20.2.2012

Suosikkitökötit

hiustuotteet

Olen parin viime vuoden aikana kokeillut aikamoisen montaa hiustenmuotoilutuotetta sen toivossa, että löytäisin omat Graalin maljani. Valitettavasti tuotteita on lopulta kerääntynyt jo peräti liikaa, että ehtisin käyttää niitä kaikkia, ja kun Ne Oikeat ovat lopulta löytyneet (ainakin toistaiseksi), ei niitä kaikkia muita vahoja, hiuskiinteitä ja ties mitä tule enää edes käytettyä. Onneksi olen saanut annettua tarpeettomia eteenpäin.

Yllä olevassa kuvassa esiintyvät nyt ne muotoilutuotteet, joita olen lähes pelkästään käyttänyt. Uusin niistä on tuo joululahjaksi saatu Tigin Sugarshock-suihke, jonka ansiosta on jäänyt sekä Redkenin Wool Shake -nestegeeli, että Lanzan Urban Molding Paste aika vähälle käytölle. Tunnustettakoot, että Got2Be Rockin' It -kuivashampoota käytän kyllä edelleen, se on mainio apu lässähtäneisiin sivuotsissuortuviin, jotka uhkaavat liimaantua otsaan sen sijaan, että kaartuisivat nätisti otsan ohi.

january22nd_2
Kivasti kaartuu otsan ohi kohti toista päänsivua. :)
Kuva tältä talvelta.


Otsatukkaongelmiin ehdoton apuni on myös tuo Osiksen Dust It -hiuspuuteri. Kaikki kokeilemani vahat, hiuslakat ja ties mitkä onnistuvat lopulta lähinnä liisteröimään otsakuontaloni. Sitten ollaan taas lähmätukkatilanteessa, jossa otsakiehkurat roikkuvat otsalla. Kuiva hiuspuuteri sen sijaan onnistuu tekemään hiuksista sen verran karheat, että suortuvat voi "takuttaa" kiinni toisiinsa ja näin muotoilla sen täydellisen linjan sivuotsikselleen. Ei lähmätukkaefektiä. Päänahassa aine tosin alkaa helposti kutitella ja tuntua likaiselta, joten saa olla tarkkana tätä hiuksiinsa ripotellessa.

Sama ongelma on vähän myös tuon kuivashampoon kanssa. Ja kun vielä otetaan huomioon, että yritän pitää tämän luonnostaan kuivan luonnonkiharan pesuväliä mahdollisimman pitkänä... Päänahkani ei juurikaan rasvoitu, mutta muotoilutuotteet alkavat ahdistaa, ärsyttää ja häiritä, kun pari päivää istuvat päässä ja kulkeutuvat hiuksista myös päänahalle. Nice.

combat combo 4
Kuva syksyltä 2010, ajalta ennen mustaa kuontaloa. Nykyisenä tavoitteena varmaankin tuonsuuntainen vaaleusaste, ILMAN tuota punertavanoranssia sävyä.

Ja tietysti siis olen nyt aivan rakastunut tukan suoristamiseen, ja siihen liukkaimman ja sulavimman keinon on tähän mennessä tarjonnut alkoholiton Tigin S-Factor Flat Iron Shine Spray. Sen seurauksena suoristettu tukka on usein hyvin litteä, hyvin kiiltävä, hyvin suora, hyvin lässähtänyt, joten noita tuuheuttavia tuotteita tarvitaan. Olen siis toisin sanoen koukussa? Ratkaisuksi tähän alkanen katsella, josko löytäisin vähän jämäkämmän lämpösuojan suoristamisen avuksi. Alkoholillisia vaan en halua käyttää, koska se kuivattaa jo valmiiksi kuivaa tukkaa entisestään.

...Ja koska en pidä tukkaani nykyisellään kiharalla juuri lainkaan, on kaikista kiharanvirkistäjistä ja kiharasuihkeista tullut aika... tarpeettomia. ;o En vain hennoa luopua niistä sen pelossa, että palaan taas kiharahuumaan jossain vaiheessa...

hair moods 1
Kiharahuuma.

Sananen Tigin Sugar Shockista: aivan MAHTAVA tuote. Imelällä tuoksulla varustettu sokerineste antaa ihan uskomatonta volyymiä, ja empiiriset kokeiluni osoittavat, että sillä saisi tukan vaikka kuinka isoksi. Koska suutin pruuttaa ainetta vähän turhan pienelle alueelle kerrallaan, suihkutan ainetta käsiin ja vien sokerinestettä sitä kautta oikeisiin paikkoihin, pöyhin ja möyhin. Tälläkin saa tukan helposti sotkuiseksi, jopa takkuiseksi, mutta koska olen pörröpää luonnostaan, pidän tätä vain ihan myönteisenä asiana. :D Yritänkin itse kohdistaa tuuheutukset alimmaisiin ja keskimmäisiin hiuskerroksiin jättäen aivan päällimmäiset hiukset rauhaan. Kuin tupeeratessa, ne voi sitten varovasti kammata ja kiillottaa sileämmän näköiseksi.

