4.12.2011

Clinique Almost Powder Makeup

clinique almost powder makeup 1

Olen taas kerran Ostolakossa-blogin Virven suositusten ja ylistysten uhri. :D Jotenkin vain tuo likka osaa ammattitaidollaan bongata niitä oikeasti hyviä tuotteita, ja koska kasvojen ihotyyppimme ovat vähintäänkin samansuuntaiset, eli enemmän kuivat kuin rasvoittuvat, menevät tuotesuositukset aika helposti kohdallani nappiin. Tällä kertaa olen rakastunut Cliniquen Almost Powder Makeup -meikkipuuteriin, jossa on myös kevyt aurinkosuoja 15. Rasia ei ole mikään kaunotar, mutta ajaa nyt asiansa.

Vaalein sävy, 01 Fair on omalle NC15-iholleni näin talviaikaan passeli, mutta kokeiltuani myös astetta tummempaa sävyä, 02 Neutral Fair, voin sanoa, ettei sekään paha ole, mutta erottuu aavistuksen liian tummana ja ehkä hitusen liian punertavana kaulaa vasten. Jos jaksaisi vähän sotkea väriä kaulan ja dekolteen iholle, ongelma olisi ratkaistu. Kesällä se lienee sitten juuri oikea valinta.

clinique almost powder makeup 2

Olen etsinyt täydellistä meikkipohjatuotetta pienen ikuisuuden. Vähän aikaa erilaisia nestemäisiä meikkivoiteita kokeiltuani päätin, etteivät ne vain ole minua varten, ja luovuin koko meikkipohja-ajatuksesta joksikin aikaa. Sitten löysin mineraalipohjat, ja Lily Loloa olen käyttänyt usemmankin purnukan. Se toimii, mutta saisi olla huomattavasti peittävämpi. Bare Mineralsejakin kokeilin, mutta huomasin hyvin nopeasti, ettei vismutti (bismuth) sovi ollenkaan iholleni, vaan seurauksena oli hirvittävää kirvelyä ja pistelyä. Harmi, koska muuten pohja oli erinomaisen kaunis ja erittäin peittävä.

Sittemmin testasin vielä Everyday Mineralsia (uusi formula ei yhtään hyvä) ja Meow Cosmeticsia, joka on tällä hetkellä paras kokeilemani mineraalipohja, jos siis löytää oman sävynsä hurjasta sävyvalikoimasta, mutta sekin saisi olla peittävämpi. Lisäksi on alkanut vähän nyppiä jauhemaisten meikkipohjien sotkevuus. Siksi olen alkanut katsella myös muita vaihtoehtoja, eli lähinnä meikkipuutereita.

Cliniquen Almost Powder Makeup kutsuu itseään mineraalipohjaksi, mutta on huomattava, että ainesosia on aika paljon ja inci-listan kärjestä löytyy mm. talkkia, jota "oikeissa" mineraalimeikkipohjissa on johdonmukaisesti vältelty. Ainesosissa on myös mm. silikonia, joten kannattaa tietyille aineille herkkien tsekata tuoteselosteesta mitä se pitääkään sisällään, ja muiden muistaa tunnollisesti poistaa illalla meikit ennen nukkumaanmenoa.

Tämä meikkipohja on minun iholleni oikein passeli, ja vaikka sitä helposti luulisi, että puuterimaiset ja jauhemaiset tuotteet kuivattaisivat jo ennestään kuivahkoa ihoa, niin aina se ei ole niin: kuten hyvät mineraalipohjatkaan, tämäkään ei aavikoita ihoa. (Lisäksi kuorin ja kosteutan ihoani, jottei jäisi kuivia iholäikkiä, joihin kaikki meikki tarttuu.) Itse asiassa Almost Powder tuntuu jopa miellyttävämmältä, kuin jotkin kokeilemistani mineraalipohjista. Iholla se tuntuu pysyvän erinomaisen hyvin, joskin päivän mittaan nenänpäätä saa puuteroida sen alkaessa kiiltää. ;) Onneksi rasia kulkee kätevästi mukana.

