24.12.2011

Prometheus


Jos ensi vuonna tuleva The Hobbit aiheuttaa värinöitä, niin kenties vielä jopa enemmän odotan Ridley Scottin Prometheusta - joka on prequel Alien-saagalle, jonka ensimmäisen osan Scott siis ohjasi. Ja mullisti saman tien koko scifigenren. H. R. Gigerin painajaisenomaiset, fetistiset ja pelottavan kiehtovat visualisoinnit, työt ja ideat kulkevat aina alitajunnassani. Prometheuksessa muuten näyttelee Noomi Rapace. Muina niminä valokankaalla on Charlize Theron, Michael Fassbender, Idris Elba ja Guy Pearce.

Kuitenkin trailerin perusteella suhtaudun tähän vähän varauksellisemmin kuin The Hobbittiin. En tiedä yhtään mitä odottaa. Erikoistehosteista ei selkeästi ole säästelty ja jonkin tason eeppisyyttä on luvassa - mistä olen huolissani, koska Alien-leffoja on leimannut pienemmän mittakaavan klaustrofobisuus, tiiviys ja tehosteilotulitus lähinnä örvelöiden osalta.

Lisäksi suoraan sanottuna Charlize Theronin hollywoodglamourikkaan olemuksen sopiminen rosoiseen kauhuscifimaailmaan (kai se on edelleen rosoinen? :D) epäilyttää, mutta koska kyseessä on lahjakas tyyppi, annetaan mahdollisuus.( EDIT: Okeiokei, olihan tällä myös upean loistavan henkeänsalpaavan loistavan epätyypillinen rooli The Monsterissa Aileen Wuornosina.) Guy Pearce taas on näyttäytynyt allekirjoittaneelle sympaattisena, mutta ei ehkä maailman parhaana näyttelijänä - toisaalta ei komeana pällistely, ympäriinsä juokseminen ja örvelön tappamiksi tuleminen välttämättä paljoa lahjoja vaadikaan.

Apua, alan kuulostaa juuri niiltä ärsyttäviltä leffafanaatikoilta, joilla on jo tarkkaan mielessä oma visionsa siitä, miten kaikki pitäisi tehdä, ketä leffassa saa näytellä ja mitä linjaa elokuvantekijän on ehdottomasti vedettävä. Tässä nyt pitäisi vähän enemmän antaa luottoa Scottille, joka nyt eeeehkä osaa tän scifin, ja joka eeeeehkä tietää, mistä tässä kaikessa on kyse. Jos se Alien ei riitä esimerkiksi, tsek Blade Runner. Ja jos ette usko scifin mahdollisuuksiin genrenä sanoa mitään kiinnostavaa, tsek Blade Runner. ;)

Nyt voin purkautua: AAAAAAAA ALIEN PROMETHEUS RIDLEY SCOTT AAAAAAAAA!!!

P.s. Leffafriikit huomio, tsekatkaas piruuttanne tuon Prometheus-trailerin perään alkuperäinen Alienin traileri.... ;) Jotain tuttuja elementtejä? ;)

3 kommenttia :

Karoliina kirjoitti...

Eikös tän pitänyt olla prequel mutta ei nyt sitten olekaan...?

"The film was originally conceived as a prequel to Scott's 1979 science fiction horror film Alien; however, the events of Prometheus will not precede any of the characters or storylines from the Alien franchise. According to Scott, though the film shares "strands of Alien's DNA, so to speak", Prometheus will explore its own mythology and universe and is not directly linked to Alien."

...kertoopi wikipedia. Mutta odotellaan täälläkin! :)

Maria kirjoitti...

Joo, jääny aika epäselväksi toi että mikä se nyt sitten on. Toisaalta trailerit ja siinä esiintyvät esineet ovat niin alienmaisia, että hankala käsittää mitä ne tuolla tekee, jos ei liity mitenkään samaan tarinaan. :D

Toisaalta yksi näyttelijöistä on kuun alussa sanonut haastattelussa näin:

"Ridley Scott's eagerly awaited prequel called Prometheus is "a whole different world" to the original Alien, according to one of its lead stars.

"It's not a prequel to 'Alien' like they're saying... It's a slow-burner of a thriller," he told Reuters in an interview. "


...Saa nähä, miten tuo uusi leffa nyt sitten sijoittuu :)
http://www.telegraph.co.uk/culture/film/film-news/8926635/Michael-Fassbender-Prometheus-not-a-prequel-to-Alien.html

whiic kirjoitti...

Tätä odotan suurella innolla. Toivottavasti mies on tehnyt leffasta omanlaisensa markkinavoimien paineesta huolimatta. Katsojakunta toki odottaa omanlaista, mutta rahoittajat valitettavan usein tahtovat pelata varman päälle.

Ja saa nähdä millainen tuo Iron Skykin sitten on. Siinäkin joutunut ohjaus- ja tuottajatiimi vähän hikiseen paikkaan rahoittajien vaatimuksia kuunnellessa - yrittämättä kuitenkaan tehdä koko elokuvasta "Mars hyökkää!"-tyylistä poliittisesti korrektia hömppää.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...