18.5.2012

Diablo 3 Collector's Edition (jonka Gigantti lähetti pelkissä muoveissa)

diablo3 2

Tänään pelataankin sitten vihdoin viimein Diablo 3:a miehen kanssa kimpassa, kun hänkin sai oman peliversionsa käsiinsä. (Työmatkan takia hän ei päässyt noutamaan pakettia aikaisemmin.) Meillä on tapana vähän vuorotellen ostella noita Blizzardin Collector's Edition -bokseja, lähinnä hienojen taidekirjojen, Behind the Scenes -matskun ja hienon boksin itsensä takia. Koristavat sitten kirjahyllyn päällisiä. Muu sälä on vähän niin ja näin, mutta toki sälä on hauskaa.

Motkotuksenaihe: Gigantti, jolta tuo boksi tilattiin. On tietysti jo tarpeeksi ärsyttävää, että paketti ei saapunut kuluttajalle jo heti julkaisuyötä seuranneena päivänä, toisin kuin ihan hyvin asiansa fiksusti hoitavassa puljussa olisi voitu järkätä, mutta kun se paketti vielä lähetettiin ilman mitään pakkausta. Muoveissa. Samanlaisissa, mitkä tuossa pahvilaatikossa on ympärillä ihan kaupan hyllystä ostettaessa. Siihen sitten vain läntätty lähetyslappu ja heivattu postiin.

diablo3 3

Tällainen toiminta on jo yksinäänkin tarpeeksi kummallista, mutta kun nyt muistetaan se, että kyseessä on Collector's Edition, siis arvokas KERÄILYESINE, muuttuu homma vielä käsittämättömämmäksi. Entäs jos paketin olisikin vastaanottanut joku, joka ihan oikeasti meinaa säilöä pakettia avaamattomana ja koskemattomana? Pienikin naarmu tai kulmanpainauma alentaa arvoa välittömästi. Puhumattakaan siitä takakannen muoveissa möllöttävästä postitarrasta! Tosikeräilijähän pistää vielä muoveissa olevan boksinkinkin ympärille jäykän muovikotelon.

diablo3 7

Onneksi tämä yksilö nyt oli kaikinpuolin virheetön, eikä ideana ollut säilöä sitä koskemattomana lasikupujen takana (toisin kuin joitain muita pelejä), ja lisäksi mies ottaa tän aika rennosti, mutta mä olen sitten tulistunut hänenkin edestään. Vaikka kaikki nyt meni periaatteessa niinkuin piti, niin tuskin tulee toista kertaa asioitua näissä merkeissä Gigantissa.

diablo3 1
diablo3 5
diablo3 6
diablo3 4diablo3 8

Loppu hyvin, kaikki hyvin.
Ja tänään sitten Diablo 3:sta ja vähäsen olusta. ;)

22 kommenttia :

MouMou kirjoitti...

Mitä hittoa? En noin VOI pakata tuotetta!:D

Anski kirjoitti...

Onpas kyllä kerrassaan tyylikäs loota. Ois itekin himottanut tuo collectors edition, mutta normaalilla mentiin nyt tällä kertaa. :) Ja on kyllä kova peli, tässä pariin päivään malttanutkaan mitään muuta edes tehdä :P

Enni kirjoitti...

Mä oon täällä nyt neljä päivää + nyt tää yö ;D katsonut tota Diablo 3:n hakkaamista. Ei oo vielä itteä innostanu tesmaa, kun toi wowi taas kutkuttaa pitkästä aikaa :)

Maria Morri kirjoitti...

MouMou, nii-in, oli "hieman" ylläri, kun käytiin hakemassa paketti :D

Anski, se on tosi hieno kyllä! Kelpaa hämmästellä sitä kyllä. ;) Mäkin tossa jo pelailin soolona vähän toista hahmoa, kun en malttanut pysyä täysin erossa. :) Tietää missä merkeissä viikonloppu menee :D

Enni, hih, mä taas en oo WoWia pelannu piiitkaan aikaan. Oon vaan venannu Diabloa. :D Pelattiin kakkonen jotai kaks tai kolme vuotta sitten LANissa kimpassa läpi ja se oli ehkä hauskinta ikinä, siitä asti odotellut Diablo 3:sta... :D

Lyca kirjoitti...

