15.6.2012

Päätepiste piraattilataamiselle?

Uah, tässähän aletaan jo peräti palailla elävien kirjoihin kuumeen hourumailta. Jännästi tosin epätodelliset olotilat eivät estä koko päivän viettämistä Facebookissa vääntäen tsiljoonista eri aiheista. :D Tässä vähän lisää vääntöä omalta osaltani.

Tyhmin uutisotsikko hetkeen on Rytmi-lehdestä: Piraattilataaminen suomalaisoperaattoreilta sai päätepisteen. Siis suomalaisoperaattoreiltako on piraattilatailtu kunnes asiaan tuli muutos, vai pitikö sanoa, että suomalaisoperaattorit asettivat sen päätepisteen... Sanajärjestyksestä viis, mutta siis minkä ihmeen päätepisteen? Ihan oikeasti?

Helsingin käräjäoikeus kyllä antoi teleoperaattoreille DNA ja TeliaSonera määräyksen sensuroida Pirate Bay (aiemmin vastaava sensuuri oli määrätty jo Elisan toteutettavaksi, ja juuri muuten hovioikeus hylkäsi Elisan valituksen), mutta ensinnäkin nuo sensuurit kiertää viidessä sekunnissa, toiseksi Pirate Bay ei ole suinkaan netin ainoa tiedostonjakosivusto, ja kolmanneksi Pirate Baylla on nyt käytössään 18 446 744 073 709 551 616 uutta ip-osoitetta. Siitä vain sensuroimaan niistä kaikki, good luck. :D Niin että saanen nauraa sanavalinnalle päätepiste. Lähinnä veronmaksajien rahojen tuhlausta tällaiset keissit. Myös Piraattipuolue tuomitsee uudet Pirate Bay -estot.

locked inside 2

Btw, Effi on myös ottanut kantaa sananvapauden tilaan Suomessa Jussi Halla-ahon tuomion kautta tiedotteessaan Lain tulee suojata sananvapautta paremmin. Lainaan muutaman oleellisimman kohdan, johon myös tiivistyy tuonkin keissin pahimmat ongelmat:
- - Suomen tulkinnanvarainen lainsäädäntö uhkaa kansalaisten oikeusturvaa ja antaa mahdollisuuden tuomioille, jotka ovat ristiriidassa EIT:n linjauksen kanssa. - -

- - "Etenkin uusimman KKO:n tuomion perusteella on mahdollista, että erilaiset ei-toivotut mielipiteet ymmärretään tarvittaessa 'niin sanotun vihapuheen kaltaiseksi' ", ennakoi Effin hallituksen jäsen Virpi Kauko. "Sananvapauden rajoitusten tulisi olla välttämättömiä ja tarkkarajaisia, joten pykälä tulisi rajata tarkoittamaan lähinnä selvää yllytystä väkivaltaan tai syrjintään jotakin ryhmää kohtaan." - -
- - "Uskontoja ja niiden pyhinä pitämiä arvoja on saatava arvostella ja pilkatakin, aivan kuten mitä tahansa aatteita", vaatii Effin varapuheenjohtaja Leena Romppainen. "Koko rikoslain uskonrauhapykälä tulisi kumota. Se on jäänne menneiltä ajoilta, jolloin uskonnonvapautta ei ollut. Uskonnon harjoittamista tulee suojella häiritsemiseltä, mihin riittää lainsäädäntö julkisrauhan suojaamisesta."- -
- - "EIT:n ratkaisulinjan mukaan sananvapauden rajoituksia tulee aina harkita vakavasti muita perusoikeuksia vastaan. Nyt kuitenkin asianomainen syyttäjäviranomainen pitää hyvänä, että valtaapitäviä arvosteleville on näytetty rajat. Kyllä tämä aika rumalta näyttää", pohtii Romppainen.

Näihin tulisuuksiin ja tunnelmiin, mukavaa perjantai-iltaa! :D

3 kommenttia :

Milena kirjoitti...

Miten viisas ja hieno blogi sulla! =)

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi muuta sanoa kuin, että maailma olisi aika paljon erinäköinen, jos itse saisi päättää.

Nyt kun kehitys näyttää edes jossain määrin positiiviselta (ACTA:n kaatumisessa on jotain toivoa, YLE verorahoitteiseksi, tekijänoikeusasioista edes tosissaan keskustellaan) niin sitten koto-Suomessa tumpeloidaan oikein urakalla (Halla-aho ja tämä sensuuri). Ei pitäisi koskaan antaa toivon herätä.

Miten voi maailmantilanne olla sellainen, että ne hyvät uutiset ovat lähes poikkeuksetta sellaisia, missä jotain ei tapahtunut? Tuntuu siltä, että aika yleisesti yritetään tehdä täysin vääriä asioita joka ainoassa asiassa.

(Ja miten muuten on mahdollista, ettei edes finanssikurimuksen keskellä saada pankkialalle kunnon sääntelyä? Korkeat henkilökohtaiset vastuut, joita ei voi väistää henkilökohtaisella konkurssilla, ja erittäin pitkät vanhenemisajat, niin johan alkaa vastuullista toimintaa löytyä.)

Maria Morri kirjoitti...

Milena, kiitos :)

Anonyymi, sanopa muuta... Kyllä välillä on tosi surullinen ja ahdistunut olo näistä :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...