28.1.2012

Toivoton taistelu nettipiraatteja vastaan?

Image and video hosting by TinyPic

Vilkaiskaas huviksenne Yle Areenasta Ajankohtaisen Ykkösen radio-ohjelma "Toivoton taistelu nettipiraatteja vastaan?" Vieraina keskustelemassa ovat Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) toiminnanjohtaja Antti Kotilainen ja EFFI ry:n varapuheenjohtaja Ville Oksanen. Juontajana toimii Heikki Peltonen.

Lainaan ohjelmakuvausta:
"Onko sananvapaus vaarassa, kun nettipiratismia yritetään panna kuriin? Suomessa hakkerit hyökkäävät tekijänoikeuksia valvovien järjestöjen nettisivuille. USA:ssa osoitetaan mieltä piraattilakihankkeita vastaan. Miksi nettipiratismin ympärillä kuohuu?"

Ohjelma on tullut ulos ensimmäisen kerran 21. 1. 2012 ja sen esitysaikaa Areenassa ei ole rajattu.


Kuva: Kaappaus Yle Areenasta

P.s. Suomi on nyt sitten hyväksymässä ACTA:n, se allekirjoitettiin kaikessa hiljaisuudessa keskellä vaalihumua. Odotellen, josko Hesarikin asiasta vielä uutisoisi näin parin päivän viiveellä...

Lainaan Piraattipuolueen lehdistötiedotetta:

"
Sopimus vaarantaa oleellisesti verkon toimintaa, viestinnän yksityisyyttä ja ilmaisun vapautta, sekä on räikeässä ristiriidassa avoimen valmistelun periaatteiden kanssa.

- - Ranskalainen europarlamentaarikko Kader Arif, jonka tehtävänä oli arvioida sopimusta parlamentille, on lyönyt hanskat tiskiin ja eronnut tehtävästään, syyttäen jäsenvaltioita käytännössä salaliitosta parlamentin yli kävelemiseksi. Häntä oli painostettu "ennennäkemättömällä tavalla", jotta sopimus saataisiin parlamentin äänestykseen nopeasti ja huomaamatta. Tietojen tultua ilmi Puolassa kymmenet tuhannet kokoontuivat mielenosoitukseen sopimusta vastaan.

ACTA tuodaan uudelleen EU-parlamentin käsittelyyn kesällä, Suomessa hallituksen esitystä odotetaan syksylle."

Olen aiemmin kertonut ACTA:sta tässä postauksessa: ACTA-kauppaneuvottelut eivät näytä hyvältä.

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Olisipa taistelu nettipiraatteja vastaan toivoton. Olisi ihmisillä jotain toivoa.

Maria kirjoitti...

Mitä vielä, tämä on ihmiskunnan kulta-ajan alkua! Kaikki se informaatio kaikkien vapaasti saatavilla! Tämä on vähintään yhtä merkittävää kuin painokoneen tai kirjaston keksiminen.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas järjettömän puolueellinen juontaja.

Mikäs muuten on siinä, että piraatit ja sananvapaushenkiset tuntuvat aina suostuvan TO-porukan rajaukseen ja kehystämiseen näissä väittelyissä?
Kuten piraattienkin, heidän näkymyksensä on validi ja konsistentti heidän valitsemassaan kehyksessä. Se tarkoittaa sitä, että väittely hävitään asiapohjalla heti, kun suostutaan rajaamaan maailmankuva sen mukaan.

Mitenkäs tuo naisten väkivaltajuttu menee noin? Tai siis näinhän tosiaan menee Suomessa sukupuolten välinen tasa-arvo (ainakin mediassa), mutta kuulostaa vähän epäreilulta:
Kun mies hakkaa, nainen tarvitsee suojelua.
Kun nainen hakkaa, nainen tarvitsee apua.

Anonyymi kirjoitti...

Ville Oksanen on säälittävän kuulonen vaikka oikeus hänen takanaan. Pitäs hieman opetella kuulostamatta hermoilevalta nörtiltä, voi helvetti mummot ei tollasta voi uskoa.

Maria kirjoitti...

Meitä kaikkia ei ole siunattu puhe-esiintyjän lahjoilla, joten sillä on mentävä mitä on ja tehtävä parhaansa. Jos olet itse edustavampi, Effi ottaa varmasti ilomielin vastaan uusia aktiiveja ajamaan ja edustamaan asiaansa. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...