9.12.2011

Piraattipuolueen puolueohjelma uudistui!

pirates april2011 1

Nyt se on vihdoin täällä, nimittäin Piraattipuolueen uusi ja uljas puolueohjelma! Aloitteiden, keskustelujen, vääntöjen ja tiukkien äänestysten jälkeen uusi puolueohjelma on entistä ehompi, laajempi ja kantaaottavampi. Auta armias, jos vielä kuulen yhdenkin kerran "yhden asian puolue" -mantran... ;) (Kuva keväiseltä vaalikopilta)

Talouslinjaa emme vieläkään suoraan ota sen enempää kantaa, mutta yksilönvapauksien kohdalla suunta on kohti liberaaliutta ja suurempaa vapautta. Tekijänoikeus- ja yksityisyydensuojakannat pysyivät sisällöllisesti ennallaan lukuunottamatta entistä jyrkempää kantaa patentteihin. Tuttuun tapaan puolustamme tietenkin edelleen sananvapautta.

Kannatamme nyt myös virallisesti perustuloa, vaadimme kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta lain edessä, haluamme pakkoruotsin pois ja demokratiaa kehitettävän suuntaan, jossa päätökset ovat avoimempia ja kansa voi osallistua mm. kansalaisaloitteiden ja kansanäänestysten kautta. Haluamme jokaiselle myös itsemääräämisoikeuden myös sellaisissa tapauksissa, että valinnat vahingoittavat itseä, ja sokerina pohjalla, Piraattipuolue ajaa kesäajasta luopumista. ;)

Tämä tiivistys on kuitenkin erittäin suppea ja jättää monia asioita pois, joten suosittelen jokaista tutustumaan puolueohjelmaan ihan omatoimisesti. :)

Lopuksi lyhyen ytimekkäästi: piraatit tarvitsevat rahaa puoluetoimintaan. Lahjoitukset ovat siis kovasti kaivattuja! Tsek ohjeet osoitteessa http://ostapiraatti.fi/

C360_2011-04-13 18-18-22

Viikonloppuja!

9 kommenttia :

Mr.Curwen kirjoitti...

Talouslinjaa emme vieläkään suoraan ota sen enempää kantaa, mutta yksilönvapauksien kohdalla suunta on kohti liberaaliutta ja suurempaa vapautta.

Olen hyvin iloinen ylläolevan jälkimmäisestä osasta, mutta jos lähdetään pohtimaan ensimmäistä pintaa syvemmältä jälkimmäisen valossa, eikö ole väistämätöntä tulla ainakin tietynsuuntaisiin lopputuloksiin?

Ihan näin karkeana esimerkkinä, terveydenhuolto. Mitä suurempi osa terveysmarkkinoista on julkisen sektorin käsissä, eikö julkisella sektorilla ole tietyssä mielessä hyvin perusteltu intressi valvoa ja pyrkiä ohjaamaan kansalaisten tekemisiä, hyvin laajalti, koska näillä tekemisillä on selvä ja suora tilastollinen yhteys julkisen terveydenhuollon menoihin. Uutisia seuraava voikin huomata mittakaavaltaan ei marginaalisen trendin kuvaamaani suuntaan; ilmiö toimii myös kaikissa muissakin julkisissa palveluissa, ne luovat valtiolle intressejä suhteessa kansaan.

Yksilönvapaus ja yllä kuvattu tietty talousjärjestely (sosialismi) ovat diametrically opposed.

Ymmärrän että olisi poliittinen itsemurha etc. mutta silti toivoisin että joku edes esittäisi rohkeita kannanottoja tässä asiassa. Suomessa ei ole puoluetta joka ajaisi loppuun asti aitoa individualismia; PP:lle pisteet sinnepäin-avauksesta. Olen varovaisen optimistinen.

Anonyymi kirjoitti...

Puolueohjelma mainitsee presidentinvaalit, mutta ette sitten edes yrittäneet saada valitsijayhdistystä kokoon..?

"eikö ole väistämätöntä tulla ainakin tietynsuuntaisiin lopputuloksiin?"

Ei.

Esim. suurempi osa terveydenhuollosta yksityisen sektorin käsissä tuottaa kallimpaa terveydenhuoltoa ja eriarvoisuutta, joka itsessään on liberalismin periaatteiden vastaista.

Maria kirjoitti...

http://kivisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/77202-piraattipuolue-ei-lahde-presidentinvaaleihin

nitta kirjoitti...

Bugaako tuotekauppa muuten? Vai eikö sen kuulukaan olla pystyssä? Jokunen pipo ja badge voisi olla kivat tilata.

Maria kirjoitti...

Joo, se on ollut jo pitkään down.. :( En tiedä milloin palaa linjoille, pistin siitä kyselyä eteenpäin. Mäkin haluaisin sitä kautta tilata krääsää ja pari piraattipaitaa. :D

Kommenteista tiedoksi, että olen aika pitkälti koko lauantain ja suurimman osan sunnuntaita koneen ulottumattomissa, joten julkaisu ja varsinkin kommentteihin vastaaminen kestää sitten sinne sunnuntai-illan puolelle. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ette kai te tuolla toreilla pyöri kuintekaan nyymimaskit naamalla ääniä kalastelemassa? Naamioituminen ja uskottavuus eivät kenties kulje politiikassa käsi kädessä.

Elllla kirjoitti...

Parempi mitä oletin, siis toi ohjelma! Ja perustulo-jutun mukananolo on huippua, ja tekee mielekkääksi noi vapaa tiedonjako-painotukset (ts.turvaa tekijöiden asemaa.)

Siltikin: liika abstraktisuus ja vapaus-painotteisuus. Kun vapaus on tyhjä sana, ellei ole mahdollisuutta toimeentuloon (hyvinvointivaltiomme ei ole enää nimensä veroinen.)

Mutta tsemp kuitenkin:)

Maria kirjoitti...

Anonyymi, joo siis ihan kybällä aina ollaan nyymimaskit päässä, kukaan ei tiedä meistä keltä kukakin näyttää :D Hei kamoon.

Elllla, toimeentulo on kyllä tärkeä asia piraateille, porukasta kun löytyy monia opiskelijoita ja nipin napin sinnitteleviä :) Tasa-arvo, vaikutusmahdollisuudet ja oikeudenmukaisuus pitävät myös sisällään sen. :) Ja se perustulohan nyt on aika konkreettinen asia, joka sinne päin puhuu. :) Kiitos paljon tsempistä!

Outi kirjoitti...

Heippa Maria. :) Täytyy sanoa, että ei olisi tullut piraattipuolueen ohjelmaa luettua läpi, jos en törmännyt siihen täällä. Monta hienoa juttua, vaikka ehkä hämmentävääkin seassa. Tsemppiä asioiden eteenpäin viemiseen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...