8.1.2012

Vuonna 2011

bw brighton (2)

Tämä olkoot nyt virallisesti viimeinen katsaus vuoteen 2011. Kysymykset muodossa "tämän vuoden aikana" mutta mennään nyt näin, kun Noorakin, jolta tämän haasteen kopioin. ;) (Samainen nainen taisi ottaa muuten tuon ylimmän kuvankin. :))

1. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?
En sanoisi ystävyydeksi, mutta uusia tuttavuuksia kyllä.

2. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt?
Käynyt ulkomailla ilman porukoita. :D Ja nähnyt itseni mielessäni valmistumassakin joksikin joskus.

3. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana?
Koko ajan. :D

4. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta?
Lue vaan tämä postaus. :) Mieleen on myös jäänyt eräs intenssiivikurssi alkusyksyltä, jota piti yhdysvaltalainen professori Clifford Christians aiheenaan mediaetiikka. Pari viikkoa lukemista ja kirjoittamista ja luennoilla istumista oikeasti aamusta iltaan, mutta se oli niin sen arvoista, vaikka väsyttikin kamalasti sen jälkeen. Harvoin opiskelu on ollut noin inspaavaa kuin se tuolloin parin-kolmen viikon aikana oli. Ai niin, ja kesähelteinen viikko Kiskon mökillä oli ihan parasta, kun ei ollut niitä hirveitä hyttysiäkään, ja järvessä oli tarpeeksi lämmintä vettä.

kisko2011july 5

5. Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana?
En varsinaisesti. Ehkä vähän.

MINÄ:

1. Oletko muuttunut paljoa viimeisen vuoden aikana?
Enpä kovin olennaisesti ainakaan. Kenties olen saanut parempaa tunnepuolen ymmärrystä asioista ja kehittänyt jotain sisäistä empatiaa kaikkea mahdollista kohtaan. Jotkin asiat selkiintyivät mielessä ja olen kenties vähän oppinut jotain uutta itsestänikin. Olisi kuitenkin ollut kiva kehittyä ihmisenä enemmän, aika paikallaan junnaamista tää sisäinen kasvaminen on nyt ollut. Suhtautumiseni liikuntaan on varmaan muuttunut eniten.

2. Oletko lihonut?
Lihonut ja laihtunut ja lihonut.

3. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana?
En.

4. Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana?
En
.

5. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana?
En, mutta olisin halunnut sen tatskan. En vaan vieläkään ole lyönyt lukkoon yhtäkään ideaa, designia tai paikkaa.

RANDOM:

1. Kuka oli paras uusi tuttavuus?
Eräs tyttö koululta.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi?
En harrasta semmoisia. Yritän luoda itselleni päämääriä, joita myös toteutan, pitkin vuotta tilanteiden mukaan.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Noup.

4. Kuoliko kukaan läheisesi?
Ei onneksi.

5. Missä maissa kävit?
Iso-Britanniassa ainoastaan.

6. Mitä haluaisit vuodelta 2012 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2011?
Olisi kiva matkustaa enemmän.
Olisi kiva ottaa vihdoin se tatska. Olisi kiva saada hankittua uusi kameranrunko. Olisi kiva kasvattaa vihdoin oma luonnollinen väri tukkaan. Olisi kiva saada vihdoin edistettyä nämä ketun opinnot johonkin välietappiin asti.

Metacognition

7. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2011?
Lienee tuo eduskuntavaalipäivä 17. 4. Se nimittäin edelsi syntymäpäivääni, ja oli kuitenkin useamman vuoden kollektiivisen työn huipentuma, ainakin mulle. Edessä onneksi vielä lisää näitä, oli se oma rooli niissä mikä tahansa.

8. Vuoden suurin saavutuksesi?
Varmaan ton Svenska för journalister -kurssin suorittaminen ja vieläpä ihan keskitasoisesti. :D En olisi nimittäin ikinä uskonut saavani sitä ensiyrittämällä läpi. Ja noh, edariehdokkana oleminen on jotain, mistä olen kyllä ylpeä, mutta sekin tuntui helpommalta hommalta kuin tuo ruotsi, jonka takia tuli itkuakin pariin otteeseen väännettyä. ;o Nyt kun on tilastomatikan & SPSS:n kurssi sekä tuo ruotsi suoritettuna, alkaa jo tuntua siltä, että selviää ihan mistä vaan.

9. …ja suurin epäonnistuminen?
En saanut vieläkään hoidettua pois alta erästä typerää rästitehtävää...

