16.10.2012

Musta on musta

Yohji Yamamoto (ihan mahtava muotisuunnittelija) tiivistää hyvin rakkauteni mustaan. Siinä on asennetta. Helppoutta ja mutkattomuutta, mutta samalla dramatiikkaa ja vaarallisia tilanteita. Mustaan voi piiloutua, tai sillä voi säväyttää ja kerätä huomion.


Pidän myös Yamamoton toteamuksesta siitä, että musta sanoo, että mä en häiritse sua, joten älä säkään häiritse mua. Mulle se tarkoittaa myös perustavanlaatuista ohjenuoraa omassa elämässäni: jokainen saa tehdä elämällään, ruumiillaan ja sielullaan mitä parhaakseen näkee, kunhan ei satuta muita. Mä voin oman pääni sisällä olla ihan vaikka mitä mieltä, mutta mulla ei ole mitään oikeutta lähteä estämään tai painamaan maahan toisen valintoja vain siksi, etten niitä itse sattumoisin jostain syystä allekirjoita. Jos sä olet onnellinen valintojesi kanssa, mäkin olen onnellinen – miksipä en olisi?

Takaisin vielä mustiin vaatteisiin. Välillä hapuilen ja ihmettelen mustuutta pursuilevaa vaatekaappiani, kelailen, näyttäisikö se kenties kivemmalta, jos siellä olisi enemmän valkoista, kittiä, beigeä ja nudea, mutta sitten muistan, miten ihan aistin dramatiikan ropisevan vetäessäni ylleni suorastaan hempeitä sävyjä. Joko en vaan osaa sopeutua, tai sitten olen valinnut aina vain vääriä sävyjä nyanssien loputtomasta joukosta, vääriä leikkauksia ja vääriä vaatekappaleita. Meh.

Halajan siis jotakin, jossa en yleensä kuitenkaan tunne oloani mukavaksi tai itsevarmaksi. Hämmästyttävää. Toisaalta, eihän allekirjoittanut maksalaatikostakaan tykkää, vaikka miten olis kiva pystyä syömään sitä (varsin harvinaisen) tarpeen tullen. Jos vaikka zombit hyökkää ja ainoa ruoka maailmassa on... maksalaatikkosäilyke? Noh. Siinäpä sitten ollaan.

...Ja tässä vielä kaikkea kaunista, vähän rosoisen pehmeää ja syksyistä kokomustaa Pinterestistäni. ^^ Näitä katsellessa voikin painaa mieleensä tuon Yamamoton mustan mietelmän ja tarkkailla, miten värittömyyden kuvailu osuu näihin asukokonaisuuksiin.


Source: tumblr.com via Maria on Pinterest


P.s. Muistakaas, että kunnallisvaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna. Mua voi äänestää Tampereella numerolla 406! Tsek myös mun Facebook-sivu! ^^

4 kommenttia :

smizlicazaza kirjoitti...

Hello dear, just found your blog and I really like it so I'm following you now via gfc and bloglovin :)
and if you would like to follow me to it will be a pleasure :)

<3

http://elzanapjevic.blogspot.com/

Maria Morri kirjoitti...

Hi, thank you so much! I'll follow you back asap!

Nita Lappalainen kirjoitti...

Hieno blogi.

Maria Morri kirjoitti...

Kiitti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...