31.12.2011

Vuoden 2011 parhaat jutut

takizen nep 5

Ajattelinpa tehdä pientä listausta vuonna 2011 tapahtuneista parhaistakin parhaimmista jutuista. Negatiivisudessa vellominen on aina helppoa, "olisi pitänyt" -ajatuksia löytyy enemmän kuin niitä ehtii laskea ja itsensä ruoskiminen on helpointa ikinä, joten on kiva välillä keskittyä ihan pelkästään kaiken mukavan muisteluun. Sitä varmaan sietäisi kaikkien harrastaa useammin, ettei ehdi kyynistyä tässä kamalassa maailmassa. ;)

Eli tässä siis parhaat jutut vuodelta 2011:

piraattimökillä 11

1. Eduskuntavaalit ja kansanedustajaehdokkuus niissä Piraattipuolueen riveissä. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tunsin tekeväni jotain oikeasti hyödyllistä, tärkeää ja merkityksellistä. Sitä tunnetta varmaan monet meistä tavoittelevat, enemmän tai vähemmän. Saada tehdä jotakin, jolla on oikeasti väliä, ja jossa työnsä jäljet myös näkee. Parhaiten mieleen ovat jääneet ne monet blogikommentoijat, jotka kertoivat kiinnostuneensa piraateista tai edes ylipäätään politiikasta vähän enemmän blogini tai ehdokkuuteni ansiosta. Se on mulle henkilökohtainen voitto, ja muistelen sitä aina ja iänkaikkisesti lämmöllä.

Oli myös aivan mielettömän makeeta päästä kohtaamaan vaalimökillä mitä erilaisimpia ihmisiä, juttelemaan heidän kanssaan, harjoitella omia puhujantaitoja ja huomata, miten joku aineissa oleva, ulkoisesti sotkuinen ja ojasta kömpineen näköinen narkomaani, joka kantaa huolta lasten hyvinvoinnista, yhtäkkiä onkin paljon vähemmän pelottava, kuin muiden ehdokkaiden homoudesta aggressiiviseen sävyyn tivaava, ihan selvin päin oleva, ulkoisesti oikeinkin siisti keski-ikäinen mieshahmo, tai eräs toinen selvin päin ollut nuorempi homofoobikko, jota tuntui kamalasti kiinnostavan adoptioasioissa kuka panee ketä mihinkäkin reikään. Ihmisten käyttäytyminen ja heidän sanomansa kertoo paljon enenmmän kuin ulkoiset vihjeet tai ulkomuoto - kannattaa kuunnella, mitä ne ihmiset oikeastaan sanovat erilaisten maskiensa takaa.

Oli myös mahtavaa se, miten monet vanhemmat ihmiset toivottivat kaikesta erimielisyydestäänkin huolimatta onnea vaaleihin ja olivat mielissään, että nuoret ovat aktiivisia tärkeissä, yhteisissä asioissa. Jotkut jopa halasivat. Eläkeläisetkin tulivat mökille parhaan kahvin perässä ja olivat hyvin kiinnostuneita piraateista, ainakin sen kahvikupposen ajan ;). Eräät työmatkalla olevat jenkit ottivat kuvia kännykkäkameralla, haastattelivat vaaleista ja lähettivät myöhemmin kuvat sähköpostilla. :) Se kaikki oli oikein avartavaa ja hauskaa. En unohda näitä moninaisia kohtaamisia koskaan. ^^

pirates april2011 7

Myös itse piraattiyhteisö vaalien ympärillä oli ja on edelleen mitä mainioin, niin irkissä kuin kasvotusten mökilläkin. Pienessä porukassa joutuu pitämään tiiviisti yhtä, tsemppaamaan toisia ja pakostakin tulee tutustuttua muihin. Piraatteihinkin mahtuu ihmisiä moneen lähtöön, ja tarkoitan sitä ihan oikeasti, mutta on mahtavaa, miten se yhteinen näkökulma tiettyihin asioihin yhdistää ihmiset ihan oikeasti tekemään yhteistyötä muutamista erimielisyyksistä ja kahnauksistakin huolimatta. Yhteinen päämäärä on tärkein, kaikki meistä haluaa kuitenkin osapuilleen samoja asioita. Se antaa aina toivoa siitä, että meillä ihmisinä on jotain mahdollisuuksia työskennellä yhdessä paremman maailman eteen (sanon tämän senkin uhalla, että se kuulostaa tosi imelältä kliseeltä, mutta se on aidosti kokemukseni tunnetasolla).