10. Kärsitkö vammoista?
Joku jännä nenävamma mun nenässä asusti, kun oli ontelot tyyliin kuukauden tukossa. Verikoe sanoi bakteeriksi, ja antibiooteillahan se sitten heti lähtikin vetämään.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Vibram FiveFingers -paljasjalkajuoksukengät, Michael Korsin rannekello, Lontoon liput ja Dr Denimin farkut. Ja Vagabondin korkonilkkurit. Ja se Zaran blogilaukku. :D

12. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?
Anonyymien kommentoijien mun blogissa. :D
Varmaan ennätyksellisen hyväkäytöksinen vuosi. Hyvä te!

faces and creatures 7

13. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?
Ei voi sanoa ketään yksittäistä ihmistä, kun kaikenlaiset kohtaamiset, joista pahaa mieltä tulee, herättää aika yleismaailmallista ahdistusta koko ihmiskuntaa kohtaan. Se on oikeastaan vielä pahempi. Yhden ihmisen voi sentään sivuuttaa vain yhtenä ihmisenä, mutta jos alkaa tuntua kasaantuvasti siltä, että koko maailma on täynnä pelkkiä pahantahtoisia ja toisilleen milloin milläkin tekosyyllä armottomia perseitä, siltä onkin jo vaikeampi päästä pakoon. Tän tunteen kanssa sitä sitten joutuu kamppailemaan alituiseen, koska eihän se vaan VOI pitää oikeesti paikkaansa. Eikä pidäkään! Ei aina edes niiden yksittäisten ihmisten kanssa - varmastihan joku heilläkin on joka heistä tykkää, ja joillekin nuokin ihmiset ovat (toivottavasti ainakin) kivoja.

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Elämiseen ja turhuuksiin. Mihinkäpä muuhunkaan. ;o

15. Mistä innostuit eniten?
Lontoosta, vaaleista ja Kiskosta.

16. Vuoden 2011 ihmiset:
Kieltäydyn tästä. En osaa, en pysty.

17. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?
Olen aina vähän apeana vuodenvaihteen jälkeen, koska aina tuntuu siltä, ettei ole ehtinyt levätä tarpeeksi ja taas uudet asiat alkavat tupata ja kaatua päälle, mutta kenties tänä vuonna tuntuu vähän paremmalta kuin viime vuonna tähän aikaan.

suokki 2011 14

18. Lihavampi vai laihempi?
Plus miinus nolla.

19. Rikkaampi vai köyhempi?
Plus miinus nolla. :D

20. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?
Kaikkea. Mm. nukkumista. -.-

21. …entä vähemmän?
Herkuttelua olisi voinut jättää vähemmälle, ja samoin alkoholia.

paradise 7

22. Miten vietit joulun?
Niinkuin joka vuosi, Kalevassa mummun luona. Tänä vuotena ekstrajännyytenä pyhäpäivien ratoksi esseiden vääntäminen hehkuviinin ja kuoharin siivittämänä.

23. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi?
Olisi ollut ihan jännää saada piraateille se eduskuntapaikka jo nyt ekoissa vaaleissamme. ;)

24. Rakastuitko vuonna 2011?
Farkkuihin ja maantienvärisiin hiuksiin. ;o

25. Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli?
Juttu vuoden joka illalle! Eiku en mä niin nopeesti tätä blogia olekaan tänä vuonna päivittänyt, my bad.

26. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?
Twin Peaks ja Game of Thrones jäivät mieleen. The Shield tuli katsottua loppun.

27. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?
Näinkin voi sanoa, vaikken jaksakaan vihata (se vie liikaa energiaa), vaan pikemminkin olen kiinnostumaton. En olisi odottanut hänestä, että hän uskoisi minusta sellaista täydellisesti itselleni vastakohtaista kuin esitti uskoneensa. Ei selitystä, ei katumusta, ei anteeksipyyntöä, ei mitään -> ei minun kiinnostuneisuuttani. Olkoot.

distant_november_9

28. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Jack Londonin "White Fang"
. Hyvä kirja, mutta en ole ehtinyt tänä vuonna juurikaan lukea fiktiota, joten ehkä parempiakin olisi ollut tarjolla tuolla kirjahyllyssä... Nyt olen aloittanut miehen joululahjakirjan Hell's Angel (Ralph Sonny Bargerilta), joka vaikuttaa seuraavalta potentiaaliselta koukuttajalta.

Tenttikirjoista paras oli Judith Halberstamin "Female Masculinity", joka oli niin kiinnostava, että harkitsen sen ostamista omaksi. Myös Arto Jokisen "Panssaroitu maskuliinisuus" oli jännä ja piti sisällään kiinnostavia ajatuksia, vaikka siinä olikin vanhentunutta tietoa parisuhdeväkivallan jakautumisesta, ja vaikka en allekirjoitakaan lähinnä salaliittoteorialta kuulostavaa patriarkaatin käsitettä, ja miksi ihmeessä miestutkimuksen pitää olla erikseen "etuliitteisenä" kriittistä, kun naistutkimuksen ei tarvitse.

