9.5.2012

Ulkoasu uudistui!

Nytpä tiedän varmuudella, että siellä lukijoissa on monia tyytyväisiä tänään. ;) Pitkään ja hartaudella hauduttu, suunniteltu, venytetty ja himmailtu ulkoasu-uudistus tuli viimeinkin todeksi.

Aiempaa riisutumpi ja jossain mielessä yksinkertaisempi malli vastaa nyt paremmin persoonaani ja sitä, mitä pidän tällä hetkellä kauniina. Makuasioista en suostu tässä kohtaa kiistelemään. :)

Pientä säätöä tässä tulee ilmiselvästikin vielä tapahtumaan, bannerikuva saattaa lähteä vielä vaihtoon, widgetit hakevat paikkaansa ja niin edelleen. Pääasia on nyt kuitenkin se, että blogi on vihdoin luonut nahkansa.

Ilmoittakaa kommenteissa, jos jokin uudessa mallissa ei näytä toimivan oikein, tai jos käytettävyydessä huomaatte jotain aivan kamalaa. Firefoxilla pitäisi näkyä tarkoitetulla tavalla, mutta ota nyt näistä aina selvää. Kannattaa kuitenkin ensin kokeilla päivittää sivua välimuistin ohi näppäinyhdistelmällä shift+cmd+r tai shift+ctrl+r.

Tervetuloa siis uudempaan ja ehompaan Heijastuspintaan! :)

32 kommenttia :

Sanna Einola kirjoitti...

Mä tykkään! :)

Topi kirjoitti...

Vain yksi heti silmäänpistävästi. Fontti kirjoituksineen on aikaisempaa pienempi. Pitäisi suurentaa, minulla se piti tehdä kolmesti painamalla ctrl +.

noora kirjoitti...

Hyvältä näyttää! :)

Nanna kirjoitti...

Täälläkin tykätään kovasti, yksinkertaisuus on parasta!

Anonyymi kirjoitti...

Ooo!! :D Hieno juttu, vaikka vähän tulee tietty alkunostalgia sitä vanhaa kohtaan. (Mä nyt vaan olen tällainen.) Ainua miinus tulee minun makuuni liian pienestä fontista, vaikka senhän toki voi itsekin helposti säätää. :)

/Hannele

Maria Morri kirjoitti...

Kiva juttu, että herättää myönteisiä viboja. :) Säädin tekstiä nyt yhden isommaksi, siitä isommaksi en enää itse henno, kun sitten alkaa sivupalkeissa rivitykset näyttää tyhmikseltä. :) Mutta onneksi tuota tekstiä tosiaan saa itsekin helposti isommaksi, ken tarvitsee! :)

Enni kirjoitti...

No just tämmösen haluaisin itselleniki. En vaan jotenkin jaksa tehdä XD

Enni kirjoitti...

Ainiin! Piti vielä mainita, että tulee mieleen tuo Lily.fi:n käyttis tästä! Sellaiseen olen mieltynyt siis itse

Maria Morri kirjoitti...

Hehe joo, ja Elin Klingillä on etäisesti samaa tyyliä, samoin Mode d'Amourissa vähän enemmänkin. :) On tullu aika paljon selattua blogeja inspistä metsästettäessä... :D

Ems kirjoitti...

Mun mielestä vika on ennemminkin fontissa (tai fontin vaaleudessa) eikä pienuudessa. Jotenkin epäselvä, koukeroinen ja siihen kun yhdistää vielä suht. pienen koon, niin soppa on valmis. Ymmärrän toki jos tykkäät tuollaisesta konekirjotusfontista itse.

Muuten: Oikein kaunis!

Maria Morri kirjoitti...

Times New Roman on mun mielestä hurjan kaunis fontti, vähän sellainen köyhän naisen Didot. :D Ja kuulemma lukijalle jää paremmin luettu sisältö mieleen, kun fontissa on serifejä. ;)

Tota vaaleutta oon kelaillut tässä itse asiassa myös, ihan samoilla ajatuksilla kun säkin. Välillä tuntuu, että ihanihan mustalla tulee liian voimakas kontrasti, ja tosiaan toisaalta jos teksti ei ole ihan mustaa, se voi jäädä vaikutelmaltaan suttuiseksi. Hankalaa. Pitää tässä katsella ja tuijotella tätä... :D

Maria Morri kirjoitti...

Itse asiassa, tähän varmaan vaikuttaa ihmisten erilaiset näytöt ja näyttöasetukset aika paljon. Dääm. Mä alan kallistua siihen sysimustaan tekstiin nyt kuitenkin. :D

Maija kirjoitti...

