21.9.2012

Teinit reagoivat My Little Ponyyn

Vielä kerran The Fine Bros ja tällä kertaa teini-ikäiset, jotka kertovat, mitä mieltä he ovat My Little Pony: Friendship is Magic -sarjasta.


Varsin mielenkiintoisia reaktioita kyllä tässä episodissa. Kantava teema on se, että monista on jotenkin enemmän tai vähemmän kummallista, jos pojat pitävät söpöistä piirretyistä poneista. Viesti on "Poneistä tykkäävän ei pitäisi kutsua itseään mieheksi", "Hanki tyttöystävä ja unohda ponit", "Sinun pitäisi käyttää aikasi jotenkin toisin."

Kuitenkin sekä tytöistä, että pojista löytyy myös puolustajia: "Kukaan ei ihmettele, jos mä tyttönä tykkään Buzz Lightyearista", "Eihän tässä ole mitään vahingollista, miksei poika voisi tykätä pikkuponeista" tai jopa jo siellä pilkan rajamailla: "Näähän trollaa sitä paitsi kaikki, eli antaa mennä vaan". Osalle porukasta toisten tykkäämiset, tajusi niitä itse tai ei, eivät ole mikään tuomitsemisen aihe, osalle taas se on naurun ja pilkan aihe. Tosin trollaamiseksi kiinnostuksen leimaaminen kieltää koko kiinnostuksen olemassaolon, rajaa sen fiktioksi ja läpäksi.

Eräs tyttö ilmoitti, ettei ikimaailmassa deittailisi bronya, eli poneista diggailevaa poikaa, koska siis pojan/miehen pitää olla kova tyyppi. Kovat tyypit ei diggaa poneista. Tämä kertookin jo aika paljon siitä, miten paljon sukupuolta väritetään ja määritellään tällaisten mielikuvien ja "sääntöjen" kautta. Pojan pitää olla vahva, ei saa tykätä söpöstä ja värikkäästä, sellainen on joillekin aivan ennenkuulumatonta. Onneksi on niitäkin, jotka eivät välitä keinotekoisista sukupuolinormituksista, vaan rikkovat tätä sosiaalista sirkusta vastaan ja hitto vie, diggaavat avoimesti niistä poneista. ;) Ei se nimittäin mikään luonnosta paljastettava ja esiin kaavittava totuus ole, etteivätkö pojat ja miehet saisi tykätä söpöistä ja suloisista asioista ilman, että heitä pitää rangaista siitä kyseenalaistamalla heidän oikeutensa sukupuoleensa.

Surullista sekin, että ihan varmasti ylipäätään kaikenlaiset väärät mielenkiinnonkohteet ovat joillekin persläville syy kiusata toisia ihmisiä, niin koulussa kuin työpaikoilla. Don't do it.

P.s. Olen ihan vähän katkera, etten voi olla brony, koska olen väärää sukupuolta. :( What's up with that? :D

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Naispuolinen vastine Brony sanalle on melko usein Pegasister ;)

Maria Morri kirjoitti...

Ahahha, mahtavaa! :D

Anonyymi kirjoitti...

Itse tykkään sarjasta mutta vihaan vihaan vihaan vihaan vihaan vihaan vihaan vihaan vihaan tuota Brony -ilmiötä. Sarjan fanikanta on varmaan ärsyttävintä mitä ikinä on vastaan tullut. Jehovan Todistajien ja puhelinmyyjien epäpyhä sekasikiö, poningelistat.

"Hei, haluttaisiin kertoa sulle poneista."
"joo, oon kuullut eikä kiinnosta."
"No mutta etkö sä nyt kuitenkin..."
"En. Voisitteko olla soittamatta mulle ja lähtee pois mun oven takaa?"
"No kun nätisti pyydät niin taidat olla epävarma seksuaalisuudestasi."
"...Ihan oikeesti, voitteko lähteä."
"Ei kun me ihan oikeesti halutaan sun tietävän poneista, etkö sä oikeesti halua, ootko joku perussuomalainen...."

Analogia joka on toisessa asiayhteydessä varmaan monille tuttu - "Väittely bronyn kanssa on kuin shakki pulun kanssa. Se kaataa nappulat, paskoo laudalle ja palaa laumansa luo julistamaan voittaneensa."


Loppuun vielä toistoksi, mulla ei siis todellakaan ole mitään sarjaa tai sen normaaleja faneja vastaan. "Bronyja" vaan en voi sietää koska ovat keskimäärin täysiä kusipäitä.

Maria Morri kirjoitti...

Aww :) Ymmärrän toki et tyrkyttäminen ärsyttää, se on aina, ei riipu mitenkään tyrkyttäjästä tai aiheesta, se vaan on raivostuttavaa! :D

Anonyymi kirjoitti...

Nyt alan ymmärtää miksi tytöt haluavat muuttua autoiksi. Pojat tykkää autoista.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...