30.7.2011

Tiger of Sweden Alexandra Bag

Image and video hosting by TinyPic

Tiger of Sweden Alexandra Bag, 335€

Haluaisin. *syvä huokaus* Stockmannilla pyöriessäni silmäni aivan sattumalta osuivat tähän, ja jokin sisälläni huusi hallelujaata. Aiemmin silmäilin ja mallailin Selectedin kanvaasi-nahkaversiota osapuilleen samanmallisesta laukusta, mutta jokin siinä tökki, kun olalle mallasi. Koska en vielä hipelöinyt tätä kiireessäni, en voi kuin toivoa, että seuraavalla kerralla löydän tästäkin jotakin kerrassaan hyväksymätöntä, joka vie ihanuuden pois päiväunistani.

Sillä aikaa, saa kai si(i)tä haaveilla.

Kuva: Tiger of Sweden

28.7.2011

Kenkäuutuuksia Spartoolla

Image and video hosting by TinyPic
Uutukaisbongauksia Spartoolta: hienostuneita ballerinoja ja huikeita korkokenkiä. Yllä olevat Pago Gilin samettiavokkaat ovat kaksiväriset: varvasosa on musta, korko harmaa ja loppu kengästä tumman viininpunainen. Päkiän alla on korokepohja pehmentämässä askelta. Värityksessä voi nähdä jo syksyn vaikutusta, mutta tummat ja murretut sävyt sopivat kyllä hämäriin kesäiltoihinkin! Lavatanssit, terassinlyhdyt ja järvestä nouseva usva...
Image and video hosting by TinyPic
Melissan Campana ZigZagit ovat kuin pitsiä, vaikka materiaali onkin muovi. Ilman luulisi ainakin näissä yksilöissä kiertävän! ;) Nämä hauskat ballerinat ovat kepeät ja raikkaat, ei hullumpi valinta hellepäiviin. Muovimateriaali noin yleensä voi olla kengässä hiostava, ellei hommaa ole erityisen fiksusti suunniteltu. Kuitenkin kun ilmavaihto on turvattu, en ole niin nuuka: kunhan kengät ovat mukavat jalassa!
Image and video hosting by TinyPic
Nämä Tamariksen ballerinat puolestaan ovat nahkaa. Niissä on varvasosan päällä sellainen hauska pikku asia, joka lähes aina pyyhkäisee jalat altani: solki. Ja iso onkin! ;) Matala korko tukee kantapään alla jalkaa, ja koristetikkaukset viimeistelevät yksityiskohdat. Tyylikkäät kengät siis moneen tilanteeseen.
Image and video hosting by TinyPic
Nämäkin jykevät korkkarit ovat Paco Gililtä. Pohja on värikkään fuksiainen, päälliosa vaalean maitosuklaan ruskea ja korko tummanharmaa. On vähän siinä ja siinä, onko kolme väriä yhteen kenkään aivan liikaa, mutta toisaalta, muutoin simppelin asun kaverina meininki ei muutu levottomaksi. Järjestystä ja johdonmukaisuutta kaipaava järjestää asuunsa samoja värejä samoissa suhteissa toisiinsa kuin kengässä, kapinalliset kääntävät asetelmat ylösalaisin ja voivat peräti ignorata kengän värityksen asussaan täysin. Molemmat vaihtoehdot ja ties mitä siltä väliltä voi saada toimimaan, olen vakuuttunut siitä.

Itsehän pukeudun edelleenkin vain mustaan, myös kenkien osalta. :D

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Spartoon kanssa.

