28.6.2012

Hellehattu ja ajankohtaiskatsaus

the hat 4

Olen jo hetken haaveillut suurella lierillä varustetusta hellehatusta. Mustana. Henkkamaukat sun muut koluttuani ja kaikki hatut liian mitättömiksi tuomittuani eksyin pitkästä aikaa Lindexiin, jossa muuten oli kaikkea kesäkivaa muutenkin, ja sieltäpä löysin unelmieni lierihatun. Mustana. Kyllä nyt kelpaa lekotella auringossa, tämä kapistus kun suojaa sekä kasvot, että varjostaa vähän olkapäitä ja rintakehääkin.

the hat 1
Hattu - Lindex, toppi - Gina Tricot, hame - Vila, sandaalit - Vagabond, kello - Michael Kors, kaulakoru - Efva Attling
the hat 3
the hat 6
the hat 5

Muutama ilostuttanut, hämmentänyt ja kummastuttanut ajankohtainen juttu.

1. Kouluissa vähennetään uskonnonopetusta ja lisätään historian ja yhteiskuntaopin tunteja. Jee! Kannatan yleissivistystä ja maailman eri uskontojen ja ideologioiden tuntemista, mutta toisaalta uskontokunnan mukaan määräytyvä opetus ei mielestäni ole oikea paikka sille. Minun puolestanihan kaikille voisi opettaa vaikka elämänkatsomustietoa.

Olen myös siitä mielissäni, että taideaineiden opetusta lisätään. Niiden kautta oppilaiden kanssa voidaan käsitellä vaikeitakin asioita, ja painopiste siirtyy hetkeksi ulkoa opettelemisesta tekemiseen ja luovuuteen, omaehtoisuuteen ja omien ajatusten ja tuntemusten ilmaisuun. Ainakin siis noin ihannetilanteessa. Ruotsinopetuksen aikaistaminen olisi kyllä voitu jättää väliin.

Piraattipuoluehan muuten ajaa pakkoruotsista luopumista ja uskonnonopetuksen lopettamista. Ideana on siirtää uskonnontuntien sisällöt muiden oppiaineiden piiriin. Tsekkaa puolueohjelma.

2. Juhannustansseissa on sattunut ja tapahtunut, ja siitä on kehkeytynyt Kaikkien aikojen järjettömin keskustelu. Vaikka huomion keskiössä olevan keskustelunaloittaja Riikka Henttosen koko ajan edennyttä passiivisaggressiivisuutta kummastelevia ja sille suorastaan nauravia on yritetty leimata homovastaisiksi, kaappipersuiksi ja ties miksi, on minunkin seksuaalivähemmistöjen oikeuksia kiihkeästi puolustavana ja heteronormatiivisuutta dissaavana sanottava, että ehkä, EHKÄ kantsis miettiä.

Onko provoilevan vihainen ja syyttelevällä sormella osoitteleva, kaikesta vääryyttä ja sortoa ja muiden ihmisten pahuutta korostava sävy aina se rakentavin tapa viedä edistystä eteenpäin ja vakuuttaa eri mieltä olevat. Tekeekö silloin muiden ihmisten mieli nöyrtyä ja muuttua paremmiksi, vai tuleeko lähinnä tarve puolustautua, etten minä nyt kyllä noin paha ihminen ole kuin väität. Lienen pätevä sanomaan näin, koska onnistun tuon tuosta suututtamaan ihmisiä ja ampumaan lähinnä itseäni nilkkaan. Ottakaa joku opiksi, jostain, jotain, pliis! (Ja LUKEKAA myös tämä teksti: Lakkaa auttamasta.)

3. Poliisin välinpitämättömyys rikosepäiltyjen kuvien levittelyssä ja rikosnimikkeen ja tutkinnan seikkaperäisessä kertomisessa. Onhan se nyt ihan selvä asia, että kun laitetaan nettiin tyypin kuva ja sanotaan, että tää runkkasi bussissa lapsen nähden, yleisö ei ihan ota asiaa tyynesti, ja siinä sivussa myös viattomat kärsivät. Tällä kertaa oli sentään "vain" otettu kiinni syytön mies ja pidetty häntä kiinniotettuna kuusi tuntia. Sille on meinaan syynsä, miksi oikeus on sokea, ja miksi ihmiset eivät ratkaise rikoksia keskenään. Mä kannattaisin e-r-i-t-t-ä-i-n huolellista harkintaa näissä asioissa. Janne Paalijärvi kirjoitti asiasta erinomaisen hyvin:
"Kuva levisi sosiaalisessa mediassa huippunopeasti. Kansalaisten kommentit tapahtuneeseen olivat tasoa "Kun näen tuon jätkän, vedän sitä turpaan!!" – – Pääkaupunkiseudulla on lukuisia henkilöitä, joiden ulkoinen habitus on samanlainen kuin kuvassa esiintyvällä miehellä. Mitä jos nämä syyttömät miehet saavatkin turpaansa? Kenen syy?