clinique almost powder makeup 3

Mitään edullista tavaraahan tämä ei ole, rasialla on hintaa huimat 40 euroa ja rapiat, mutta toisaalta peittävyys on sen verran hyvä, että tavara on yllättävänkin riittoisaa. Lisäksi rasiassa on mukana peili ja pieni meikkisuti, joskin itse laitoin sen tilalle meikkisienen peittävämpää levitystä varten. Olen iloinen siitä, että ostin tämän kokeiltavaksi jauhemaisten mineraalien rinnalle, mutta samalla myös vähän surullinen - jos rakastun tähän oikein pitkäaikaisesti, enkä keksi tästä mitään vikaa, saatan ajautua perikatoon liian kalliin meikkipohjan takia. ;D Palaillaan siis asiaan...

12 kommenttia :

Hanna kirjoitti...

40e! Oon ostanu tota samaa joskus itse ja se oli 20 puntaa. Ihan hirveet erot meikkituotteiden hintojen valilla. Piti heti kayda kattoon bootsin sivuilta, vaan ne ei laheta Suomeen. Ehka tota sais ebaysta halvemmalla.

En ymmarra miten kosmetiikan hinta voi vaihdella noin paljon, taallakin kuitenkin alv on 22%. En vaan kasita, ehka tassa on jokin talouspoliittinen kikka, mika multa on mennyt taysin ohi. Ei palkkatasokaan noilla palvelu- ja kuljetusaloilla tuota voi selittaa. Ihan kasittamatonta mun pienelle paalle ja todella off topic.

Maria kirjoitti...

Kaikkea saa aina ulkomailta halvemmalla, jos malttaa/jaksaa tilailla. Laivaltahan tota ilmeisesti löytyis kans, tosin ainakin Virven laivalta loppuu tuon vaaleimman sävyn tarjoaminen...

Mohn kirjoitti...

Minun kokemukseni mineraalipuutereista ei ole ollenkaan sotkeva, melkein pidän niitä vähemmän sotkevina kuin muita kokeilemiani meikkipohjia. ;) Tosin en koskaan irrota sitä reikiä peittävää tarraa, puhkaisen vain muutaman reiän isolla neulalla tai sukkapuikon kärjellä.

Minä muuten tykkäsin Everyday Mineralsin uudesta It-meikkipuuterista koska siinä ei ole sitä Lauryl-Lysineä joka ei kaiketi ole myöskään ihan parasta iholle ja jota he käyttävät muissa meikkipohjissaan.

Mineraalimeikkipohjan kanssahan voi käyttää myös esimerkiksi muita peitetuotteita kuin mineraalipuutereita jos kaipaa lisää peittävyyttä paikallisesti. Itse olen lisäksi toisinaan käyttänyt sävyttävää kosteusvoidetta meikkipuuterin alla tasoittamaan kasvojen sävyä, joskaan ei se tietenkään ole mitenkään _peittävä_ tuote.

Lisää peittävyyttä mineraalimeikkipuuteristaan saa irti käyttämällä pientä sivellintä (paras on mielestäni sellainen 'luomivärikabuki' joita esim. Everyday Minerals myy) ja lopuksi hellästi buffaamalla sillä lisäpeittävyyttä kasvoille sitä kaipaaviin kohtiin. Siveltimeen voi ottaa aika reilustikin sitä puuteria.

Minullakin on muuten joku Cliniquen meikkipuuteri, rasiakin näyttää samalta mutta sisältö on kyllä pyöreässä muodossa. Olen käyttänyt sitä aika vähän mutta se on ollut pelastaja kun on tarvinnut saada kasvoja ehostettua todellakin sekunnissa. ;)

Maria kirjoitti...

