6.12.2011

Vaaleampi

toffee hair 2

Kävin parturissa. Vaalenin vähän. Hiusväriallergioiden esilläoleminen on nyt ajanut tämän bloggarin järkevän varovaisuuden ja vainoharhaisuuden rajamaille, ja sen tuloksena jokin on saanut iskostettua päähän ajatuksen oman värin kasvattamisesta. Vähennetään henkilökohtaista kemikaalikuormaa, and all that. Lukekaa Anja Nysténin blogia Kemikaalikimara, ja tsek erityisesti hiusvärejä käsittelevät postaukset!

Ennen omanvärisen tukan ilmestymistä päähän pitää siis tietysti saada se melkein-musta kuontalo sellaiseen kuosiin, että sen juurikasvun kanssa voi elää ilman pipoja ja hattuja. Hiukset on aina olleet mulle jonkinlainen tunnusmerkillinen asia, juttu, josta mut on aina jollain tavalla tunnistanut ("Hei tuolla menee Pehko!" ah, onnelliset yläasteajat...), joten se nyt vaan ei tule kysymykseen, että värjääminen loppuisi seinään ja näyttäisi puolesta vuodesta vuoteen täydeltä arselta. :D Siksi siis tämä prosessi. Mullahan tuossa jo viime keväällä oli sellainen kuontalo, että se oli hyvin lähellä omaa sävyä, mutta lipsahdin siitä sitten to the dark side.

Melkein-mustaan päähän ilmestyi siis vaaleita raitoja, joiden lämpimyyttä vielä taitettiin tuhkaisella sävytteellä. Juureen laitettiin astetta vaaleampi sävy kuin ennen, ja sivukuontalo ja niska jätettiin tietysti lyhyytensä takia raidoittamatta. Voin edelleen harvinaisen lämpimästi suositella HohDesignia ja Miiaa! ^^

Ja tämä päätös on syntynyt siis tosiaan tilanteessa, jossa kaikenlaiset hiusväriyliherkkyydet ovat vielä puhtaasti pelkkä kauhukuva ilman mitään konkreettisia oireita mihinkään suuntaan - jos saisin esimerkiksi ihottumaa tai hengenahdistusta, arvioisin tilanteen hyvin vakavasti uudelleen. Tosin, kyllähän luulosairauteen taipuvainen ihminen kehittää itselleen kaikenlaisia tuntemuksia... Kun on lapsesta saakka ollut ihan yliherkkä kaikenlaiselle ruumiillisten tunteiden suggestioille, sitä ainakin jotenkuten oppii pitämään oman fiilikset ja sen miltä itsestä tuntuu erillään siitä, miten asiat oikeasti todellisuudessa ovat, tai mistä ne omat tuntemukset milloinkin johtuvat. Paino sanalla "jotenkuten".

Vaan hiustenvärjäämisestä pääsemisellä olisi muitakin hyötyjä kuin mahdollisen, tilastollisesti epätodennäköisen hiusväriallergian hankkiminen, nimittäin lompakko kiittää, ja myös mahdollisesti ehkä kenties syöpäriski vähenee. Onhan nuo hiusvärit ihan oikeasti aikamoisia myrkkyjä. Kasvivärit ovat tietysti vaihtoehto, mutta toisaalta allerginenhan sitä voi niillekin olla... :D Niinkuin mille vain...

toffee hair 1
toffee hair 3

Itsenäisyyspäiviä! Meillä ei katsota Linnanjuhlia, koska vähän evvk. Niin, ja olis sitä huomenna tenttikin.

18 kommenttia :

Hanna kirjoitti...

Oon miettinyt ihan samaa, haluaisin oman varin takaisin. En vaan usko, etta se on mitenkaan mahdollista kun on vuosikymmenen varjannyt mustaksi pari kertaa kuussa ja oma vari on blondi.

Sun hiukset nayttaa muuten aina tosi hyvalta ja noi raidat tuo tosi hyvin bodya sun tukkaan!

Maria kirjoitti...

Mä ohikiitävän hetken kelasin jo tukan leikkauttamista ihanihan lyhyeksi, kun tuo kasvuvauhti on kuitenkin mulla melkoinen... ;o Mut mustasta se fiksuin keino lienis se hidas raidoittaminen vaaleammaksi ja vaaleammaksi, kunnes sitten pystyisi antaan oman värin vain kasvaa... Aikamoinen prosessi, jos hiuksilla on yhtään pituutta!

Kaoka kirjoitti...