26.7.2011

Vagabond Grace nauhallisena

Image and video hosting by TinyPic


Ihastelin jo aiemmin Vagabondin Grace-nilkkureita, tuolloin ilman nauhoja. Nyt on hurahdus nauhallisiin versioihin vaarallisen lähellä! Maiharivibaa, mutta eivät kuitenkaan ole maiharit. Järeä pohja, tukeva korko ja paksu pohja edelleen takaavat talvisen (HYI!) selviytymisen maksimaalisimmat mahdollisuudet. Tykkään. Aika paljon. :D

Gracet löytyvät mm. Brandokselta tästä. (affiliate)

25.7.2011

Mökkipöllöt

C360_2011-07-25 14-16-19

Jostain jännästä kohtalon oikusta antimökkeilijä löytää itsensä tänäkin vuonna, ylläripylläri, mökiltä! :D Vaikka tänä vuonna hyttysiä on aiempaa vähemmän, purijoita silti riittää, huussi on edelleen lämmin ja ötököitä joka puolella. Terveisin vain maalla kasvanut puskajussi, joka ei ole koskaan tottunut luontoelämään, ja joka on suorastaan hermoromahdusta saamassa kaikissa luulotaudeissaan. :D

Ei vaan, laituri löytyy, vesi on lämmintä ja järvivesi kuulemma tekee hyvää tukalle (en ole niinkään varma, mitä mun hiusmuotoilumömmöt tekee järvivedelle). Pitäähän sitä lisäksi alkaa opetella puskajussielämään sen zombiehyökkäyksenkin varalta. Telttakin ihan pystytettiin ruusunmarjapuskan taakse.

Juhlittiin myös miehen kanssa kuuden vuoden ikäistä parisuhdetta - kippis vaan näitä seuraaville vuosille!

C360_2011-07-25 15-13-15
C360_2011-07-25 15-05-36
C360_2011-07-25 14-15-00
C360_2011-07-25 15-29-22
C360_2011-07-25 15-33-42
C360_2011-07-25 15-31-48
C360_2011-07-25 15-30-50

Palaillaan mökkikuviin myöhemmässä ajankohdassa. Mukavaa viikonalkua sillä aikaa kaikille!

24.7.2011

Vastaa piraattikyselyyn!

C360_2011-06-27 17-58-15

Olenpas meinannut unohtaa ihan linkata ja vinkata tätä tärkeäksi katsomaani juttua: Piraattipuolueella on kehityspirskeet päällä, ja sen merkeissä toivotaan ihmisiltä palautetta puolueesta tämän kyselylomakkeen kautta. Siis ei vain jäseniltä tai henkisiltä tsemppaajilta, vaan ihan keneltä tahansa!

Oli siis mielipiteesi Piraattipuolueesta mikä hyvänsä, palavaa intohimoa tai ylitsepääsemätöntä vastenmielisyyttä (ja mitä tahansa tältä väliltä), nyt voit käydä ilmaisemassa ajatuksesi ja antaa samalla omalta osaltasi arvokasta tietoa ihmisten asenteista ja toiveista suhteessa piraattien puoluetoimintaan. Ei kannata jättää tilaisuutta käyttämättä! Harvemmin puolueiden kehittämiseen ja tulevaisuuteen pääsee tällä tavalla tuosta vain osallistumaan.

Kysely ei ole kovin pitkä, joten aikaakaan ei tarvitse loputtomasti käyttää.
Dedis on 31. 7. 2011
, joten töpinäksi nyt! ^^

http://www.piraattipuolue.fi/kysely

22.7.2011

Valkoinen jakku

oh the whiteness 5

Palasin taas päiväksi kokovalkoiseen mustan sijasta. Innostuin nimittäin kokeilemaan mummun luota löytämääni, vanhaa valkoista jakkuani, ja ainakin kuvaan se piti saada päälle. Kukaan tervejärkinenhän kun ei käytä polyesterivuorisia takkeja kolmenkymmenen asteen helteillä. :D Jo pelkästä kuvattavana seisomisesta tuli tuskaisan kuuma. Vaan mitäpä sitä ei kärsisi tyylin ja blogin eteen? ;) Pitää muistaa tämä asu sitten, kun ilmat taas paremmin sallivat.

