5.1.2012

Saaran värisevät viiksikarvat via Blurb.com

saarakirja1

Tein kirjan, hups.

Noh, kyseessä on "vain" valokuvakirja, ja tein sen varta vasten lahjaksi miehen äidille ja tämän siskolle, molemmille omat kappaleensa. ;) Teemana on Saara, tuo mainio salmiakkikuono, jota olen kuvaillut ahkerasti muutaman viime vuoden ajan. Itse kirjakin on ollut työn alla varmaan yli vuoden, kunnes lopulta kursin sen kokoon päivää ennen viimeisiä tilauspäiviä, jolloin sen vielä sai jouluksi toimitettua määränpäähänsä. Nimeksi annoin tälle suurella rakkaudella tehdylle valokuvakirjalle Saaran värisevät viiksikarvat. Se on lopulta hyvin henkilökohtainen kirja, koska sen tarkoitus on kuvata tuota lähipiirin rakastamaa kattia - samasta syystä se varmaan puhuttelee kaikista parhaiten tuota samaista lähipiiriä. :)

saarakirja3

Kirjan kokosin Blurb.comin ilmaisella Booksmart-ohjelmalla, joka tarjoaa erilaisia valmiita layoutteja erilaisiin julkaisutarkoituksiin, mutta joita voi myös vapaasti itse muokata ja tuunata. Kaikista automaattisimmillaan ohjelma osaisi lätkäistä kansiollisen valokuvia ennalta määritellyillä asetuksilla kirjan sivuille, mutta itse tykkäsin sommitella ja rakennella aukeamia vähän harkitummiksi kokonaisuuksiksi. Aika lailla kaikkeen voi itse vaikuttaa: miten kuvalaatikot asettuvat sivuille ja kuinka monta niitä on milläkin sivulla, tekstiä ja ornamentteja voi lisätä miten haluaa, kuvat voivat olla vaikka koko aukeaman kokoisia... Ja tietysti kannen ja takakannen saa tehdä juuri sellaiseksi, kuin haluaa. :) Booksmart varoittelee vain reunojen tarkkailemisesta tai kuvakoon riittämättömyydestä.

saarakirja4

Kirjoja saa tehtyä vähän eri kokoisina, pehmeillä tai kovilla kansilla, paperinlaadun voi valita ja kirjasta voi tehdä niin pitkän kuin haluaa - toki se vaikuttaa portaittain hintaan, joka muutenkin riippuu aika lailla kaikista muistakin tehdyistä valinnoista. Tämän 80-sivuisen, 20 x 25 cm -kokoisen kirjan hinta esimerkiksi vaihtelee kannesta ja paperivalinnoista riippuen siinä vajaan kolmenkympin ja neljäkympin hujakoilla. Kuljetus tapahtui lähettipalvelun avulla, ja kirja matkasi Euroopan sisällä Hollannissa sijaitsevasta kirjapainosta. (Visa Electron kelpasi maksuvälineeksi.) Onhan se nyt hienoa pidellä käsissään ihan itse tehtyä teosta, ja vielä parempaa antaa sellainen lahjaksi. ^^ Myös painolaatu vaikuttaa hyvältä, eikä nyt ainakaan ensimmäisissä läpiselailuissa sivujakaan irtoillut. :D

saarakirja5

Mikään ammattilaistuotos tämä ei tietenkään missään nimessä ole, ei kuvanlaadun tai visuaalisen ilmeen kannalta, ja kuvissa on mukana myös tosi vanhoja ja sitä kautta vähän kehnompia otoksia, mutta on tämä silti erittäin kiva kotialbumiteos, joka lämmitti saajiensa, ja myös antajansa mieltä. :) Sain jopa miehen siskolta kommentiksi, että tämä on hienoin kirja, jonka hän omistaa.

