24.3.2012

Minority Report by Barack Obama


Kaikenlaista uskomatonta sitä voi kuulla poliitikoiden suusta, mutta tämä vetää vertoja kaikelle. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, johon itsekin uskoin aikanaan hyvää tarkoittavana ja pätevänä tyyppinä, on koko ajan näyttänyt itsestään enemmän ja enemmän outoja, pelottavia ja kummallisia piirteitä.

En tietenkään uskonut hetkeäkään, että Obama mikään täydellinen johtaja olisikaan, mutta on se kyllä jo aika paksua, että aletaan säätää kokonaan uutta systeemiä, jossa voidaan ihmisiä vangita ennaltamäärittelemättömäksi ajaksi näiden mahdollisesti tulevaisuudessa tekemiensä rikosten takia. Tsek yllä vuoden takaa oleva video, jossa MSNBC:n reportteri analysoi Obaman varsin mielenkiintoista puhetta, jossa tämä minorityreportmainen järjestelmä oikeutetaan.

Jenkeissä on siis nyt juuri viime vuoden lopulla voimaan tullut laki, National defense authorization act, jonka mukaan kuka tahansa terrorismista epäilty voidaan Yhdysvaltain maaperällä pidättää ennaltamääräämättömäksi ajaksi ilman oikeudenkäyntiä. Siis epäilty. Geegee oikeusvaltio? Eurooppa se on tällä hetkellä perusoikeuksien kehto.

"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety."
- Benjamin Franklin

1 kommenttia :

Musiclicious kirjoitti...

Mä en oo ikinä tykännyt Obamasta. Mutta tosiaan, en tiedä kuinka paljon sekasortoa olis mun suosikki Sarah Palin saanut aikaan, jos hänet olisi jostain syystä päästetty valkoiseen taloon. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...