oh the whiteness 1
Jakku ja shortsit - H&M, toppi - Gina Tricot, ballerinat - Wonders, kaularengas - Camden
oh the whiteness 4
Luomilla Macin harmahtavanruskea Omega, huulilla Viva Glam Gaga 2, meikkipohja tehty Lily Lolon mineraalipohjalla sävyssä China Doll, poskilla Macin poskipuna Springsheen
oh the whiteness 6
oh the whiteness 8
oh the whiteness 2
Kello - Michael Kors, lintusormus - Blue Bayer Design via Etsy, sileä sormus - Kalevala koru (mummulta), kynsissä OPI Skull & Glossbones
oh the whiteness 7

Kyllä kannattaa välistä tuo vanhojen vaatteiden himosäilytys. :D Tulee tehtyä uudestaan löytöjä vaatekaapistansa.

Viikonloppuja kaikille! ^^

21.7.2011

The Crow

Image and video hosting by TinyPic

Tänään kannattaa laittaa tallentavat digiboksit täydelle höyrylle, ellei unirytmi salli öistä elokuvahetkeä. Tänään nimittäin telkkarista tulee yksi suosikkileffoistani, The Crow. Ah, Brandon Lee. Virittäkää itsenne MTV3:lle tänä yönä klo 00.00!

Leffa kertoo kitaristista nimeltä Eric Draven. Eric ja tämän kihlattu, Shelley tapetaan raa'asti, mutta Eric ei ole valmis siirtymään eteenpäin. Hän palaa kuolleista kostamaan murhaajilleen, voimakkaampana kuin koskaan. Hänen rinnallaan on musta korppi, jonka sanotaan voivan kuljettaa sielun tuonpuoleiseen, tai kuten tässä tapauksessa, takaisin maan päälle.

The Crow
perustuu James O´Barrin samannimiseen sarjakuvaan, joka minultakin löytyy hyllystä. O´Barrin motivaattorina tarinan luomiseen oli käsitellä tyttöystävänsä kuolemaa juopuneen autoilijan takia.

Valitettavasti myös Brandon Lee, tuo lahjakas ja superkuuma kaveri, kuoli juurikin tämän leffan kuvauksissa, nimittäin aivan alun ampumiskohtausta tehtäessä, vain 28-vuotiaana. Koska tarinan alun kriittinen kohtaus kuvattiin viimeisten joukossa, leffa saatiin kuitenkin valmiiksi.

Valmiissa elokuvassa ei tietenkään nähdä kyseistä onnettomuutta, mutta itselläni nousee aina kylmänväreitä ajatellessani, että tässä kohtaa tuo kaveri oikeasti kuoli, eikä enää palaa kuolleista, toisin kuin näyttelemänsä hahmo... Isänsä Bruce Lee muuten koki etäisesti vastaavanlaisen kohtalon, nimittäin kuoleman nuorena (32-vuotiaana) leffakuvausten aikana. Siinäpä riittää tragediaa yhteen perheeseen...

Koko tarinahan siis oikeastaan on sekä todellisuudessa, että itse tarinana ja sen eri versioina, täynnä murhemielistä tragediaa, menetystä ja tuskaa. Se antaa omalla kohdallani tälle leffalle oman tunnelatauksensa ja merkityksellisyyden tunteen, ja tekee katselukokemuksesta aivan erityisen. On se leffa siis joka tapauksessa erinomainen, pidin siitä huimasti jo ennen kuin sain selville nämä surulliset yhteydet.

Heijastuspinta suosittelee. Ja telkkarissahan tämä oli Maikkarilla puolenyön aikaan tänä yönä!

Edit klo 21.10: The Crown on ohjannut Alex Proyas, eli sama tyyppi, joka ohjasi myös juuri arvostelemani Dark Cityn.

