24.4.2012

Itseruskettajat vertailussa: Yves Rocher vs. St. Tropez

yves rocher autobronze

Olen tässä testaillut kaikkien tapojeni vastaisesti itseruskettavia pitkin kevättä. Ostin ensi töikseni St. Tropezin joka paikassa hehkutettua rusketusmoussea, ja olenkin tykännyt sen helppokäyttöisyydestä. Kuulemma filmitähdetkin uivat kyseisen merkin aineissa. Sain myös Yves Rocherilta kokeiluun kropalle ja kasvoille tarkoitettuja Autobronzant -ruskistajia, ja nyt näkymättömiin paikkoihin läträiltyäni molemmilla, pitää sanoa, että tykkään kokonaisuudessaan edelleen enemmän noista St. Tropezin tököteistä. Kerron miksi.

Yves Rocherin itseruskettavat ovat kyllä edullisia, mikä on niille tosi suuri plussa, mutta vartalosuihkeen rusketusjälki on vähän liian selvä omaan makuuni. Se saisi olla vähän vaaleamman lopputuloksen jättävä, joten ne, jotka halajavat nyt sitten kunnon rusketusta jo ensimmäisellä levityskerralla, lienevät oikein tyytyväisiä. ;) Itse tykkään mieluummin levittää seuraavana iltana lisää, jos tarve on, ja näin säädellä paremmin rusketuksen voimakkuutta. Tässä kohtaa siis valkkaisin kyllä mieluummin sen St. Tropezin ruskistajan. Sinänsä tuo kropalle tarkoitettu Yves Rocherin suihke on kyllä ihan hauska, mutta tarvitsee ehdottomasti jonkin levityslapasen, jotta ei jää ilmiselviä rusketusrajoja.

Sitten kasvoruskistajat: Olen maailman huonoin ottamaan swatch-kuvia, varsinkin omasta kädestäni, varsinkin niin, että kaikki asiat kuvassa olisivat yhtä teräviä, mutta ehkä tästä nyt saa jotain selvää. Tässä olen siis kokeillut tuota Yves Rocherin kasvoille tarkoitettua tököttiä ja St. Tropezin vastaavanlaista kasvoille tarkoitettua ruskistajaa rinnatusten. Katkoviiva osoittaa suunnilleen rajan, jossa tökötti vaihtuu toiseen. Vertailu kädelle tapahtui ihan siksi, että en todellakaan halunnut laittaa molempia kasvoilleni, toiselle puolelle toista ja toiselle toista. :D Molempia on levitetty oikein kunnolla ja paksusti, jotta erot tulisivat mahdollisimman hyvin selväksi. Kuten myös huomaatte, häivytyskin on jätetty aika hyvin tekemättä, jotta rajat olisivat selkeät.

Image and video hosting by TinyPic

Mitä tästä surkeasti kuvasta nyt sitten voi sanoa? Ainakin sen, että näissä kasvotököteissä ei lopulta sävyn puolesta ole juuri mitään eroa. Lähempänä kuvan alalaitaa on Yves Rocherin itseruskistajaa ja lähempänä ylälaitaa St. Tropez. En nyt voi mennä vannomaan, olenko laittanut molempia täsmälleen saman verran, ja olenko nyt sitten häivyttänyt toista paremmin kuin toista. Mutta: kun mieheltä kysyin, hän ei osannut sanoa edes sitä onko kädessä yhtä vai kahta eri tuotetta, ja veikkasi lopulta yhtä. Eli kasvoruskistajan osalta aika hyvä tasapeli! Edullinen hinta vielä kääntää vaakaa Yves Rocherin puolelle.

Yves Rocherin ruskistajissa on myös aika voimakas tuoksu. Se ei ole tyypillinen itseruskistajatuoksu, vaan hyvin kukkainen sellainen. Kyllä sinänsä ihan hyvä haju, mutta voin erittäin helposti kuvitella sen olevan aivan liikaa sellaisille, joilla yhtään on taipumusta tuoksuyliherkkyyteen. Minusta jopa tavalliset itseruskistajat tuoksuvat pehmeämmin kuin tämä. Tästä syystä St. Tropezin mietotuoksuiset ruskistajatuotteet vetävät mulla nyt pitemmän korren tässä kisassa: Vaikka en olekaan varsinaisesti tuoksuyliherkkä, olen silti jollain tavalla herkkä tietyille tuoksuille, ja saan esimerkiksi pahoinvointia kovin voimakkaista ja pistävistä hajuista. Jos siis olet samassa tilanteessa, huomioi tämä!

sttropez 1
sttropez 2
Altavastaaja pärjäsi ihan hyvin, mutta St. Tropez vei voiton. Löytyy ainakin Stockamannilta sikahintaan, ja astetta edullisemmin esim. Lookfantasticista.

Muilla kokemuksia jommasta kummasta ruskistajasta? :)

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...