31.12.2011

Paljasjalkakengät Vivo Barefoot

Image and video hosting by TinyPic


Paljasjalkakenkäilystä viime kesänä innostuneena olen pitänyt silmällä myös muita merkkejä, joissa nojattaisiin jalan luontevaan asentoon ja mahdollisimman vähäiseen askelluksen muuttamiseen pohjallisen ja kengän rakenteen kautta.

Olen nimittäin alkanut suhtautua aika epäileväisesti juoksupopoissa paksuihin pohjiin ja jykeviin pehmusteihin kantapään alla, mutta makunsa ja askellustapansa toki on kullakin omanlaisensa. Itse en ole havainnut paljasjalkakenkien hehkutettuja etuja, kuten polvien ja selän kuntoutumista, mutta toisaalta eipä niissä ole mitään vikaa ennen ollutkaan. :D Jalat sen sijaan eivät ole allekirjoittaneella paljasjalkakenkien kanssa kipeytyneet edes totutteluvaiheessa. Juoksu kävi kuin olisi lentänyt, jalat tuntuivat painottomilta ja vauhti nousi kovaksi.

Yksi näistä merkeistä on aika kiinnostava, nimittäin Vivo Barefoot, jonka olen bongannut Spartoosta. Näissä ei ole erillisiä varvasosioita jokaiselle varpaalle, vaan kengät näyttävät ihan tavallisilta kengiltä, mikä lienee ilouutinen kaikille niille, jotka saattavat häiriintyä hassunnäköisten kenkien aiheuttamasta kiinnostuksesta lenkkipoluilla. Kenkiä löytyy merkiltä niin urheiluun kuin tavalliseen käveleskelyynkin, ja pohjien paksuudet hieman vaihtelevat sen mukaan. Saattaapa lähteä kengät tilaukseen... Ovat muuten nekin monet sopivasti alennuksessa. ;)

Tämä ei tokikaan ole ainoa vastaavanlainen "tavalliselta" kengältä näyttävä kenkämerkki, mutta tällä hetkellä se lienee ainoa Spartoon valikoimassa. Toivottavasti valikoima vastaisuudessa laajenee, nimittäin paljasjalkakenkiä on tuntunut välillä olevan vaikea Euroopasta tavallisista kenkäkaupoista löytää, puhumattakaan kätevistä sovitus- ja palautusehdoista.

Vivo Barefootin kengät oikealta vasemmalle ja alhaalle: Miles Pull Up, Kali, Evo ja Boxing Boot.

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Spartoon kanssa.
Kuvat: Spartoo.fi

4 kommenttia :

sansu kirjoitti...

Mä en oikein tiedä, että miten noihin fivefingerseihin suhtautua... Varmaan ne nurmikolla/ pehmeällä alustalla joillekin toimivat, mutta itselläni kyllä kipeytys jalat/pohkeet varmaan tosi nopeasti, jos noilla kokeilisin tehdä lenkkejä. :/ Eli ehken itse taida uskaltaa ostaa...

Maria kirjoitti...

Niin, mä oon enimmäkseen juossut niillä tuolla metsäisillä pururadoilla, mutta kyllä mä niillä toisaalta tein useammankin lenkin myös asfalttipohjalla, eikä sillonkaa tullut mitää :)

Anonyymi kirjoitti...

Kappas, kiitos vinkistä! Olen tykännyt sali/lenkkikenkinä Feelmaxeista, mutta muuhun käyttöön ne ovat turhan "urheilukenkämäiset". Pitääpä tsekata, mitä omaan tyyliin sopivia arkikenkiä löytyisi barefoot-pohjaisina.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä lötyy myös
kotimaisesta Brandstoresta, myös uusimat mallit!
http://www.brandstore.fi/Vivobarefoot-brandstore.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...