Image and video hosting by TinyPic

Kuvat via Beyond Hollywood, Gothic Culture ja 90s411.com

Bongauksia sadepäivän iloksi

Image and video hosting by TinyPic

Ei unohdeta syyskuvastojen pukkaamisesta huolimatta, että edelleen on kesä (tätä tarvitsee kertoa mulle lähinnä nällä harmailla sadekeleillä), ja värit kirkkaista haalean pastellisiin sävyihin edelleen täydellisen ajankohtaisia. Eikä unohdeta tietenkään värikkäitä Converseja, jotka menevät jalassa niin kesällä kuin syksylläkin. Noh, tokikaan kankainen tennari ei ole sadekelien ykkösvalinta. :D

Vaikken olekaan tennarityttö, ja vielä vähemmän väri-ihmisiä, voin kyllä aina ihailla hauskoja värejä ja niiden yhdistelmiä. ;) Kannattaa siis tsekata Spartoon valikoima, sieltä löytyy niin uusia malleja kuin alennusyksilöitäkin!

Muita maininnan arvoisia bongauksia:

Image and video hosting by TinyPic

Mjusin hauskan kuluneet, kepeät saappaat, jotka niin ikään siirtyvät loistavasti koleista kesäilloista viileisiin syyspäiviin.Ohuet nauhat, jotka saa kieputettua varren ympärille pariin kertaan, ovat hauska ja reteä yksityiskohta. Muutenkin fiilis on vähän apokalyptinen, kuin näillä saappailla olisi tarvottu erämaassa jo hetken, vaikka sitten pakoon zombeja...

Jännittävä huomio: nämä kengät eivät välttämättä toimisi niin hyvin mustana, kuin tällaisena harmahtavan ruskeana. Jotenkin musta kenkä näin voimakkaine kulutuksineen alkaa näyttää niin... keinotekoisen harmaalta! Vaikka keinotekoinenhan toki tämäkin efekti on.

Image and video hosting by TinyPic
Entä oletteko hetkeen nähneet näin päheitä peruskorkkareita? Malli on noin periaatteessa hyvin yksinkertainen, klassisuutta huokuva - tylsähkö, joku voisi jopa sanoa, mutta sitten tuo yllätys, ikään kuin siiveke tuolla kantapään yläpuolella! Marianin avokkaista (hyvä nimi merkillä, Marian ;)) tulisi vähintäänkin hyvä lisä peruskenkien valikoimaan, with a twist.

Nyt nauttimaan tästäkin sadepäivästä, ihmiset! Omaan ohjelmistooni kuuluu mm. taas yhteen uuteen tenttiin lukemista... O_O

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Spartoon kanssa.

The Shield loppui


The Shield - Lain varjolla
loppui Nelosella eilen. Pidän aiemman arvioni voimassa: kyseessä todellakin on maailmankaikkeuden paras sarja, ihan joka suhteessa. Helppoja vastauksia ei ole, turruttava feel good loistaa poissaolollaan ja moninaiset tulkinnat ovat aidosti mahdollisia. Kerrankin myös sarja, josta ei vaan voi tylsästi päätellä perinteisten konventioiden mukaisesti mitä tapahtuu seuraavaksi, tai miten homma loppuu.

Se on tavallaan kuin todellinen elämä: ei niin yksinkertaista tai mustavalkoista, ja tässä harmaansävyt eivät tosiaankaan ole mitään ympäripyöreää kuorrutetta, vaan valinnat ja ratkaisut eri puolineen ja seurauksineen katsotaan loppuun asti. Tai ei, ei aivan loppuun asti, koska se olisi liian helppoa. Liian selittävää ja alleviivaavaa. Todellisuudessa ei ole moniakaan selkeitä loppuja tai alkuja. Juuri tästä monenkirjavuudesta ja joka suuntaan haarautuvasta moniselitteisyydestä minä pidän.

En halua kuulostaa suinkaan elitistiseltä, joten totean, että toki tämä on vain omiin preferensseihini ja persoonaani istuva arvio, ja minäkin nautin kyllä monenlaisesta kerronnasta, myös paikoitellen siitä läpeensä ennalta-arvattavasta. :D Ei pidä suinkaan aliarvioida huonojen vitsien viihdearvoa tai romanttisen höttökomedian puhuttelevuutta omalla (tai muiden) kohdalla.

Mutta, Michael Chiklis on ihan huima tyyppi.

