7.3.2012

"Myös Hitler ja Stalin vastustivat ympärileikkausta"

1331113803009_218390

Voihan pyhä Aabraham.

Tästä maasta näköjään löytyy ihan professoritasolta ihmisiä, jotka puolustavat puolustuskyvyttömien lasten silpomista. Ja pitävät vielä kaiken huipuksi sen vastustamista uskontovihana. Kyllä, luitte oikein.

Kyseessä on tällä kertaa Åbo Akademin judaistiikan professori Antti Laato, joka laukoo Kotimaa-lehdelle tällaisia nerokkaita mielipiteitä. Hän ei näe, mitä eroa on lääketieteellisin perustein tehtävällä esinahan leikkelyllä ja uskonnon takia tehtävällä leikkelyllä.

Näkeeköhän hän, mitä eroa on lääketieteellisin perustein tehtävällä amputaatiolla, kohdunpoistolla tai ylipäätään ihmiseen terävällä esineellä kajoamisella ja uskonnon takia tehtävällä amputaatiolla, kohdunpoistolla tai ylipäätään ihmiseen terävällä esineellä kajoamisella. Entä mahtaako Laato hyväksyä myös tyttöjen ympärileikkaukset, joita yhtä lailla tehdään uskontoon ja/tai kulttuuriin vedoten. Eikö ole uskontovihaa tai kulttuurivihaa tuomita tyttöjen sukuelinten silpominen?

Ongelmaa ei toki olisi, mikäli puhuttaisiin aikuisista ihmisistä. Aikuiset ihmiset oletettavasti osaavat päättää itse, haluavatko tällaisia toimenpiteitä itselleen suoritettavan vai ei, ja on jokaisen aikuisen oma asia, mitä tekee tai antaa tehtävän omalle kropalleen. Ympärileikkauksissa kuitenkin lähtökohtaisesti puhutaan täysin puolustuskyvyttömistä lapsista, joille tehdään jotain peruuttamatonta vain siksi, että jossain on sanottu, että näin kuuluu tehdä.

Suora sitaatti professori Laatolta:
"Myös Hitler ja Stalin vastustivat ympärileikkausta ja langettivat siitä sanktioita. Ympärileikkausta vastustaneiden lista on aika pimeän tuntuinen kaikkien näkökulmasta, mutta erityisesti se on sitä juutalaiselle uskonnonharjoittajalle."

Oh gee, sitten meidän varmaan pitää ehdottomasti hyväksyä ympärileikkaukset, koska länsimaisen historian yhdet pahimmista hirviöistä ovat sitä vastustaneet. Hitlerin kanssa samaa mieltä oleminen yhtään mistään kun on selkeä siunaus juutalaisvainolle. Kun ensin kielletään ympärileikkaus, seuraavaksi kohta jo kaasutetaankin uskovaisia, eiks niin.

Argumenteilla ei ole väliä.
Sillä ei ole väliä, että ympärileikkaaminen on perustavanlaatuisella tasolla ihmisoikeuksien vastaista ja väärin. Kunhan ei anneta sellaista kuvaa, että oltaisi samalla puolella Hitlerin kanssa juutalaisia vastaan! Wait, eihän ME annettukaan sellaista kuvaa... Joku nyt vain käyttää historiaa vähän omaperäisellä tavalla omien tarkoitusperiensä perustelemiseksi.

Mä en voi vieläkään uskoa, että tuo tyyppi heitti oikeasti natsikortin täysin vakavalla naamalla.

Tässä kohtaa kannattaa muistaa, että vitutukseen todellakin kuolee. -.-

Edit: Lue myös Paholaisen asianajajan hyvä blogaus Oikeudesta viipaloida lapsia.

Voihan pyhä Aabraham.

9 kommenttia :

Paholaisen Asianajaja kirjoitti...

Natsi-Saksassa myös rokotettiin lapsia. Sattumaako?

Hanna kirjoitti...

Hmm.. vastaavia argumentteja:

+ Mussolinikin oli katolilainen eli kaikki katolilaiset ovat fasisteja!

+Hitlerkin oli kasvissyoja eli kaikki kasvissyojat ovat juutalaisvataisia!

+Saatanallakin oli mielipiteita, eli kaikki joilla on mielipiteita ovat pahoja!

+Gaddafikin kaytti valkoisia vaatteita ja hengitti ilmaa eli kaikki jotka kayttavat valkoisia vaatteita ja hengittavat kannattavat myos ihmisoikeusrikkomuksia!

+Stalinkin yritti saastaa rahaa eli kaikki jotka yrittavat saastaa rahaa sairastavat kuppaa!

+Osama Bin Ladenkin kritisoi Yhdysvaltain ulkomaanpolitiikkaa, eli jokainen joka kritisoi Yhdysvaltain ulkomaanpolitiikkaa on vahintaankin muslimi, jossei jopa terroristi.