29. …entä musiikillinen löytö?
Sanotaanko nyt vaikka Leonard Cohen. Miehen äiti on kyllä jo useamman vuoden soitellut tyypin levyjä ja olen saanut runsaasti sitä kautta altistusta, mutta viime vuoden aikana olen hakeutunut itsekin kuuntelemaan tuota käheä-äänistä kaveria. Samassa syssyssä myös Topi Sorsakoski on alkanut kuulostaa koko ajan paremmalta ja paremmalta... Kähise mulle, baby!

macbook pro 6

30. Mitä halusit ja sait?
Halusin ja sain aika paljon materiaa (mm. tärkeistä tärkeimmän, Macbook Pron kosahtaneen muinaisen Powerbookin tilalle, en oikeasti tietäisi mitä tehdä, jos mulla ei olis rakasta ja matkaystävällistä mäkkiläppäriä alla, oon kait aika kyborgi jo pääni ulkoisine muistineineni ja prosessreineni) ja tärkeitä kurssisuorituksia. Halusin myös lämpimän ja ötökkävajaan kesän, ja senkin sain! ;) Alkaneelle vuodelle voisin haluta uutta kameranrunkoa, mutten tiedä, onko se realistinen halu. Myös toinen ötökkävajaa ja lämmin kesä kelpaisi.

31. Mitä halusit, muttet saanut?
Vielä paremman fyysisen kunnon ja ulkomuodon. :D Ehkä sitten tänä vuonna... Pitäisi kyllä olla enemmän Yoda tän asenteen kanssa.

32. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi?
Black Swan, Drive, Melancholia. Ensimmäisen olen nähnyt nyt varmaan jonkun viisi tai kuusi kertaa, ja melkein jokaisella kerralla parkunut/rääkynyt lohduttomasti ja vuolaasti lopussa. Sen ote ei vaan hellitä.

33. Mitä teit syntymäpäivänäsi?
Lainaan postaustani: "Synttärit menivät kotona kaikkea paheellista harrastellen. Kebabit haettiin, samoin kuohuvaa juotavaa ja päälle vielä mässytykseksi sipsejä ja olutta. - - Jotenkin nää oli kyllä parhaat synttärit ikinä, lieneekö asiaan sitten vaikuttanut tuo piraattien vaalimenestyskin (ja oma sijoitus 11:ksi piraattien valtakunnallisella äänilistalla, ehdokkaita tosiaan oli se 127), vaiko sitten tuo ihanan aurinkoinen kevätsää ja ylipäätään tunne siitä, että nyt on asiat tosi hyvin. Joka tapauksessa mässäily oman rakkaan kanssa leffojen parissa on ihan jotain parasta."

lesigh6

34. Ketä kaipasit?
Miestä tuli ikävä työreissuillaan.

35. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?
Mies, ehdottomasti, se osaa kertoa mulle, ettei mun huolet ole niin maailmanloppu kuin ajattelen niiden olevan.
Ja valokuvaus, ja tämä blogi, vaikken olekaan voinut antaa näille asioille niin paljoa aikaa, kuin olisin halunnut tai jaksanut.

MUUTA:

1. Oletko joutunut tappeluun?
En fyysiseen. Verbaaliseen mahdollisesti useamminkin kuin kerran. Ainakin on alkanut päätä särkeä!

2. Oletko tehnyt mitään luvatonta vuoden aikana?
Kyllä olen. Lähes kaikki varmaan ovat. :D

3. Oletko juonut ”perseitä”?
Olen, ja voin sanoa, että useammin kuin kerran. Mun perseissäni tosin muisti ei koskaan mene enkä sammu tai sekoile hallitsemattomasti, lähinnä persetilan huomaa pyörrytyksestä ja siitä, ettei ole tajunnut perseiltään juoda riittävästi vettä, mikä johtaa aamulla päänsärkyyn ja mahdollisesti huonoon oloon. Vähän saatan myös tanssia. Disclaimer: pienet ja vaikutuksille alttiit lapsokaiset ja muut edesvastuuttomat alaikäiset luonnollisesti tietävät, ettei pidä tehdä niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon: don't do it. -.-

4. Oletko tehnyt jotain, mitä olet katunut kauan jälkeenpäin?
Toivoisin, etten olisi osallistunut joihinkin keskusteluihin, ollut niin töykeä joissakin tilanteissa tai tilannut sitä aivan liian suurta tortilla-lautasta Amarillosta, taas. :D Se ähkyyntymisen tunne on lähellä kuolemaa... :D

looking1

Haasteen saa tästä napata tehtäväkseen kuka vaan! ^^

1 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Jos Leonard Cohenista tykkäät, niin tutustu Nick Cave and the Bad Seedsiin ja Tom Waitsiin. Tuntuu olevan ihan sääntö, että nuo kaikki kolme kolahtavat samoille ihmisille. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...