitten, ostanko enää uudestaan.

Jos mun pitäisi suositella vain yhtä tuotetta näistä, se olisi ehdottomasti Kérastasen hiuksiin jätettävä hoitoaine lämpösuojalla. ...Ja se Cloud Nine -muotoilurauta. :D

Mitä mun taas vielä tekisi mieli kokeilla on Sebastianin Potion 9 -muotoiluhoitovoide, jolla myös on vannoutuneet faninsa. Siinäkin kun on se lämpösuoja. ;)

13 kommenttia :

ZxM Style-Squared kirjoitti...

THAT LOOKS PRETTY GREAT!THE PRODUCT SEEMS TO WORK PRETTY WELL!;))
XX
http://style-squared.blogspot.ca/

universeandyou kirjoitti...

Love your curls ! And that product from Kerastase is really good !

www.universeandyou.com.br

xoxo from Japan

Anonyymi kirjoitti...

Jösses, sun tukka näyttää hyvältä ihan noin luonnollisestikin! Tässä on varmaan ilmassa taas sitä kaipuuta siihen, mitä itsellä ei ole, mutta kuva iski sen verran kovasti silmään, että on pakko kehaista. :)

Maria Morri kirjoitti...

ZxM thanks so much, it does amazing job! ;)

universeandyou, thank you :)

Anonyymi, hehe kiitos :) Niinhän se on, että mitä itsellä ei ole, sitä kaipaa. :D Mä taas niin toivoisin, että toi tukka voisi olla suora ihan luonnostaan... :D

Hanna kirjoitti...

Meinasin tulla sanomaan samaa mita ano sano. Ihanan nakoiset noin kiharanakin!

Anonyymi kirjoitti...

Oi mitkä luonnon kiharat! Todella nätit hiukset luonnotilassa :d

haije kirjoitti...

Heh. Mm. tuollaisia kiharoita mä haluaisin tehdä raudalla... ;). En ole koskaan ennen käyttänyt mitään rautaa, nyt kokeillut kahta eri laitetta parin päivän aikana, kumpikaan ei kovin hyvä (markettuote). Tuntuu, että vaalennetut hiukset kärsii kovasti, toivottavasti pesun ja hoidon jälkeen ovat vielä hengissä... Ehkä pitäisi kokeilla vielä tuota Cloud Ninea.

Kuumeneeko Ninen kärkiosa myös päältä niin, ettei siihen voi koskea? Näin videoita Herstyler-raudasta, ja siinä tyyppi otti sormilla kiinni myös raudan (kuumasta) päästä varren lisäksi, jonka uskoisin helpottavan puolipitkien hiusten laittoa kovasti.

Maria Morri kirjoitti...

Halvemmissa raudoissa on usein se, että ne ovat joko ihan pelkkää metallia, tai sitten vain päällystetty keraamilla, ja kun se pinnoite kuluu, alla on sitä metallia, joka sit polttaa hiusta tosi herkästi. Kokemusta on näistäkin... :D

Täyskeraamiset raudat onkin siis mun mielestä ihan pakkohankinta, jos meinaa niitä säännöllisesti tukkaansa käyttää, ne ei samalla tavalla kärtsää hiusta, vaikka siis kyllä niilläkin tukkansa huonoon kuntoon saa, jos liian ahkerasti tai liian kuumalla tekee. :) ...Ja myös ehdottomasti se lämpösuoja, joka antaa lisäsuojaa, mieluiten alkoholiton (alkoholi kuivattaa hiusta ihan älyttömästi).

Myös muu hiustenhoito on tässäkin asiassa isossa roolissa: syväkorjaavat, keratiinipitoiset hoitoaineet ja hiusnaamiot (Joicon K-Pak sarjan Reconstructor on mun lemppar) ja tämän rinnalla tukan kosteuttaminen on myös sellanen, että siihen on hyvä kiinnittää huomiota, sillä keratiinihoitoaineet voivat tehdä hiuksesta takkuisen ja epämiellyttävän, jos hiuksessa ei ole riittävästi kosteutta messissä. Itse sekoittelen Joicon rekkua esimerkiksi XZ:n Xylitol & Hunaja -hoitoaineeseen. Se on hyvä, koska se kosteuttaa oikeasti, eikä siinä ole silikoneja, jotka vain "huijaisivat" tukan paremmaksi. :) Joicolta toki löytyy myös kosteutukseen tuosta K-Pak-sarjasta hyviä tuotteita, Intense Hydrator on monien suosikki, mutta en ole itse sitä vielä päässyt kokeilemaan.

Näillä eväillä mun tukkani on pysynyt ihmeellisen hyvässä kuosissa huolimatta säännöllisestä lämpökäsittelystä ja vaalennuksista. :) Myös platinablondiaikoina näillä ohjeilla pelastettiin paljon...

Cloud Nine -raudan kärkiosa kyllä lämpenee, mutta päällä on tuo muovikerros, joka turvaa kyllä sen, ettei näpit pala, vaikka siihen koskisikin. Mitä kuumempi rauta ja mitä kauemmin pitää sitä päällä, sen kuumemmaksi se kuumenee... Kannattaa varoa myös mahdollisia hiuksesta suhahtavia vesihöyryjä: jos tukassa on ylimääräistä kosteutta esim. lämpösuojan jäljiltä, rauta voi tukkaa koskettaessaan sihistä ja sähistä, ja tuo ylimääräinen kosteus karata sitten kuumana höyrynä rautojen välistä. Tämä on siis ihan normaali ilmiö, mutta sormiaan kannattaa varoa... :)

Maria Morri kirjoitti...

...ja siis, ite pidän rautaa aina joko kuumimmalla mahdollisella tai ainakin tuossa 200 asteessa, ehkäpä 150 astetta voi olla sellainen, että se kärkiosa kuumenee sen verran hitaasti, että siitä voi pitää kiinni kauemmin? En tiedä, mutta empiirisen kokeilun perusteella tuo kuumin mahdollinen kuumenee parissa minuutissa sellaiseksi, ettei kyllä tee mieli pitää kiinni siitä kohtaa. :D

haije kirjoitti...

Kiitos vastauksesta! :)

Jessi kirjoitti...

Vaikka tämä onkin jo melkein vanha kirjoitus, kyllä ne GHD:n ja Cloud Nine:n levyt ovat ihan samanlaisia keraamisella pinnoitteella päällystettyjä metallilevyjä kuin muissakin. Pinnoitteen laadulla voi toki olla eroa, mutta metalli siellä on alla kuitenkin.

Esim. GHD:n FAQ kertoo asian hyvin selkeästi:

WHAT ARE THE BLADES MADE OF?

As with ghd IV stylers, the plates are made of aluminium which is used because it has powerful heat conducting properties – four times better than steel. The aluminium is coated with a thin layer of an advanced ceramic coating, which helps the plates glide smoothly through the hair and leaves hair looking shiny. The combination of the excellent heat properties of aluminium and the smoothing properties of the thin ceramic coating gives you the great styling results you expect from ghd.

Eli tosiaan mitään "täyskeraamisia" rautoja ei ole niin GHD:lllä kuin Cloud Nine:lläkään.

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos asiantuntevasta selvennyksestäsi!

Anonyymi kirjoitti...

Super Skinny Serum sisältää lämpösuojan. By the way.
-L

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...