21.6.2012

Kuvat, jotka palauttavat uskon ihmiskuntaan

Välillä mieli mustuu ja koko maailma tuntuu olevan vain täynnä pahoja, ilkeitä, tyhmiä, ahdasmielisiä ja järjettömiä asioita tekeviä, pahansuopia ihmisiä. Ohimolla jyskyttää, kauneinkaan kesäpäivä ei lohduta ja tekee mieli luovuttaa nyt justiinsa ihan kaiken suhteen. Miksi tehdä maailmasta yhtään parempaa paikkaa, kun sen tulevat aina pilaamaan ja tallomaan murskaksi milloin mitkäkin haaskalinnut.

Kun tulee oikeasti fyysisesti todella kamala olo, kun oikein tuntuu vääryyttä lappaavan vääryyden perään, kun ihan on pää räjähtämäisillään särystä, otsaa kuumottaa ja kädet tärisevät suuttumuksesta. Jälkeenpäin kehon valtaa voimakas väsymys ja mielen jonkinlainen semiapaattisuus, tekee mieli vain nukkua loppuelämä, tai vähintään kääriytyä turvaan piikittelevän kyyniseen asenteeseen ja suojella itseään kuin kaktus uusilta pettymyksiltä. Ei enää edes tee mieli itkeä tai taistella vastaan.

Asiaa ei tietystikään helpota itse kunkin oma taipuvaisuus ylireagoida ja kehittää ikiomaa päänsisäistä draamaa, tiedättehän, ottaa välillä asiat liiankin vakavasti, mutta sillähän ei ole väliä. Vahinko on jo tapahtunut. Usko ihmiskuntaan on mennyt. Eikä se ole mikään kevyt kokemus, vaan raskas pettymys.

Silloin parasta lääkettä ovat ihmiset. Lämpö. Ystävällisyys. Vilpittömyys. Selänsilitys, halaus, huomioonottavat sanat. Missä ja milloin vain, oli se sitten oma rakas, kassaneiti tai naapuri. Ihminen ei kuole sisältäpäin mitenkään nopeasti, vaan vähitellen pitkän ajan kuluessa, joten jokaisen ihmisen kohdalla on lukemattomia tilaisuuksia saada ja antaa lohtua ja uskoa siihen, että kyllä tässä maailmassa on myös paljon hyvää, jonka puolesta kannattaa taistella.

Buzzfeed listasi 21 kuvaa, jotka palauttavat uskon ihmiskuntaan. Alla niistä ensimmäinen: kuvassa on chicagolaisia kristittyjä, jotka tulivat pride-paraatiin pyytämään anteeksi kirkon ja muiden kristittyjen (ehkä tärkeimpänä, omaansa?) tapaa kohdella seksuaalivähemmistöjä. Tsekkaa linkistä myös kuva siitä, mitä tästä eleestä seurasi.Ehkä se taas tästä.

5 kommenttia :

Maria Morri kirjoitti...

Okei, tää on kans hyvä:
http://youtu.be/Pwe-pA6TaZk

Sini kirjoitti...

Hyvä postaus, liikuttavia kuvia.

Hanna kirjoitti...

Noi kuvat oli niin ihania! Kiitos kun jaoit. Oon tutkaillut 9h erilaisia aivokayria tanaan ja usko ihan kaikkeen ehti kadota kun mikaan ei tuottanut haluttua tulosta ja tama todella piristi pitkaa paivaa. Kiitos <3

Maria Morri kirjoitti...

Sini, tänks. :) Mulla kans oli tippa aikamoisen lähellä nousta silmäkulmaan, kun oikein uppouduin ekalla katselukerralla fiilistelemään noita...

Hanna, kivaa kuulla, että tämä piristi päivääsi! :) Minä laitan tän itselleni kirjanmerkkeihin, ja yritän muistaa vähän tiirailla sitä sitten, kun taas seuraavan kerran tulee apea mieli. Tuon postauksen kommenteissa oli myös kauniita ihmisten tarinoita, joissa he olivat kohdanneet ihmisten ystävällisyyttä ja yllättävää apua silloin, kun sitä vähiten odottivat. :)

Anonyymi kirjoitti...

En ole mitenkään uskonnollinen, mutta tämäkin oli aika sykähdyttävää nähtävää "arabikevään" aikaan:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1353330/Egypt-protests-Christians-join-hands-protect-Muslims-pray-Cairo-protests.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...