13.6.2012

Dear Esther

Tsekatpaas jonakin sateisena kesäpäivänä tai illan viiletessä tämä todella mielenkiintoinen indie-peli, Dear Esther (traileri alla). Tämä tapaus on taas yksi esimerkki siitä, miten upeasti pelin avulla voidaan kertoa interaktiivisesti tarinaa – tai tässä tapauksessa tarina onkin etusijalla, ja pelimaailma pikemminkin vain tarjoaa sille kehyksen ja kontekstin. Pelaaja liikkuu kauniissa maisemissa (hylätyllä saarella) tutkien paikkoja ja löytäen tarinanpalasia. Siinä se. Yksinkertainen idea kantaa pitkälle. Tsekatkaa itse kuinka pitkälle.

Dear Esther ei ole pitkä peli, vain noin 90 minuuttia, joten se menee heittämällä vaikkapa leffasta. :) Peli löytyy Steamista sekä PC:lle, että Mäkille, ja hintaa pelillä on 7,99 euroa. Omasta mielestäni se ei ole kovin suuri hinta pienelle pelintekijätaholle näin laadukkaasta ja omaperäisestä luomuksesta. :) Kertokaa sitten, mitä tykkäsitte!

7 kommenttia :

Anski kirjoitti...

Ai vitsit, sinäkö suosittelisit tätä?! Sulla ollut kyllä niin hyviä suosituksia ja pelimaku osuu hyvin yksiin itseni kanssa, että joutuuko tässä ihan tosissaan harkitsemaan tuon pelaamista. :D Traileri ainakin aiheutti kylmät väreet!

Maria Morri kirjoitti...

Kyllä mä sitä suosittelisin, en ole itse pelannut, mutta katselin lumoutuneena vierestä, kun mies tuota pelasi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin kyllä rakastan pelejä joissa on hyvä tarina. Tällä hetkellä kovassa odotuksessa Bioshock Infinite, ja viimeaikojen suosikkeja Alice: Madness Returns.

Täytyypä tuota Esteriäkin kaiketi käydä tyypittämässä, jos ei pahan hintainen ole.

Maria Morri kirjoitti...

Toi Alice on munkin pelilistalla.. :P

Maria Morri kirjoitti...

Tää peli on pyörinyt mun mielessäni monta päivää... Se on kyllä sellainen, että oikeestaan kestäisi vähintään kaksi pelikertaa menettämättä hohtoaan, koska juonen kiemurat ja pointit voi mennä ekalla kerralla iiiihan ohi. Nimet ovat merkityksellisiä... Eikä mitään pidä ottaa liian kirjaimellisesti... Kiehtovaa!

Anski kirjoitti...

No niin, pitihän se pelata! Ja ai että olikin hyvä ja tunnelmallinen. Vaatii kyllä ehdottomasti sen toisen pelikerran vielä. :)

Maria Morri kirjoitti...

Kiva että tykkäsit! Ja joo, kyllä ehdottomasti kannattaa ottaa se uusiksi. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...