Mä olisin itse muuten huolestunut myös siitä, että koska paketit kulkee aika usein monen välikäden kautta, tuollainen täysin esillä oleva versio olisi pahimmassa tapauksessa voinut olla liian suuri kiusaus jollekulle...

Niin joo, itsellä D3 edelleen odotuksen alla. Note to self: aina ei ole fiksua tilata ulkomailta. -_-

Maria Morri kirjoitti...

Niin, sekin vielä! Aww, toivottavasti saisit pian oman Diablosi! :)

Mari kirjoitti...

Ei sitä pelatessa ehi mitään juomaan! :D

Anonyymi kirjoitti...

Kai laitoit palautetta Gigantille? Minusta tuollaisista törkeyksistä pitää ehdottomasti pistää reklamaatiota, tai muutoinhan Gigantti olettaa kyseisen toimitustavan olevan OK. Eli laitahan palautetta Gigantille, ei siitä ainakaan haittaa ole - jos tarpeeksi moni laittaisi kriittistä palautetta, ei varmaan tulevaisuudessa bokseja tilaavan tarvitsisi pettyä.

Maria Morri kirjoitti...

Mari, no totta, piti kyllä ihan kelata missä välissä ehtii ottaa huikan! :D

Anonyymi, mä olen kans vankkumaton asiakaspalautteeseen uskova, ja oon kasvanu kyllä just sillä mentaliteetilla, että huonouksista kannattaa ja pitää aina antaa palautetta. Mut nyt tosiaan mä en ollut se asiakas, että pitää tuon miehen se tehdä itse. :D Mutta olen kyllä ihan samaa mieltä sun kanssa!

Enni kirjoitti...

Mm pitäsköhä testata sitten pelata sitäkin... ;D Lanit on nyt vaa wowissa XD

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmettä? Onko palvelu laskenut oikeasti noin pahasti vai lieneekö joku pahantuulien sijainen ollut asialla? Ainakin meinaan oma kokemukseni - ainoa kerta tosin - on ollut positiivinen. Tilasin WoW: Wrath of the Lich Kingin CE:n Gigantista tuossa, onko siitäkin nyt kuinka monta vuotta jo, 2009? Jokatapauksessa peli saapui kotiovelle muistaakseni kaksi päivää etuajassa (!) UPS:n miehen kainalossa.

Toisekseen ihmettelen, odotitko, että peli tulee pahvilaatikossa kuplamuoviin käärittynä vaahtomuoviin upotettuna? Ei muistaakseni tuossa tilaamassani keräilylaatikossakaan ollut muuta kuin muovit päällä. Pelin oma laatikko kyllä oli muutenkin aika jykevää tekoa, että ei sen puoleen.

"Collector's Edition" on kyllä muutenkin nykyään oikeastaan aika vitsi, toistakymmentä vuotta sitten pelilaatikoissa tuli usein bonustauhkaa (hiirimattoja, paksut ohjekirjat, julisteita, ym pientä), mitä nykyään saa vain tosiaan maksamalla ekstraa "keräilyversiosta."

Positiivinen yllätys tällä rintamalla, CDProjekt Red & ja Witcher -sarja, Witcher 2:ssa tuli hillitön kasa bonusmateriaalia reilulla viidelläkympillä - pisti kevyesti tuon Wrath CE:n nurkkaan häpeämään, joka muuten taisi olla hinnaltaan reilu kahdeksankymppiä.


Sananen vielä Diablosta, itse en kyllä ollenkaan pidä Blizzardin tavasta laittaa rehtiä kuluttajaa kakkoseen pakollisella nettiyhteydellä YKSINPELIÄ VARTEN. Tosin, tuntuu olevan pelialan tulevaisuutta tämäkin, EA on ainakin adoptoinut saman toimintamallin. Sääli sinänsä. Piraatit edelleen nauravat partaansa, kun taas tavallinen kuluttaja saa pähkäillä yhteysongelmien kanssa.

Maria Morri kirjoitti...

