9.7.2012

Jättikorvaukset DC++ -hubin ylläpitämisestä

Turun hovioikeus on pitänyt voimassa vertaisverkkopalvelinta eli DC++ -hubin perustaneiden ja sitä ylläpitäneiden henkilöiden tuomiot ja määrännyt heidät ehdollisen vankeuden lisäksi maksamaan 820 000 euron (+korot, + vastapuolen oikeudenkäyntikulut) korvaukset.

Tsek Nelosen uutisten uutisointi:
"Piraattipuolueen mukaan kyseessä on suurin koskaan tekijänoikeusrikoksista langetettu korvausrangaistus Suomessa."
Toinen tuomituista on kolmen lapsen yh-äiti, joka työskentelee kaupan kassalla ja toinen on autokuski – lienee siis aika selvää, että näitä korvauksia he eivät kykene milloinkaan maksamaan, vaan he elävät loppuikänsä velkavankeudessa. Yhteiskunnan elättäminä. Kiittäkää tekijänoikeuksia puolustavia lafkoja, tässä tapauksessa erityisesti Teostoa ja IFPI Finland ry:tä tästä kohtuuttomasta lopputulemasta.

Ei mitään tekemistä todellisen aiheutetun haitan kanssa (eikä ole edes etsitty käsiin niitä varsinaisia latailijoita, vaan ainoastaan välikäsi, jonka kautta latailu on tehty) eikä edes tarvitse osoittaa sen haitan olemassaoloa, johon korvausvaatimukset perustuvat. Hubilla ei tavoiteltu voittoa.

Meanwhile... Tietoviikko uutisoi, että sinkkumyynti haittaa musiikkiteollisuutta piratismia enemmän. Kuten olen jo pari vuotta sanonut: uudet ansaintamallit olisivat paikallaan vanhojen käydessä suorastaan haitallisiksi. Kehittymisen sijasta teollisuus kuitenkin haluaa vainota ja tehdä ihmisten elämästä helvettiä. Onneksi sentään alan taiteilijat eivät kaikki ole samaa mieltä etujärjestöjensä toiminnasta. Toivottavasti he ilmaisisivat aktiivisesti tyytymättömyytensä näiden tahojen toimintaan.

striped 9
What is going on here....

EDIT:
Lukaiskaapa vielä myös Ville Hautakankaan erittäin hyvä blogiteksti tästä aiheesta, sekä syytettyjen asianajajan Ville Oksasen myös oikein loistava blogaus!

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Musiikkiteollisuus saa minut jälleen ostamaan levyjä, kun tekijänoikeuslait palaavat järkeviksi.
Yksittäisille bändeille sama onnistuu ennen sitä a) julkaisemalla jotain muuta kautta kuin Lex Karpelaa ja muita hölmöjä lakeja tukevien yritysten kautta ja b) todistamalla etteivät itsekään tue kyseisiä lakeja.

Lista levyistä, jotka lähtisivät kaupasta mukaan (ilman käytönestoja), olisi jo aika pitkä, mikäli sen kokoamiselle löytyisi jotain tarvetta. Veikkaan ainakin vuosikymmenen vielä menevän ennen kuin tarvitsee kaivaa lompakkoa esiin.

Maria Morri kirjoitti...

Juu, ei sillein ihan hirveästi tee mieli tukea teollisuutta, joka perustuu näin kummallisiin periaatteisiin ja toimintatapoihin. Olen kyllä sitä vastoin ostanut suoraan pieniltä indie-artisteilta. Ja noh, olen kyllä käynyt elokuvissa katsomassa mainstreamia sekä hankkinut sarjabokseja, mutta en kyllä kovin paljoa tunne lämpöä varsinkaan noita etujärjestöjä kohtaan. Miksei ne vaan vois... tajuta.

Anonyymi kirjoitti...

HUOM!

Teosto laskuttaa myös yksityisiä DC++ - käyttäjiä!

Todisteena yli 2000€ lasku pöydällä!

Maria Morri kirjoitti...

Paska :/

Anonyymi kirjoitti...

Ja nämä tuomituthan eivät tienneet tekojensa lainvastaisuutta niinkö? Laki on laki, oli se reilu tai ei. :( Niin kauan kun tietoisesti rikkoo lakia, ei voi valittaa saamastaan rangaistuksesta, tuntui se sitten reilulta tai ei. On niin monta parempaa tapaa vaikuttaa ja yrittää muuttaa asioita kuin suora lain rikkominen. :)

Maria Morri kirjoitti...

...Vaikka laki sanoisi, että juutalaiset ja homot on annettava ilmi jotta nämä voidaan hävittää, kuten laki sanoo? ;) Raju esimerkki, mutta se alleviivaa kristallinkirkkaasti sen, että jos laki on huono, sitä ei tarvitse noudattaa, ja jossain tilanteissa sen noudattamattomuus eli kansalaistottelemattomuus voi olla suoranainen velvollisuus ihmisyyttä ja ihmiskuntaa kohtaan. Moraalittomia lakeja ei tarvitse kenenkään noudattaa.

...Mutta luonnollisesti aina ensisijaista tulee olla pyrkiä muuttamaan lakeja demokraattisen prosessin kautta. Ihan aina ja kaikkialla se vaan ei ole mahdollista, jos ei ole sitä demokraatiaa, joka tämän mahdollistaisi. :( (Väkivaltaa tai omaisuuden rikkomista en tietenkään siltikään hyväksy.)

En tokikaan tässä kirjoituksessa ottanut kantaa siihen, rikottiinko huonoa vai hyvää lakia tai pitäisikö teosta rangaista ylipäätään, vaan otin kantaa siihen, että laitonta tai ei, rikos ja rangaistus eivät kyllä ole nyt missään järkevässä suhteessa keskenään. :) Jopa kirkko itse anoi armoa näille naisille.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...