Ihihii, tätä onkin jo odotettu (ja kyselty)! :D
Hyvältä näyttää, ja tekstikin on ihan hyvin luettavissa niin tässä ompulla kuin Lumiallakin. Bannerikuva on yksinkertaisesti vain niiiin kaunis! Hehkuti hehkuti. <3

Anonyymi kirjoitti...

Apua ku tää on VAALEA :D Tekstin fonttikoko on inan liian pieni, noin vaalea harmaa värikin vaikeuttaa lukemista.. Katsotaan, mihin tää muotoutuu :)

Nora kirjoitti...

Mä taas tykkään enemmän edellisestä, mutta onhan tääkin kiva! :)

Anonyymi kirjoitti...

Refresh on perinteisesti F5.

Jenna kirjoitti...

Tosi kiva ulkonäkö, tykkään! Pitäs itsekin muokkailla, mut en jaksa!:D

Maria Morri kirjoitti...

Anomuumi, niin, sellainen tavallinen, mutta nyt tarvitaankin sitä välimuistin ohi pakottamaan päivittävää. ;)

Sanna Einola kirjoitti...

Noi kaikki nettikauppojen linkit ei toimi

Maria Morri kirjoitti...

Oolrait, pitää tutkia! :)

Maria Morri kirjoitti...

Fontti on nyt musta, toivottavasti se helpottaa nyt luettavuutta! :)

Serifeistä vielä, pitää linkata tämäkin tänne. :D
http://alexpoole.info/which-are-more-legible-serif-or-sans-serif-typefaces/

Maria Morri kirjoitti...

Hahaa, osasin ja sain säädettyä pelkän postaustekstin isommaksi. :) Nyt se on pikselikoossa 14, kertokaahan, onko jo luettavaa, vai tarvitsisiko vieläkin isompaa! :)

Topi kirjoitti...

Tekstit ovat hyvät mustina, vielä yksi pykälä suuremmiksi ne fontit, niin hyvä tulee.

Topi kirjoitti...

Voisit koettaa kokoa 16, minulla on aina ollut yhdistyskokouksessa ja muualla fonttikoko 16-18 välillä.

Maria Morri kirjoitti...

Oon kokeillut tuota kokoa 16, ja imho se alkaa olla jo niin iso, että ei näytä enää yhtä kivalta ja nätisti istuvalta. :/ Ja tosiaan edellisessäkin mallissa taisi olla tämä sama koko 14 käytössä. Onpas nyt harmillista, jos mun hieno esteettinen visioni on käytännössä kurja silmille. :D

Jose kirjoitti...

Hyvältä näyttää! :)

Times New Roman on siitä hankala, että 14px on selkeästi pienempi kuin esim. Georgialla, joka taas on täysin erilainen fontti. Palatino Linotype taitaa olla lähin vastaava vähän isompi, mutta muistaakseni sitä ei OS X:ssa löydy oletuksena. Hankalia nää fonttihommat, kun webbikäyttöön hyvin soveltuvia on niin vähän!

Maria Morri kirjoitti...

Joo, totta :/ Jos tuo fonttikoko nyt monille aiheuttaa edelleen päänvaivaa, niin sitten pitää miettiä tätä lisää. Että kertoikaahan muutkin ihmiset, miltä tuo nyt vaikuttaa, kestääkö silmät!

Marsu kirjoitti...

Ainut mikä (Timesin lisäksi, vihaan sitä mutta se on oma issueni) tökkää silmään on se, että postaus alkaa kolmella kursiivirivillä (otsikko, päiväys, kategoriat). Näyttää paremmalta kuin esim. otsake ei ole kursivoitu. IMO!1!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana uudistus! Todella raikkaan näköinen ulkoasu! :) Mielestäni teksti ainakin nyt on hyvän kokoista ja Times New Roman on mielestäni klassinen, silmää miellyttävä valinta! Otsikoiden kursivointi näyttää myös kauniilta. :D

Terv. Heidi P.

Maria Morri kirjoitti...

Marsu, hih, mä taas tuijotan ihan lumoutuneena noita kursiiveja. :D "Ihan kuin jossain naistenlehdessä!" :D

Heidi, tänks! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, joku tässä tökkii ja vaikeuttaa lukemista. En tiedä voisiko se olla se, että kaikki on vähän "hajanaisesti" siellä täällä valkoisella taustalla - ehkä tuon leipätekstin(?) voisi jotenkin rajata muusta taustasta? Häiritsevä tekijä voi olla myös tuo fontti.

Sinänsä tää on tyylikäs ulkoasu, mutta ainakin omille silmilleni yllättävän raskas. :/

Maria Morri kirjoitti...

Niin, noh, tää on tätä, ihmisillä on erilaisia näkemyksiä ja tapoja kokea. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...