Hyva teksti, taas! Toi on kaikenkaikkiaan alyvapain argumentti ikina. Koska joku joka oli jollain tapaa paha, kannatti ajatusta X, ei anna minkaanlaista oikeaa argumenttia asian X puolesta tai vastaan. Uskomatonta, etta kukaan joka osaa kirjoittajaa ajatuksiaan ylos voi vedota nain typeriin argumentteihin. Onneksi nama idiotismit eivat ole taalla yhta yleisia kuin valtameren takana isossa maailmassa.

Maria kirjoitti...

Joo, ei riitä järki käsittämään tämmöstä... >_<

Anonyymi kirjoitti...

Hitler vastusti tupakointia eli nyt kaikki tupakoimaan.
Natsit kannattivat ruumiinkulttuuria eli liikunta on kiellettävä.

Minkäköhänlaisia pilipaliväitöskirjoja tuollaisilla aivoilla kirjoitetaan ja kuka tampio on mennyt semmoisen hyväksymään?
Judaistiikka kuulostaa kyllä juuri sellaiselta oppiaineelta, jonka vaatimuksiin kuuluu mm. fanaattinen zionismi.

Topi kirjoitti...

Ei hyvää huomenta! Mistä nyt kumpuavat nämä vihapuheiden leimaajat? Uskooko proffa, että 1000 vuoden päästä vielä poikia ja tyttöjä silvotaan uskonnon perinteen takia?

Lueskelen tällä hetkellä kirjaa "Lumedemokratia" ja siinä käsiteltiin 1970-luvulla tapahtuneita valtiollisia aloitteita ja kirjallisia esityksiä sananvapauden ja mielipiteen ilmaisujen rajoituksia. Ne onneksi eivät ole saaneet tuulta purjeisiinsa kuin tietyissä asioissa, hyvä esimerkki on mediassa harrastamaa itsesensuuria.

Nythän vanhat asiat nousevat nykyään käyttämällä rasismikorttia ja leimaamalla toisinajattelijoiden puheet vihapuheiksi, otetaan ylläpitäjille vastuu siivota paheksuttavat kirjoitukset tai häkki heilahtaa niskoihin.

Ei helkkari sentään! Kautta aikain ihmisen kehitystä on vienyt eteenpäin halu ymmärtää miten maailma ja asiat toimivat ja tämä kehityksen mahdollistaa yhä tänä päivänäkin nimeltä henkinen kehitys, joka käsittää kaiken ihmisen keksimillä eri aloilla.

Ilman sitä eläisimme edelleen kivikaudella ja mitään kirjoituksia emme olisi vieläkään lukeneet emmekä olisi kehittyneet siitä yhtään mihinkään, tätä kutsutaan pysähtyneisyydeksi.

Suomessa pitäisi kyllä olla jotain rotia, että lopetetaan nämä teennäiset rasismikortit, vihapuheet ja sensuurit nyt heti.

Lillan kirjoitti...

En ole aiemmin kommentoinut blogiisi (vaikka olenkin lukenut sitä jo pari vuotta) mutta nyt on pakko sanoa, että hieno kirjoitus!

Perinteitä, jotka loukkaavat ihmisen -usein vielä täysin puollustuskyvyttömän lapsen- oikeutta ruumiilliseen koskemattomuuteen täytyy ja pitääkin kritisoida. Ympärileikkaus on täysin tarpeeton tapa, jolla ei pitäisi olla minkäänlaista sijaa sivistyneessä yhteiskunnassa. On käsittämätöntä, että uskontoa edelleen pidetään hyväksyttävänä syynä tällaisen julman ja väkivaltaisen tavan oikeuttamiseksi.

Lillan

Lillan kirjoitti...

En ole aiemmin kommentoinut blogiisi, vaikka sitä olen pitkään lukenutkin, mutta nyt on pakko sanoa että hieno kirjoitus!

Perinteitä, jotka loukkaavat ihmisen -usein vielä puollustuskyvyttömän lapsen- oikeutta ruumiilliseen koskemattomuuteen täytyy ja pitääkin kritisoida. On täysin käsittämätöntä, että uskontoa edelleenkin pidetään oikeutuksena tällaiselle julmalle ja väkivaltaiselle tavalle. Oman logiikkani mukaan lapsien silpominen siksi uskonnon nimeen kuuluisi historian pimentoon...

Maria kirjoitti...

Hyvä juttu, että teksti puhututti. :)

Toinen Maria kirjoitti...

Olen tavannut Antti Laadon vaimoineen henkilökohtaisesti ja pakko sanoa, että on kyllä mielenkiintoinen hahmo kyseessä. Aika fanaattinen henkilö kaiken kaikkiaan - uskoo omaan asiaansa ihan kybällä, mikä on sinänsä hyvä ominaisuus, mutta kun tämä mies ei ota kuuleviin korviin, jos joku on eri mieltä. Hän on siis ainakin näissä uskonasioissa omasta mielestään aina oikeassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...