The Shield
on saanut IMDB:ssä 8,9 pistettä. Että jos haluatte katsoa hyvän sarjan, katsokaa vaikka tämä. Siinä on seitsemän kautta ja 89 jaksoa täyttä tykitystä.

Muita The Shieldin faneja? I know you're out there! ;)

C360_2011-06-30 12-34-41

Ylin kuva via Dunkirkma.net

20.7.2011

Got2be Rockin' it

romance with the chemicals 2

Pitääpä hehkuttaa teille nyt tätä Schwarzkopfin Got2be Rockin' it -sarjan kuivashaampoota. Ostin sen taannoin ollessani yökyläilemässä mummun luona Kalevassa ja huomatessani, että erityisesti näillä historiallisilla helteillä, joista en toki valita, voi keskellä päivääkin tulla yllättävä tarve saada kuontaloa vähän freessimmäksi. Lähinnä tuota otsatukkaa. Kalevan Prisma koitui tässä kohtaa pelastajakseni.

Olin lukenut jo aiemmin Virven blogista (taas kerran!) arvostelun tästä tuotteesta, ja koska olen niin monta hyvää löytöä tehnyt Ostolakossa-blogin arvioista, luotan niihin aika paljon. :D

Vaikka kokemusta kuivashampoiden laajasta kirjosta ei nyt olekaan, olen kuitenkin todella tyytyväinen tähän: raikkaan kirpeä tuoksu, eikä mitään jauhoisia, massiivisia läikkiä tummassa tukassa tämän jälkeen, ja töhnä tuntuu harjautuvan myös kätevästi pois. Käytän nyt siis kuivashampoota pelkästään tuon otsiksen ja sivuhiusten freessiyttämiseen ja tuuheuttamiseen, ja siihen tämä nyt ainakin toimii. Suihkuttelen tätä hiussuortuvien alapuolelle, en siis suoraan päälle, joten mahdolliset yliannostelusta seuraavat jauhoisuudetkin jäävät sitten paremmin piiloon. Koska käytän tuotetta todella vähän kerrallaan, ihmettelen tätä putelia varmaan vielä ensi vuonnakin. :D

Hajusteista tai muuten erikoisemmista tuoksuista diggaamattomat halunnevat kenties skipata tämän. Toki tuote jakaa muutenkin mielipiteitä, vaan milloinkapa kaikki olisikaan toiminut kaikille samalla tavalla. :P

Muilla kokemuksia Got2be:n kuivashampoosta?

18.7.2011

Harakka tykkää hopeasta ja kelloista

treasures 5

Rakastan kaikkea kiiltävää. Olen kuin harakka. Kuten pitempään blogiani lukeneet tietänevätkin, olen erityisesti hopean ja teräksenväristen metallien ystävä, enkä ainakaan tällä hetkellä tunne suuria intohimoja kullanvärisiin asioihin, vaikka värioppien mukaan kuulemma kulta sopisi paremmin ihoni lämpimään sävyyn. Höpsänpöpsän, minähän käytän tasan sitä, mikä omaa silmää eniten miellyttää. :D

treasures 3
Linnunpääkalloriipus, kynsisormus ja rannerengas - Fashionology.nl, ankh - British Museumista, kello - Michael Kors, sileä sormus - Kalevala koru ja linnunpääkallosormus - Blue Bayer Design via Etsy
treasures 4

Olen myös oman pääni funktionalisti siihen pisteeseen asti, että kaikkien korujeni ja metalliosien tulee hyvin pitkälti olla samaa sävyperhettä, koska haluan, että kaikkea voi käyttää kaiken kanssa ristiin ja rastiin. (Samasta syystä vaatekaappiini ei juurikaan eksy kovin räikeitä värihairahduksia.) Sekoittamisesta taas en vain pidä, se on minulle ihan pakanallista touhua. ;)

Vaikka täytyy sanoa, että kullanväriset kellot ovat aika kauniita.

