6.9.2012

Chanel Frenzy

Huuh, tervehdys vaan sängynpohjalta teille kaikki rakkaat lukijat! Aikainen syysflunssa yllätti, ja olen ollut pari päivää kuumeessa ja Buranan halvempien rinnakkaislääkkeiden voimalla luennoilla – loppupäivät ovat menneet sängyssä. Olo on ollut aikamoisen väsynyt, varsinkin, kun kulttuurintutkimuksen luennolla katsottin eka Twilight (tervetuloa opiskelemaan mediakulttuuria). :D Olkootkin kiinnostava kulttuurisesti koko tuo Twilight-ilmiö, leffana ei mikään (niistä ole) mestariteos, ei siitä pääse yli. Onneksi on tyrnimehu, vissy ja vitamiinit. Ja valkosipuliranskalaiset.

Vaan ihailkaapa tätä kaunista uutukaista kynsilakkaa, joka kuuluu Chanelin syyskokoelmaan. Sen nimi on Albert Hitchcockin elokuvaa lainaten Frenzy. Kokoelmaan kuuluu myös lakka nimeltä Vertigo, ja muukin meikkikokoelma on Chanelilla tänä syksynä savuisen synkähkö. Varsin sopivaa siis Hitchcockin elokuviin. ;)

chanel frenzy 1

Kun näin kuvia Frenzystä ensimmäisen kerran, olin varma, että tänä syksynä jää kausilakka hankkimatta – ei kai haalean harmahtavassa, tasapaksussa creme-lakassa ole mitään kovin erikoista. Johan sille löytyy joka sormelle värikopioita? Väärin. Vertaillessani Frenzyä esimerkiksi Essien Sand Tropeziin ja OPI:n Skull & Glossbonesiin huomaan, että kummassakaan ei ole Frenzylle ominaista laventelin häivähdystä – muut neutraalinsävyiset ja harmaat lakat ovat liian keltaisia, liian vihreitä tai liian harmaita. Tarpeeksi kuvia katseltuani olin aivopesty. Näin ne markkinat toimivat...

Olen pitkään ajatellut, että tummat kynsilakat olisivat Se Mun Juttu, sikäli kun rakastan pientä synkistelyä ja tumman myyttistä estetiikka (no okeiokei, tämä kesä meni kaikenlaisissa pastellisävyissä ja neonpinkissä). Synkistellä voi kuitenkin myös vaaleissa ja haalistuneissa sävyissä. Niin kieroutuneelta kuin se kuulostaakin, luin erään fashionistan avautumista siitä, miten Frenzy saa hänen sormensa näyttämään hukkuneen ihmisen sormilta, viitaten juuri tuohon kalpeaan sävyyn.

Olkoonkin, että kaikki värit eivät tietysti kaikkien silmään istu samalla tavalla, minulle tuo mielikuva oli vain yksi askel lisää synkistelevän herkkää kauneutta. Sellaista, jota myös Dear Esther -peli ja Sigur Rósin biisi (ja toki myös mitä suurimmissa määrin musiikkivideo) Sæglópur edustavat molemmat omalla tavallaan. Hitchcockin leffassa Frenzy muuten liikkuu kuristamalla uhrinsa tappava sarjamurhaaja – yhdistävänä tekijänä verettömyys? Mielessäni liikkuvat kalpean sävyiset pilvet alati liikkuvan meren yllä ilman lepoa, haalea hiekka ja tummina varpaisiin takertuvat merikasvustot.

lttlrdhn via Flickr, Creative Commons


Humming via Flickr, Creative Commons


Masha Sardari via Flickr, Creative Commons

Miksi sitten näin synkkä, kauhistuttava ja murheellinen mielleyhtymä puhuttelisi minua? Siihen voi keksiä monia syitä ja selityksiä. Sanon vain, että sitä ei tarvitse ottaa niin kirjaimellisesti, vaan pikemminkin... vertauskuvien ja symbolien kautta. Sävy on kynsilakassa toki kaunis itsenäänkin.

chanel frenzy 2

Sigur Rós: Sæglópur

Lumoavaa.

Mukavat viikonjatkot!

4 kommenttia :

Heidi Tuominen kirjoitti...

Kävin juuri eilen kokeilemassa kyseistä kynsilakkaa Stockmannilla ja täytyy sanoa, että väri oli Chanelin kauneimpia.

Enni kirjoitti...

tuo väri näyttää ihan täydelliseltä!

Maria Morri kirjoitti...

Se on kyllä niin kaunis ^^

Enni kirjoitti...

Mä vaan ihailen tätä sävyä niin paljon! Pitää antaa siskolle Espanjaan lahjatove, josko sieltä sais vaikka muutaman euron halvemmalla :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...