Oon kans seuraillut puolikauhulla näitä hiusvärijuttuja, varsinkin kun pari tyyppiä hiljattain menetti henkensä. -Ja molemmat vielä värjänneet vuosikausia ilman mitään reaktioita! Pitänee vissiin tutustua enemmän nuihin värien sisältöihin ja koittaa valita sieltä se pienin paha :P

Anonyymi kirjoitti...

Hei luin sun aikaisempia postauksia ja huomasin, että oot kokeillut monia hiusvahoja, niin ajattelin suositella yhtä. Tigin Manipulatoria, ootko kokeillut? En muuta vahaa enää ostakaan, kun aloin sitä käyttämään.
-tiia

Maria kirjoitti...

Kaoka, Anjan blogiin tutustuminen on tuossa hyvänä apukeinona!

Anonyymi, en ole kokeillut Manipulatoria. :) Mutta olen kuullut siitä kyllä paljon hyvää! Olen vain ajatellut, että ehkä se on liian notkea vaha mulle, kun tykkään aika kuivista ja rakennetta antavista, mutta pitääpäs tunnustaa, etten nyt kyllä muistakaan edes millainen se vahana on, vaikka testeripurkkia olen joskus tutkinut... :D

Mau kirjoitti...

Onneksi sulla on suht lyhyt tukka niin se kasvattamisen käy ehkä vähän näppärämmin :)

Itsellä sama juttu loppusuoralla, värjäsin tukan viimeksi n. vuosi sitten ja melkein koko päässä on nyt tällä hetkellä oma väri. Ihan hassua, inhosin tätä maantietäni niin pitkään (tai ash blondea, koska se kuulostaa vaan niin paljon hienommalta..), mutta nyt tätä katseltuani niin yllätys yllätys: täähän sopii mulle varmaan kaikista väreistä parhaiten :-D En oikeastaan edes tiennyt oikeaa hiustenväriäni ennen kuin nyt, koska olin värjäillyt tukkaa yli kymmenen vuotta ja juurikasvukin näyttää aina erilaiselta eri värejä vasten.

Anyways, onnea projektiin!

Maria kirjoitti...

Mau, niinhän se on, että sitä omaa väriä ei välttis edes kunnolla näe ta tiedä, kun on niin kauan värjäillyt tukkaa, että jo unohtaa minkävärinen siellä alla se kuontalo olikaan. :) Ja mä oon nyt katsellut kateellisena kaikkia hiekkaisan maantienväristen hiuksien omistajia, jotenkin niin... effortless. :) Ja eniveis, kun hiuksensa hoitaa ja esim. satsaa leikkaukseen tai erilaisiin kampauksiin, se maantien värinen tukkakin on mitä kaunein, imho. ^^

Maria kirjoitti...

... Ja kiitos myös kannustuksesta! Joutunen kyllä vielä jonkun kerran tälle värille jotain tekemään, että se tosiaan on sellaisessa kuosissa, että sen voi sitten antaa vain olla, mutta päämääränä kyllä sitten se oma väri. ^^ Ja onneks tosiaan toi mun karvankasvuvauhti on suorastaan infernaalinen, nyt siitä on kerrankin sit iloa... :)

Nessu kirjoitti...

Aloin kasvattaa omaa väriä joskus vuoden 2007 lopulla värjättyäni sitä ennen hiuksia punaiseksi hennalla varmaan 10 vuotta. Mitään raitoja tai muuta en ottanut tyvikasvun peittämiseksi vaan kaksivärisenä mentiin. Leikkautin tosin tukan puolipitkäksi puoleen selkään ulottuvasta. Meni varmaan puolitoista vuotta, että tukka oli kokonaan omaa väriä, mutta kyllä kannatti. Oma väri kuitenkin sopii ihon ja silmien väriin parhaiten. Vaatekaapin värimaailma tosin muuttui ja koostuu nyt lähinnä eri harmaista ja sinisistä, emmä kyllä muista, mitä värejä ennen käytin, kai jotain luonnonläheisiä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Maria!

Blogikirjoituksesi on itselle ajankohtainen, kun taas joutuu pohtimaan palaisiko lähemmäs omaa hiusväriä (20-vuotias ja jo nyt harmaa) vai jatkaisiko tummalla linjalla, joka sopii ihonsävyyn valitettavasti paremmin kuin oma... Ehkäpä raidat olisivat ratkaisu.

Uusi kampaamo on myös haussa, saako tuolta Hoh:sta opiskelija-alennusta? Sivuilla ei mainittu, mutta kokemukseni mukaan kaikki eivät jostain syystä mainosta sitä...

Kiitos mielenkiintoisista kirjoituksista!

t. Mimmi

Maria kirjoitti...