treasures 1

Rakastan tällä hetkellä aivan erityisesi tuota Michael Korsin jykevää rannekelloa. Olen halunnut vastaavanlaista oikeastaan jo aika pitkään, jopa jo ennen nahkarannekkeisen hankkimista. Noh, nyt on sitten kaksi kaunista, selkeästi erilaista ja erivibaista, korumaista ajannäyttäjää. Ei sillä, etteikö koko kellon funktio käyttöesineenä olisi jo aika triviaali, sillä kelläpä ei olisi näinä päivinä sitä puhelinta, josta ajan näkee vieläkin tarkemmin? Tässä kohtaa funktionalisti taisteli pitkään oman päänsä kanssa ja antoi lopulta periksi sille puolelle, joka pitää kelloja enemmän kauniina ja sosiaalista statusta viestivinä esineinä, kuin käytännöllisinä arjen työkaluina.

C360_2011-07-13 14-45-19

Kirkkaan punainen huulipuna, osa 2

17thjuly11 5

Eilen kävin tsekkailemassa Sammonkirppistä (joka on ehkä Tampereelta suosikkini tilojensa, kokonsa ja rauhallisuutensa puolesta) tällaisessa asussa. American Apparelin korkeavyötäröiset shortsit saivat kaverikseen Henkkiksen lyhythelmaisen, kitinvärisen topin. Turhan toiveikkaana auringoon makoilemaan pääsemisestä olin heittänyt topin alle bikinien yläosan, mutta se ei nyt sitten päässyt toteuttamaan itseään. Liikaa pilviä.

Auringonpaisteen kunniaksi teki mieli vielä sipaista kirkkaanpunainen huulipuna messiin. En tosin ole vieläkään aivan tottunut sen käyttöön, ja se tuntuu aina vähän vieraalta omilla kasvoilla. Jotenkin onnistuu aina tulemaan pään sisälle niin... retro fiilis punaisen punan kanssa. Ehkä mun pitäisi siis kuitenkin totutella suoraan siihen tumman luumun väriseen huuliväriin, näin syksyä ennakoiden. ;) Sopisi myös tuohon Color Maskilla sävytettyyn, tummempaan tukkaan!

17thjuly11 1
17thjuly11 3
Toppi ja bikinien yläosa alla - H&M, shortsit - American Apparel, sandaalit -Asos, laukku - Lumi, kello - Michael Kors, ankh - British Museum
17thjuly11 6

Mutta niin, lopulta diggaan sitten kuitenkin enemmän naamastani nudehuulipunan kanssa. Jännittävästi fiiliskin on jotenkin... kypsempi sen kanssa. Punainen huulipuna saa tuntemaan oloni tosi helposti pikkutytöksi, joka lähinnä leikkii tätinsä meikeillä. Tai ehkä se onkin vain vaatteiden väreistä kiinni: kokomustassa asussa dramaattisempi vaikutelma tuntuu kotoisammalta, kuin kirkkaan punan yhdistäminen vaaleaan yläosaan.

me via photobooth 170711 1
me via photobooth 170711 2
me via photobooth 170711 4

Eniveis, levollista maanantaita, ihmiset!

17.7.2011

KC Professional Color Mask

romance with the chemicals 5

Aurinko ja kostea sää ovat tehneet värjättyjen hiusten kanssa elämisen vähän vaikeaksi. Paahde polttaa ja kuluttaa väriä (joku fiksu ei ole tänäkään vuonna tajunnut hankkia uv-suojaa tukalleen eikä hoksaa edes pistää hattua päähän aina ulkosalla ollessa), ja kuuman kostea sää vetää hiuksen niin kiharaan, että sitä saa olla melkein joka päivä korjailemassa GHD:n kanssa. Normaalisti siis suoristan hiukset 1-2 kertaa viikossa, tukanpesusta riippuen.