Okei, myös ne 280 ääntä lämmittivät mieltä. :) Ja toki myös se, että piraattipuolue nousi suurimmaksi eduskunnan ulkopuoliseksi puolueeksi, ihan tyhjästä, meidän työmme ansiosta. Suomen suurin kannatus taisi piraateilla olla muuten Hervannassa lukemalla 7,3% ;) Kotikentät, wohoo! o/ Sillä mentiin Keskustan ohi ja tasoihin Vasemmiston kanssa. ;) Kiitos vielä kerran miljoonasti kaikille äänestäneille, äänestitte ketä tahansa!

2. Lontoo Nooran ja Kaisan kanssa. Olin edellisenä syksynä käynyt Lontoossa elämäni ensimmäistä kertaa miehen ja mummuni kanssa, mutta reissu tyttöporukassa on tietysti erilainen. Ja voi elämä, miten meillä oli hauskaa!

to london and back again 2011 244

Ensimmäisenä iltana pubin ulkopuolelle (sisään kun ei mahtunut, noh ainakin lähikaupan siiderit olivat saleesti halvempia kuin baarin juomat) seuraamaan Suomen uskomatonta maailmanmestaruusottelua ja juhlimaan siinä samalla muiden suomalaisten tai muiden suomitsemppaajien kanssa, sitten epätodellinen matka takaisin hotellille samalla, kun puhelimiimme virtasi tekstiviesteinä tilannepäivityksiä Suomen sekoamisesta ja lopulta paluu takaisin keskelle voittajien alkoholisekoilupuintia ja Poika on tullut kotiin -biisin soittelua joka paikassa.

to london and back again 2011 586
Almost sober, ja "tuolla noin" ne nyt pelaa.

Muutoin tutkimme kaupunkia, käveleskelimme ympäriinsä, shoppailemme paljon ja antaumuksella, söimme hyvin ja heitimme huonoa läppää. Viikko meni ilman kärhämöitä, ja kotiinkin palattiin edelleen ystävinä. ;) Parhaiten mieleen jäi kenties päivä Brightonissa, tuossa mielettömän upeassa rantakaupungissa. Sinne voisi joskus tehdä pitemmänkin reissun.

to london and back again 2011 162

3. Juoksuharrastuksen jatkuminen läpi kesän. Aloitin jo toissakesän lopulla jonkinlaista lenkkeilyä, mutta vasta kuluneena vuonna sain siihen päälle rutiinin. Hankin jopa juoksutrikoot ja paljasjalkakengät. ;) Olen suorastaan vihannut juoksemista ja hölkkäilyä yläasteelta lähtien, enkä ole periaatteestakaan edes yrittänyt kohottaa kuntoani, mutta kun alkaa ajatella katoavaista ruumistaan ja liikuntakyvyn menemistä sitten vanhemmalla iällä... Johan löytyy liikettä niveliin.

vibrams

Euforiaa en ole kyllä vielä mistään liikunnasta kokenut, mutta ainakin voi olla tyytyväinen itseensä, seurata kehitystään ja ja huomata, miten lihakset pikkuhiljaa rakentuvat kuljettamaan ihmistä vähän tehokkaammin vähän pidemmälle. Ja samalla voi juosta kaiken henkisen tuskansa ulos. Ei se siihen lopu, mutta antaa jännästi potkua lenkeille.

Valitettavasti harrastus aika lailla lopahti syksyn tullen, mutta tässä keväämmällä aion hankkia talvilenkkeilyyn sopivat juoksukengät ja juoksutakin, jotta pääsisin taas huhkimaan. Olen varmasti juossut kaikkia aloittelijanohjeita vastoin ja pitänyt aivan kamalan kovaa vauhtia, juossut pienessä ajassa hirveän kovaa itseni loppuun, mutta toisaalta eräs konkari on sanonut, että aivan sama, juokse niin lujaa kuin juokset, kunhan jalkoihin ei ala sattua. Vainoharhaisena ajattelin käydä myös tutkituttamassa sydämeni.

Vaari, tuo hiihtoneuvos, kääntyisi haudassaan aktiivisuudestani. Tai pikemminkin hyppäisi sieltä ilakoimaan.

Ja nyt juhlallisuuksien viettoon!
OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012 TEILLE KAIKILLE MAHTAVILLE LUKIJOLLE! Ensi vuonna taas nähdään. ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...