23.8.2012

Costume

costume finland 2

Keskiviikkona postiluukusta kolahti uutuuslehti Costume, joka keskittyy pelkästään muotiin ja kauneuteen. Lehteä on tekemässä paljon tuttuja bloggaajanimiä, mikä jo itsessään on kauhean kiinnostavaa. Olen jo vuosia diggaillut Auroran ja Johannan blogeista, ja sittemmin olen tullut tutuksi myös Jenna K:n, Mariannan ja aivanaivan uusimpina tuttavuuksina Teemu Blingin ja Erikan blogien kanssa. Joukkiota on vetämässä Oliviastakin tuttu Sanna Sierilä – kuka nyt ei olisi kiinnostunut tällaisesta kokoonpanosta! En yhtään ihmettele, että Costumen irtonumeroa myytiin jo kertaalleen Helsingin keskustasta loppuun.

Eka numero on täynnä kaikkea ihanaa inspiraatiota, ja lehti myös vaikuttaa laadukkaalta – sen tunnistaa naisille suunnatuksi tyylikkääksi lehdeksi. Jotakin olisin jäänyt kaipaamaan, mutten ihan hahmota mitä se on. Jokunen tekstinpätkä vaikutti enemmän blogaukselta kuin printtisisällöltä, ja välillä tuntui, että sisältö ikäänkuin hukkui itseensä. ...Tai sitten ne vaatteiden kirjavat printtikuosit vaan saivat mun pääni aivan sekaisin. :D

Olen kuitenkin ihan varma, että kunhan tässä pari numeroa päästään eteenpäin, lehti alkaa ottaa entistä paremmin muotoaan ja paljastamaan enemmän sieluaan. Jo nyt lehdestä huokui rento ja hauska tekemisen meininki. Jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan Costumen kehittymistä lehtenä ja nettiyhteisönä. ^^ ...Ja marraskuussa Tampereelle tulevia Costume-iltamia... ;)

costume finland 6
costume finland 4costume finland 5
costume finland 3

Oletteko te jo saaneet Costumen käsiinne? Mitä olette tykänneet?

P.s. Muistakaa osallistua Bianco-kilpailuun!

8 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Yllättävän kiinnostava lehti! Tosin kaikkien niiden leikekuva-asusteiden jälkeen alkoi lukeminen väsyttää lukeminen. Olin ehkä lukenut lehdestä 2/3 ja oli pakko pitää taukoa :D Hassua.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli itsekin ostettua kun hintaa oli se 2 euroa. :) Itselleni oli kyllä pettymys. Lehti jäi vartin selailun jälkeen kahvilan pöydälle odottamaan uutta lukijaa.

En kai ole ihan kohderyhmääkään kun en niin yltiökiinnostunut aiheesta ole, mutta silti... On hankala hahmottaa, mikä siinä sitten tökki. Ehkä olisin kaivannut pidempiä, oikeasti alaa ja tekijöitä syväluotaavia artikkeleita, enkä niin paljon yksittäisiä pikkukuvia vaatekappaleista. Nyt tuntuu että kyseessä oli Olivia/Trendi, josta oli kaikki syvemmät artikkelit jätetty pois ja jäljellä oli vain ne täytesivut jotka ovat käytännössä mainoksia.

Lisäksi kannen layout oli tunkkainen, moneen kertaan nähty ja editorialitkin olisivat voineet olla kekseliäämpiä.

/Hannele

p.s. Hyvää viikonloppua!:)

Maria Morri kirjoitti...

Hannele, joo, toi on muuten ihan totta, enemmän tekstiä olisin kaivannut! Ja erehdyinköhän muuten peräti jotain sivua luulemaan nopealla vilkaisulla mainokseksi... :D Viikonloppuja sinnekin!

Outi kirjoitti...

Hieman samoilla linjoilla olen kuin Hannele; olisin itsekin kaivannut lehteen syväluotaavampia artikkeleita/juttuja. Nyt jäi lehdestä vähän semmoinen olo, että on kasattu bloggarit yhteen ja laitettu nämä etsimään netistä syksyn trendi-ilmiöt :/ Ja juttuun, joka koski vaatteita joita miehet inhoavat, olisin toivonut vaikka jonkinlaista "tutkimusta"; nyt juttu oli kirjoitettu lähinnä vain kirjoittajan omien kokemusten pohjalta ja kasattu ko.kirjoittajan Lilyssä pitämän blogin kommenttiboksista :/ äh, vaikea selittää mikä siinä tökki. Ehkä se, että jossakin toisessa lehdessä olisi vaikka ollut mukana jonkin "kulttuurintutkijan" tms. "kulttuuri-ja perinnetutkijan" haastattelu syventämässä juttua: miksi naiset tykkäävät pukeutua näin ja noin ja miksi miehet viehättyvät tietyllä tavalla pukeutuvista naisita jne.

Olipahan sekava tämä mun kommentti, mutta sekavalta tuntui uusi lehtikin :D Tosin, kyseessä vasta eka numero..voihan lehti yllättää vielä hyvinkin positiivisesti tulevaisudesssa :)

Maria Morri kirjoitti...

Muakin olis kiinnostanut tää miesten inhoamien vaatteiden tutkiminen vähän syväluotaavammin, nyt vähän sellaisella gallupeiden tasolla se. :) Oon tykännyt Oliviassa näistä aukeaman tai parinkin jutuista, joissa juurikin esitellään kyselyiden tuloksia ja sitten sen pohjalta pohdiskellaan, tässä oli niinkuin samaa yritystä, mutta paljon suppeammin. Lisää, lisää! ^^

Mä tilasin sillä tarjoussydeemill kolme ekaa numeroa, aion katsoa vähintään ne ja antaa tilaisuutta kehden kehittyä ja päästä liikkeelle. :) Mä niin haluaisin homman toimivan, koska musta on just makeeta, että näitä tuttuja (=luen heidän blogejaan) bloggareita pääsee tekemään lehteä. :)

Maria Morri kirjoitti...

...Niin ja vieläpä toisen käden gallup... :P

suvi kirjoitti...

Muuten tykkäilin lehdestä kovasti, mutta olisi voinut olla enemmän luettavaa. Kuvat selaili nopeasti sekä luki lyhyet artikkelit. Toivoisin lehdeltä enemmän kuin 15 minuutin huvia. Harkinnassa vielä, pistänkö ihan tilaukseen...

Hanna kirjoitti...

En oo kuullutkaan tuollaisesta lehdesta. Olis kylla kiva saada kopio kasiini, ehka josksus tulevaisuudessa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...