Näiden tuotteiden ansiosta olenkin jättänyt tupeerauksen lähes kokonaan menneisyyteen: ennen saatoin kevyesti tupeerata hiuksia läheltä juuria ja kiistatta aiheuttaa jopa vahinkoa tukalleni. Hiuslakkaakaan ei tarvitse suihkutella ylt ympäriinsä, ainoastaan tuohon otsikseen. Tämä ilahduttanee varsinkin erästä anonyymiä, joka muinoin tivasi hiuslakankäytöstäni ja ympäristön tuhoamisesta... ;)

Hiuslakasta puheenollen... Paras kokeilemani lakka onkin tuo Cutrinin Choozism, joka laskeutuu tukalle kuivana, kun vai suihkuttaa riittävän kaukaa. Monissa muissa on havainnut ongelmaksi sen, että lakka kastelee hiusta ja saattaa jopa kihartaa sitä, tai ainakin helposti luoda otsalle roikkuvia suortuvia sen sijaan, että antaisi tukea siihen otsasta pois päin kaartumiseen. Choozism on allekirjoittaneelle ihannetuote juurikin tähän tarkoitukseen. Se on lisäksi otsoniystävällinen, kuten monet hiuslakat nykyään muutenkin ovat.

firs pics with snow 2010 2
Tämäkin vuodelta 2010, alkutalvea.

Erittäin pätevä ja ihan siedettävän hintainenkin hiuksiin jätettävä hoitoaine on muuten suomalaisen 4 Reasons -merkin Moisture Mist. Merkkiä löytyy käsittääkseni ainakin Sokoksista, Stockmannilta ja Prismoista. Hintaa on 8,90 euroa, ja olen käyttänyt samaa pullollista heinäkuusta lähtien. Hyvin hienojakoinen suihke, silikoniton (jos se nyt on jokin erityinen plussa), mukavasti kosteutta tukkaan antava. Kenties jos hiukseni olisivat vieläkin kuivemmat kuin ne ovat, tämä ei riittäisi, mutta nykyisellään olen siihen hyvin tyytyväinen. (Kampaaja on jo kahteen kertaan vaalennusten yhteydessä hämmästellyt, miten hyväkuntoiselta tukkani tuntuu.)

romance with the chemicals 1

Siinä siis pohdintaa nykyisistä muotoilutököttisuosikeistani! Katotaan taas vuoden päästä, onko mieli muuttunut...

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

"Imelällä tuoksulla varustettu sokerineste"

Minkä hintainen? Olisiko halvempaa käyttää jotain ananasmehua suoraan?

Maria kirjoitti...

Hei joo, kannattaa kokeilla! Kerro sit miten toimi :)

elena kirjoitti...

Yksi kiharahullu ilmoittautuu! Oma luonnonlaineikas pehkoni kihartuu oikeinkin kivasti rutistellessa jonkin muotoilutuotteen kanssa, mutta sitä oikeaa Graalin maljaa ei tuolla saralla vielä ole tullut vastaan. Olisi kiva kuulla niistä suosikkikiharanvirkistäjistä ja -boostereista! :)

Maria kirjoitti...

Mä tykkäsin ainakin tosi paljon Tigin Foxy Curls -kiharasuihkeesta, se oli sairaan riittoisaa ja tuoksui ihanalta. :) Sit kans tosi hyvä apu tietty luonnonkiharalle ja kuivalle tukalle kosteuttavien pesuaineiden ja hoitsikoiden kaveriksi keratiinipitoiset hoitsikat, jotka paikkaavat tukkaa ja saavat sen kihartumaan entistä paremmin, kun tukka on "ehjä". :) http://www.heijastuspinta.fi/2010/08/keratiina-karsivalle-joico-k-pak.html

Tosta löytyy myös Mills Creekilta jokin edullinen ja kehuttu keratiinihoitsikkaversio, sitä löytyy ainakin iHerb.comista.

Tiia kirjoitti...

Mä oon huomannu saman noissa lakoissa, että just suoristettu tukka alkaa jostain kohti vähän kihartaa, kun se lakka on niin märkää :/ Täytyykin kokeilla tota Cutrinin lakkaa!

Maria kirjoitti...

Joo, kannattaa ehdottomasti kokeilla, toimii kuin ihme. :) Jotenkin muissa lakoissa ei auta vaikka miten koittais kaukaa suihkutella.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...