8.7.2012

Mitä vanhempi sukupolvi pitää dubstepistä?

Jokaisella sukupolvella on jokin tapa kapinoida vanhempiaan vastaan, ja jokainen sukupolvi suhtautuu jonkinlaisella varauksella seuraavan sukupolven uusiin ilmiöihin, trendeihin ja keksintöihin. Niinkuin nyt vaikka musiikkityyleihin. Niinkuin nyt vaikka dubsteppiin.

Olemme aika helposti taipuvaisia arvioimaan uusia asioita suhteessa siihen, mihin olemme aiemmin tottuneet. Erilaisuus on usein vähän jotenkin pelottavaa, ehkäpä vaistomaisesti. Mullekin on käynyt niin, että olen aluksi pitänyt suorastaan aivan paskana jotakin, esimerkiksi nyt vaikka tietokonepeliä, joka nyt on ollut vain erilainen kuin ne, mihin olen aiemmin tottunut. Kun on päässyt ideasta jyvälle, onkin mielipide saattanut muuttua – ei aina, mutta joskus. Siitä olen oppinut vähintäänkin antamaan uusille asioille aikaa ja olla kärsivällinen: ei mitenkään huonoja opetuksia. Kiitos vain miehekkeelle, joka aikoinaan päähäni tämän eron tutun ja hyvän välille hahmotti ja sai katsomaan asioita toisesta näkökulmasta.

Myös pukeutumistrendeissä samaa ilmiötä tapahtuu mulle vähän väliä: aluksi kaikki mahdollinen kukkakuvioitu on rumaa ja käsittämöntä, mutta sitten sitä alkaakin hahmottaa, kuinka vaikkapa mustalla pohjalla oleva runsas ja rönsyilevä pastellikukkien kirjo voikin olla aika raikkaan ja ylellisen näköinen...

Tässä videossa noin keski-ikäiset ja sitä vanhemmat ihmiset kuuntelevat dubsteppiä (Skrillexiä tarkemmin sanoen) ja kertovat sitten, millaisia tuntemuksia se heissä aiheuttaa. Reaktiot vaihtelevat laidasta laitaan. Tsekkailkaa ihmeessä, se on sekä hauska pätkä, että myös ajatuksia herättävä, kuten huomaamme!

8 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Olisivat nyt edes soittaneet jotain muuta kuin Skrillexiä, kuten Mt Edeniä tai Vaccinea.
Dubstepistä en itsekään edes pahemmin välitä vaikka olen tietääkseni vielä nuori.

Maria Morri kirjoitti...

hehe :) joo eihän se nyt pelkästään mistään iästä olekaan kiinni. :)

Sed kirjoitti...

Haha, tosi hyvä video! Tällaiset on hyvinkin avartavia etenkin sellaisille nuorille, joilla ei ole läheisiä vanhempia sukulaisia tai ei muuten pääse samalla tamalla kohtaamaan ja keskustelemaan "vanhemman väestön" kanssa. Ei me loppujen lopuksi niin valtavan erilaisia olla :)

Maria Morri kirjoitti...

Niinpä :) Ja jokasella sukupolvella on varmasti jokin oma juttunsa - se pitää vaan sit muistaa vielä kun itse on siinä vanhemman asemassa. :)

Anonyymi kirjoitti...

hahaa :,D. Kiitos videon jakamisesta, mahtavaa. Avarakatsesta porukkaa täytyy sanoa. Vaaleanpuna paitainen rouva erityisen symppis :D.

Maria Morri kirjoitti...

Ollos hyvä :D Joo tykkäsin kans x)

Ilsa kirjoitti...

Hahaa, mainio video! Tästä pidän myös: http://www.youtube.com/watch?v=aXADzAGYhEA :)

Rhia kirjoitti...

Ihana video! Kaikesta ei tarvitse pitää tai edes ymmärtää, mutta kaikkeen voi jollain tasolla samaistua. Ihan samoin varmasti ajattelivat silloiset vanhemmat rock'nrollista ja pitivät itse klassisesta musiikista enemmän. Ja onhan valssiakin joskus pidetty nuorison liian hurjana ja vauhdikkaana harrastuksena. Näitä vastaavia videoita on ilmeisesti enemmänkin, pitääpä etsiä :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...