23.2.2012

EU pisti ACTA:n jäihin!

Stop All The ACTA Signings!

MAHTAVAA, EU-komissio jäädytti parjatun ja salassa valmistellun ACTA-sopimuksen siksi aikaa, että EU-tuomioistuin voi tutkia rikkooko se kansalaisten perusoikeuksia. Tämä on ihan täysin ihmisten aktiivisen mielenosoittamisen, keskustelun herättämisen ja kaikkinaisen kansalaisaktivismin tulosta, joten kyllä ehdottomasti kannattaa yrittää vaikuttaa asioihin!

Tsekkaa Helsingin Sanomien uutinen EU jäädytti Acta-sopimuksen hyväksymisen. Lainaan:
"Sopimus esimerkiksi edellyttää, että internet-tarjoajat tekevät yhteistyötä kansallisten viranomaisten kanssa piratismin vastaisessa toiminnassa. Operaattorit voisivat esimerkiksi katkaista laittomasti musiikkia tai elokuvia lataavien käyttäjien verkkoyhteydet"

Lukemisen arvoinen on myös Uuden Suomen uutinen Kansan raivo herätti EU:n - ACTA syyniin. Kannattaa myös vilkaista Effin ulkoasiainministeriölle antama lausunto ACTA:sta.

Tsekkaa myös aiemmat postaukseni aiheesta:
Amnesty International ei niele ACTA:a ja Say NO to ACTA!

ACTA-sopimusta on arvostellut niin ikään keskusrikospoliisin rikosylikomisario, poliittisesti aktiivinen Thomas Elfgren (r.), joka blogauksessaan Demokratiatyhjiössä tapahtui kirjoittaa:
"ACTA-valmistelua on leimannut salamyhkäisyys vailla vertaa. Tottakai näin, sillä sopimus rajoittaa sananvapautta ja olemme antamassa USA:n viranomaisille vallan päättää, mihin sen rajat vedetään. --- ACTA-sopimus rajoittaa internet-käyttäjien sananvapautta. YouTubeen postitettu kotivideo, jonka taustalla soi radion musiikki, on sopimuksen vastainen ja siten pian myös Suomessa laiton. Ja paljon paljon muuta. Sanktiot ovat kovat."

Ihan loistavan mahtavaa, että tapahtuu vaihteeksi näitä hyviäkin asioita! :)

Kuva: Danilo Creative Commons -lisenssillä BY-NC-SA 2.0

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Oho, johan pomppas. Pessimisti sisälläni tosin valittelee, että tämä on vain muodollinen tutkinta ja jäädytys, mikä ei vielä takaa mitään...

Maria kirjoitti...

Se on toki täysin mahdollista. :/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...