– – Väitän että mikäli asiaan erikoistunut poliisiviranomainenkaan ei erota sivullista miestä epäillyn kuvasta, sitä ei osaa myöskään tehdä se juuri vapautunut entinen linnakundi kaatokännissä nakkikioskijonossa. Se lyö ensin ja kysyy sitten, jos sittenkään. Asiassa on oikeita riskejä ja poliisin toiminta on ollut ajattelematonta."
4. Iloinen voi nyt olla siitä, että Saksassa on saatu ennakkotapaus poikien muista kuin lääketieteellisistä syistä tehdyn ympärileikkaamisen katsomisesta pahoinpitelyksi, kun Kölnin aluetuomioistuin antoi tuomionsa. Tämä on täydellisen oikein, puolustuskyvyttömään lapseen ei tule kajota, ellei ole terveys kysymyksessä, kuten myös kirjoitin jo aiemmin Heijastuspinnassa.

Näihin sanoihin ja tekoihin, aurinkoista loppuviikkoa itse kullekin! :)

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Jotkut näyttävät olevan sitä mieltä, ettei epäillyn kuvan jukaisussa ole mitään pahaa, koska samaa tehdään myös pankkiryöstäjien kohdalla.

Ero ei onneksi olekaan kuin miljoonakertainen:
1. Pankkiryöstäjistä annetaan ryöstön aikaisia kuvia eli syyllisyydestä ei ole mitään epäilystä toisin kuin vaikkapa kuvassa sattumanvaraisesta henkilöstä metron portaissa.
2. Pankkiryöstö ei sumenna ihmisten ajattelukykyä ja objektiivisuutta. Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö taas todistetusti niin tekee (esim. Pelastakaa pedofiilit -parodia tai lapsipornosensuuri).
3. Ihmisillä on paha tapa pitää epäiltyjä aina syyllisinä. Näin on tehty lukemattomia oikeusmurhia.
4. Pankkiryöstäjät eivät ole vaarassa. Jo vankilassa ainoa poliisina olemista pahempi asia on olla lasten hyväksikäyttäjä. Jos jo valvotuissa oloissa suuremman suvaitsevaisuuden rikosten suhteen omaavat ihmiset pistävät pelkästään tuon vuoksi pataan, on oleellista kysyä, mitä voikaan tapahtua muiden ihmisten suhteen täysin valvomattomassa ulkomaailmassa, kun henkilö implikoidaan vapaana kulkevaksi pedofiiliksi poliisin toimesta ja kuvaa vastaavia henkilöitä kuitenkin löytyy ainakin kymmeniä.

Jos ihminen ei ymmärrä tällaisia yksinkertaisia asioita, miten hän voi toimia poliisina?

Joku varmaan nyt sanoo, että ainahan virheitä tapahtuu, mutta näin isoissa jutuissa ei pitäisi tapahtua kuten ei Kauhajoellakaan. Jos näin isoissa jutuissa mokataan, pelottaa ajatellakin, mitä tapahtuu pikkujutuissa. Alkaa tuntua siltä, että niissäkin saadaan ihmisiä tuomittua vain sen vuoksi, että tuomioistuimet ovat aivan yhtä huonoja.

Maria Morri kirjoitti...

Minuakin tuo välinpitämättömyys hämmästyttää ja pelottaa erittäin paljon. Olen ihan samaa mieltä noista pointeista mitä sanoit, kiitos niistä!

Jonna kirjoitti...

Tuo hattu on ihana! Itsekin himostelen isoja hattuja tänä kesänä, ostinkin jo yhden! :)

Mä niin kihisin kun näin tuon Poliisin tempauksen! Vaikka tyyppi olisikin ällöttävän teon tehnyt rikollinen, on musta väärin kylvää kuvaa kun kysessä on vasta EPÄILTY.

Myös mun mielestä Poliisin on täysin turha yrittää alkaa käyttämään facebookia hyväksikäyttäjien kiinnisaamiseksi, siitä seuraa vaan turhaa oikeuden omiin käsiin ottamista.

Ärr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...