22.5.2012

Muotiviikko Ylellä & Näytös 2012

Image and video hosting by TinyPic

Tällä viikolla Ylellä on menossa mielenkiintoinen muotiviikko! Viikolla Yle Teemalta tulee mielenkiintoisia muotiohjelmia ja perjantaina koko homma huipentuu suoraan lähetykseen Yle Tv1:n ja Teeman, Aalto-yliopiston ja World Design Capitol Helsingin järjestämään, yhteiseen projektiin, ohjelmaan nimeltä Näytös 2012. Tuossa suorana lähetettävässä ohjelmassa seurataan Helsingin Suvilahdessa järjestettävää muotinäytöstä, ja sitä kommentoimassa on mm. tuttuja muoti- ja tyylibloggaajia: allekirjoittanutkin siellä muiden mukana! Jännittävää!

Muotinäytöksessä luomuksiaan esittelevät yllä olevassa kuvassakin näkyvät R/H, Enseamble, Sasu Kauppi ja Saara Lepokorpi. Tosi mielenkiintoista kyllä nähdä näiden taitavien suunnittelijoiden töitä, kuka tietää, mitä mahtavuuksia heistä vielä tulee! Tuomas Laitinen, joka on ollut kokoamassa Näytöstä näistä neljästä uudesta suomalaisesta merkistä, ja joka on itsekin vaatesuunnittelija, uskoo monipuolisuuteen ja volyymiin. Hän sanoo näin:
”Mitä enemmän Suomesta ponnistaa uusia merkkejä, sitä enemmän luodaan mainetta Suomesta muotimaana.”

Image and video hosting by TinyPic
Enseamble

Image and video hosting by TinyPic
Sasu Kauppi

Eli nyt kannattaa pitää telkkari auki ja pistää boksit tallentamaan seuraavanlaisessa aikataulussa:

Keskiviikkona 23. 5. eli HUOMENNA

klo 18.30 TV1: Suomimuodin uusi aalto, osa 1

Osa 1/2. Nuoret muotisuunnittelijat etsivät tietä huipulle ja valmistautuvat kevään suureen näytökseen. Sasu Kaupin uusi mallisto saa innoituksensa jääkiekosta, Ensaemblen Elina ja Alisa haluavat saada kengät soimaan.

klo 20.00 Teema: Farkkujen maailmanvalloitus

Mikä teki lehmipoikien ja kaivosmiesten työvaatteista maailman halutuimmat housut? Dokumentti kertoo farkkujen tiestä Hollywoodiin, rockin ja kapinan symboleiksi ja lopulta keräilyesineiksi. (Jeans: une planète en bleu)


Torstaina 24. 5.

klo 11.10 TV1: Suomimuodin uusi aalto, osa 1 (uusinta)

klo 18.30 TV1: Suomimuodin uusi aalto, osa 2

Osa 2/2. Nuoret suunnittelijat etsivät tietä huipulle. Saara Lepokorpi viimeistelee näyttäviä pukujaan Näytös 2012 -tapahtumaan. R/H:n Hanna ja Emilia avaavat oman kaupan ja markkinoivat työtään Pariisin muotiviikoilla.

klo 20.00 Teema: Jumalaiset kenkäni

Vauhdikas dokumentti naisten intiimistä suhteesta kenkiinsä. Mukana historiaa, psykoanalyysia, seksiä, valtaa, stilettikorkoja, kenkäfriikkejä ja maailmankuuluja kenkäsuunnittelijoita. (God Save My Shoes, 2011)


Perjantaina 25. 5.

klo 11.10 TV1:
Suomimuodin uusi aalto, osa 2 (uusinta)

klo 19.00 Teema: Suomimuodin uusi aalto, osa 1 (uusinta)

klo 19.30 Teema: Suomimuodin uusi aalto, osa 2 (uusinta)

klo 20.00 Teema: Näytös 2012

Suomimuodin uusi aalto vyöryy catwalkille ainutlaatuisessa suorassa lähetyksessä Helsingin Suvilahdesta. Saara Lepokorven, Sasu Kaupin, R/H:n ja Ensaemblen uudet mallistot paljastuvat designpääkaupungin muotinäytöksessä.