Vastaavanlaisia kirjoja voisi tehdä kuka vain vaikkapa häistään, matkoistaan, bloginsa kuvista tai omasta valokuvaprojektistaan. Blurb tarjoaa myös mahdollisuutta painattaa kirja suoraan Facebook-kuvistaan tai Instagram-kuvistaan. Myös teksipainotteisempien teosten tekeminen on ihan mahdollista - vain taivas on rajana!

Tulen luultavasti itse käyttämään Blurbia ja Booksmartia tulevaisuudessakin, ellei jotain parempaa sitten kävele vastaan.

saarakirja6

Saaran värisevien viiksikarvojen sähköisen esikatselun voivat kiinnostuneet selata tästä. Jos nyt joku haluaa itselleen juuri tämän saman kuvakirjan, sen voi halutessaan sitten ostaa suoraan Blurbin kautta itselleen. Olen lisännyt pohjahintoihin pienen oman lisän, jonka sitten saan itselleni - tarkoittaa siis myös sitä, että Blurbin kautta voi myös itse kukin myydä näitä ikimuistoisia teoksiaan. Ihan hauska systeemi siis kaikin puolin. ^^

Mukavia kirjantekohetkiä itse kullekin, ken siitä nyt tässä innostuu! ^^

saarakirja2

7 kommenttia :

HeidiB kirjoitti...

Voi! Että on söpö katti <3 Mä oon aina kavereiden ja tuttujen luona vähän väliä kissojen kimpussa rapsuttelemassa ja paijaamassa ja joka kerta tekisi mieli napata katti kuin katti mukaan. Jotenin en vaan osaa meidän pieneen kaksioon hankkia kissaa, tuntuu, että pitäisi olla enemmän tilaa :(

Maria kirjoitti...

Joo, toikin on tosiaan miehen äidin, tai oikeastaan miehen siskon kissa, joka siis asuu tuolla äidillä :)

Anski kirjoitti...

Voi miten upea kirja! Ihan älyttömän ihana lahja! Tuo Blurbhan vaikuttaa hyvältä. Mua hirvittää ne ificolorin sun muun valmiit kirjapohjat, ei oo innostanutkaan ajatella mitään lahjakirjojen tekoa niillä.

Maria kirjoitti...

Joo, tuolal Blurbissa voi myös selailla muiden tekemiä kirjoja, sen mukaan miten esikatseluitaan ovat sallineet nähtäville, ja sitä kautta katsella mihin kaikkeen tuolla softalla pystyykään :)

Rhia kirjoitti...

Mä tykkään kuvakirjoista. Ja mikä sen ihanampaa kuin itsetehty kuvakirja, itseotetuista kuvista.
Olen jo jonkin aikaa miettinyt kuvakirjan tilaamista kun luin tästä Blurbista jo melkein parisen vuotta sitten ekan kerran. Mutta sitten unohdin tuon yrityksen nimen ja kuvatkin katosivat koneelta kokonaiseksi vuodeksi.
Kiva että otit nyt tämän puheeksi niin saan merkattua Blurbin tonne suosikkeihin niin ehkä saan omankin kuvakirjan koostettua piakkoin :D Oon tilannut Ifolorilta yhden taskukokoisen kuvakirjan vuosi sitten, mutta ne valmiit kuvapohjat oli vähän turhan lapsekkaita. Olen kuullut kokeneemmilta että laatu verrattuna Blurbiin on muutenkin vähän kökkö.

Saara on kyllä suloinen :D ja varsin ihana lahjaideakin tuo Saara-kuvakirja!

Enni kirjoitti...

Ihana kirja! Tein myös armaalleni ihan Ifolorin kautta kovakantisen kuvakirjan joululahjaksi. Olin aika tyytyväinen Ifolorin painolaatuun, mutta osa kuvista oli kyllä aika huonoja... Jotenkin liian teräviä, vaikka omalla koneellani ne eivät ihan sellaisilta näyttäneet.

Kirjasi näyttää hienolta:)

Enni kirjoitti...

Anski: Ifolorilla voi kyllä tehdä ihan mieleisensä graafisen ulkoasun kirjalleen! :) Ei tarvitse käyttää valmiita pohjia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...