Hehe, musta on tuntunut, että tarvin noista kokeilemistani merkeistä (paitsi BM) niin paljon sitä tuotetta, että oli saatava sitä vähän reippaammin=sotkuisammin tulemaan rasiasta. :D

Samalla sitä myös sitten kului huomattavasti nopeammin, kuin olen ymmärtänyt, että tarkoitus olisi. ;P *Muttakun* niin vaikea oli monesti saada punoitusa poskilta piiloon, eikä oikein mitkään peitevoiteetkaan tai peitejauheet olleet toimivia... :F Ne joko eivät mätsänneet sävyiltään, olivat liian liukkaita/rasvaisia tai sitten yksinkertaisesti ihan epäpeittäviä. Piti vaan kerrostaa ja kerrostaa meikkipohjaa, joskus lisäsin sitä kostean sienen kanssa, mutta sekin oli vähän säätöä. :P Ja tollasta pienempää sivellintä oonkin käyttänyt, ja sillä saa hyvin myös tarkemmin levitettyä pohjaa esim. nenänpieliin ja silmien alle. :)

Nyt olen tässä käyttänyt myös Meowta tuon Cliniquen kanssa yhdessä: C alle, Meow päälle, lopputulos erittäin hyvän näköinen ja vihdoinkin riittävän peittävä. :) Tuo Meow-pohjan sävy on mulla niin kaunis, sellainen hyvin kalpean kellertävän kultainen, ja sellainen, joka antaa tosi kauniin, erittäin hienovaraisen hohdon iholle. :) Se on yksinäänkin kaunis pohja, jos vain jaksaa sen sotkuilunsa kanssa ja jaksaa kerrostaa ja bufferoida sitä aika reippaasti, että kaikki suurimmat punotukset kans peittyy. :P Mulla onkin aina meikkaamisen jälkeen paita ja joskus housutkin mineraaleissa. x) Onneksi sentään lähtevät aika kiltisti vähän ropistelemalla, eivätkä vaan tahraa ympäriinsä.

Välillä tosin tuon Meown ja LL:n kanssa on tullut sitä ongelmaa, että kun kerrostaa paljon, niin sitten alkaa lopulta kiristellä iho jo kuivuuttaan kaikesta kosteutuksesta huolimatta, joten jossain äärirajoilla sen kanssa selkeästi mennään. :F Ohuemmilla kerroksilla ei mitään ongelmaa.

En olekaan kokeillut muuten tuota EDM:n uutta pohjaa, voisi laittaakin siitä testerin jossain vaiheessa tilaukseen, ihan mielenkiinnosta. :) Toi Matte Base ei oikein istu nätisti mun iholla, jotenkin liukuilee hämärästi pois tai menee huokosiin ja jotain, ihan ihmeelliseksi menee muutamassa tunnissa. :D Ei mikään hirveän kaunis näky, jos sattuu peiliin katsomaan! x)

Maria kirjoitti...

Niin ja siis se, mikä kans tossa Cliniquessa on nyt miellyttänyt, on se, miten paljon vähemmän aikaa sen levittämiseen menee. :) Sillon tällön ne parit lisäminuutit on suorastaan kriittisiä elämänjatkumiselle... :D

Mursu kirjoitti...

Luin aikaisemmista postauksista, että olet käyttänyt Lily Lolon pohjaa sävyssä Porcelain. Itsekin käytän tuota, mutta Clinique on auttamatta liian tummaa ja tekee kasvoistani tunkkaisen oranssit! Aika hauska, että sulle sitten passaa kummatkin. :D

Maria kirjoitti...

Joo, Porcelainia oon käyttänyt, ja se on tosi vaalee varsinkin kerrostettuna sillein, että se kans peittää mulla. :P Suorastaan liiankin, uskomatonta kyllä. Jos jättää ohuemman kerroksen niin, että oma iho kuultaa läpi vielä, niin ei ole ihan yhtä vaalea. :) Myöhemmin kokeilin myös sävyä China Doll, joka varsinkin kesällä oli sitten sopivampi.

Maria kirjoitti...

Tai siis, ehkä mulle on sit jääny jotain rusketusta tai jotain, koska tosiaan alunperin Porcelain tuntui ihan täydelliseltä mulle. :D

Anonyymi kirjoitti...

Ostin just viikonloppuna viikkarin laivalta 21 eurolla :o Sävy tosin oli kakkonen, ykköstä ei tainnut tosiaan edes olla :/

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa kokeilla vielä Lauressia joka justiin sopivan peittävä. Ihan parasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilitko Meowin sitä peittävintä pohjaa?

Maria Morri kirjoitti...

En ole kokeillut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...