Tumma värini onkin haalistunut nopeammin kuin normaalisti, mutta silti tarkoitukseni on sinnitellä mahdollisimman pitkälle loppukesään parturikäynnin kanssa. Bongasin eräältä hiusfoorumilta vinkin KC Professional Color Mask -hiusnaamiosta, ja olin iloisesti yllättynyt, kun tuotetta löytyi Tampereelta helposti niin Stockmannilta kuin Kalevan Prismastakin. Ja Hervannan Duon kampaamosta, ellen väärin nähnyt ohikulkiessani. Mukaan nappasin lopulta tummimman sävyn, Coffee. Hintaa pötikällä on noin 16 euroa.

romance with the chemicals 6

Ideana Color Maskissa on siis se, että se on periaatteessa hoitoaine, hiusnaamio, jossa on runsaasti väripigmenttejä ja hoitavia ainesosia. Naamio levitetään hiuksiin samalla tavalla kuin hiusväri, annetaan vaikuttaa muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin tai pitempään, huuhdellaan ja tadaa, pigmentit ovat tarttuneet tukkaan. Kyse ei kuitenkaan ole mistään kestovärjäyksestä, ja väri lähteekin seuraavassa pesussa tai parissa.

Olin vähän huolissani tuotteen kokeilemisesta luettuani Color me -blogin Ian huonosta kokemuksesta, mutta vakuuttelin itselleni, että tummassa tukassa epätasainen levitys ja sävyerot eivät ole niin justiinsa. Tässä siis suunnilleen tuo alkutilanne, josta lähdin liikkeelle, kenties todellisuudessa vieläkin haalistuneempana:

before mask
Ja tähän tultin:
romance with the chemicals 7

Ero on selkeä! Coffee taittoi väriäni selkeästi kylmempään ja tummensi sitä jonkin verran. Tietynlaisessa valaistuksessa tukkani näyttää suorastaan mustalta! Myös kiiltoa tuli luvatusti jonkin verran, mutta toki tukka on edelleen vähän kuivannäköinen, luonnonkihara kun on muutenkin. Salama tosin tekee kuviin vaikutelman suorastaan harmaasta tukasta, todellisuus ei aivan noin kärsineen näköinen ole. Olen siis tyytyväinen lopputulokseen, tämän ansiosta kestän odotella seuraavaa varsinaista värjäystä himppasen pidempään. Epätasaisuuksia luultavasti on, mutta tummassa tukassa ne eivät varsinaisesti pistä silmään, ainakaan omaan silmääni. Toisaalta olen aina pitänyt raidoistakin, joten mitä elävämpää, sen parempi vaan. :D

Ja miten tähän pääsin? En ole koskaan värjännyt tukkaani itse, joten ei ole hajuakaan siitä, miten värjäys oikeasti ja oikeaoppisesti tapahtuu. Tein nyt niin, että pesin tukkani tehokkaasti shampoolla. Kahdesti. Kuivasin pyyhekuivaksi. Sitten tein päähäni keskijakauksen, laitoin käteen kumihanskat (koska oli varoiteltu pigmenttien värjäämisestä), purkista tavaraa käteen ja aloin vain levitellä sitä tukkaan käsilläni, en siis minkäänsortin siveltimellä, takahiuksista aloittaen. Takaa siksi, että siellä kuulemma hius on kaikkein terveintä, ja sinne kestää siis pigmenttien jymähtäminen kaikista kauimman aikaa.

Levitin töhnää aika reippaasti päänahkaa myöten sen toivossa, että pigmentit vähän auttaisivat myös juurikasvuun. Lopulta kääräisin tukan yhdeksi mytyksi päälaelle, laitoin päähän suihkumyssyn ja annoin hautua. Olen aiemminkin muhituttanut hoitoaineita ja hiusnaamioita myssyn alla, joten tämä kohta oli tuttua.

romance with the chemicals 8

Odottelin noin puolisen tuntia, vaikka aikaa saattoi lopulta mennä kauemminkin, ennenkuin huuhtelin töhnän pois huolellisesti. Pitkällä vaikutusajalla toivoin minimoivani riskiä siitä, että pigmentit eivät ehtisikään tarttua hyväkuntoisiin hiuksiin, mutta huutaisivatkin olemassaoloaan huonokuntoisista. Tiedä sitten oliko se ratkaiseva tekijä, mutta lopputulos on, kuten sanottua, erittäin tyydyttävä. :D Jopa juurikasvu taittui kylmempään, ja ehkä ihanihan vähän tummeni.