Minä odotin edes normaalia pahvia laatikon ympärillä, kuten kaikkien muiden netin kautta tilattujen pelien kohdalla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun mikään esine on tullut mulle/meille postissa sillä tavalla, että kaupan hyllystä napattu tuote ja liimattu vain postitarra päälle.

Vitsi voi olla sinulle ihan vapaasti, mutta siinä kohtaa kun kyseessä on oikeasti rajattu erä tuotetta, joka on itselle tärkeä, ja näemmä monille muillekin, minä kyllä aivan ehdottomasti vaadin, että maksava asiakas otetaan edes sen verran tosissaan, että tuote pakataan ennen lähetystä. Siis edes PAKATAAN. Tätä ei oltu pakattu millään tavalla.

Blizzardin nettiyhteysvaatimukset ovat naurettavia, siitä olen samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

"Vitsi voi olla sinulle ihan vapaasti, mutta siinä kohtaa kun kyseessä on oikeasti rajattu erä tuotetta"

Vähemmän yllättäen Blizzard ei julkaise tietoja montako näitä on painettu, mutta jotenkin en jaksa uskoa siihen, että kyseessä olisi mikään ehta harvinaisuus. Kyseessä kuitenkin on Blizzard, ja Diablo 3:a on odotettu vuosikymmen. Muistan nähneeni Wrathin CE:tä hyllyt väärällään viikkoja laukaisun jälkeen. Cataclysmin CE:tä näkyy saavan vieläkin puolenkuun peleistä alle viidelläkympillä. Ja Cataclysmia myytiin 3.3 miljoonaa laukaisupäivänä. Jos hyllyt huutavat nyt tyhjyyttään kysynnän takia, menee enintään kuukausi ja Diablon CE:tä löytyy kyllä kun niitä saadaan lähetettyä eteenpäin myyjille. Nopeasti vilkaisin samalla, Deus Exin keräily/erikoisversioita saa myös otsikolla "tuotetta on hyvin varastossa." CE on markkinointikikka, ei muuta.

Vitsillä lähinnä siis tarkoitin edelleenkin sitä, että se mitä nykyään saa CE:llä, tuli aikaisemmin normipaketissa tavallisen pelin hinnalla. Peleissä oli kunnon pahvikotelot (nyk. CE), ja niihin laitettiin hiusta paksumpia ohjekirjoja(CE), julisteita ynnä muuta pientä kivaa kiitokseksi ostoksesta(CE). Mutta voitontavoittelu nyt tietenkin ovat syöneet kaiken tuon jo aikaa sitten, vaikka pelaajia on enemmän kuin koskaan ennen. Edelleen haluan kyllä hehkuttaa CDProjekt REDiä, digiostokseenkin tuli mukaan (miltei) kaikki mitä oli pelilaatikossakin - fyysisiä esineitä (witcher medaljonki + pelimaailman "kultarahaa") kun ei voi vielä netistä ladata. Tätä lisää. Aion tukea kyseistä pelifirmaa lompakollani jatkossakin, koska asiakkuuttani tunnutaan todellakin arvostavan eri tavalla kuin Ubisoft, EA, ym. jättijulkaisijat.

Maria Morri kirjoitti...

"CE on markkinointikikka, ei muuta."

Oikeuttaako tämä siis kohtelemaan asiakkaita huonosti ja jättämään lähetykset pakkaamatta? Toistan, vaikka tulla esineellä ei olisi piirun vertaa arvoa SINULLE, sillä on suuri arvo MEILLE. Gigantti sitä paitsi tuskin osoittaa mieltään Blizzardin paskuudesta jättämällä asiakkaidensa pelipaketit kohtalon armoille. Mietipä nyt sitten vaihteeksi, jos sattuisi omalle kohdallasi sama homma, eikö yhtään muka ihmetyttäisi tai ottaisi päähän.

Maria Morri kirjoitti...

Ja se nyt vaan on huonoa tomintaa, oli kyseessä ihan mikä tahansa tuote, että ne jätetään pakkaamatta ja lähetetään sellaisenaan asiakkaille. Olen saanut postista jopa ihan hyvin pakattujakin paketteja sellaisessa kunnossa että ihan hirvittää.

Anonyymi kirjoitti...

Olihan siinä muovit päällä? Eli ei se elementtien armoilla ollut.

