22.9.2012

Mietteitä kunnallisvaalistartista?

Torstain kunnallisvaalitentti oli ja meni, ja piraattien Harri Kivistö sai kaksi puheenvuoroa, jotka hän kyllä käytti erittäin hyvin. Alla videokooste:Erityisesti kommentti nuorista oli erittäin hyvä: "Nuoret eivät syrjäydy, vaan heidät syrjäytetään." Syyllistävä sävy pois, näinhän se menee.

Harrin ajatuksia Ylen vaalitenttikäytännöistä ja pienpuolueiden esittämistavoista (sekä vähän lisää nuorista) voi lukea täältä. Lainaan siitä mielestäni erityisen hyvän nuoria koskevan kohdan:
"Voisin tässä kertoa monella tapaa, mistä nuorten syrjäytyminen johtuu ja mitä asiassa tehdään väärin, mutta kenties yleisesti ottaen voisi karkeasti todeta, että päätöksenteossa sukupolvien välinen kuilu on leveä. Kuntapäättäjät eivät ymmärrä nuoria, koska nuoret elävät erilaisessa maailmassa kuin mitä he nuorina elivät. Osa päättäjistä hoitaisi nuorten asioita kielloilla, rajoituksilla ja voimakkaalla kontrollilla. Heillä on jokin kuva siitä, millainen nuoren elämän tulisi olla: mitkä asiat siihen saavat kuulua ja mitkä eivät. He karsastavat niitä uusia ilmiöitä, joita heidän nuoruudessaan ei ollut.

Ohjelmassa muut puoluejohtajat esittivät monia hyviä asioita joilla nuoria voidaan tukea, sekä muutaman varsin huonon. Monissa ratkaisuissa on kuitenkin se ongelma, että ne olettavat tietyn muotin johon nuoren tulisi lopulta mahtua. – – Päätöksenteossa kuunnellaan paljon helpommin niitä nuoria jotka sopivat siihen muottiin: niitä jotka ovat osanneet sopeutua. Nämä jotka eivät helposti sopeudu ovat aivan yhtä arvokkaita, ja itse asiassa juuri se, että he eivät sopeudu, saattaa ollakin erityisen arvokasta."
Piraattipuolueessa muuten on valtavasti nuoria ehdokkaita, päälle kolmekymppiset ovat pikemminkin poikkeus kuin mikään sääntö, joten voi aika varmasti sanoa, että meidän kauttamme nuorten ääni pääsee ihan vamasti kuuluviin. :) (Tsekkaa yhäkin meidän kunnallisvaaliohjelmamme!)

Nyt tää menee potemaan vaihteeksi uutta flunssaa, johan tässä ehti pari viikkoa olla terveenä... Palaillaan linjoille, kun on taas enemmän voimia kaikkeen!

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...