Mustaa lähentelevä lopputulos on siitä hauska, että en uskaltaisi ikinä värjätä tukkaani mustaksi, koska pelkään, että jos sitten haluaisinkin siitä eroon, homma olisi haastavaa verrattuna vähän vaaleampaan. Väri, joka lähtee parissa pesussa onkin siis taivaanlahja.

Vähän jäin miettimään sitä, olisiko kuitenkin sävy Cocoa, keskiruskeille hiuksille tarkoitettu ruskea, ollut kuitenkin jotenkin luonnollisempi sävy tukalleni, mutta toisaalta, jos vaihtelua ilmeeseen saa näin helposti, antaa mennä. Kyllähän se siitä nopsaan taas haalistuu. Tosin jos ei halua sitä, niin sitten vain läträä tämän kanssa vähän lisää.

Joku ei pääse Voddleriin

C360_2011-07-16 22-23-36

Yritin tuossa juuri rekata varmaan satamiljoonaa kertaa Voddleriin, joka on vähän kuin leffoille tehty versio Spotify-palvelusta. Tarjolla olisi sekä muutaman euron hintaisia vuokraleffoja, että ilmaislatauksia. Leffojen lisäksi palvelusta löytyy myös dokumentteja ja sarjoja. Kiinnostaisi siis kovastikin päästä testaamaan Voddleria.

Jännästi vaan ei Macilla rekkaaminen oikein allekirjoittaneelta onnistu. Ainoat tuetut selaimetkin ovat jotain muinaisjäänteitä, jotka siis kiltisti kyllä latasin ja asensin, mutta eipä tuo homma siltikään.... vaan... toimi. Rekisteröitymislomakkeen täyttämisen jälkeen mitään yksinkertaisesti ei tapahdu. Noin kymmenennen yrityskerran jälkeen totesin, että pitäkää tunkkinne ja ilmotelkaa, kun haluatte niitä asiakkaita. -.- Aivan järjetöntä.

C360_2011-07-16 22-33-21

Muun muassa tästä syystä uutiset siitä, miten Suomi on Euroopan kärkeä piraattipalvelujen käytössä pitävät hyvin paikkansa. Toimivia ja hyviä, käyttäjälleen edullisia palveluita kaivataan kipeästi, mutta jos edes rekisteröityminen ei ota onnistuakseen, ei varsinaisesti ole ihme, jos käännytään laittoman tiedostonjaon puoleen. Toimivien torrenttien löytäminen ja itsensä suojaaminen tekijänoikeusmafian noitavainolta on toki jossain määrin vaivalloista ja aikaavievää sekin, paljoa ei siis toisin sanoen lopulta vaadittaisi siihen, että laillisen palvelun käyttäminen olisi houkuttelevampi vaihtoehto kuin laittoman.

Taannoisen Steam-pelialerytäkän yhteydessä muuten tuli ostettua tähän talouteen yhteensä aika monta peliä, kun hinnat olivat luokkaa pari euroa, ja ostaminen ja lataaminen mutkatonta. Steamissa on toki omat ongelmansa, mutta tuossa kohtaa kyllä vietiin onnistuneesti ainakin parin asiakkaan rahat. ;)

Kuten tutkimuksetkin osoittavat, piraatit (ja ihmiset yleensä) käyttävät hyvin mielellään rahaa viihteeseen ja kulttuuriin silloinkin, kun silkka ilmaisuuskin olisi täysin varteenotettava vaihtoehto. Maksamisen ja tuotteen käyttöönsaamisen tulee vain olla riittävän helppoa ja halpaa. Muuten voi sitten asiakkaat ollakin vähissä...

C360_2011-07-16 22-33-41
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...