Maria Morri kirjoitti...

Selvä, pistä sitten viestiä vastaisuudessa omille pelikaupoillesi, ettei tarvitse suotta tuhlata pakkausmateriaaleja, kun se tehtaalla pistetty ohut muovikalvo riittää sulle.

Anonyymi kirjoitti...

Koetan nyt selventää vielä, Sikälimikäli mainoskuvat pitää paikkansa, Diablo 3:n CE:llä on varsin jyhkeän näköinen ja kokoinen laatikko itsessään. Nähdäkseni sama laatikko kuin WoWin lisäreillä jotka siis tiedän olevan pakattu tukevasti. Näin olleen tarvitseeko se päälleen muuta suojaa kuin kastumista ja naarmuuntumista vastaan muovit? Minun nähdäkseni ei. Asiasta toki voi ja saa olla montaa mieltä, en vain itse täysin ymmärrä näin kauheata haloota, koska tuotteet kuitenkin saapuivat perille ehjinä ja naarmuitta? Nopealla googlauksella olet ainoa joka tästä on jaksanut raivostua, vaikka kyseessä on tuon kokoisille pelilaatikoille ilmeisesti normaalista käytännöstä.

Anonyymi kirjoitti...

"Mietipä nyt sitten vaihteeksi, jos sattuisi omalle kohdallasi sama homma, eikö yhtään muka ihmetyttäisi tai ottaisi päähän."

Vielä kertana kiellon päälle - minulle siis nimenomaan tuli Blizzun CE joskus vuosia sitten pelkissä muoveissa. Pelilaatikko oli massiivinen ja jykevää tekoa. Ei se sen enempää pakkausmateriaalia tarvinnut minun mielestäni.

Maria Morri kirjoitti...

Pelilaatikko on myös kaunis ja sen väritys on tarkkaan harkittu. Naarmu siinä ja se on heti piloilla. Lukuisia ruhjottuja ja naarmuuntuneita paketteja nähtyäni mä en todellakaan luota siihen että ohuen ohut muovikalvo suojaa pelilaatikon pintaa tasan yhtään. Sulle sillä ei ole mitään väliä koska Blizzard on paska, okeiokei, mutta koitapa tajuta, että jollekin sillä ON väliä missä kunnossa tuote tulee perille. Nyt kävi onneksi hyvä tuuri, mutta on erittäin helppoa kuvitella skenaarioita, joissa näin ei ole. Sanopa minulle lisääkö vai vähentääkö pahvipakkauksen ympäriltä puuttuminen noita epätoivottavia riskiskenaarioita.

Ja todistettavasti nämä paketit ovat limited, koska esimerkiksi Starcraft 2:n CE:t on kyllä tällä hetkellä tooodella kiven alla. Ei ollut mitenkään helppoa saada hankituksi sitä ylipäätään, ei edes heti julkaisun jälkeen. Mutta tällä millään ei ole tasan yhtään mitään väliä, kun asiakas haluaa kauniin muistoesineen itselleen, oli vaikea saada vai ei, miellytti sisältö jotain anomuumia mun blogissa tai ei.

Anonyymi kirjoitti...

Pitää myös huomioida että välttämättä lähettäjä ei tässä tapauksessa ole yritys jolta olet boxin tilannut vaan tukkuri jonne jolle on välitetty tilaustietosi.

Tämä on hyvin yleinen käytäntö ns. ennakkotilaus tapauksissa joissa ko. tuotetta ei ole saatavilla myymälästä.

Muutenkin nettifirmoilla on harvemmin oma fyysinen varasto.

Toki yritys jolta olet tuotteen tilannut on vastuussa ja heidän tulisi palautteesi myötä ottaa vakava keskustelu itse lähettäjän kanssa (olettaen että Gigantti itse ei ole pakettia sinulle lähettänyt). :)

Maria Morri kirjoitti...

Juu, toki tämä on ihan mahdollista, mutta se vaan lisäisi mun hämmästystä. Mä en oikein jaksais uskoa, että olis joku Blizzardin oma suosikkikäytäntö, johon ne kannustais ketään. ;o Muttajoo, palaute kohdistui nyt Gigantille, kun ei muitakaan tietoja ole. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...