Lauantaina 26. 5.

klo 21.00 Teema: New Yorkin katumuodin kuvaaja
Dokumentti Manhattanin rakastetuimpiin hahmoihin kuuluvasta valokuvaaja Bill Cunninghamista, joka pitää New York Timesissa suosittua muotipalstaa nimeltä On the Street. (Bill Cunningham New York, 2011)

klo 22.20 Teema: Vogue, syyskuun numero (The September Issue, 2009)
Muotilehti Voguen sisällöstä Yhdysvalloissa vastaa rautaisin ottein päätoimittaja Anna Wintour. Dokumentissa toimitetaan lehden syyskuun numeroa, muodin raamattua. O: R. J. Cutler.

Kannattaa muistaa myös Yle Areenan olemassaolo! ;) Tsekatkaa toki myös Teeman omat sivut, sieltä näkee kaikki muotiviikon ohjelmat, myös ne, jotka ovat jo ehtineet tulla.

Lisäksi televisiosta tulee kaikenlaista muutakin mielenkiintoista, esimerkiksi Teeman Näytöksen jälkeen elokuva Coco avant Chanel, jota en ole vielä nähnytkään, niin häpeällistä kuin se muodista kiinnostuneelle ihmiselle onkin. Pitää siis laittaa se boksi surisemaan. Muita mielenkiintoisia ohjelmia on listannut Pupulandian Jenni omassa muotiviikko-postauksessaan!

Tämän kaiken hyvän lisäksi tulette tässä parin seuraavan päivän aikana näkemään mielenkiintoisia videoita ja kuvia Näytöksessä esiintyvistä suunnittelijoista. :) Tässä niistä jo ensimmäinen, jossa suunnittelijapari R/H (supertyylikkäitä naisia muuten molemmat!) kertoilee Pariisin messuista, joilla he ovat olleet esittelemässä mallistoaan sisäänostajille. Saapa nähdä, millaista nostetta R/H:n hauska ja värikäs ote ottaa maailmalla!Kuvat ja video via Yle

5 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Ootko nähny Coco Chanel & Igor Stravinskyn? Teema esitti sen viime pe 18.5 klo 21:30. En tiedä kuuluiko tämä myös muotiviikkoon... En itse ehtinyt katsoa sitä, mutta katson sen tässä joku päivä.

Coco avant Chanel mulla sen sijaan on ja pitäisi katsoa uudestaan pian. Jäi jotenkin tylsä maku siitä ja haluaisin antaa sille vielä mahdollisuuden.

Sitten vielä se eräs toinen kaksiosainen elokuva Coco Chanelista sen sijaan oli mun mielestä hyvä, siinä oli jopa vaatteistakin vähän enemmän juttuja!

Maria Morri kirjoitti...

En ole häpeäkseni nähnyt sitäkään. :D Molempien leffojen kohdalla oli tarkoitus mennä ihan teatteriin katsomaan, mutta noh, näin siinä nyt tällä kertaa kävi. :D

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin huomauttaa, että Näytös 12 on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman jokavuotinen muotinäytös. Valmistuvat opiskelijat (joiden mallistot esitellään) ovat ideoineet ja tuottaneet koko näytöksen. Nämä jo valmistuneet suunnittelijat ovat vain tämän vuoden erikoisuus.

http://wdchelsinki2012.fi/ohjelma/2011-12-20/naytos-2012

Vaatteita kirjoitti...

Kannattaa katsoa! Ei muutakuin tilaamaan, nettikaupasta (olikohan amazonilla) sai nuo tilattua aika edullisesti.

Maria Morri kirjoitti...

Anonyymi, hyvä tarkennus. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...