Nessu, niinhän se on, oman värin kanssa ainakin on varmaa, että sen sävy sopii oman itsen muihin väreihin :D

Mimmi, kiitos kivasta viestistäsi! :) Hohteesta ei yleensä saa opiskelija-alennusta, mutta järkkäävät silloin tällöin kampanjoita, jolloin saa. Ei oo mikään Tampereen halvin paikka kyllä, näin opiskelijana sydämeni itkee verta, mutta ainakin saa rahan täydeltä ammattitaitoa ja miellyttävän salonkiympäristön. :D Ja nettiajanvarauksen. x) (Mä aloin käydä tuolla siksi, kun Miia vaihtoi toisesta kampaamosta tuonne, olin jo päättänyt et tätä likkaa kannattaa seurata. :D)

Martina kirjoitti...

Moikka! Eksyin blogiisi Kemikaalikimarasta, josta olen lukenut suurella mielenkiinnolla - ja kauhulla - noita hiusvärijuttuja. Itselleni tuli ihana sama fiilis: äkkiä vaalennusta päähän ja kohti vaaleampaa väriä enkä enää ikinä suostu värjäämään poikaystävälle mustaa tukkaa! :P Olen siis itsekin tummahiuksinen ja sain jonkimoisen jännän kammon noista KK:n teksteistä.. :/

Maria kirjoitti...

Martina, ajattelet tästä sitten ihan samoin kuin minäkin. :D Kammo tuli kyllä, ei se tumma tukka kaikessa upeudessaankaan kuitenkaan ole sen arvoista, että tulee vakavia oireita tai jopa hengenlähtö lähelle... Onhan se toki niin, että tilastollisesti on varmempaa olla saamatta ongelmia kuin saada niitä, mutta eihän sen varaan kannata aina luottaa...

Anonyymi kirjoitti...

Olen värjännyt hiuksiani jo viitisen vuotta mustiksi, mutta olen käyttänyt pääsääntöisesti sävyteshampoita ja muita kevytvärejä. Ne eivät ilmeisesti ole niin suuri paha? Lisäksi olen värjäillyt hyvin harvakseltaan, koska hiukseni ovat luonnostaan hyvin tummanruskeat. Nyt tuli kyllä sellainen fiilis, että varsin typerää touhua värjäillä hiuksia mustiksi, kun ne luonnostaankin ovat niin tummat. Olenkin pari kertaa yrittänyt kasvattaa omaa väriä takaisin, mutta aina törmään siihen samaan ongelmaan: mustat hiukset ovat osa identiteettiäni! Ne sattuvat sopimaan minulle kerta kaikkisen täydellisesti ja näyttävät jopa lähes luonnollisilta, koska piirteeni ovat muutenkin tummat. Huoh. Pitää kai muutenkin kehittää tyyliä johonkin uuteen suuntaan, jotta voisin hyväksyä luonnollisen hiusteni värin osaksi persoonaani.

Talvi on kyllä hyvää aikaa selvitä oman värin kasvattamisesta, pitäneekin ostaa paljon kivoja pipoja (kevytvärienkin etu tuntuu tulevan tässä esille, kestovärien käytöstä on niin paljon aikaa, että osa latvoistakin saattaa haalistua lähelle omaa väriäni) - ja hei, mikseipä sitä juurikasvuakin saisi näyttämään vuoden kuumimmalta trendiltä? ;)

Maria kirjoitti...

Joo, pari vuotta sittenhän naiset juoksi kampaamoissa värjäyttämässä itselleen juurikasvua Ranskan kuumimpien muotinimien perässä... ;) Ja tosiaan, jos oma tukkakin on aika tumma, niin varmaan sen juurikasvun kanssa voisi elääkin jotenkuten.. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Olen värjännyt hiuksiani jo viitisen vuotta mustiksi, mutta olen käyttänyt pääsääntöisesti sävyteshampoita ja muita kevytvärejä. Ne eivät ilmeisesti ole niin suuri paha?"

Kevytvärit sisältävät samoja allergisoivia aineita kuin kestoväritkin. Shampoissa ja sävytteissä niitä ei pitäisi olla.

Tiina kirjoitti...

Sussa on itse asiassa vähän samoja piirteitä kuin ihanassa Lisbet Salanderissa, eli Noomi Rapacessa. Ainakin täin tummahiuksisena. Summa summarum: hyvältä näyttää! : )

Maria kirjoitti...

Anonyymi, kiitos tuosta tarkennuksesta kysyjänkin puolesta :)

Tiina, hihi, ainakin ollaan ehkä molemmat jollain tavalla persoonallisen näköisiä :) Kiitos vain ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...